facebookdaki mutlu evlilikler gerçek mi?

Sizin gibi düşünenleri görünce içiniz rahatlamıştı oysa ki.Ne de çabuk değişmiş fikriniz.

Facede mutlu gorunen fotograflarin cogunun nispet yapmak icin eklendigini dusunuyorum. Bakin mutluyuz iste mesaji verillmeye calisiliyor. Bir arkadasim bosanmaktan son anda vazgectigi esiyle sarmas dolas fotolarini surekli ekler. Ben sadece dugun fotolarimi ekledim. Suanda bebegimin fotolarini ekliyorum sadece onuda eklemeyecektim ama uzakta olanlar gormek istiyoruz resim ekle diye telefonla aramaya baslayinca dayanamadim.

Bende bi kaç fotoğrafımızı koydum ailecek güzel beğendimiz birini.hatta arkadaşlarım dostlarımda koyar hepsine beğenerek bakarım ama hiç birisine;
ayy bunlar aslında mutsuz ama mutlu görünmek için paylaşıyorlar diye de düşünmedim.
mutlularki buraya bile koyup mutluluklarını ne güzel herkesle paylaşmışlar diyorum .hatta düğüne gidemediğim arkadaşlarımdan özellikle düğün fotoğtaflarını koymasını rica ediyorum.ve hepsine maşşallah .Allah daim etsin diye yorum bırakıyorum.
Herkes kendine göre yorumlar gördüklerini...

Kendimden örnek veriyorum. Mutlu bir evliliğim var facebook üyeliğim yok :) Eşim de bende bu sosyal ağların boş insan işi olduğunu düşünüyoruz. Tabi ki alınanlar olmasın ben abartanlardan bahsediyorum :) Bir arkadaşım var, mutsuz, onun adına üzülüyorum tabiki ama facebookta çookkk mutluymuş :)

o doktor dahiliye doktoru ve bayiltacak bir mudahale yapmaz dahiliye doktorlari. onu gectim kadin iftira atmis doktor yapti diye kocasi da yemis ama sunu anlamiyorum medya da hic sonuclanmadan sanki dogruymus gibi buni haber yapiyor halbuki sonradan iftira oldugu ortaya cikti ama onu yayinlamazlar duzeltmezler hatalarini. neden sapik doktor haberi daha cok reyting aliyor tabi.

Bütün arkadaşlarım biryerlere dağıldık.
Herkes sırayla evlendi çocuk sahibi oldu kariyerinde çok iyi yerlere gelenler var.
Ben onların haberlerini gördükçe mutlu oluyorum.
Herhalde onlarda benim haberlerimden mutlu oluyordur.
Hava atayım gözü kalanın gözü çıksın türünde bir kimse yok listemde varsa bile ben bilmiyorum.
Bir arkadaşa gezenlere gıcık oluyormuş bizde çok gezeriz bir nevi günlük misali geriye dönüp baktığımda kalsın diye etiketlerim.
Aynı mantıkla blog da tutarım.
Yani gezdiğimi görsünler kıskançlıktan çatlasınlar diye düşünmem.
Gezenleri görünce de özellikle yurtdışında imreniyorum fotoğraflarına bakıyorum,beğeniyorum vs.
Günde 15dk alır tüm bu yaptıklarım.
Eşimle mutlu olmamdan sebep insanların aşklarına aşk fotoğraflarına da pek takılmam,dikkatimi çekip incitmez beni.
Mesela 3 sene önce evlendiler düğün fotoğrafı profilde neden duruyor diye söylemiş bir arkadaş.
Dursun durur kime ne ki :) Anlamıyorum insanların fotoğrafları diğerlerini neden rahatsız ediyor.
Kimde ne yoksa facebook'da başkasında görüp kıskanıp hasetleniyor bence.
Benim anlamadığım facebook bu amaçtan başka neye yarıyor ?
Genetik araştırma uygulamaları falan mı var ,facebook'un amacı bu, beğenmeyen üyeliğini dondursun,olmaz mı ?
Yok ,hasetlenmek daha güzel..

klavyene , fikrine sağlık

Bir de bebelerinin fotolarını koyan anneler,ne olur koymayın,Allah korusun nazar değer o kuzucuklara..

