geçinebilecek miyiz :( :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yorumları tek tek okudum hepinize teşekkür ederim biraz sıkıntı çıkacak anlaşılan zaten bende iş arıyorum bulduğum an hiç düşünmeden girecem yeterki rahat bir şekilde geçinelim ekonomik sıkıntı olunca evliliğide vuruyor çevremde var örnekleri

Aynen öyle ya..
Babam senelerce 1500 lira memur maaşıyla 4 çocuk okuttu.
Birikim yapıp ev sahibi bile olduk..

Öyle çok lüks yaşamaya gerekte yok.
Ayda yılda bir sinemaya gittim canım film mi izlemek istedi internetten izledim.
Saçımı kuaföre gidip 100 liraya yakın para vererek değilde 10-15 liraya evde boyadım.
Gidip 100-200 liralık çantaları değilde 20-30 liralıkları taktım.
Ayakkabının iyisini aldım bi. Ama onlarıda senelerce giydim 23 yaşındayım hala orta okulda aldığım ayakkabı yesyeni durur çünkü malımın kıymetini bilirim.
Canım profetarol mü çekti gidip bi tabak için 10 lira vermedim malzemelerini aldım internetten tarifine baktım evde koca bi tepsi yaptım istediğim kadar yedim.

Yaşamak için illa lüks yaşamak gerekmez.
Elindekiyle yetinmeyi mutlu olmayı bilen insan mutlu olur zaten..
Zengin birsürü insan var para konusunda sıkıntı çekmeyen ama birbirleriyle geçinemeyen.
Siz eşinizle iyi geçininde gerisi teferruat..

canım ya o kadar güzel yazmışsın ki inan içimdeki şüpheler azaldı :)

sizde işe girerseniz az maaş alsanız bile 2000-2500 lirayı bulur toplam gelir o zamanda iyi geçinirsiniz, belki en fazla iş bulana kadar sıkıntı çekeriniz ama onda da kira derdiniz yokmuş ayrıca birikmişimizde var diyorsunuz o kadar korkutmayın kendinizi

canım ya o kadar güzel yazmışsın ki inan içimdeki şüpheler azaldı :)
Azalsın tabi ya. Bende evlenicem bi seneye yakın bi zamanda. Maddi olarak beş kuruşum yok. 20 gün sonra nişanlanıcam yüzük param yok daha :) Babama utana sıkıla dedim baba bulabilir misin diye hallederiz kızım dedi.
Birde şu işlemeli yüzükler var ya hani 800 civarı falan fiyatları onlardan istiyorum.
Ama para bulamazsam gümüş bile takarım hiç dert değil.
Sevdiğim benim yanımda olsun yeter ki.

İki gönül bir olsun samanlık seyran olur diye boşuna dememişler.
Burda geçinemezsin yaşayamazsın diyen insanlar hiç kusura bakmasınlar onlar insanın içine değil dışına bakanlar..

Gezmek istediğinizde çeşmeye kıbrısa şuraya buraya değilde küçük bi parka piknik yapmaya bile gitseniz zevk alır mutlu olursunuz eğer istediğiniz huzursa..

Siz bakmayın burda yazanlara benim dediklerime de bakmayın.
Siz düşünün önce bu adamı ben herşeyi göze alacak kendimi sıkacak küçük şeylerden mutlu olup yetinmeyi bilecek kadar seviyo muyum diye.
Cevabınız evetse zaten geçinmemeniz için bence ortada hiç bi sebep kalmıyo..

