Farklı kültürde yetişmek...

Tek bir adasız yorumumu göster

Adapsizlik bana göre değildir suan bana adapdiz diyorsunuz ama siz hadsizlik adapsizlik yapiyorsunuz

Ugarasmayin bosuna her konusunda boyle. Evde ese itaat edip ses cikaramayinca burada patliyor belli ki :) bosuna banlanmaya degmez.

Fal değildir o, tecrübedir görmüşlüktür. Burda anlattığınız aile yapısının içinde üyenin dediklerini yaşamama olasılığınız kusura bakmayın ama düşük.

Yanı tecrübe evet doğru kelime

Burda laf olsun diye şeyler yazılmiyor en azından kendi adıma diyyeim neler yaşıyor insan
O an aşk sevgi yafa hayallerden gözü negatif şeyleri görmüyor
Fakat iş ciddiye binince yada iş işten geçince asıl gerçekler karşılaşınca o zaman geriye dönmesi zor oluyor ve bütün hayalleri sevgisi aşkı hayati alt üst oluyor
Iste bunu yaşayan kişiler diğerlerine burda olduğunu yalnış yada doğru neyse söylüyor
Bu maalesef dokunuyor çünkü işlerine gelmiyor

Teşekkür ederim

Konu sahibi okuyorsa bunu genel dedim

Ve yine iyi niyetimi bozmayım herkes mutlu olsun kimse üzülmesin aynen konu sahibi de

Gereksiz ve lüzumsuz yere bir şeyler yapsa da

Tecrübeyi aktarmanın bir adabı var. Zaten sıkıntı duyulan bir konuya daha neler göreceksin demek nedir ya ? Neyi tartışıyorsunuz?

Tam olarak neyden sıkıntı duyuyorsunuz onu anlayamıyoruz.
Buradaki başka konularda yorumlarınız var, onlar da sizin kafa yapınız hakkında fikir veriyor.

"Ben eşime bulaşıkları yıka deyip odaya geçemem, doğru gelmiyor bana", "evlenmeden önce cinsel birliktelik yaşamayın, yaşarsanız eşinize söylemeyin, gidip diktirin. Her erkek bunu yüzünüze vurur" diyen sizsiniz. Feminizmle dalga geçen, "bu yüzden boşanmalar arttı" diyen de sizsiniz.
Kendinizi tam olarak nerede görüyorsunuz ki eşinizin ve ailesinin sizin hiç görmediğiniz, tahmin etmediğiniz bir ataerkillik düzeyinde olduğunu düşünüyorsunuz ve bu kadar şok oluyorsunuz?
Mesela benim dünyamdan ve benim bakış açımla bakınca eşinizin ve ailesinin sizden bir gıdım daha ataerkil olmaları için meydanda kadın taşlıyor falan olmaları lazım. Çünkü siz de zaten fazlaca ataerkil bir kafa yapısındasınız.
Sizin açınızdan bakınca fark ne? Bence aileleriniz de, eşinizle siz de gayet uyumlu insanlarsınız. Öyle olduğunuz için evlenmişsiniz zaten.
Kendinize boşuna dert arıyorsunuz.

Ben adamin daha kulturlu oldugunu anladim mesela. Adam en azindan mesafeyi biliyor :) kulturdun kasti bu olabilir :) yoksa asiri uyumlular :) biri paris digeri bagcilar olsa anlayacagim o da degil.

Alkış :) benim nereye nasıl konu açtığım o kadar ilgilendirmiyor ki sizi. Fikirlerinize saygı duyuyorum. Bu sitede yardımcı olmak isteyen ile yargı dağıtan yorumları ayırt edebiliyorum. Herkese uygun şekilde muamele ediyorum.
Bence uzamasın.

hep beraber birlestik size yargi dagitiyoruz evet ya. buyuk resmi gordunuz harbi. benden de size alkis.

