Annenin kontrol delisi(kusura bakma deyim böyle) olduğunu ben de yazacaktım unutmuşum. Yalnız bir önemli nokta annenin olgunlaşmamış ve bencil birisi olması nedeniyle bu kadar abartısı çok fazla.
Benim annem de çevresindekileri kontrol etmeyi sever mesela. İstediği gibi olsun ister. İş bitirici becerikli bir kadındır. Apartmanda yönetici zaten sen düşün. 6 kızı 5 damadı var ama asla çocuklarının iç işlerine karışmaz. Kötü olalım istemez çünkü. Kendisinden yardım istenmedikçe ev düzenimize karışmaz. Ben anneme bazen söylenirdim ama artık yok bitti.
Bence senin psikolojik yardım almanın zamanı gelmiş. Ablan en büyüğünüz galiba. Bu kadar kabullenici olması en büyük olmasından ötürü. Hatta senin daha rahat büyüdüğünü düşünüyordur. Keşke annenize haftasonu gelmelerinizi kıssaydınız. Öyle de böyle de hakaret duymuyor musunuz? Bir şekilde ajitasyon yapılmıyor mu? Gecenin köründe arayıp bağırmak ne demek?
Merakımdan soruyorum hiç annene "bizim seni ne kadar sevdiğimiz bizi bu kadar kontrol edebilmene izin verdiğimizden belli değil mi?" şeklinde bir soru sordunuz mu? Cevabı var mı?
Böyle bir saçmalığa hangi damat hangi gelin dayanır şaştım kalıdm eşinzn sabrına
senn annen yerinde kayınvalden olsaydı çok daha farklı bir uslubla yazardın emin ol
ama annen çekilecek gibi değil evliliğin için kendi ruh sağlığın için kesinlikle başka bir şehre yerleşin ne güzel tayin şansızınıda varmışşşş
Eşimin sabrına gerçekten Ben bile saşırıyorum...bu da benim sınavım derim diyor sen nasıl mutluysan Ben öyle yaşarım diyo Allah razı olsun ondan ama onun bu tavrı beni on kat fazla üzüyor...zaten gitmek istiyordum ama eşim pişman olma sonra üzülme ama sen karar ver yine de deyince kafanm karıştı sizlere danışmak istedim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
valla eşinizi tebrik ederim helal olsunçok şanslısınız eşinizden yana
annenizde, hani çocuklar bir istediği olana kadar ağlar ya..bu kozunu kullanır aynen öyle..
eşinizde sizin aileniz pazarları evde keyif yapmak istiyo olabilir veya başbaşa kalmak istiyo olabilir..veya bir pazar sabahı kendi arkadaşlarıyla kahvaltıya gitmek istiyo olabilir eve arkadaşlarını çağırmak istiyo olabilir..aynı şeyler sizin içinde geçerli..
yani bence annenize önceden verlmiş sözümüz var diyip arkadaşlarınızla buluşacağınızı söyleyip gitme sıklığınızı azaltın bu pazardan başlayın..vicdan azabı duyma konusunda da haklısınız ama bunun başka bir çözümü yok..
eğer hiç çıkış yolu bulamazsanız psikoloğa gidip annenize karşı nasıl davranmanız gerektiği konusunda destek alın..
Benim anlamadığım bir konu var.Anneniz anne hakkından,hayırlı evlat olmaktan,sizi büyüttüğünden dem vuruyor sürekli ilgi bekliyor da iş eşinizin ailesine gitmeye gelince neden anlayıs göstermiyor?O da bir evlat,onun da ailesine karsı sorumlulukları var,hem damadımın ailesi uzakta benim gibi her daim evlatlarını göremiyorlar diye düsünmüyor.Onun ki evlat o bir anne de eşinizin ailesi ne?Yanlıs anlamayın tepkim tabiki size değil de annenizin arkasına sıgındıgı gerekceler mantıklı değil.Hem ilgi beklese hem de esinizin ailesinin isteklerine de saygı duysa cocuguna fazla bagımlı bir anne oldugunu düsünecegim ama anneniz öyle bir kisi ki dünyada tek anne o tek evlat da kendi evlatları gibi hareket ediyor.Esinizin anlayısına ben de hayran kaldım.Tamam milyonda bir de olsa bir erkek karısının ailesine sık sık gitmeyi hastalık vs. gibi sebeplerden normallestirebilir ama kayınvalidesinin kendi ailesine gitmesini sınırlamasını,bu konuda yasaklar koymasını bile sakinlikle karsılaması esinizin cok erdemli bir insan oldugunu düsündrüyor.
Sibelim84 canım biz her pazar sabahtan geceye kadar da gitmeye razıyız eşimle yeterki diğer 6 gün rahat olalım ama yok hem pazar giriyoruz hem hafta içi...
SevgiCankurt zorunlu tayin diyemeyiz eşim doğu görevini yaptı ve annem ve Babamda aynı meslekten emekli.ı yemez yani onubabamla konuşmayı denedik ama babamda çekiniyor annemden evlendiğimden beri annen böyle beni karıştırmayın diyo adam da haklı bir evin içinde...
yani ya gözümüzü karartıp gidicez ya da kalıp çekeceğiz ama o kadar zor bi karar ki..eşim topu bana atıyor ben ona atıyorum...kararsızlık çok yani...burda danışayım dedim Ben de akıl alayım sizlerden...yerimde olsanız napardınız onu yapcam ben de artık....
