Gebelik ve kayınvalide sorunu

İzin alamadım yoğunluk var vs dese yine inanmaz mı ki?
Yaaa bak işte kendi kızına gelince has anne olurlar bize gelince cadaloz
İnanmamak değil de eşimin işi rahat şefleriyle arası iyi her türlü izin alabileceğini biliyor.
Gerçekten bize gelince çok acımasızlar bizimde bir annenin evladı olduğumuzu unutuyorlar

Kendimiz bu hale getiriyoruz insanları işte.. güçlü oldukça dik durdukça buna bişe olmaz diyorlar
Bahane değil bu eşinin çekirdek ailesi sen ve evladınız yani siz bu durumdayken bir yere gitmemeli önceliği sen olmalısın onlarda bunu kabullenmeli
Eşinde umarım böyle düşünüyordur ve kendini güzelce ifade edebilir
Stres yapma kendine tehlikeli zamanlardayız ama bunuda hissettir

Şaka gibi ya.. 1-2 saatten değil 9-10 saatten bahsediyorsunuz. Düğüne götürmesi için bu kadar uzak biryerden adam çağırmak ne ?? Hamile olmasanız bile aşırı saçma yani. Eşinizin mutlaka bir sınır çizmesi lazım, kesin bir dille gelemem demesi lazım. Diğer türlü siz kafaya takacaksınız gidecek mi gitmeyecek mi diye, onlar arayıp sinir edip duracak. Benim kayınvalidem de 1 saatlik mesafeden eşime gel de teyzeni terminale götür demişti, eşim gitmemişti inadına ben şoför müyüm demişti. Şoförü geçtim, 1 saat git gel bile olmuş 1000 tl benzin, işin bu tarafı da var insan utanır gel demeye. Sizin bu haftalarda kesinlikle yalnız kalmamanız lazım, gerekirse ortalığı ayağa kaldırın ama eşiniz gitmesin. Hep iyi olduk da noldu, tepemize çıktılar.

Merhaba canım. Yorumlardaki bazı kişiler de hemen boşanmış öyle kolay gibi arkadaşlar evlilik öyle kolay değil hemen boşanilmiyor. Konu sahibine gelince eşinize şunu söyleyin eğer bana ve bebeğine birşey olursa bunun vicdan azabıyla yaşayabilecek misin eğer öyleyse git ben karismiyorum. Ne olacağı belli olmaz son haftalarda eşiniz gitmez diye düşünüyorum bu laftan sonra kayınvalidnizde tamamen düşüncesizlik etmiş müsait bir zamanda anne ben sana çok kırıldım beni öyle tek bırakmaya nasıl gönlün razı oldu diyerek alttan alttan söyleyin :)

Haklısınız eşim bunu yansıtabilse bu kadar yüzsüzce istekleri olmazdı diye düşünüyorum. Stresten gece gözümün kenarında bir şey çıkmış anlamadım stresli olunca vücudumun bir yer her zaman patlak veriyor

Kesinlikle dünden beri beynimin içinde acaba gidecek mi beni bırakacak mı diye düşünüp duruyorum yani son haftalarına girmiş birinin bu tarz şeyleri düşünmemesi lazım, haklısınız bu işin birde maddiyat yönü var ama umrunda mı sanmam çünkü kv evlendikten sonra artık oğlumun parasını sen yiyeceksin dedi bir tartışma esnasında bazı konularda sesimi çıkarsam da eşim hep alttan al vs dedi ama bu konuda alttan alabilecek durumda değilim sanki karnı burnunda olan annesi o triplerde ben anlamadım

Tabi ki boşanmak kolay değil Rabbim kimseye böyle bir şey yaşatmasın ama baştan da dediğim gibi oldu ki eşim annesini götürdü o esna da doğum başladı tek kaldım eşimi affetmem ilk bebeğimiz isterse 10’cu olsun o süreçte yanımda olmasını istiyorum bunu da söyledim buna rağmen annesini kıramayıp beni kırarsa bazı şeyleri gözden geçirmem gerekiyor olabilir

Umarım loğusalığınızda kayınvalideniz kalmayacaktır yanınızda. Kabul etmeyin bence böyle biri burnunuzdan getirir o günler Allah korusun kendi rahatınızı ve bebeğinizi düşünün her zaman

Umarım loğusalığınızda kayınvalideniz kalmayacaktır yanınızda. Kabul etmeyin bence böyle biri burnunuzdan getirir o günler Allah korusun kendi rahatınızı ve bebeğinizi düşünün her zaman
İnanın bugün sinirden elim ayağım titriyor şimdi böyleyse lohusalıkta dediğiniz gibi kafayı yedirtir bana bu kadın.
Yine arayıp durum güncellemesi istedi eşimden, eşim başkasını bulun son zamanları nasıl bırakayım dedi Allahtan ama bulamazlarsa doktora danışıp bir problem yoksa yinede götürebileceğini söyledi hala daha umut veriyor daha sonra kayınvalidem memlekete gidince orda kalacağını ama 7yaşında görümcem var onu bize bırakmak istediğini söyledi doğumdan sonra hem beni görmeye hem kızını almaya gelecekmiş. Ben nasıl bir günah işledim de böyle bir aileye düştüm inanın bilmiyorum, kendi doğumumu düşüneyim yoksa çocuk bakıcılığı mı yapayım bilemedim, çok yıprandım dünden beri

Ayrıca benim şuan kendime hayrım yok yeri geliyor eşimin işten gelmesine yemek bile hazırlayamıyorum şimdi küçücük cocuk gelince erken uyanıyor onun karnını doyur canı sıkılacak dışarı çıkar ben nasıl uğraşacam bilmiyorum inadına bir yerden pürüz çıkarmak istiyor ve başarıyor da

Neden bu kadar alttan alıyorsunuz? Aşırı saçma kv davranışları aynı şekilde sizin de. Görümcemin gelmesi de uygun değil senin gitmen de uygun değil diye söyleyin eşinize. Sonra buraya yazdığınız gerekçeleri dile getirin ki çok haklı gerekçeleriniz var. Siz böyle susmaya devam ettikçe daha çok bu tarz şeyler yaşarsınız. Sınır çizmeyi öğrenin.

