facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

Mutlular yada değiller.. Bize ne, kime ne, elaleme ne..

İnsan kendisi mutlu değilse, elalem mutlu mu değil mi diye fesatlanır diye düşünüyorum..

Rol yapan insanlar olduğunu düşünenler siler olur biter.. Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış hesabı didiklemeye gerek yok bence

rahatsız olanlar neden face kullanıyor,adı üstünde paylaşım sitesi.isteyen istediğini paylaşır

Şu yorumların üzerine ancak hislerime tercümanlar diyerek yorum yapabilirim...
Kimsenin hayatını yargılamak kimseye düşmez.
İsteyen istediğini yapar.
Kendi yaşadığımız gibi yaşamıyor diye birini yargılamak ne kadar basit...
Ve ne kadar da gereksiz...
Egem ablama ve Bal Laliş'e hislerime tercüman oldukları için teşekkürler.

ablamın gayet güzel bir evliliği var. biz hepimiz ayrı şehirlerde yaşıyoruz o yüzden ablam eniştemle hep fotoğraflarını koyar, annemler de o da bizi görsün diye koyar. ablamla özel olarak da her gün konuşuyorum kız mutlu yani.

he bir de kuzenimde evli. aynı şehirde yaşıyoruz yani annelerimizden epey uzak. ara ara hafta sonları çocuklarını sevmeye giderim, yengecim dünya tatlısıdır, evlilikleri de öyle ama o hiç resim koymaz. sadece çocukların resmini koyar anneanne babaanne baksın diye o da.

yani bence bu insanlara göre değişir. ama insan başkalarının mutsuzluğuyla kendini teselli etmemeli, bence kendinizi nasıl daha mutlu edebileceğinizi düşünün boşverin diğerlerini.

facebookta insanlar olduğundan daha güzel,daha zeki,daha mutlu.cildi sorunlu kız onu photoshop yapar öyle koyar,kilolu adam fotoğraftaki göbeğini kırpar öyle siteye yükler,fakir çocuk kredi kartıyla 10 taksit aldığı telefonla asla sahip olamayacağı arkadaşın arabasının önünde yine o salak telefonla konuşuyormuş gibi yapıp pozlar verir,1 ay yurtdışına giden ve gittiği ülkede kasiyerlik yapan kadın üniversitesinden utandığı için facebookun üniversite bölümünü ingilteredeki üniversitelerden birini yazar,ünlü bir restaurantta ilk defa giden görgüsüz bir tip onca insanın arasında yiyeceği yemeğin fotoğrafını çeker,dikkat çekmek için kedisini köpeğini zorla giydirip habire onlarla poz verirler,bebek sahibi olan bir kadın daha hastanede yüzü gözü şişmiş haldeyken bebeğinin fotoğrafı ile pozlar verir.(zavallı bebeğin flashtan ne kadar rahatsız olacağını düşünmez) evleneli 5 yıl olmuş 2 kere boşanmadan dönmüş sürekli hakaret işiten kadın "aşkım,canım,cicim,ilk günkü mutluluk" diyerek gelinlik pozlarını tekrar tekrar yükler...diyorum ya her türlü durum abartılarak sunulur.tabi ki olumlu anlamda.bunu herkes yapıyor diyerek genelleme yapmıyorum.benim gözlemlerim böyle.sadece çok mutlu insan bunu ispat etmeye ihtiyaç duymaz.zaten çok mutluysa o anda internete fotoğraf yüklemek yerine sevdikleri ile zaman geçirir.

İnsanlar çoook mutsuz oldukları zaman bile abartı bir şekilde bunca mutlu fotoğrafı paylaşıyor olsalar bile bu durumun başkalarını rahatsız etmesini komik buluyorum. Rahatsız olan siler, bitti... Mutlu fotoğraflara bakıp bakıp "aslında mutsuz" diye düşünmenin arkasında iyi bir niyet göremiyorum malesef...

Gerçekten okudukça şaşırıyorum...
Benim çok eğlenceli ve mutlu fotoğraflarım vardır.
Arkadaşlarımla da tatlı tatlı yorum yaparız altına daima...
Cidden insanlar "Aaaa Lale aslında mutsuz,oynuyor işte,biz onun ağlamalarını ve en çirkin hallerini de biliriz amaaaannn!!" diye mi düşünüyorlardı acep?
.............................................................
Ama yok ya sanmıyorum...
Benim arkadaşlarım da benim gibidir,elbet mutluluğumu ispatlamaya ihtiyacım yok. Ben sadece facebookta eğleniyorum.

