- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
- 83
- Konu Sahibi quantumkizi
-
Biz soyma işlemi için %20 salisilik asit kullanıyoruz ve bunu minimum 21 gün aralıklarla yapılmasını tavsiye ederiz. Bu klasik bir soyma işlemi değil, günlük kullanabileceğin bir tonik zira içerik %2 salisilik aside denk geliyor bu da uzun vadede ama güvenli tedavi demektir.Mevsim ile alakası yok yani.Hafif pullanmanın sebebi de salisilik değil, cildin döngüye girmesinden kaynaklı olacaktır.
Tabii ki doktoruna sorabilirsin, bir medisinal kimyacı arkadaşım bana bu tarifi önerdi, ne dersiniz akşamları tonik olarak kullanabilir miyim diye sor.
Bahsettiğim tahlilleride yaptır, tecrübeme dayanarak sorununun çok basit bir vitaminin eksikliğinden kaynaklı olduğunu söyleyebilirim.
son olarak herseyi arastirticam ama buyuk ihtimal hakli olabilirsiniz asiri zayifim Ve gerekli vitamin ihtiyacimi karsilayamiyor olabilirim.doktorumda onaylarsa Tonik gibi bir etkiye sahipse daha rahat kullanirimkorkmadan
yok tatlım olmaz tabi ama bazen yapmayın diyorlar sonbaharda gel diyorlar :) güneşin etkisi ile soyuldukça leke bırakma hususunda dedimHassaslaşması normal, bu yüzden seni yormayacak bir tedavi uygulanması gerek. Hazırlaman ve uygulaman çok basit,
aldığın 60 ml alkol (ethanol) içerisine 2 gr salislilik asit ekleyip çalkala iyice çözünsün, daha sonra içine kaynatılıp soğutulmuş temiz içme suyu ekleyeceksin 40 ml kadar, aslında eczaneden distile su bulabilirsen çok iyi olur. Bu solüsyon ile her akşam cildini sileceksin. Hafif hafif döküntüler ve başlangıçta batma hissi oluşabilir ama bunu dert etme.Eğer tanıdığım iyi bir eczacı var ve yaptırabilirim dersen sana tam majistral formül verebilirim.
Güneş koruyucu yerine çinko oksit krem kullanabilirsin, krem sera bu iş için uygun. Çok azıcık miktarı avucunda iyice yumuşatıp yüzüne komple sür. Hem güneş koruyucu etkisi sağlar, hem hafif antiseptik özelliği vardır hem nem sağlar.
Bunun dışında moral herşeyden önemli, kistik akne sorunun çözülmeyecek boyutta değil.
Tez zamanda da bir dahiliye hekimine gidip,
Hormon
Karaciğer Enzim
Tiroid
Fe, Folik asit ,b12 ve çinko değerlerini içeren kan tahlili ek olarak idrar tahlili yaptır. Bir bakalım.
Tedavinin mevsimi mi olur kuzum?
yok tatlım olmaz tabi ama bazen yapmayın diyorlar sonbaharda gel diyorlar :) güneşin etkisi ile soyuldukça leke bırakma hususunda dedim
ayrıca 2 gün sonra bende bu tahliller için gideceğim canım benim
(melek anneciğininde anneler günü kutlu olsun bu arada)
sonra çaktım evet oranındanBazen değil, kimyasal peeling hiç bir biçimde ilkbahar ve yaz aylarında yapılmaz ama benim verdiğim öneri kimyasal peeling değil, tonik kuzum, her zaman kullanabilir. Sen tabii salisilik ile alkolu duyunca panik oldun
Tahlillleri alır almaz bana çekip at lütfen, aklım kalmasın.
Bu arada teşekkür ederim kuzum, senin anacığının da anneler günü kutlu olsun
Olur mu canım öyle şey, salisilik asit sivilce tedavisinde de kullanılır hatta bazen tek yol oluyor. Sivilce ve akne problemi için piyasada bulunan ürünlerin tamamı salisilik asit içerir.Dene ve kökten çöz sorununu canım. Pazartesi ilk iş eczaneden 20 gram salisilik asit ve 100 ml alkol al, sonra bana haber ver...