Bu yorumlara katılıyorum. Ailesinden, arkadaşlarından uzak kişilerin bol bol foto paylaşmasını anlarım... Ben de küçük bebeğinin-çocuğunn 40 tane fotosunu koyanları anlamıyorum, nazara inanıyorum çünkü.

hiç böyle bir düşüncem olmadı. mutlu aile fotoğraflarını koyanlara maşallah, der geçerim. beğenir, nadiren yorum yaparım. daha fazla üstünde düşünmem açıkçası.

her yaptığını, her fotoyu paylaşmayı gereksiz buluyorum açıkçası. ama önem verene, paylaşana da birşey demek yanlış geliyor bana... herkesin kendi tercihi sonuçta.

özet cümle bu bence kimde ne yoksa ona hasetleniyor demişsiniz ya bu arada ben sizin tweeter hesabınıza da baktım çok beğendim resimlerinizi ve yorumlarınızı.benim de mutlu bir evliliğim ve çocuğum olduğu için çocuk ve aşk fotoları beni de mutlu ediyor kıskanmak aklımdan geçmiyor ki facedekiler sevdiğim insanlar zaten,sevmediğimin işi ne?şimdi biz ev kredisi ödüyoruz ya fazla gezemiyoruz ondan sebep yurt dışına çıkanları kıskanıyorum ben de.

Facebooktaki mutlu fotoğraflara bakıp bakıp "yok yok mutlu değillerdir, kesin nispet yapıyorlar" diye iç geçirenlerin tedavi olması gerektiğini düşünüyorum. Mutlu bir fotoğraf bir insanı neden rahatsız eder? Derinine inmek lazım. "Neden bütün fotoğraflarda gülüyorlar" diye düşünmek yerine neden böyle düşündüğünü sorgulamaları daha doğru diye düşünüyorum.

cevabı basit canım mutsuz olan insan bunu düşünür imrenir. gerçek olmadığına inanmak ister. herkesin kendi durumunda olduğunu düşünmekte kendisini rahatlatır. ben bide nazarada inanırım çok göz önüne serilmemeli bence.

kimi zaman süper,kimi zaman dallası aratmayan karışıklıkta :))) yani inişli çıkışlı ama genel olarak evli,mutlu,çocuklu bir aile bizimkisi... eşim foto çekinmeyi sevmez bendede sık sık çekinip koycak fırsat bulamam çocuklardan öyle facedekilere bakar dururum genelde hatta onların koyduklarını görünce ay uğraşabiliyorlar böyle şeylerle vakitleri var diye düşünüyordum falan:))) benim çocuklarım küçüklerdi hep dahada büyük sayılmazlar 2,5 ve 3,5 yaşındalar şuan ve foto paylaşmayada çekinmeyede zamanımız pek yok sanırım hevesimde yokmuş :))) ama geçen yaz eşimle gittiğimiz tatilde bir sürü foto çekindik koydum facee hepsini bir özene bezene haftasına aman ne kavgalar ettik,neler yaşadık ve kayınvalidem hemen dedi facedeki fotolarını koymuşsun nazar oluyorsunuz diye kaldırdım hemen, birdahada tövbeeee koymam öyle samimi mutlu poz falan :)))) çocukları koyuyorum genel olarak yeni başladım bunada...

ama sana tavsiyem arkadaşım inanma herkes mutlu olupta koyabilir,mutsuz olupta foto koyabilir sadece facede değilki görüştüğün kişilerdede herkes milletin yanında canım cicimli diye öyle sanma,kimin evinde neler yaşanıyor kimse bilemez,gerçekten mutlusuda,mutsuz olupta bu anlaşılmasın diye örtbas etmek için bir sürü mutluluk pozlarını yayınlayanda vardır ama önemli olan başkalarının nasıl olup olmadığı değil senin ne durumda olduğun bence sen herkesde sorun vardır olabilir aile içinde bazı problemler bende evimdekileri düzeltip böyle olabilirim diye düşün olumlu düşün olumlu davran....

mutlu gördüklerinede maşallah de,rabbim kalbini temiz tutarsan mükafatsız bırakmaz sevgiyle huzurla kalalalım cümleten inşallah :)

Son düzenleme:

