- Konu Sahibi dailyfairy
-
onca zamandır face kullanırım.fotolara bakmaya da bayılırım.fotolara bakıp bunlar gerçekten mutlu mu mutsuz mu diye sorgulamak aklıma gelmedi.insanların günü gününe uymaz kavga ettikleri de olur,tartıştıkları da olur ama hep mutsuzlar diye düşünmek saçma olur.gün içinde bile değişik ruh halleri sergileyebiliyoruz.en iyisi herkesin mutluluğunu paylaşmak,üzüntüsüne de ortak olmak gerekir
rahatsız olanlar neden face kullanıyor,adı üstünde paylaşım sitesi.isteyen istediğini paylaşır
Bilmem hiç düşünmedim bunu...
Herkes neyi seviyorsa onun fotoğrafını çkeip koyuyor.
O an eşiyle güzel bir anda mutludur,fotoğraf koymuştur. Yarın tartışabilir de...
Kimin evi 7/24 güllük gülüstanlık ki zaten.
Şahsen evli değilim ama şu anda mutlu anlarımın fotoğraflarımı koyarken gerçekten de mutluydum yani...
ben kendim yalan yanlış paylaşım yapmadığım için karşımdakinin yapacağı aklıma gelmez.zaten face'imde hep sevdiklerim var.onların yaptığı her paylaşımlardan çok mutlu oluyorum.gezmelerine yemelerine memnun oluyorum.alıp paylaştıklarıyla hoşnut oluyorum.yapılan paylaşımlarda art niyet aramıyorum.yaptıkları bana görgüsüzlük olarak gelmiyor.onlar benim akrabalarım arkadaşlarım.her hallerinden mutluluk duyuyorum
facebookta insanlar olduğundan daha güzel,daha zeki,daha mutlu.cildi sorunlu kız onu photoshop yapar öyle koyar,kilolu adam fotoğraftaki göbeğini kırpar öyle siteye yükler,fakir çocuk kredi kartıyla 10 taksit aldığı telefonla asla sahip olamayacağı arkadaşın arabasının önünde yine o salak telefonla konuşuyormuş gibi yapıp pozlar verir,1 ay yurtdışına giden ve gittiği ülkede kasiyerlik yapan kadın üniversitesinden utandığı için facebookun üniversite bölümünü ingilteredeki üniversitelerden birini yazar,ünlü bir restaurantta ilk defa giden görgüsüz bir tip onca insanın arasında yiyeceği yemeğin fotoğrafını çeker,dikkat çekmek için kedisini köpeğini zorla giydirip habire onlarla poz verirler,bebek sahibi olan bir kadın daha hastanede yüzü gözü şişmiş haldeyken bebeğinin fotoğrafı ile pozlar verir.(zavallı bebeğin flashtan ne kadar rahatsız olacağını düşünmez) evleneli 5 yıl olmuş 2 kere boşanmadan dönmüş sürekli hakaret işiten kadın "aşkım,canım,cicim,ilk günkü mutluluk" diyerek gelinlik pozlarını tekrar tekrar yükler...diyorum ya her türlü durum abartılarak sunulur.tabi ki olumlu anlamda.bunu herkes yapıyor diyerek genelleme yapmıyorum.benim gözlemlerim böyle.sadece çok mutlu insan bunu ispat etmeye ihtiyaç duymaz.zaten çok mutluysa o anda internete fotoğraf yüklemek yerine sevdikleri ile zaman geçirir.
Gerçekten okudukça şaşırıyorum...
Benim çok eğlenceli ve mutlu fotoğraflarım vardır.
Arkadaşlarımla da tatlı tatlı yorum yaparız altına daima...
Cidden insanlar "Aaaa Lale aslında mutsuz,oynuyor işte,biz onun ağlamalarını ve en çirkin hallerini de biliriz amaaaannn!!" diye mi düşünüyorlardı acep?
.............................................................
Ama yok ya sanmıyorum...
Benim arkadaşlarım da benim gibidir,elbet mutluluğumu ispatlamaya ihtiyacım yok. Ben sadece facebookta eğleniyorum.
İnsanlar çoook mutsuz oldukları zaman bile abartı bir şekilde bunca mutlu fotoğrafı paylaşıyor olsalar bile bu durumun başkalarını rahatsız etmesini komik buluyorum. Rahatsız olan siler, bitti... Mutlu fotoğraflara bakıp bakıp "aslında mutsuz" diye düşünmenin arkasında iyi bir niyet göremiyorum malesef...
Mutsuz insan görmeye meraklıyız. Hem ne var mutsuzsa? Facebook hesabında kayıtlı olduğuna göre tanıyorsun zaten. Mutsuz olduğunu düşünüyorsn git yardım et, ne biliyim teselli ver, yanında ol. Mutlu etmeye çalış. O fotoğraflardaki gülüşler sahteyse gerçeğini yap. Oturduğun yerden "mutsuzdur" diyeceğine zor olanı dene. Doğrusu budur ama zor gelir.
Neyse mutsuz avına devam...
yanlış anlaşılmış.benim mutlu anların fotoğraflarına bir itirazım yok.genelleme yapmıyorum da dedim iletimde.eleştirdiğim bazı insanların kendilerini olduğundan farklı göstermeye çalışmaları konusu.aynada nasıl görünüyorsan öylesin,nerede oturuyorsan oralısın,hangi okulu bitirdiysen oranın mezunusun,paran yoksa paran yoktur başkalarının mallarını kendi malın gibi göstermezin vs vs.dürüstlük en güzel meziyet.olduğun gibi görün demenin neresi kötü anlayamadım ama neyse..
yanlış anlaşılmış.benim mutlu anların fotoğraflarına bir itirazım yok.genelleme yapmıyorum da dedim iletimde.eleştirdiğim bazı insanların kendilerini olduğundan farklı göstermeye çalışmaları konusu.aynada nasıl görünüyorsan öylesin,nerede oturuyorsan oralısın,hangi okulu bitirdiysen oranın mezunusun,paran yoksa paran yoktur başkalarının mallarını kendi malın gibi göstermezin vs vs.dürüstlük en güzel meziyet.olduğun gibi görün demenin neresi kötü anlayamadım ama neyse..
üzülme arkadaşım %50 ye %50 bu durumlar ,bir arkadaşım var face de kızının resimlerini koyar ,kocasını etiketler ,babası gelde akşama ye kızını gibi saçmalar durur :)) ara telden söyle niye millete beyan ediyosun yani ,benim kocamla beraber bir albümüm var eski resimlerden kolaj yapmıştım ,gizlilik ayarı sadece ben olarak saklı ,yani benden başka kimse göremiyor
yapmacık şeylere gerek yok ..
birde yer bildirimi yaparlar ,bilmem ne barda kocişiyle aşkın doruklarında diye :) evlerine git bak küfürler havada uçuyo ,bizzat şahidim yani :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?