Galiba batiyoruz

+100000
Çoğu da 10 bin maaş alsa 1500 kalacak şekilde krediye giriyor
Böyle olur olmadık masraflar çıkınca öylece kalınıyor
Kredi dediğin şey senin yaşam kaliteni düşürmemeli

Evlendiginizde eşinizin borçlarından haberiniz yok muydu ?

kontrolsüzce borca girmişsiniz. ev bence evlilik iyice oturup biraz birikimden sonra girilmesi gereken bir borç. malesef benimde evlenir evlenmez ev alan çoğu arkadaşım aynı sıkıntıyı yaşıyor. bence biraz daha dişinizi sıkın çocuğunuz var yazık günah.

Bir de erkeklere para biriktiren kadın yaramıyor deli gibi harcayacaksin ki cebinde beş kuruşu olmayacak

oohh ohh eş değil tefeci almışssınız eşim bekarken araba aldı kredisiyle bayağı içeri geçti yetinmeyi bilmedi bi türlü, evlendik iki maaş eve girdi yine yetmedi en son arabayı sattırdım yürü dedim ben yürüyorum arabayı sen kullanıyorsun sürekli başının etini yedim 3.ayın sonunda sattı kredi kartları çoktu iki kere 5000 bin ödedik yine kredi kartı borcumuz var ameliyat vs çıktı ama umutsuzluğa kapılmayın Allah bi şekilde yardım eder ama ailesinin dilenmesi hoş olmamış kimseye bu süreçte yardım etmeyin kemer sıkma politikası yapın bizde 1 yıldır gelen parayı yiyoruz ama öyle lüksümüz gezmemiz yok yine borç oluyo bazen boguluyorm bende oda diyo ama bi şekilde canımız sagolsun demeyi biliyoruz eşlerin tavırları çok önemli sizin eş biraz değişik, bütün parayı bana verin ev ekonomısı yapıcam değin sigarayıda biz zahmet bıraksın boğuluyorum diyin senin borçların senin rahat tavırların yüzünden suçlayın biraz ya ben çalışmasam açlıktan ölecez duruma sokulmak istemyrm biraz kendine çeki düzen versin

Eğer sizi kullandığını düşünüyorsanız bi daha gözden geçirin
En itici erkek
Adam gibi adam yük olmak beleş yaşamak yerine sorumluluk alır

Yeminle bu erkeklerin genetiği bozuldu iyice

Eşiniz para kıymeti bilmiyor sanırım biraz düşüncesiz davranmışta bana her şeyden öte başka sorunlar varmış gibi geldi. Eşinle zaten evli kalmak istemiyorsun sanki

Sefasını başkası sürmesin diye cefasını çekmeye devam etmek? Borç mesele değil. Askerlik ve öğrenim dışındakiler ortak borç. Ki askerlik ve öğrenim de sorun olmaz benim için hayat müşterek. Ama kıçına don alamazken aileye yiğitlik yapmak, kardeş evlendirmek falan sorun. Önce kendi hanesini düşünecek herkes. Aksi çok itici.

Esimin sagliginda evime giren para miktari bazen on bini buluyordu.
Hic sikinti cekmedim evliligimde o vakitler
Esim sagligini kaybetti ve suan evime giren bir asgari ucret bile yok
Hamile ppantolonum kasiklarimi sıkıyor mesela
On kere verdim terziye
Terziye verdigim para iki pantolon parasidir zateb
Ama benim o parayi birden bir araya getirecek gucum yok

Borc icin evlilik sonlandirilmaz
Kadina gitmemis adam kumar oynamamis
Kiyaslama yapmak istemiyorum ama senden cok yokluk icindeyim bir kere bosanma gibi bir dudunceye kapilmadim

Açık açık konuşun borçlar ödenecek aileye yardım yok yetti bundan sonra herkes sorumluluklarını bilsin yoksa bu iş biter deyin. Kardeşinin düğününden ona ne sırasımı hem para yok hemde ortaya atılıyor ayranı yok içmeye..

Diğerlerini bilmem ama yüksek lisans kredisi geri ödüyorum onu aldığın gibi ödüyorsun bn 740 küsür ödüyorum her ay

Borçların çocuğu ortak yapılmış borçlar ki, siz de kendinize eski de olsa kredi çekip araba almışsınız sonuçta eşiniz de onun borcuna ortak olmuş olmuyor mu?

Kardesinin evlilik borclarinada girerse o zaman papaz olurum .
Simdiden git kv den borc iste de düğun size kalmasin.
Kredi faizinizi sabitleyin .Faizler daha da artacak

Borçlar beraber yaptığınız borçlar
arabanızı satın kredisini kapatın kalanıyla da hastane borcunuzun bir kısmını askerlik için olan da ödenir
Bunun için boşanılmaz yani ben ortada çok sebep görmedim

Evet canım haklisin mayıstan sonra da ona yardım edevekmis
Bence tüm bu borçlar kabul edilebilir ama aileye kardeşe yardim vs.ben olsam ben de istemezdim.
Kredi borçları bitince eşinize kendi maaşınızı ayıracağınızi söyleyin.
Faturalar ve mutfak masrafı ona ait olsun.
Maaşımdan bir kuruş vermeyeceğim tek başına yardim edeceksen et ben artık ustume başına çocuğuma harcamak istiyorum deyin.
Kabul etmezse ben olsam boşanırdım.

Borcunuzun toplamı ev hariç ne kadar bilmiyorum ama, her yere parça parça ödemeler yapmak yerine arabanızı satıp,üzerine de çekebiliyorsanız toplu kredi çekip hepsini kapatın sadece bankaya uygun taksit sayısıyla borçlanmış olursunuz. Mutlaka bu yolu da düşünmüşsünüzdür gerçi ama yine de bir fikir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…