geçinebilecek miyiz :( :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ailem orta halli pek sosyal hayatım yok aşırı lüksü sevmem ama yaşamak gezmek isterim sevgilim yanımdaykn huzurlu oluyorum ama evlenince ne olur kestiremiyorum işte

şimdi burda bi arkadaşımız / kardeşimiz samimiyetimize güvenerek bi şeyler sormuş. bu denli olumsuz bi yorumu okuduğumda ben korktum.

ayrıca siz başkalarının alışveriş yaparken ne düşündüğünü nasıl bilebilirsiniz? vakkodan almaya gücü olan vict. secret ister belki ama o daha pahalı olduğu için vakkoyu tercih eder evini düşünerek. yani bunu hiçbirimiz bilemeyiz. saldırgan bir yorumdan önce kendimizi onun yerine koymalıyız.

borcum olmasa ben de her ay gezerim. yurtdışına çıkarım. herkes evini düşünyordur bence. gösteriş yapsa da yapar. bize de kıskanıp yermek değil, imrenip gerekirse övmek düşer.

sizin cevabınız biraz agrasifti bence ve arkadaş da o yüzden sert bi cevap yazmış. yarası olduğunu düşünmüyorum. yetmeyecek kadar harcasa kendine bi yerde mutlaka dur der diye düşünüyorum.

hala maddi durumunun iyi oldugunu vurguluo ya gülünçsünüz yemin ederim benimde maddi durumum gayet iyi bnlerce kez sükürler olsun ama kalkıp durmadan ne bunu vurguluorum nede ayyyy 1200 muuu die abes tavırlarla tepki veriorum neyse özentilige gösterise devam anlamamakta ısrarcısınız kızlar burda kalıp sizinle uzunnnn uzunnnn polemige girmek isterdim ama valiz hazırlamam lazım o yuzden simdilik hosca kalın

bence şu an bunları düşünüyorsan hiç evlenme.
Ben de çalışırım geçiniriz demiyorsun da 1200 le geçinebilir miyim diyorsun, ki kira derdi yok. millet asgari ücretle kıt kanaat geçindiğine göre sen de 1200le çok lüks olmasa da güzelce yaşarsın. ama gözün yükseklerdeyse bilemem.

bana da çalışmakta pek istekli gelmedi ama yanılıyorda olabilirim

bence okumanızda ve algılamanızda kıtlık var sürekli saldırıyorsunuz! kimse gelirim iyi demedi, o abes tepkiyi de kimse vermedi tekrar gözden geçirin mesajları. herkesin standartları farklı burda kimse çıkıp da ben zenginim demedi ne kadar çirkin ve haset bir uslubunuz var. geliri iyi olanlar ölsün diyeceksiniz bu gidişle. polemiği yaratan da sizsiniz aradan sıvışan da...

bana da çalışmakta pek istekli gelmedi ama yanılıyorda olabilirim

ne alakası var zaten en iyi planları benim işe girmem üzerine yapıyoruz işe girebilsem sıkıntı olmıcak en çok ben istiyorum

ailem orta halli pek sosyal hayatım yok aşırı lüksü sevmem ama yaşamak gezmek isterim sevgilim yanımdaykn huzurlu oluyorum ama evlenince ne olur kestiremiyorum işte

orta hallisin ya da olacaksın. müstakbel eşinde içki-sigara-gece hayatı yok. lüksü sevmiyorsun. ama birlikte gezmekten hoşlanıyorsun. kira derdin yok birikmiş paranız var evlilik için. düğünden geleceklerle borçları kapatırsan çalışmasan bile 1200'le geçinirsin diye düşünüyorum. her ay gezmezsin de 2-3 ayda bir yemeğe çıkarsınız ne bileyim sinemeya gidersiniz sinema da şart değil ki, eve dvd al seyret. 5-10 tl bişey hem değiştirebiliyorsun da cd'cilerde.

eşinle sosyallik istiyorsan, sabah / akşam / haftasonu yürüyüşe çıkın. hem birlikte olursunuz hem spor hem sosyallik. tamamen sana kalmış.

"püf noktası"
anneye ya da kayınvalideye kapı at. kışlıklar hazırlanırken (yufka-tarhana-kahvaltılık-salça vs) seni de düşünsünler kışın mutfak masrafın bir nebze olsun azalsın :)

1.200 lira ile sıkı bir iktisat yapmak kaydıyla geçinebilirsiniz. Kiranız olmayacakmış, düğün ve masraflar için birikmişiniz varmış bunlar olumlu şeyler.

