Galiba batiyoruz

+10000
Adam sürekli borç çıkarıyor
Kardeşinin evlenmesi kendi sorunu
Bir daha kredi çekmeye kalkarsa kiyamet o zaman kopardi

Eşiniz kahveyi sodayı çorbayı dışarda içiyo ayda 300 sigaraya veriyosa ayda bin lira sadece keyfi için harcıyo demek ve siz üstünüze biley alamıyosunuz?
Siz almadığınız için bunları yapabiliyo
15 bin askerlik için vericek eee ? sonra kardeşi sonra o sonra bu deli misiniz

Arabayı satın bi kısmıyla bikaç ay kredileri ödeyin kalanıylada kendinize satarken zarar ettirmeyecek takı alın
Kp arabasını kullanın laf ederse bak oğlunun askerliğini bile ben çalışıp ödüyorum diyin sussun

Ben de öğretmenim. Aylık 4 bin küsür kredi taksidiyle ev aldık, araba borcumuz yeni bitti, benim eşim de bedelli askerlik için kredi çekecek, öğrenim kredi borcunu ödedik, başka bir şey için de 30 binlik kredi çekmiştik ödedik bitti, bebeğimiz yolda doğum ve bebek masraflarımız da olacak. Eşimi asla sırtımda kene taşır gibi hissetmedim. Evet borç ödemek zor gerçekten ama her şeyi ortak bir amaç uğruna yapıyoruz. Ekstradan eşinizin öğrenim kredisi ve askerlik kredisini ödemişsiniz bu da vefadır gün gelir o da sizin bir açığınızı kapatır bunu dillendirmenizi doğru bulmadım.
Sigaraya gelince keşke bıraksa eşiniz ama yapamıyor demek ki bağımlılık bu çok iyi bilirim benim babam da çok içer aç kalsa sigarasını alır maalesef doğru değil. Para harcamak için her gün sigara aldığını sanmıyorum eşinizin. Bence bugünleri konuşarak ve birbirinize sıkıca sarılarak aşmalısınız. Para pul borç bunlar mühim değil mühim olan sevgi ve saygıdır.

Kazanciniza gore borcunuz cok fazla, neden kendinize varlik icinde yokluk cektiriyorsunuz ki, ya evi ya arabayi elden cikarin.
Biz de 2 kisi calisiyoruz ama bu maaslarla hayatta 3500 tl ev, 700 tl araba kredisine girmezdim, finans otoritelerine gore de aylik duzenli odemelerinizin toplam gelirinizin 3te 1ini gecmesi yasam standartinizi dusurup sizi zora sokacagi icin asla onerilmiyor, yani aylik 9 bin tl geliriniz varsa sabit odemelerinizin 3 bin tl yi gecmemesidir onerilen.

Bizde 4 yıl hep borç ödedik eşimin bekarlık borçları düğün borçları kredi borçları v.s sonra ev aldık hala borç ödüyoruz yeni eşya borçları ev kredisi borçları falan filan..

İnsanoğlunun bu hayata borcu bitmez.

Araba kullanmak zorunda mısınız? 2 vesaitle gidiyorum demişsiniz, e gidin, herkesin altında arabası yok. Millet kaç vesait yapıp gidiyor. Madem bu kadar çok borcunuz var, bence şu an için araba size lüks..

Ev kredisi araba kredisi müşterek alınan mal için çekilen kredi borçları. Bu yüzden kocanıza yüklenmeyin. Öğrenim kredisi de hoş görülebilir, hangimiz almadık ki üniversite okurken. Ama bu harç borç içinde kardeşini evlendirme derdindeyse orda bir cinnet geçirebilirdim.

Toplamda ayda 10 bine yakın maaş alıyorsunuz eviniz kira degil 1 çocuğunuz var kredi borçlarınız var ama toplam ne kadar 5 binden fazla mı mesela bu borçlar? Bu kadar zorlanıyor olmanız birkaç kıyafet bile alamayacak durumda olmak garip degil mi? Bir arkadaşım ayda 10 bin kazanıyor eşiyle.4 bin civarında ev kredisi ödüyor ve 1 çocuk okutuyor arabaları da var.gayet rahat geciniyorlar.eşiniz müsrif olabilir mi acaba

Borçlardan bunalmış olabılırsınız ama tabırlerınız hoş degıl. Hayat arkadaşınız ıcın sırtımda kene taşıyorum sanki çok çok ağır ve kabul edılemez bi laf. Mayıs a ne kalmış ki surda biraz daha dayanabılırsın. Sonra maaşını ayırır ıstedıgın gibi kullanırsın

Hepsini anlarım da kardeşinin evlenmesine kesinlikle karışmayın çok kızıyorum böyle şeylere.

benim eşim memurken işten ayrıldı ticarete atıldı. çok iyi niyetle başladığı ticaret hayatında baştan kazanır gibi göründü meğersem dolandırılıyormuşuz fark etmedik. sürekli çalışıyor yine kapılar arıyor gelir getiriyor eşim ayrı mevzu ama o batmadan sonra 2 senedir borç ödüyoruz, borçlar 3 sene sonra bittiğinde 2 ev parası havaya gitmiş olacak. kocamın borçlarını ödüyorum ben de bazen daralıyorum ama ayrılmak aklımın ucundan geçmez. çünkü iyi aile babasıdır, bana evine değer verir, evladımla üzerimize titrer, taleplerimizi karşılamak için didinir vs..
para için evlilik bozulmaz. anlattıklarına bakılırsa havaya giden paralar değil. senin araban, çocuğun hastane masrafı vs.. borcu olsa dahi ayda 4600 tl kazanan adam günde 10-20 tl kendine ayırıyor diye sen kendini sırtında kene taşıyormuş gibi hissediyorsan ayıp diyorum gerçekten.