Her eve gerçekten annenizden lazım...
Ellerinden öperim teyzemin...
Gerçekten helal olsun, ince ayrıtılara dikkat edildiğinde ne kadar büyük sonuçlar ortaya çıktığını ne güzel anlattınız.
Cimrilik olduğunu asla düşünmüyorum, bu elindekinin kıymetini bilmek, alın terini fuzuli harcamamak.
Ben de aileme anlatayım da bu detayları, yazık günah havaya onlarca para gidiyor.
Konu sahibi arkadaşa da oldukça yardımcı olduğunuzu düşünüyorum, bunları belirterek.
Kendime adıma çok teşekkürler...

tebrik ediyorum anasına bak kızını al

Bence şimdilik geçinebilirsiniz ama çocuk olduğunda zor durumda kalabilirsiniz.

valla geçinir de kenara para bile atarsınız
tutmlu ve paranın değerini bilirsen
valla bi tanıdığım var çevremde
eşi askeri ücretle çalışıyo 2 kızı var okula gidiyor
evleride kira ama nasıl giyim kuşam şaşırırsın
sen kafayı kullanırsan herşey olur

Kira derdi de yook, çok rahat geçinilir..

işte budur! YETER Kİ GEÇİNMEYE GÖNLÜ OLSUN İNSANIN

asıl komik olan sizsiniz yaptığınız yorumlara gülmekle beraber gerçekten dehşete uğradım
Kimse -ayyy 1200 muuu- diye sizin gibi itici bi tepki göstermedi.Bu parayla tabikide aç ve açıkta kalmaz faturalarını ödeyebilir.Ama tatile gitmeyi arada dışarda yemeyi ve sinemaya gitmeyi lüks ve gösteriş olarak gördüğünüz için asıl ben size gülüyorum.Her insan bu saydıklarımızı yapmak ister.1200 lira gelirle de bunların zor olduğunu anlatmaya, bi engeli yokken en azından bi kaç sene çalışmasını tavsiye ediyoruz.Hayat çok kısa sadece evlenip yemek yapıp üreyip çocuk yapmaktan ibaret değil Konu sahibide 1200 le geçineceğinden şüphe ettiğine göre oda gezmek görmek ot gibi yaşamamak istiyor.Herkesin hayat standartları farklı böyle tenkit edici çirkin yorumlarınızı kendinize saklayın lütfen.

çok tatlısın canım ya ben de çok büyük değilim 28 yaşındayım ama senin gibi bir kızım olsun istedim içimden.

canım yalnız şunu da söyleyeyim en çok para götüren şey GEZMEK.gidersin pazardan 20 liraya bir haftalık sebzeni meyveni alırsın.ama dışarda yiyelim desen lüks yere değil avmnin pizzacısına gitsen iki pizza iki kola 40 lira hesap gelir otobüse binip döseniz oldu 50.gitti senin 2 haftalık pazar paran anlatabildim mi yani dışarda yapılan bu tip aktiviteler çok para çekiyor.onun için kimse size geçinemezsiniz demiyor ama hesabı iyi yapmanız lazım.

çok tatlısın canım ya ben de çok büyük değilim 28 yaşındayım ama senin gibi bir kızım olsun istedim içimden.
Utandım valla teşekkür ederim..
Annemle falan çok tartışırız kuşak farkı sonuçta anlayamıyoruz birbirimizi pek ama böyle konular açıldıkça şükrediyorum iyiki böyle bi anne babanın çocuğu olmuşum diye..

off yaa çok canım sıkkın ben özelde bulursam çalışacağım yoksa zor gibi ama kira derdi yok işte parada az gibi :18:

öyle bir düşünceye girme , asgari ücretle (790tl) çalışıp çocugu olup kirataoturan tanıdıklarım var kurumda
ne güzelki . Sıfır borçla , ev alıp dayayıp döşemişsiniz , bir arkadaşımın dediği gibi kenara dahi atabilirsiniz ,benim görüşüm, ne kadar gelirse o kadar gider ama sizde bu konuda har vurup harman savurmayın derim ....

senin annenden her eve lazım bacım. Biz hiç birşeyin kıymetini bilmiyoruz malesef. Akşama kadar işteyiz elektrik 42 su 20 geldi.

arkadaşlar pazara gitmeyen varsa lütfen gidip bir baksın. Benim alışkanlığım yoktur. fakat 2 haftadır pazara gidiyorum. Harika tap taze sebze ve meyveler.
okadar memnunumki anlatamam. Tabi ilden ile yada semtten semte değişir fiyatlar ama gidip bakmakta fayda var.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…