Aslında ben sizi de anlayamıyorum. Eşinizi tanıdık artık dibine kadar ataerkil. Siz neden şaşırıyorsunuz bunu anlamıyorum. Geçen ev işi ile ilgili eşinden yakınan bir kadına; ben eşime bulaşıkları yıka deyip başka bir odaya gidemezdim demiştiniz. Size cevap yazan başka bir üyeye de düşüncelerinden dolayı işte bu yüzden boşanmalar artıyor demiştiniz. Fark etmeseniz de siz de eşinize uygun birisiniz. Zaten eşinizde bu yüzden sizi seçti.
Evlenmeden eminim ki bir iki sinyal vermiştir ama önemsememişsinizdir. O nedenle size tavsiyem önemsememeye devam edin.
Valla ben daha sevgiliyken sırf tanıyayım diye evlerine yemeğe gittim . Ama bu durumlarda insanlar böyle cahil gibi davranmıyorlardı nişanlıyken de yemin ederim görmedim . Sonradan meydana çıktıHaklısınız, evlenmeden görülmüyor. Yani ben gelen eleştirileri anlamıyorum. Hiç mi tanımadın vs. Benim giyimime gezmeme hiç karışmaz. Benim sıkıntım aileler ile ilgili. Evlenmeden aileleri nasıl tanıyayım?
Ben Cirilla arkadaşla karıştırmışım pardonEn geriye gidip kontrol ettim senin için
Ben diyılım kırmızılayan
Ben genelde güler geçerim
Anladığınız için çok teşekkür ederim. Benim de çözüm yolum olduğum gibi olmak. Ben biraz fazla alttan aldım, iyi olmak isteyen her kadın gibi. Ama şu durumda gücümü göstermem gerek.Beni de bu evlenmeden önce tanımadı mi olayı bitiriyor.
Sanki tüm bosananlar hiç tanımadan evlendi.
Öyle olsa çoğu anket görücü usulü evliliğin daha uzun sürdüğünü kanitlamazdi
Hadi şunu gectim bir erkek bir kadın aynı evde kalmadan asla taninmaz benimeb çok şaşırdigim aynı evde yaşayıp ama yine ayrılanlar çünkü sonradan aile mudahil olabiliyor.
Bir de şu var mesela herkes aynı görüştü değil kimisi kültürü kimisi inancı gereği bir erkekle aynı evde yaşayamaz uzun süre sevgililik dönemi geciremeyebilir.
Çoğu erkek de eğer o kadınla kafayı koymussa evliliği çok da güzel numara yapar
Dışarda çay iç cafede garson gelsin hizmeti o yapsın adamla kadın istediği kadar saatlerce konuşsun ne taniyacak ki
Aynı evde insan yemeye içmeye dökülmeye çorap atmaya herşeye gıcık kapar.yada o gün yemek olmadı diye takan adamlar var ki evlilik uzun maraton bunun negatif aşaması daha çok.
Hiç bir eş aileside baştan biz manyagiz demiyor.
Yada efendi efendi geliyor gidiyor o süreçte ama sonradan bakıyorsun gelin aldık diye değişik bir algı olusturuyorlar
Eşe gelince o sevgi pitiricigi adam ailemde ailem oluyor birçoğu
Çünkü zaten artık evlenildi onun kit kafasında kadına nikah basildi artık kök ailesi devrede.
İnsan evlenince çok degisk hareketlere yaşamlara maruz kalabiliyor.
Çünkü ayda bir gidecegiz aileme diyen adam evlenince zırt birt biten bir eş ailesi gorebiliyorsun.
Bu durumda tepki verirsin ama buda ileriki devrede eşinle arani açar riske gireceksin
Burada iş senin neleri göze alıp almadığına bakar.
Şahsen benim esimin ailesi cidden görüp görebileceğim en anormal insanlarmis.
Mesafe koymasam saçma sapan bitebilirler.
Düşün birkere kaynanam da kaldım kadın sabah namazına kaldırmak için kapıyı nasıl vuruyor gormen lazim.
İlk defa hayatımda böyle gorgusuzce yaklaşım gördüm
Benim.babam bir vakit namazını ihmal etmemiş adam.asla evimde böyle birşey görmedim.ibadet eden insanı sogutur o tavrı.
Mesela ilerde evime gelip uzun süre kalsa evliliğin dinamiti hazır yani öyle adamı istediğin kadar sev anlaş aile olayı çok çok onemli
Sizin konunuza gelince matem diye üye vardı ona benzettim yasadiklarinizi.
Ve naçizane tavsiyem mesafeli olun ve sizi kendi fikirleriyle ezmelerine izin vemeyin.
Sessiz durmayın kadını küçümseyen birşey deyince hemen yapistirin lafı.
İstemediğiniz birşeyi de yapmayın.
E elimizde değilse istişare etmeyelim yaşayalım gitsinEğer bir şeyler insanın kendi elinde olsaydı, burada milyonlarca kadın istişare ediyor olmazdık.
E elimizde değilse istişare etmeyelim yaşayalım gitsin
Sizin konularınız bana hep nedense hiç görmemiş tanımamış biriyle evlenmişsiniz hissini veriyor.Hanımlar, buraya açtığım konulardan yola çıkarak bu konu başlığını yazıyorum.