Alttan almamalısınız bu durumu. Rahatsızlığınızı açıkça belirtin, bakamayacağınızı net bir şekilde söyleyin. Ben daha 22 haftalığım şimdiden zorlanıyorum bir çok şey için, o yüzden misafir kabul edemiyorum çoğu zaman, 38 haftalık hamile kadına çocuk baktırmak ne demek ? Eşinizle oturup güzelce konuşun, durumunuzu anlatın, bazen erkekler düşünemiyor biz söylemeden. Sizin artık güzelce dinlenmeniz lazım

Ben de böyleydim çok takıyordum ama artık beni düşünmeyeni ben de düşünmüyorum. Sınırlarımı çizdim rahat ettim

Diğer elti hayır diyorsa sen de diyebilirsin. Ona laf geçiremediklerini söyle sen de eşini manipule et ben olsam sürekli öbür kardeşi ileri sürerdim

Sen doğuma gidince kız nerede kalacak almaya doğumdan sonra gelecekse

Alttan alma sebebim tartışacak gücümün kalmaması, evliliğimizin ilk yıllında görümcem ve kayınvalidem yüzünden çok tartıştık ayrılma noktasına geldik biraz eşimle ayrı kalınca bazı konuları konuşup hallettik o zamandan beri 4 senedir yani bir problem yaşamıyorduk eşim sınırlarını çizmişti ama ne zaman hamile olduğumu öğrendiler sürekli kendilerini acındırmaya başladılar sensiz bir şey yapamıyoruz baban kardeşinle ilgilenmiyor sen ona babalık yap vs buna tabi ki karşı geldim eşimin abi olduğunu yapabileceklerinin sınırlı olduğunu söyledim lakin bir insan anlayışsız olunca ne desen boş sanki duvara konuşuyorum.
Susuyorum çünkü bana bir şey diyen yok eşim telefonda yanımda konuşurken duyuyorum bana sen ne düşünüyorsun diyen yok eşime kardeşin gelecekse alırsın iznini bakarsın benim ne gücüm ne halim var dedim bir şey demedi

Alttan alma sebebim tartışacak gücümün kalmaması, evliliğimizin ilk yıllında görümcem ve kayınvalidem yüzünden çok tartıştık ayrılma noktasına geldik biraz eşimle ayrı kalınca bazı konuları konuşup hallettik o zamandan beri 4 senedir yani bir problem yaşamıyorduk eşim sınırlarını çizmişti ama ne zaman hamile olduğumu öğrendiler sürekli kendilerini acındırmaya başladılar sensiz bir şey yapamıyoruz baban kardeşinle ilgilenmiyor sen ona babalık yap vs buna tabi ki karşı geldim eşimin abi olduğunu yapabileceklerinin sınırlı olduğunu söyledim lakin bir insan anlayışsız olunca ne desen boş sanki duvara konuşuyorum.
Susuyorum çünkü bana bir şey diyen yok eşim telefonda yanımda konuşurken duyuyorum bana sen ne düşünüyorsun diyen yok eşime kardeşin gelecekse alırsın iznini bakarsın benim ne gücüm ne halim var dedim bir şey demedi
Haklısınız bazen gerçekten anlamıyorlar düz mantık oldukları için, yine söyledim gitmesini kabul etmediğimi beni arada bırakma diyor bende zaten arada kaldıysan yol orda git annenin evine dedim artık ne diyeyim ki

Diğer elti hayır diyorsa sen de diyebilirsin. Ona laf geçiremediklerini söyle sen de eşini manipule et ben olsam sürekli öbür kardeşi ileri sürerdim
Diğer kardeşini öne sürünce onları karıştırma diyor onun hiç bir zaman faydası olmamış evlatlık yapmamış o yüzden kendisi bu kötülüğü ve evlat eksikliğini yapamazmış ailesine onların tavrının cezasını ben çekiyorum anlayacağınız.
Doğuma giderken de kim bakarsa baksın onu da benim düşünecek halim yok yaşını başını almış kadın bunu akıl edemiyorsa ben ne yapayım çok sinirlerim bozuk yani bunu bile düşenemeyecek kadar cahil olduklarına inanamıyorum

Valla ben açık açık car car söylerim ama yine de doğuma gelen kaynanam bişi yapmadı misafirlere bile ben ayıp olmasın diye hazırlık yaptım dikişlerimle üstelik onun misafirleriydi. Şimdi hizmet bekliyorsa o zaman da beller umarım gelmez kalmaz uzak kalsın. Kızını da düğüne götürsün okul ds bitiyor

Cahillik değil kötülük ve bencillik daha önde yapmadığı evlatlığı şimdi yapsın demek lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…