Filiz'le zayıflama günlüğü

kızlar pazar günü misafir vardı koşuşturmaktan kendime extra yemek yapamadım..2 öğübn yedim ve kaçırıdm biraz

diğre topiklerin birinde bakın ne buldum doğru ölçüm yöntemi

Eklentiler

• $ölçüler.webp
    5,2 KB · Görüntüleme: 64
Öncelikle beni de aranıza alırmısın diye başlamak istiyorum :) İsterseniz biraz hikayemden bahsedeyim size. Ben şu an 20 yaşındayım, ben genel olarak toplu diye tabir edilen bi ergenlik geçirdim. Sadece ''ergenlik'' diyorum, çünkü adet görmeye başladıktan sonraki yıllarda kendimi kilolu hissetmeye başladım. 12 yaşında adet oldum ve sonrasında kapanmaz bi iştaha sahip oldum her neyse ben bi şekilde 17 yaşında kendimce diyet yapmaya başladım. çok çok fazla yazılar okudum araştırmalar yaptım internette. önce işe kalori sayımıyla başladım daha sonrada lahana suyu içmeye başladım ki beni kilo vermemde aşırı yardımcı oldu. Birkaç yardımcı bir şeyler daha yaptım lahanayla birlikte, BİM' den aldığım form çaylarından içtim hergün 2 fincan, bir de ip atladım. Arkadaşlar bu ip atlamayı bir araştırın derim size, yok böyle bi spor o kadar faydalıymış ki bende faydasını çok fazla gördüm haliyle. İp atladım dediysem de öyle ip alıp sokaklarda ip atlamak değil :) evin içinde ellerimi ip tutat gibi yaptım, hayali yani :) dakikada 100 tane çoğalta çoğalta 1500 e kadar çıktım ki düşünürseniz 15 dakikanızı alıyor. Ve sonuç inanılmazdı 1.5 ayın sonunda tam tamına 14 kilo vermiştimmm :) dediğim gibi şu an 20 yaşındayım geçen 3 senelik süre içinde hep en fazla 3 kilo aldım verdim, aldım verdim. Hiç daha fazlası olmadı. Hani hep derler ya ''çabuk kilo verince fazlasıyla geri alırsın'' diye, yok öyle bir şey ''yersen alırsın'' bu kadar basit. 70 kilo ile diyete başlamıştım 56 ile bitirdim. Ve size en büyük tavsiyem arkadaşlar ne olur lütfen ama lütfen lahana suyu için biliyorum tadı iğrenç çok haklısınız benim lahana şu an o kadar tahammülüm yokki turşunsunu bile yiyemiyorum ama ne olur için sıkın dişinizi 1 ay için şu lahana suyunu. Bir de içme konusunda size bir tavsiye vereyim. Kokusunda çok tiksiniyorsanız pet şişenin kapağını delin ordan bir pipet sokun öyle için kesinlikle koku gelmiyor. Peki şu an kaç kiloyum diye merak eden olursa 58 kiloyum 2 kiloyu vermeye çalışıyorum. Bugün diyetimin 3. günü. Bunu belki size bi yararım olur diye yazdım. Son olarak tavsiyelerimi sıralayıp gideyim. :)

- Mutlaka ama mutlaka lahana suyu için
- BİM de satılan form çaylarında için 2 fincan
- Her şeyin lightını yiyin özellikle peynir olmakla birlikte süt, yoğurt vs..
- İp atlayın dakika da 80-100 olmak şartıyla
- Ve kesinlikle kalori hesabı yapın 1200 ü geçmeyin ( ama ben 600 ü bile bulmamışımdır. benimki bildiğiniz ölüm diyetiydi. Bunu kesinlikle denemeyin. unutmayın en az 1000 e inin

nasıl yapıyordun bu lahana suyunu...

nasıl yapıyordun bu lahana suyunu...

bir yaprak lahanayı 3 parçaya falan böl üzerine 1 bardak su koy kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kapat suyunu süz bardağa al biraz ılısın içine yarım limon sık. sonra akşam 7 de bir daha yap ve iç bu kadar :) bir de önemli bir konu daha var hergün taze yapıcaksın ve sabah uyandıktan yarım saat sonra kahvaltı yapmadan içeceksin :)

ve ne kadar içiyorsun..tam olarak,ayrıntılı yazarmısın..

bir yaprak lahanayı 3 parçaya falan böl üzerine 1 bardak su koy kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kapat suyunu süz bardağa al biraz ılısın içine yarım limon sık. sonra akşam 7 de bir daha yap ve iç bu kadar :) bir de önemli bir konu daha var hergün taze yapıcaksın ve sabah uyandıktan yarım saat sonra kahvaltı yapmadan içeceksin :)

