Aynen öyle ya..ben beylikdüzünde oturuyorum ve bize de hep açık olduğu halde doğalgaz 150den fazla gelmedi..Biz de 4 kişilik bir aileyiz ve her gün kesinlikle kardeşim ve ben duş alırız su da çok gelmez elektrik deSizin giderler gibi.. 400 500 gibi rakamlar benm de dudağımı uçuklattı :/
Aynen öyle ya..
Babam senelerce 1500 lira memur maaşıyla 4 çocuk okuttu.
Birikim yapıp ev sahibi bile olduk..
Öyle çok lüks yaşamaya gerekte yok.
Ayda yılda bir sinemaya gittim canım film mi izlemek istedi internetten izledim.
Saçımı kuaföre gidip 100 liraya yakın para vererek değilde 10-15 liraya evde boyadım.
Gidip 100-200 liralık çantaları değilde 20-30 liralıkları taktım.
Ayakkabının iyisini aldım bi. Ama onlarıda senelerce giydim 23 yaşındayım hala orta okulda aldığım ayakkabı yesyeni durur çünkü malımın kıymetini bilirim.
Canım profetarol mü çekti gidip bi tabak için 10 lira vermedim malzemelerini aldım internetten tarifine baktım evde koca bi tepsi yaptım istediğim kadar yedim.
Yaşamak için illa lüks yaşamak gerekmez.
Elindekiyle yetinmeyi mutlu olmayı bilen insan mutlu olur zaten..
Zengin birsürü insan var para konusunda sıkıntı çekmeyen ama birbirleriyle geçinemeyen.
Siz eşinizle iyi geçininde gerisi teferruat..
Azalsın tabi ya. Bende evlenicem bi seneye yakın bi zamanda. Maddi olarak beş kuruşum yok. 20 gün sonra nişanlanıcam yüzük param yok daha :) Babama utana sıkıla dedim baba bulabilir misin diye hallederiz kızım dedi.canım ya o kadar güzel yazmışsın ki inan içimdeki şüpheler azaldı :)
Sanırım sırrı annem, tutumlu kadındır.
Evde bulaşık makinası çamaşır makinası ütü vs gibi aletler gece 11 den sonra çalıştırır annem elektrikten sudan tasarruf oluyomuş.
Pek düşünmezdim ama burda yazanlara göre öyleymiş sahiden.
Bi meyve sebze falan yıkarsa mutlaka leğene doldurur çok kirli değilse suyu balkonları onla yıkar..
Çamaşır makinasını takip eder son durulama suyunu kullanır yine balkonları yıkarken. Temiz deterjanlı su nede olsa..
Lüzumsuz ışık yaktırmaz kesinlikle geceleri herşeyin fişini çeker..
Küçüklüğünde çok fazla para sıkıntısı çektiği için annem bu gibi şeylerin değerini iyi bilir cimrilikten asla değil parasını harcar ama tasarrufludur böyle
Soğuk zamanlarda kalın kalın giydirir zorla hasta olacaksınız diye böylece çok fazla soğuğu hissetmiyoruz sanırım. Daha mı az yakıyoruz anlamadım..
400-500 Diyosunuz çok fazla fark var arada. Geçen sene faturaları ben yatırdığım için biliyorum en fazla 160 geldi eve..
Gerçi binayı babam yaptı kendimiz oturcaz diye yalıtımını falan çok muntazam yaptırdı pencereler pimapen falan bunlarında etkisi vardır belki. Çatı zift üzerine dökülen çakıllardan oluşan çatılardan sıcağı çekiyo onunda etkisi vardır belki.
Aynen öyle ya..
Ayda yılda bir sinemaya gittim canım film mi izlemek istedi internetten izledim.
Saçımı kuaföre gidip 100 liraya yakın para vererek değilde 10-15 liraya evde boyadım.
Ayakkabının iyisini aldım bi. Ama onlarıda senelerce giydim 23 yaşındayım hala orta okulda aldığım ayakkabı yesyeni durur çünkü malımın kıymetini bilirim.
Canım profetarol mü çekti gidip bi tabak için 10 lira vermedim malzemelerini aldım internetten tarifine baktım evde koca bi tepsi yaptım istediğim kadar yedim.
Zengin birsürü insan var para konusunda sıkıntı çekmeyen ama birbirleriyle geçinemeyen.
işte budur! YETER Kİ GEÇİNMEYE GÖNLÜ OLSUN İNSANINAynen öyle ya..
hala maddi durumunun iyi oldugunu vurguluo ya gülünçsünüz yemin ederimbenimde maddi durumum gayet iyi bnlerce kez sükürler olsun ama kalkıp durmadan ne bunu vurguluorum nede ayyyy 1200 muuu die abes tavırlarla tepki veriorum neyse özentilige gösterise devam anlamamakta ısrarcısınız kızlar burda kalıp sizinle uzunnnn uzunnnn polemige girmek isterdim ama valiz hazırlamam lazım o yuzden simdilik hosca kalın
Aynen öyle ya..
Utandım valla teşekkür ederim..çok tatlısın canım ya ben de çok büyük değilim 28 yaşındayım ama senin gibi bir kızım olsun istedim içimden.
off yaa çok canım sıkkın ben özelde bulursam çalışacağım yoksa zor gibi ama kira derdi yok işte parada az gibi:18:
Sanırım sırrı annem, tutumlu kadındır.
Evde bulaşık makinası çamaşır makinası ütü vs gibi aletler gece 11 den sonra çalıştırır annem elektrikten sudan tasarruf oluyomuş.
Pek düşünmezdim ama burda yazanlara göre öyleymiş sahiden.
Bi meyve sebze falan yıkarsa mutlaka leğene doldurur çok kirli değilse suyu balkonları onla yıkar..
Çamaşır makinasını takip eder son durulama suyunu kullanır yine balkonları yıkarken. Temiz deterjanlı su nede olsa..
Lüzumsuz ışık yaktırmaz kesinlikle geceleri herşeyin fişini çeker..
Küçüklüğünde çok fazla para sıkıntısı çektiği için annem bu gibi şeylerin değerini iyi bilir cimrilikten asla değil parasını harcar ama tasarrufludur böyle
Soğuk zamanlarda kalın kalın giydirir zorla hasta olacaksınız diye böylece çok fazla soğuğu hissetmiyoruz sanırım. Daha mı az yakıyoruz anlamadım..
400-500 Diyosunuz çok fazla fark var arada. Geçen sene faturaları ben yatırdığım için biliyorum en fazla 160 geldi eve..
Gerçi binayı babam yaptı kendimiz oturcaz diye yalıtımını falan çok muntazam yaptırdı pencereler pimapen falan bunlarında etkisi vardır belki. Çatı zift üzerine dökülen çakıllardan oluşan çatılardan sıcağı çekiyo onunda etkisi vardır belki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?