Canım arkadaslarla gizli görüşüoz resmen yalan söyleyip eve misafir alıyoruz...bi kaç böyle kahvaltı yapalım diyoruz dışarda yalanla gidiyoruz sanki sevgili gibi!!psikolojik tedaviyi dediğim gibi reddediyo... Farklı kurslara yazdırdım oyanlansın diye ama fayda olmadı derdime
tedavi olmayı reddeder tabiki sizi nasıl kontrol altında tutucak??
tedaviyi anneniz olmayacak zaten..
gidip psikologtan annenize karşı nasıl davranmanız gerektiğine yönelik siz seans alıcaksınız..
bence en mantıklı çözüm bu...
Eşimin sabrına gerçekten Ben bile saşırıyorum...bu da benim sınavım derim diyor sen nasıl mutluysan Ben öyle yaşarım diyo Allah razı olsun ondan ama onun bu tavrı beni on kat fazla üzüyor...zaten gitmek istiyordum ama eşim pişman olma sonra üzülme ama sen karar ver yine de deyince kafanm karıştı sizlere danışmak istedim
Anneniz yatsın kalksın kızıyle aynı şehirde oturduğuna dua etsin..
Uzakta olan o olsaydı ve seni ziyarete gelecekleri sırada eşinin annesi surat asıp yersiz sinirli hareketlerde bulunsaydı , tepkisi ne olurdu.. ?
Hem kaynanaların oğullarına düşkünlüğünden şikayetler dinledik..
Bakın apayrı bir örnek..
Anneniz sizi paylaşamıyor ..
Bence hala evli olduğunuzun farkında bile değil..
Arada git gel olur fakat tüm gününüz tüm haftanız onunla geçecek diye bir şey yok..
Son cumlenden esininde biktigini anlamissindir insaallah canim...bide annen ne.zaman kanser oldu..neden senin yuzunden kanser oldum diyor ben onu cozemedim hastaliginin sebebini evladi gormesine sasirdim acikcasi...
kızlar ben 2.5 senedir evliyim.. severek evlendik ve evlenmeden önce 6 sene de sevgililik geçmişimiz vardı.. ve evlendiğimizden beri benim ailemin bulunduğu şehirde yaşıyoruz..eşimin ailesinin olduğu şehir de uzak yani 8-10 saat sürüyor öyle ha deyince gidemiyoruz...
sorunum şu biz 2.5 senedir evli olmamıza rağmen evliliğimizde evimizde sıkılamadık bile çünkü annem cok sık çağırıyor bizi sıktan kastım haftada 4 kez ortalama..
mesela pazar sabah 9 da gelin kahvaltıya diyo 9.30 olsa kavga ediyor bütün gün laf sokuyor..yani biz evleneli beri neredeyse her pazar alarmı kurup anneme gittik..benim anneme hayır da denmiyor çünkü annemin çok ciddi sağlık sorunu var bir kaç kez hayır demeyi denedim çoook ağır laflar etti bana ve cok hastalandı vicdanım beni yedi o zamanlar resmen...ve küstü bana uzunca süre zor barıştı benimle...
ve sorunun asıl yönü zaten annemlerin yanındayız diye bayramlarda eşimin ailesinin yanına gidiyoruz ama annem ona da kızıyor söyleniyor sinirleniyor...bi dahaki tatilde gitmeyeceksiniz fln diyor...son bayramda annem kızacak diye gidemedik mesela eşimin ailesine yalan uydurmak zorunda kaldık...ha doğruyu söyleyip gitmesek de birşey demezlerdi ama eşim annesinin kalbi kırılır diye bahane üretmeyi tercih etti...
eşimse bu durumdan son derece rahatsız ama sen istiyorsan ben dayanırım benim sınavım da buymuş derim diyor ama eşimin böyle demesi beni daha da çok üzüyor..
en son , eşimle tayin isteyip ortada bir şehire gidelim tatilleride bir bayram o taraf bi bayram bu taraf mı yapsak dedik ama öyle bir şey yapsak annem bu defa beni o tarafa tövbe göndermez..demediğini bırakmz üstüne de hastalanır daha cok huzurum kaçabilir bu defa....
yani aynı şehirde kalsak haftada 1 kez sadece pazarları tüm gün annemlere gitsek tatillerde eşimin ailesinin yanına gitsek her şey süt liman olacak ama bunu anneme öneremiyorum bile cok korkuyorum..
siz olsanız ne yapardınız tayin ister miydiniz farklı ile yoksa bu durma mı katlanırdınız? yorumlarınız bekliyorum çok çaresiz ve kararsız kaldık çünkü
ailenin bu durumda bir annenin kişiye vicdan azabı yaşatmasına çok kızıyorum
ben sizin yerinizde olsam çok kızardım. böyle bir eşinin olduğunu düşünsene korkunç!!!!
anneniz bencil. başka bir şey değil hastalığını sevdiklerini üzmek için kullanıyor. ne yapıp edin bir yolunu bulun. ama ben en çok babanıza üzüldüm
ay çok kötü bi durum cnm.normalde erkek annesi böyle yapar ama sizin tersi olmuş biraz.annene geçmiş olsun canm hastalığından dolayı.hani eşin içinde çok zor bi durum olmuş çok anlayışlı bi eşin varmış gerçekten.başkası olsa belki bu kadar sabredemezdi.annen hastaymış hastalığı ne bilmiyorum ama Allah korusun yarın öbür gün bi şey olsa keşke daha çok yanında kalsaymışım daha çok onu görseymişim demezsen tayin isteyin.annene de tayin edilen yerde açık varmış bizi atamışlar oraya fln dersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?