Yaşım genç olmasına rağmen bütün diyetleri ve yöntemleri denemiş biri olarak eğer söyleyeceklerime kulak verirseniz çok sevinirim.Kim ne derse desin, ne kadar zayıflamış olursa olsun, eğer sağlığınızdan ödün vermeden, kastan değil yağdan kilo vermek istiyorsanız ,sakın ama sakın aç kalmayın ve kalori hesabı yapmayın! Tabi ki acısı şimdi çıkmaz.Ne demişler, ne ekersen onu biçersin..Hasat zamanı vücudunuzda türlü türlü hastalıklar, kronik yorgunluklar, ten renginde solmalar, çöküntüler ve ruh dünyanızı allak bullak edecek bir psikoloji istemiyorsanız tabi ki.Aç kalan bir bünye, yetersiz beslenen bir mide önce kendini ve en yakınındaki kolay besin kaynağını tüketir ki bu da sizin kaslarınızdır.Gün boyu parmak kadar peynir, cücük kadar et ve yağsız tutsuz sebzeler yerseniz görünüşte bir süre zayıflar ama asla o kiloda kalmazsınız.Sonra da kendi kendinize '' ben eskiden de 60 kiloydum ama şimdikinden daha zayıf görünüyordum'' dersiniz.Onun için nacizane birkaç tavsiyede bulunacağım.Bir kişi bile fikrini değiştirirse benim için ne ala..

1-Asla aç kalmayın! Açlık sizin kaderiniz değil.Önemli olan doğru zamanda doğru yiyecekle beslenmek.DOĞRU KAŞIK SAYISI İLE DEĞİL!
2-Öğün atlamayın.Öğlen yemedim, akşam yemedim oh 2 öğünle kapattım günü demek vücudu sadece daha fazla yormaya yarar.Geri dönüşüm için kendini hazırlar.
3-Ekmek tüketmeyin.Sabah kahvaltısında 1-2 dilim tam buğday ekmeği ile sınırlı tutun.Onun yerine bir avuç taze ceviz veya taze badem yiyin.Hem omega kaynağı hem de çok daha sağlıklı.Her yağ kilo yapmaz, tam tersi taze kuruyemişler kilo verdirir.
4-Meyve tüketimini sınırlayın.Öğle yemeklerinden en az 2 saat sonra ve en geç akşam yemeğinden 2 saat önce yiyeceğiniz 2 porsiyon meyveden fazlasını tüketmeyin.
5-En önemli öğün kahvaltıdır.Koyun ya da keçi peynirinizi, zeytininizi, yumurtanızı ve mevsim yeşilliklerinizi sofradan eksik etmeyin.
6-Akşam yemeğinde sebze ve ızgara et-tavuk-balık ağırlıklı beslenin.Her yemeğinizin yanında mutlaka salata olsun.
7-Bol bol yeşil çay, tarçın çayı, zencefil çayı için.Mümkünse poşet olmasın.
8-Her sabah aç karnınıza 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve tarçın tüketin.Hem omega 3 desteği sağlar hem de tarçınla birlikte kan şekerinizi ayarlayıp muhtemel tatlı krizlerinizi önler.
9-Abur cubur kesinlikle tüketmeyin! Önemli olan kalorisi değildir, unutmayın.''Öğlen yemeğinde 300 kalori alacaktım onun yerine bir paket büsküvi yiyeyim'' derseniz kendinizi kandırırsınız.Vücudunuza kalori düşündüğünüz gibi girer ama şekere dönüşür.
10-Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemeyin.Bitki çaylarını tüketin.Acıkırsanız sebze yiyin veya kefir için.
11-Tuzunuzu değiştirin.Himalaya tuzu kullanın.
12-Spor yapın.Ama bunun için çok ağır fitness yapmaya veya haftanın her günü uğraşmaya gerek yok.Yürüyüş yapın.
13--Ve tabi ki bol bol karbonatlı su için.(Yemekten yarım saat önce ve yemekten 2 saat sonra olmak üzere)

Son olarak, bütün bunlar aslında aynı zamanda alkali diyetin özünü oluştur.Alkali diyet ile ilgili bölümleri okumanızı ve kısa zamanda kitabı tedarik etmenizi tavsiye ederim.Gerçekten ne demek istediğimi anlayacaksınız.Sevgiler :)

Canim cok tesekkür ederim.....

Bende 27 yaşındayım boyum 170 kilom 66 bende yaza kadara 7 kilo vermek istiyorum yanlız ben siyetime perşembe başlayacağım o zaman yediklerimi sizle paylaşacağım.

İnşallah hepimiz dilediğimiz kiloları veririrz :)

tabiki alırız..azminden dolayı kutlarım inşallah istediğin hedefe ulaşırsın..bende 58 olmak istiyorum ama yaza kadar ..
o kadar yazıp emek vermişsin eline gönlüne saglık..hoşgeldi aramızaaa

teşekkürler paylaşım için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…