Eşimin anne tarafıyla bir güm vakit geçirince anneannesinin vs gelinlerine olan tavrını gördüm. Gelinlere resmen kendi tarafları unutturulmuş gibi. Bu konuyu merak ettiğim ve hassaslaştığım için eşimin yengesine yani dayısının eşine özellikle sordum çok hissettirmeden. Ailede torun kıskanma olduğunu , karşı taraftan kıskandıklarını söyledi. Kadın kendi ailesiyle de iletişimi yıllar geçtikçe zayıflamış zaten. Kadınları ezici atasözleri var “ gelinin boğazı dar olurmuş” vs... ben bunları duyunca muhabbet esnasında o kadar rahatsız edici geldi ki.
İşin özü eşimle yaşadığım tüm problemlerin yetişme ve kültür kaynaklı oldığunu anladım.
Ailesinde gelinlere kıymet verilmediğini hissediyorum. Gelin aileden koparılıp içe alınmaya çalışılıyor gibi, çocuğuyla birlikte.
Sonra saçma sapan atasözleriyle eziliyor.
Ben atasözünü saçma bulduğumu vs söyledim eşime de.
Açıkçası bir mücadelede hissediyorum kendimi.
Başta çok sessiz olduğum için, ezilebilir gözükmüşüm gibi. Benim ailem de bu yüzden ezilebilir gözüktü.
öyle dökmek istedim içimi hanımlar, kusura bakmayın. Sevgiler...
Hanımlar :) nişanlılığım korona dönemine denk geldi hiç akraba görüşmeleri kendi içimizde çok görüşmeler olamadı. Bunları görseydim de geçer diye düşünürdüm sanırım.
Güç verecek fikirlernizi bekliyorum.
( Arkadaşlar bizim sıkıntımız ailesi ve konular aile kaynaklı fikirlerden çıkıyor. Evlenmeden aileyle alakalı sıkıntıları bilemiyorsun, evlenmeden çoğu konuyu konuşmuyorsun. Yani hiç mi tanımadın? Diye çıkışlarınızı bir bıraksanız :))
Bariz bir zıtlık yok aslında. Çocuk olursa gelecekte bakımı konusunda, aile ile görüşme konusunda sıkıntı yaşıyorum ki bunlar da nişanlılıkta sevgililikte öne çıkan konular değil.Sizin konularınız bana hep nedense hiç görmemiş tanımamış biriyle evlenmişsiniz hissini veriyor.
Bir sabah kalkmış kendinizi biriyle evli bulmusunuz gibi.
Aile yapılarınız, kafalarınız bukadar zıt bir adam ve ailesiyle diğer tülü evlenmenizin başka açıklaması olamaz çünkü.
Desenizki eşim çok farklı ailesi gibi değil, öyle bir durumda yok. Gayet kafa yapısı belli ki tartışmalarınız oluyor.
Yaşınız çokmu küçük ki bunların hiç birini göremediniz yada görmezden geldiniz? Evlenince düzeltirim diyede düşünmüş olabilirsiniz tabii, ama o öyle olmuyor.
Daha çocuk olmadan bakımı konusunda sıkıntı çekeceğinizi biliyorsunuz mesela?Bariz bir zıtlık yok aslında. Çocuk olursa gelecekte bakımı konusunda, aile ile görüşme konusunda sıkıntı yaşıyorum ki bunlar da nişanlılıkta sevgililikte öne çıkan konular değil.
Evliliğimde yaşadıklarımı daha önce yaşamadan nasıl tanıyabilirim? Evet zorlanıyorum ama tanımaz olaydım desem buraya yazmam. Benim burada beklediğim, bu başıma gelen zorlukla mücadele fikirleri. Çok yaşayan var, yaşayanlardan öneriler.
Teşekkür ederim.
Haklısınız. Nişanlılıkta pandemi vs derken, çok vakit geçirememek, görüşememek etkiledi süreci. İnşaallah aşacağıma inanıyorum. Daha zor ama mümkünDaha çocuk olmadan bakımı konusunda sıkıntı çekeceğinizi biliyorsunuz mesela?
biz bu tarz şeyleri evlenmeden önce hep konuşmuştuk eşimle. Kaç çocuk istiyoruz, doğumu nerde olacak, kim gelecek kim kalacak. Sonrası hiç sürpriz olmadı o yüzden. Ki ben 15 senedir evliyim 16-17 sene önce bunları düşünebilmişim çünkü etrafımda örnekleri olmuştu onların tecrübesinden faydalanmıştım. Siz daha çok yeni evlisiniz, şimdiki zaman benimkiyle bir değil. Sizin daha çok bunları konuşmuş olmanız gerekirdi. Bazı şeyleri bilmek için evlenmek gerekmiyor, çevredeki evlilerden gözlemlemek yetiyor. Ki siz şimdi onu yapiyorsunuz. Evlilerden tecrübelerini öğrenmek istiyorsunuz. Evet ama bayağı geç kalmışsınız. Çünkü bir yaştan sonra kimse kimse için değişmez, nişanlılık bunun için vardır kısa yoldan yolları ayırmak için. Evlenince zor oluyor ve sizin gibi herşey için mücadale vermek gerekiyor işte.
Benim yaptığım ironiye nasıl tepki verdinŞaka mı?
Mesajını görünce ciddi olarak ironi yaptı dedim.Benim yaptığım ironiye nasıl tepki verdin
Çünkü hoşuna gitmedi
Oysa ben yazdım geçtim ama o aile hayatınızda olucak ve beniz yazdıklarımın benzerini yaşıyacaksınız
Onlara da böyle tepki verecekmisiniz
Aaa uçamayan tavuk mağdurları ban bitti haMesajını görünce ciddi olarak ironi yaptı dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?