Ben ataerkil değilim ama feministte değilim.
Feminizm boyutunda olan durumlar da en az ataerkillik kadar itiyor beni. Bir erkeğin kadına, şu çivileri sen çak veya şu ağır poşetleri sen taşı, araba lastiğini sen değiştir demesi gibi, kendi yapabiliyorken bulaşıkları yıka demesi.
Çok yorgundur, hastadır , kendini iyi hissetmiyordur, müsait değildir bu gibi nedenler haricinde. Ben hala böyle düşünüyorum :)
Ataerkil damgası yenilecek bir durum değil :)
Hııı , şu konuda haklısınız evet. Ben camları sil, yemek yap, bulaşıkları yıka dediğimde hemen yapacak eşi kendim seçmedim. Bilerek seçmedim.

Ben adamin daha kulturlu oldugunu anladim mesela. Adam en azindan mesafeyi biliyor :) kulturdun kasti bu olabilir :) yoksa asiri uyumlular :) biri paris digeri bagcilar olsa anlayacagim o da degil.

Ya zaten o kadar farklı olsalar anlaşıp evlenmelerine imkan yok.
Hadi bizim kültürümüzde aileler de önemli diyelim ama eş, ailesiyle aynı kafa yapısında değilse zaten çok büyük sorunlar çıkmıyor. Çünkü en başka kendisi yaka silkmiş oluyor ailesinden.
E bu konuda eş de ailesi gibi. Ama yorumlarına bakınca konu sahibi de eşi gibi zaten.
Sanırsın bir taraf meydanda kadın taşlarken öbür taraf elinde pankart, kadın haklarını savunacağım diye eylemden eyleme koşuyor. "40 yaşından sonra feminizm derdine düşüp yanlış tavsiyeler veriyorsunuz" diyen birisi "gelinin boğazı dardır" cümlesine de takılmayıversin. Gerisi zaten kendi bildiği, gördüğü gibi

Valla yorumu benden önce görüp beğenen arkadaşlar var :) bence doğru tespit. Hep beraber demeyelim de , bu şekilde cevap verdiğim 1 2 kişisiniz.
aa yine yakalandim of napicam abi beni koseye sıkıstırdınız ben yorum yapmadan once onlara haber vermistim hemen begensinler diye, keske birkac dakika sonra begenselerdi yakalandik ya

ne diyosunuz ablacim siz ahajshsjshs biri bir sey yazinca hepimize bildirim gidiyor, insanlar bildirimlerine sizden once baktilarsa ne yapalim? kendinizi bu kadar onemsemeyin yahu.

Buz gibi ataerkilsiniz. Yoksa eşiniz sizle evlenmezdi, sizi bilemem ama. Artık daha fazla şok olmayın eşiniz ve ailesine, canınıza yazık.

Günde kaç defa bulaşık yıkıyorsunuz? Ve hayatınızda kaç defa çivi çakmaya ihtiyacınız oldu? İkisini kıyaslamanız komik ki çivi çakmakta da bir şey yok.
Ben ufacık boyumla kaç defa kitaplık, masa monte edip söktüm. Onlarda da çivi çakılıyor. "Ay başımda bir erkek olsa da bulaşıklarını yıkamam karşılığında şu çivileri çaksa" demedim. Çaktım geçtim

Ağır taşımak da güçle ilgili. Bir erkek tabii ki benden daha güçlü ve taşıyamadığım bir ağırlık varsa tabii ki o taşımalı. Bu da konuyla alakasız.
Adam poşet taşıyor diye neden bütün temizlik, yemek, bulaşık işini sizin dediğiniz gibi "yapabiliyorken" ben yapayım?
Bunlar benim görevim değil ve görebildiğim kadarıyla kendisi de yapabiliyor.

Sizin bunları kendi görevinizmiş gibi görmeniz ve "kadın yapabiliyorken neden erkek yıkasın" demeniz evet ataerkil sistemin size öğrettiği kadın-erkek rolleriyle ilgili. Siz böylesiniz ve buna göre bir eş seçmişsiniz.