Ancak bunu çok uzun vadede düşünme, küçük bir düzen, iktisatlı bir hayat kurabilirsiniz ama zaman içinde senin de çalışman lazım. Çünkü her zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor, ekstra bir sürü şey çıkıyor ve tabi çocukta düşünelecek zamanı geldiğinde. Başlangıç için olabilir, hayal değil ama en fazla bir kaç ay sonra çalışman gerek, hep kıt kanaat yaşanmaz.

ne alakası var zaten en iyi planları benim işe girmem üzerine yapıyoruz işe girebilsem sıkıntı olmıcak en çok ben istiyorum

ne bileyim evlendikten sonra bende çalışcam ya da şu anda iş arıyorum demedin ya da dediysen ben görmedim:26:

kim bahsettiki bu anlattıklarından, her hafta sinemaya gidiyorum şu markadan aşağı giymiyorum diyenmi oldu bizler asgari yaşam standardından bahsettik

sen de haklısın pat diye iş bulunmuyor, ben de aylardır özel sektörde iş bakınıyorum torpilsiz olmuyor neredeyse.

şimdi konu sahibi arkadaşımız,

sen bi evlen de bakalım ne olacak. her zaman evdeki hesap çarşıya uyumuyoooorrrr tecrübeyle sabit.

kimsenin dediğini de kafana takma. ailenden örnek al mesela. sizin aileye kaç para giriyor, giderler neler. o zaman aydınlanabilirsin.

kim bahsettiki bu anlattıklarından, her hafta sinemaya gidiyorum şu markadan aşağı giymiyorum diyenmi oldu bizler asgari yaşam standardından bahsettik

ben bahsettimm çoook zenginiz sabancılara gelin gittim öyle ki aylık 1000 liram var oyle böyle zengin değilim her gün konserden konsere vakkodan beymene koşuyorum 1000 lira ye ye bitmio

Eee siz ne yaptınız şimdi ?

Valiz hazırlıyorumlar filan eleştirdiğiniz kişilerden farkınız olsaydı bari..

Yani ben reklam yapmıyorum derken bile reklam yapıyorsunuz ya pes

Ben ne 1200 ü az bulana ne de çok bulana yorum yapmadım ( herkese saygı duyarım ), konuya yorum yaptım.. Geçinebilir diyenlerden olmama rağmen diğer arkadaşlara sataşmanızı yersiz buldum ve şu son mesajınız da beni güldürdü doğrusu..

uslubu düzgün olana bakarmısınız . geliri iyi olanlara neden olsun diyim iyimisin? allah versin daha cok olsun beni ne ilgilendirir?? benim izah etmeye calıstıgım 1200 lıranın sankı 5 10 lıra gibi kucumsenmesi ve ''ay hayatta yapamam ben ayy asla gecınemem bnm sınemam var tatılım var lux yasarım ayyyyy ayy''vs tarzında verilen tepkiler bana çok çok komik geliyo anlatabiliyomuyum yani maddi durumu iyi olanlarla sorunum yok ki neden olsun ? benim sorunum durumu iyi olup 1200lirayı begenmeyip görgüsüzgörgüsüz tepkiler verenlerle hı benimi gerdi ? yoo isterseniz bi gunde harcayın ıstersenız duzenlı harcayın benı ılgılendırmez ama ınsanlra gecıpde 1200 lirayla (kirada ödemicek ustelik) gecinemezsin diyip( ukala tavırlarla) ego yapmayın ben yiorum geziorum die .burda durmadan evde oturan asosyal ınsalrın oldugunu dusunmuorum herkes gezıo ama kimse gecıp bunun egosunu yapmıo şimdi ciddeen gitmem lazım bb

bak canım dede madem herkesin gönlünü yaptı ev verdi kira derdin yok, sen de çalışırsan pekala geçinirsin insanlar yazdıklarını 1200 tl üzerinden yazdı ki o paraylada geçinirsiniz diyenler çıktı, kendini ölç tart müstakbel eşinde mazbut biri anlaşılan geçinmeyecek bişey yok,

güle güle hayırlı yolculuklar iyi bayramlar

hemen açıklıyım 1 yeni evlıyım ve bızde el öpme diye bi adet var dugunden 1 2 ay sonra kızın aılesıne gidilir el öpülür. 2 eşimim izni olmadıgından bayrama denk getirelim dedik 2sini bir arada cıkarıoruz yani uzun lafın kısası 2gunlugune hem anne babamın bayramını kutlamaya hemde o el opme denilen adetı yerıne getırmeye gidiyoruz bu gecede biniyoruz insallah o yuzden aileme götrcklerımı hazırlıorum anlasıldıysam ne mutlu banaaaa.

bence de illa bol parada yaşamak demek değildir. ben heryerden yemek yiyemediğim için gezmeye gittiğimde kendim evden yapıp götürüyorum. tadı bile bambaşka oluyor. bana daha mutluluk veriyor. bu tamamen kişiye özgü bişi bence. kimisi 1000 lirayla yaşarda, aktivitelerinden de geri kalmaz. kimisi geçinemez bile. birde para bereketi diye birşey var. bi eve çok para girmesi bereketli olcağı anlamına gelmez. bazı evlere az para girer ama bakarsın bereketlidir, hiçbirşeyden de kısmadan yaşadıkları halde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…