Gelirinize gore cok yuksek kredilere girip yuksek tercihler yapiyorsunuz.

Yine gelirinize gore cok dusuk seylere takiliyorsunuz.

Ortalama 8500 desek eve gelen paraya;
1 tl bile olmayan sodanin lafini etmeniz gulunc.
3500 tl kredi uzerine bir daha 700 tl kredi fazla. Neredeyse birinizin maasi...

Bu kadar maas alirken bir ozel saglik sigortasi yaptirmamak veya zaatturre olana dek cocugu devlette surundurmek yersizken gecelik 900 liralik hastane de abarti.

Ben burda bosanacak bir durum goremedim. Ayaginizi yorganina gore uzatip biraz sabredecek ve bu sureci atlatacaksiniz.

Baska sebepler varsa o ayri. Cocuk ikinizin. Ev ikinizin. Araba sanirim sizin.
Yani neden adami kurban ilan ettiniz ki?

Ama acikcasi 4600 maasim olsa ve 75 kurusluk sodama laf eden bir esim olsa onu baya baya gömerim.

Bu kadar dertlenmeyin. Eviniz var arabanız var ama sağlıklı beslenemiyorsunuz. Neden bu kadar silinti çekiyorsunuz ki. ? Sat arabanı biraz borcunu öde rahatla.ne bilim aklıma başka bişey gelmiyor.evde çocuk da var nasıl sağlıklı beslenemiuorsun ?
Bende öğretmenim aynı sıkıntıları bizde yaşıyoruz.dugun borcu üzerine araba aldık onun borcu üzerine bebeğim oldu. Ve bebeğim sürekli hastaydı.surekli hastanede yatıyorduk.cok şükür şimdi topladi maşallah. Üst üste borçlara girdik.yazin bende ek ders alamıyorum.inan disaar bile çıkamıyoruz bazen gezmeye falan.bir yürüyüş yapıp geliyoruz o kadar.ama yemekten kısmıyorum ona dikkat ediyorum.bende üzerine başıma birşey alamıyorum.bizim ınsalalh borç mayıs da bitecek.biraz daha sabır gerekiyor.bu arada ben eşinizin şahsi borcunu pek göremedim.ev araba öğrenim kredisi ortak yani

Açlık sınırında yaşayıp çocuğun çoluğun rızkından kesip hesapsız kitapsız ev almaya kalkışırsanız bunlar gayet normal.Yalnız eşinizdeki "sülalem raad" modu çok iyiymiş.Askerliği yapmayan adama kız bile vermezlermiş eskiler.İlk soru ne iş yapar ikinci soru askerliğini yaptı mı olurmuş.Eskilerin bi' bildiği olsa gerek.Kadınlar askere gitse eşiniz size bedelli yaptırır mıydı acaba? Kısa dönem askerlik kaç ay ki zaten? Ben mi yanlış biliyorum.Gerçi askere gidince çalışamıcağı için de aynı hesaba gelicek.

Sabredin biraz daha.Ev alıyorum diye düşünün artık yapacak bişey yok gibi.Bir de araba cidden ekstra masraf çıkarır vergisi şusu busu.Altı delik kumbara derler arabaya.Eşinizden bıkmakta haklısınız ama bile isteye evlendiğiniz için söylenecek çok da bişey yok.

Siz çalışıyor musunuz peki? Burda konu sahibinin derdi parasızlıktan çok sürekli çalıştığı halde sıkıntı içinde yaşaması , eşinin kazandığını beğenmiyor değil yani.

Reactions: KV_
Eşinizin sigarasına falan laf diyorsunuz ama sizde tutup kendinize araba almışsınız 700 tl ödüyorsunuz o harcama değil mi? kaldı ki illa çok pahalı özel hastanelerde mi tedavi olabiliyor çocuklar? o zaman parası olmayan ailelerin çocuklarının ölmesi lazım başka devlet hastanesine ya da daha makul sigortanın geçtiği bir özele gitseydiniz. Kredi varken araba almak zaten mantıksız

Arkadaşlar herkese teşekkür ederim en güzel yorum"Ulkece batıyoruz"eskiden daha az gelirle gül gibi geçinip gidiyorduk.Haklisiniz eşimle tek sıkıntım para değil ben ilk atandigimda maaşını tam bilmeyen bir saftiriktim o kadar alakam yoktu parayla ama ailesinin benim parami aşırı sahiplenmesi sebebiyle ona verdiğim en ufak paradan bile şüphe duyuyorum umarım bu zor günler geçer sadece bizim için değil herkes için Mune konumu kapatır mısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…