Mutsuz insan görmeye meraklıyız. Hem ne var mutsuzsa? Facebook hesabında kayıtlı olduğuna göre tanıyorsun zaten. Mutsuz olduğunu düşünüyorsn git yardım et, ne biliyim teselli ver, yanında ol. Mutlu etmeye çalış. O fotoğraflardaki gülüşler sahteyse gerçeğini yap. Oturduğun yerden "mutsuzdur" diyeceğine zor olanı dene. Doğrusu budur ama zor gelir.

Neyse mutsuz avına devam...

Bilmem ki..Mutlu olanı da vardır olmayanı da...Ben de genellikle çocuklarımın fotosunu ekliyorum ..Eşimle çok fazla eklemiyorum...Beğendiğimiz hoş fotolarımız olursa da ekliyorum...Gösteriş düşüncem olmuyor... Ben paylaşım yapmayı seviyorum...Face booku albüm niyetine kullandığımı söylesem daha doğru olur..Bir de yakınlarımla arada laflamak için.........

Ancak eşiyle foto ekleyen aslında mutsuzdur,gösteriş yapıyordur vs diye çıkarım yapılmasının da pek doğru olduğunu düşünmüyorum..Bilinmez ki bu.....

Son düzenleyen: Moderatör:

Üfff yani insanlar neleri deşip aslında şu mutsuz,aslında şu çirkin vs vs diyorlar demi...

Aynı fikirdeyim...Bu tamamen aslında kendi iç dünyasında mutlu olamayan insanların kompleksleri..Böyle tatmin ediyor olmalılar kendilerini...Ne gerek var mutlu mu mutsuz mu diye insanları sorgulamaya...........Herkes kendisine baksın bence.....

Son düzenleyen: Moderatör:
mutlu olanda vardır mutsuz olan da bize ne .beni hiç enterse etmiyor .ama ben kapattım facebookumu gereksiz buluyorum .

çünkü mutlu insanlara tahammülümüz yok.. yada insanların mutlu olabilme ihtimali bile geriyor bizi bilemiyorum.. şimdi burada "evet hepsi mutsuz" desek "ohh neyse tek ben değilmişim" diyecek insanlar var, buna inanıyorum ve gittiğimiz bu yoldan korkmaya başlıyorum!!

yanlış anlaşılmış.benim mutlu anların fotoğraflarına bir itirazım yok.genelleme yapmıyorum da dedim iletimde.eleştirdiğim bazı insanların kendilerini olduğundan farklı göstermeye çalışmaları konusu.aynada nasıl görünüyorsan öylesin,nerede oturuyorsan oralısın,hangi okulu bitirdiysen oranın mezunusun,paran yoksa paran yoktur başkalarının mallarını kendi malın gibi göstermezin vs vs.dürüstlük en güzel meziyet.olduğun gibi görün demenin neresi kötü anlayamadım ama neyse..

Öyle yapanlar da vardır muhakkak ben konudaki genel fikrimi yazdım...Öyle uydurmasyon okullar yazanlar da vardır muhakkak.....Kendi kendini kandırırlar anca...

Yine genel fikrimi yazayım da alınma gücenme olmasın....Bir de yeni çıktı şu nette vakit geçiren insanlar aslında mutsuzdur,şudur budur demek...Ne alaka yaa... İnsanlar kafa dağıtmak, bilgi edinmek,Eğlenmek için de nette olamazlar mı...Kimleri konu komşu gezmesi sevmez...Olamaz mı ? Ailesinden,yakınlarından uzakta yaşıyor olamaz mı ??

Bunu diyen insanlar nereden biliyorlar bunu..Çünkü kendileri nette takipteler sürekli bu eleştirdikleri insanları......Kime ne kim nette ne kadar vakit geçirdi,yakınlarıyla ne zaman ne şekilde vakit geçidiğinden...Hesap mı vermek lazım...Burnunu başka insanların işine sokmaktan başka bir şey değil.........

Evet ben yapıyorum bunu.
Yaşadığım yer; İzmir,Ankara yazıyor.
Çünkü canımın yarısı Ankara'da.
Yılda bir defa birkaç günlüğüne de olsa yaşamak nasip olsa da Ankara'da. Seviyorum kendimi onun yanındaymış gibi hissetmeyi...
Evet kandırıyorum kendimi de başkalarını da...