Unuttuğunuz şey ise ataerkinin sınırı sizin istediğiniz yerde değil erkeklerin istediği yerde biter.
O yüzden "düğünü erkek tarafı yapar, aman benim kocam kadın gibi iş mi yapsın, erkeğin görevi şudur budur" deyip konu çocuk olduğunda "ailelerimiz eşit" deme lüksünüz yok. Siz eşit değilsiniz ki aileleriniz olsun.

Evet bu da bir bakış açısı. Eşler eşit olmalı ki aileler olsun. Ama bu ev işleri konusunda değil, bence yaradılış olarak yatkınlık olan işler var benim evimde de sorumluluklar eşit, en azından dengeli. Ama diğer tüm konularda eşitlik olmalı ki ailelere yansısın. Bu durumda çok haklısınız.

Düşünebildiğim tek eşitlik aynı kapıdan eve giriyor olmanız
İşte bu yoruma saygı duyamıyorum. Sen dalga mı geçiyorsun :) benim de seninle ilgili düşündüğüm bu zamana kadar konularıma yaptığın yorumlara binaen, sen burdaki çoğu insanı mutsuz eden insan tipisin. En azından beni :)

Öyle eşi bilerek seçmediysen bugün eşinin düşüncelerinden, davranışlarından neden rahatsız oluyorsun?

Kadın ve erkeği görev konusunda bu kadar keskin çizgilerle ayırırsan, evliliğinizin her alanına yayılır bu. Aileler de dahil buna.
Konu basit bir yemek bulaşık konusu değil.

Eşin de senin gibi ev işi çocuk bakımı sadece kadının görevidir diye düşünüyor, bunun sonrasında kadın erkeğin ailesine daha yakın olmalı, erkek adam eşinin ailesine mesafeli olmalı, çocuk olursa baba ocağında büyümeli. Bunlar hep birbirinin devamı düşünceler. Birini alayım diğerleri benim istediğim gibi olsun dersen, böyle sorun yaşarsın doğal olarak.

Ailenin her haltına şok olup konu açıyorsunuz. Hiçmi tanımadınız evlenmeden hiçmi anlamadınız? Şokta olsanız artık evlendiniz biraz normal karşılamaya bakın,eğer boşanmayacaksanız.

Aynı şeyler mi acaba? Yemek yapmak ile lastik değiştirmek. Biri her gün her zaman diğeri kırk yılda bir. Sizin anlamadığınız şu. Ataerkil her konuda ataerkildir. Ben erkeğim bir kadından üstünüm. Ev işi kadının görevidir. Çocuğa kadın bakar. Çalışırsa maaş kartı bende durur. Benim ailem önceliklidir onun ailesi artık geri plandadır. Hesap sorarım hesap vermem vb. Hep ben vardır. Aralarından seçim yapamazsınız.

Sizin deyiminizle yemek yap dediğimizde yemek yapan adamlar böyle düşünmez. Eşine, nereye gittiğimi sorup durma demez. Çocuk baba ocağında büyür demez. Öyle adamlar da sizi seçmezdi zaten içiniz rahat olsun

Hııı , şu konuda haklısınız evet. Ben camları sil, yemek yap, bulaşıkları yıka dediğimde hemen yapacak eşi kendim seçmedim. Bilerek seçmedim
'' Kaçta gelirsem gelirim eve hesap vermem hesap sorarım, çocuk baba ocağında büyür, benim ailem evliliğimin içinde hep yer alır ama kadının ailesi artık yerini haddini bilmelidir , ev işi kadınındır ve çalışıyor olması bunu değiştirmez e zaten çalışması lütfumdur istersem alırım işten oturur evinde. '' kafasındaki bir adamla evlenip neden şikayet ediyorsunuz? Herşey bir yana eşiniz sizi dinlemiyor bile. Dedim olacak diyor, daha lafının üzerine laf söyletmiyor. İstediğiniz tam da böyle bir adammış, sonra şok oluyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…