O konu da kisisele giriyor zaten. Fotografi yukleyen kisi bunu umursamiyorsa baskasinin umursamasi gereksiz diye dusunuyorum.

demekkı bunu mutsuz olan kısıler dusunuyor sadece
soylekı dedıgım gıbı nısanlılıkten berı yok ,
ondan once eskı esımın ıhanetını duvarımda paylasmıstım sonra yavas yavas resımlerı sıldım vs
sonra ınsanların bı ılgısı oldu bana zaten hep popüler oldum etrafımda anca nokta koysam 30-40 begenı alıyordu :) sonra cok rahatsız oldum nısan fotolarımdan bıra zkoyarak tumden hesabı sılerek kapadım

yenıdendogdum gerı donsun dıye grıup kurdular donmeıdm

o surecte tamam 2.kez evlenmeey hazırlanıyorudm ama ne yalans oylıyım coluguyla cocuguyla resım ekleyen ınsanlara bakıp ne guzel yuvaları vbar benım yuvam dagıldı dıye cok uzuluyodum yenı dogum yapan arkadasların resımelrınde es cocuk kadın gormek benı cok uzuyodu onlar mutlu dıye mutsu zolmak degıl ama uzuyodu boyle seyler benı

neyse ben baska bısey anlatıcam dedıgım gıbı popülerdim her yeri herseyı paylasırdım
bır gun ıs yerınden cıktım xxx metrobus duragında ındım 4-5 kısı o gunde sımdıkı esımle 3.tanısma gunumuz basbasa cıkacagımız ılk gun(1.gun metroda 2.gun arkadaslarımla 3gunde teke tek gorusucez ve panıgım heycanlıyım) derken bır kısı adımı soylerek bana hıtap ettı
onca kalabalıgın ıcınde adımı kım soyledı dıye durdum baktım tanımıyorum :S ama o benı tanıyor soylekı gonderıler herkeze acık 1- bir diğeride twitter hesabı
yanı herseyı o kadar acık paylastıgım ıcın adam benı bulmus
tanısmak ısteıd cok ısrarcı oldu asker oldugunu bı takım bılgılerı adını soyadını soyledı telefon numarasını ıllada verdı oylekı metrobus guvenlıgınde oluyor bunlar guvenlıge bıseyler gosterdı askerım kotu nıyetım yhok dedı

sonra tabıkı hıc aramadım
ama benı cok mesajla rahatsız ettı twitter hesabını kapadım gonderılerı gızledım facete ama bu bır ıbretlıktır yanı bu kadar acık acık nokta vuruslu seyler paylasmak ıyı degıl

canım bence facebookta başkalarının hayatlarını izlerken kendininkini sorgulayıp mutsuz olma .. sen de eşinle mutlu olmanın yollarını bul ..

ben mutluysam mutluluğumu haykırmak isterim
paylaşmak isterim tüm dünyayla
herkes sizin gibi değildir belki

rahatsız olan silsin arkadaş
sanki çok zor
istemem yan cebime koy sizinki

ben konu sahibinin sorusuna cevap yazdım siz neden üzerinize alındınız ..yarası olan gocunur misali. ayrıca ben face kullanmam ,başkalarını fotoları beni hiiç enterse etmez,kullansaydım da aile fotoğraflarımı paylaşmazdım asla.

sosyal medya resmen gösteriş kaynağımız oldu
mutlusu da var mutsuzu da herkes gülen mutlu görünen fotolarını paylaşıyor tabi iç yüzlerini bilemiyoruz
insanlar herşeylerini ordan sundukları için dozu kaçırıyorlar
liseden evli bir arkadasım her gün ilişki durumunu değiştiriyordu
karmasık evli ilişkisi yok vb bunlar saçma yani ,şimdi masallah cocukları da oldu gercekten mutlular
hayatımızın her detayını ordan ilan etmek zorunda değiliz
sinir olduğum şeyler yazılmış bende çoğu kişiyi sildim paylaşımlarına dayanamıyordum tabi samimi de değildim bu kişilerle
sadece face kullanıyorum onu da zamanla kapatıcam inşallah bağımlı değilim her an her dakika bakmam günde 2-3 sefer girerim kapatır çıkarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…