Facebook,twitter , instagram hepsinde varım ve aktif kullanıcıyım. Kimi zaman güncel konular hakkında fikirlerimi paylaşırım kimiz zamanda sırf vakit geçirmek adına o an canım ne istiyorsa onu... Eşimle gezmeyi seven,sık sık da dışarı çıkan bir çiftiz.foto çekilmeyi pek sevmesemde mutlu anlarımızı çekmekten ''ö özellikle de sevgili oğlumu'' keyif alıyorum)sonrada sevdiklerime paylaşmak onlarıda mutluluğuma dahil etmek gerçekten güzel.

Gördüğü bir resim Ya da samimi cümleler karşısında acaba bu gerçek mi diye düşünenlerin mutsuz oldukları kanısındayım bende. Mutlu olan birinin resimde olsa kocaman bir gülümseme karşısında şüphe etmesi manidar değilmi ?

Bazı insanların sahte davranması için Facebook a gerek yok nitekim.kol kırılır yen içinde kalır felsefesine sahip bir çok insan var ve evlerinde kedi köpek misali hır gür içinde olup eş dost, akraba ziyaretlerinde örnek çifti oynayanlar azımsanamayacak kadar çok.

Bu yüzden bırakın reeli ,gerçeği düşünmeyin siz mutlumusunuz ona bakın gerisi fuzuli işler ...

Son düzenleme:
alemsiniz kizlar insanlar aglarken ya da kavga ederken mi fotograf cekinip koysunlar

evet oldugundan farkli gozukuyor insanlar belkide, ama dedigim gibi kotu seyleri neden paylassinlar? ...birde bi soz okumustum..
"eskiden insanlar gezdikleri yerlerde fotograf cekinip facebookta paylasirlardi, artik facebookta paylasmak icin gezip fotograf cekiniyorlar" diye birsey..bazi insanlardan dolayida bu soze hak vermemek elde degil...
paylasanda hos paylasmayanda...bazi evet abartsada kimseyi ilgilendirmez bu durum. isteyen paylassin bunlari gormek istemeyende hesabini non-active yapsin.

facebokta benım ablamın bır arkadası ablamın hesabından gırıp kendı resımlerıne yorum yapıyordu
kankı okadar guzelsın kı sana bakarken gozlerım kamasıyorsankı ablam erkekte gozlerı kamasacak
kankı gene butun erkeklerı guzellıgınle kendıne hayran bırakacaksınvs vs kendıne ovgu dolu yorumlar
kendı gozlerımle gordum kendı resımlerıne bole yorumlar yaptıgını ve sok oldum

Son düzenleme:

aslında bu da enterasan madem birtek sen göreceksin neden yüklüyorsunki?zaten fotolar bilgisayarında vardır aç ordan bak

Son düzenleme:
çok güzel bir konu açmışsın yazılan yorumlar hem komik hemde enteresan geldi.benimde çevremde dışarıda herkesin aman ne mutlu bir çift dediği bir ailenin odalarının dahi ayrı plduğunu biliyorum tahafmı tabikide
nasıl olurda birbirinden nefret edipte sosyal ortamda el eleler anlayamıyorum
bu bağlamda fec denilen luzumsuz paylaşım alanındada bu tarz insanlardan çok olduğunu düşünüyorum
benim fec yok olsada asla eşimin fotolarını yüklemezdim zira nazar değer diye endişe ederdim eee olan var olmayan var

valla benim bir arkadaş var "kocamla kanlı bıçaklıyım bu aralar aramız çok bozuk" diyor. sonra facete bakıyorum kadın böyle dudak dudağa resimlerini koymuş, adam "aşksın sen" falan yazmış kadında "aşktan başım dönüyor" yazmış.arkadaşıma sordum ne iş diye, meğer eltisini sinir etmek için yapıyorlarmış karı koca. aksine bende eşimle hiç tartışmam gayette iyiyizdir, ama facete bir tane öyle yorumumuz yok birbirimize. ben özelimizi paylaşmayı sevmiyorum özelimizi paylaşınca sanki bütün büyüsü bozulacakmış gibi geliyor. her neyse birde arkadaşım vardı "ay eşim beni çok kıskanıyor" derdi sürekli adamın meğer arkadaşımla evlendiğinden beri hiç alakası yokmuş otel gibi gelip gidermiş iki laf bile etmezmiş kızla, zatende ayrıldılar. yani kadınlar bunu ya birine nispet için vurguluyorlar, ya da mutsuzluklarını gizlemek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…