Merhaba KilicBaligi, burada dikkat ettiğim birisin birçok konuda tecrübe ve bilgilerine güvenerek sana birkaç soru sorabilirim umarım senin için de sorun olmaz :)
Ben de özellikle yanak ve çene bölgemde sivilce sorunu yaşadığım için doktora gittim . Doktor ayrıca olarak dekolte bölgem için de (isilik tarzı şeyler çıkmaya başlamıştı) şu karışımı verdi. Ancak sen salisilik asit sivilcelerde de kullanılabiliyor deyince sormak istedim. Bu karışımı yüzüm için de kullanmam sakınca yaratır mı (Gözenek ve sivilcelerim için)? (Bu da senin karışımına ne derece yakın anlayamadım ve çok fazla yazanları anlamlandıramadığım için reçetenin resmini koyuyorum). Şimdiden teşekkür ederim :)
Çok teşekkür ederim. Yüzüm için verdiği krem ise tretindi fakat onu hiçbir yerde bulamıyorum ve bulamayacağım da galiba. Nasıl seyreltilebilir peki?Reçetenin tamamını görebilseydim daha iyi olurdu. Yüzün için bir krem verdiğini tahmin ediyorum, eğer krem güçlü soyucu etkili ise ikisini bir arada kullanmak cildini tahriş eder canım.Sadece antibiyotik/antimikrobiyal özellikte ise o halde seyreltilirse bir sorun yaratmaz.
Çok teşekkür ederim. Yüzüm için verdiği krem ise tretindi fakat onu hiçbir yerde bulamıyorum ve bulamayacağım da galiba. Nasıl seyreltilebilir peki?
Tretin yerine Acnelyse kullanabilirsin. Şu an için bu şekilde başla acnelyse tedavisinden yanıt alamazsan diğer seçeneği deneriz.Çünkü eğer doktorun uygun görmüş olsaydı yüzün içinde aynı biçimde bir majistral formül hazırlatırdı ama bunun yerine tretin önermiş.
Bu arada yağ içermeyen ve non comedogenic bir güneş koruyucu edin. Bu mevsimde soyucu kremler/kimyasallar cildi lekelenme ve tahrişe açık hale getirir.
Rica ederim, umarım en kısa sürede cildin sağlığına kavuşur...Acnelyse kullanmaya başlayayım o halde.
Evet uzun süredir yazları özellikle, Avene'in güneş koruyucusunu kullanıyorum.
Tekrar teşekkür ediyorum ilginize :)
acnelyse,7 buçuktan 13 e çıkmıştı şu an 26 lira olmuş rekor yükselişRica ederim, umarım en kısa sürede cildin sağlığına kavuşur...
Merhaba. Ben de sivilcelerden kurtulmak icin herseyi yaptim, roacutane dahi kullandim ama biraktiktan bir kac sene sonra yeniden cikti. Benzamycin tarzi antibiyodikli ilaclar da artik hic bir ise yaramiyor. bende asagida anlatacagim yonteme basladim. Uzun sureli bir tedavi 6-7 ayda etkisini gosteriyor. Ama ben 2 aydir baya faydasini gordum.
acne.org sitesinde the regimen dedikleri bir tedavi yontemi var. Bu yontem sunu temel aliyor. ilk olarak hafif, kurutmayan bir temizleme jeli. ikinci adim tedavi adimi ve %2.5 luk Benzoyl Peroxide. ve son olarak nemlendirici. Turkiye'de bulunmuyor tabi bu sitenin sattigi urunler. ben de buna denk urunleri bulmaya calistim.
