sebebını soyledıysen ıyı olmus bıraz dusuncelı olsun ev sagıbı , mısafırı agırlayacak kişi sensin sonuçta. nasıl izah ettin peki?
senin yorumun altında yazıyor izahım açık açık söyledim çünki bunu açıklamasaydım başka zaman gene aynısı olacaktı en azından onu da önlemiş oldum bu arada diğer konumda bugun onlarla birlikte bir yere iftara gideceğim yazıyordu o da iptal olduu
valla bayagı acık olmus ben bu kadar acık konusmaya acıkcası cesaret edemezdım esımde musade etmezdı ama en azından bundan sonra daha dıkkatlı olur
sanki biraz ayıp olmuş gibi.. yani önce çağırıp sonra da iptal etmek.. sanırım ikincisiymiş üstelik..
kendinizi 10 kişiye ayarlamışsınız zaten niye iptal ettiniz ki..
kendi ailenizi çağırmışsınız onun ailesini de çağıracaktınız sonra bir kaç yakın da çağırırırdınız.. 10 kişi bile olmazsınız sayıları bilmiyorum ama siz 10 kişi demişsiniz daha iyi. 10 kişiye 2 kişi eklenince mi babangiller rahatsız olacak onu anlamadım canım.
ben olsam annemi babamı eşimin annesi babasını kardeşler vs eğer illaki teyze hala amca çağırılacaksa 8-10 ye tamamlardım. uzaktaki akrabalar belki uzun zamandır ihmal edilmişse gönül almak için özellikle istenmiş olabilirler. sonuçta bu ramazan iftarı amacı belli.
aileni rahat ettirmek istiyorsan önce ya da sonra al.. daveti iptal etmezdim. annemgili başka güne çağırırdım. sonuçta yabancı mı istedikleri zaman gelirler. ya da rahat etmek derken dediğim gibi ramazan iftarının amacı belli önemli olan birlikte yemek değil midir.. başka zaman tek çağırırsın..
ama yok ben hamileyim bu kadar kişiyi ağırlamam diyorsan ki haklısın..ama yine de bir yemek vermek biraraya getirmek istiyorsan herkesi.. o zaman kendi anneni babanı bir de eşinin annesini babasını çağır.. annen gelir yardım eder ya da kv den ne olacak ki..
Kayınvaledieniz size ilk söyledğinde ,yok onları çağırırsam ,şunlarıda çağırmam gerekir.çok kalabalık olursada işin altından kalkamam. hem babamda olucak falan diye açıklamanızı ozaman yapıp reddetseniz daha iyi olurmuş. Sonradan arayıp hepsini iptal ettim demeniz biraz ayıp olmuş.Kadında bozulmakla haklı budurumda
Bence de ayıp olmuş keşke baştan söyleseydiniz
eşimi iş durumundan sıkınıtılı vardiyası değişecek yani tek gun cumartesiydi
konu
fazla eksik ağarlamak değil aslında
biz iki aile bir arada olunca rahat oluyoruz ama diğer amcalar e onları çağırınca halada gelecek çok kasvetli ve sıkıcı ortam oluyo ve hamileyim hani bu kadar açılmaya gerek yok ben iki taraf ailesi ve iki yaşlı olsun istedim
ki onlar gelince ne konuşuluyor ne oturulıyor yani insanlara pek alışık değiller yemek yerken bile aynı sofrada bulunmakn istemezsiniz
kaldı ki ben bu kadar kişiyi düşündüm daha neden gelmek yerine şuda gelsin buda gelsin yapılıyor çok garıp
ayıp onlar etti bende onlara sınır çektim ve eminim bunu yapmasaydım
ileride daha farklı şeylere emrivaki yapılacaktı
Seni o kadar iyi anlıyorum ki arkadaşım. Bana emrivakininde beteri yapıldı. Misafir arandı kv tarafından ladymarmelat seni yemeğe bekliyo haberin olsun dendi. Banada bir gün önce ben davet ettim ama istemezsen kendi ewime alırım dedi. İnanabiliyomusun. Tamam al anne benm planım wardı deyince "benm evime sığmazlarki o zaman ben sende pişirip hizmet edeyim dedi(evi çatıdan bozma) gel şimdi katil olan kadınlara hak verme.
Sana diyeceğim şu ki. Sakın vicdan micdan yapmayasın.sen en doğrusunu en doğru üslupla yapmışsın.sen kendini yiyip bitireceğine otursun kv düşünsün.insanda bu kadarmı saygısızlık olur ya sen ne karışıyosun gelinin kimi isterse onu çağırsın 😠😠
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
canım hamilesin ben de hamileyim bu yüzden ne yalan söyleyim ben kendime bakamıyorum. misafir çağıramam. ama gelen beni merak eden gelir elimden ne gelirse yaparım-yaparız.. (annem-eşim yardımlarıyla)
şimdi daveti veren sensin. oldukça kalabalık da bir hamileye göre de çook kalabalık. sanki gözün korkmuş gibi geldi bana.
işte ben de onu diyorum. niye iptal ettin..durumu anlatırsın şu kişiler olarak hazırlanıyorum kalanları da başka zaman inşallah kısmet olursa demen daha doğru olurdu. ayrıca onlar amcasını çağırmış.. halayı çağırmak lazım o da küseri sen diyorsun. öyle birşey olsa eşin de derdi halamı çağıralım.. demek ki amcayı çağırmak istemişler. mağdem yemek daveti eziyetine katlanıyorsun bir seferde çıksın diye.
neyse bunlar ayrıntılar.. farklı olabilir.
bence onların emrivakileriyle ilgili birşey değil.. çünkü büyük bir davet vermeyi sen istemişsin. onlar sadece iki kişiyi de eklemek istemişler.(onlar dediğim eşin çünkü o da istemiş.) .. bana göre bu emrivaki değil. ha kabul etmezsin o ayrı.. sevmediğin istemediğin kişilerdir. ne biliyim hoşlanmadığın o zaman bu seferlik böyle olsun onları başka zaman uygun olursak çağırırız deyip geçiştirebilirdin..
yani sonuca baktığımızda; onlar olunca çoğalıyor o zaman iptal ederim durumu olmuş.. senin amacına uymamış..
dediğim gibi hamilesin seni çok iyi anlıyorum.
Sonradan böyle tatsızlık olacağına baştan durumu idare etseydiniz keşke.
Emin olun büyütülecek bir şey değil, emrivaki yapıldığında "Ben bu nedenle böyle planladım." diyeceksiniz altı üstü.
Evime karışmasınlar, etmesinler derken gereksiz tepkiler çıkıyor sonra ortaya.
Çok ayıp etmişsiniz, kadın ne kadar bozulsa haklı.
Madem öyle aöyle kayınvalidene gelsin sana yardım etain,bu sıcaklarda üstüne bide hamilesin insan bişey yapamıyor valla,okadar insanı ağırlıcan ama bide onlar gidince yorulması var birden bu kadar yüklenme parça parça al herkesi.Hem sana herhalükarda gelicekleri için kırılmaLar.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?