Temizleme jeli olarak la roche posay Effeclar H kopuk kullaniyorum ve oldukca memnunum. ikinci adim en onemli adim, benzoyl peroxide. %2.5 olanini eczanelerde bulamadim ama %5lik olanlari bulunuyor. Benzoyl Peroxide bakterilerin uremesini engelleyerek sivilce olusumunu engelliyor ve antibiyotikler gibi cildin alismasi gibi bir durum bu maddede soz konusu degil. Yuzu kurutucu etkisi oldugu icin cok az miktarla baslayip zamanla arttirmak gerekiyor. 3. adim nemlendirici. Hala cildime gore bir nemlendiriciyi bulamadim. Avene, la roche posay, dalphin gibi dermokozmetik urunler dahi bende sivilce yapiyor. Nemlendiricilerin icerigini incelemen gerekiyor. Mesela Squalane maddesi bu eczane markalarinin hepsinin iceriginde bulunuyor ve bende inanilmaz sivilce yapiyor. Direk ucu olmayan deri altinda kistik sivilceler. Nemlendiricilerin yagsiz olmasi malesef akneye meyilli ciltler icin yeterli degil. gozenekleri tikamamasi lazim. bunun disinda kesinlikle peeling gibi yontemler onerilmiyor. hatta yuzunu yikarken mumkun oldukca hafif sekilde yuzune dokunmalisin. kesinlikle sert hareketler yapmamalisin. kurularkende yumusak pecetelerle dokundurarak kurutmalisin, surtmemelisin havluyu.
Bu dedigim seyler tabi eger sivilcelerin hormonal sebeplerden kaynaklanmiyorsa gecerli. Tum basligi okumadim ama yaptirmadiysan mutlaka bir kadin doguma gidip hormon testi yaptirmalisin. Tanidigim en az 4 kisi dogum kontrol hapina basladiktan sonra 2 ay icinde tum sivilcelerinden kurtuldu, cunku onlarinki hormonal sebeplerleydi.
Bunlar disinda kendimden gozlemledigim seyler, bagirsaklarimin bozuk oldugu zamanlarda sivilcelerim artiyor. un ve sekeri azalttigim zamanlar sivilcelerim azaliyor. Gunde 1 tane havuc cok yararli ama fazlasi karacigeri yordugu icin tavsiye edilmiyor. sac urunlerini de (sampuan dahil) yuzune degdirmemeye calis.
Tum bunlarin yaninda kesinlikle ve kesinlikle sut urunlerini azaltmalisin. Ben hic sut icmiyorum artik. Yiyeceklerin sivilce yapici etkisi konusunda kanitlanmis tek sey sut. Inegin hormonlari sutten insana geciyormus cunku.
Forumda baska bir arkadas daha da yazmis, ben vitamin destegi almanin da yararini gordum.
bir de makyaj dan bahsetmissin. kullandigin fondotenin icerigine cosdna.com sitesinden bakmani oneririm. iceriginde ne kadar sivilce yapici maddeler oldugunu gormus olursun, fondotenini buna gore secebilirsin.
Biraz uzun oldu ama ben bu konuda cok cektim cok arastirdim, isine yarar umarim :)
acnelyse,7 buçuktan 13 e çıkmıştı şu an 26 lira olmuş rekor yükseliş
maalesef canım..karşılamıyor..dr sordum karşılamıyor dedi..eczaneden aldımİlginç doğrusu... Neyseki sgk karşılıyor.
Allah allah tretin karşılanıyor ama acnelyse karşılanmıyor mu yani? İyice saçmalamış bunlar artık.maalesef canım..karşılamıyor..dr sordum karşılamıyor dedi..eczaneden aldım
canım tesadüf gördüm yazını.herkese tekrar merhababu fotoğraflardan bu yana sivilcelerimi azaltmak için yaptığım bir takım şeyler oldu ama aksine şuan yüzüm daha kötü. üstüne birçok sivilce çıktı. bu fotoğraflarımda o kadar sivilcem yoktu, derdim daha çok lekeydi ama şuan dahada berbat haldeyim.en sonunda adetimi denk getirebilip hormon testlerimi yaptırdım. Hiç bir sorun çıkmadı, gayet normal çalışıyormuş hormonlarım,kist falanda yokmuş. Doktor yüzüme bakıp tedavi oldunmu dedi. evet dedim ama engel olan birşey yok hala çıkıyor dedim. o zaman sana yasmin vericem 6. ayın sonunda etkisini görürsün dedi.
Adetimin birinci günü yasmin e başlamayı düşünüyorum. Ama karaciğerim açısındanda korkuyorum roaccutane kullanırken enzim değerlerim yükselmişti bu hapta ağır bir hap mı karaciğere kötü etkisi olabilir mi roaccutane gibi? Hapı kullandıktan sonra sivilcelerim tekrar başlar mı? Bilen var mı bayanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?