uslubu düzgün olana bakarmısınız. geliri iyi olanlara neden olsun diyim iyimisin? allah versin daha cok olsun beni ne ilgilendirir?? benim izah etmeye calıstıgım 1200 lıranın sankı 5 10 lıra gibi kucumsenmesi ve ''ay hayatta yapamam ben ayy asla gecınemem bnm sınemam var tatılım var lux yasarım ayyyyy ayy''vs tarzında verilen tepkiler bana çok çok komik geliyo anlatabiliyomuyum yani maddi durumu iyi olanlarla sorunum yok ki neden olsun ? benim sorunum durumu iyi olup 1200lirayı begenmeyip görgüsüzgörgüsüz tepkiler verenlerle hı benimi gerdi ? yoo isterseniz bi gunde harcayın ıstersenız duzenlı harcayın benı ılgılendırmez ama ınsanlra gecıpde 1200 lirayla (kirada ödemicek ustelik) gecinemezsin diyip( ukala tavırlarla) ego yapmayın ben yiorum geziorum die .burda durmadan evde oturan asosyal ınsalrın oldugunu dusunmuorum herkes gezıo ama kimse gecıp bunun egosunu yapmıo şimdi ciddeen gitmem lazım bb
ailem orta halli pek sosyal hayatım yok aşırı lüksü sevmem ama yaşamak gezmek isterim sevgilim yanımdaykn huzurlu oluyorum ama evlenince ne olur kestiremiyorum işte
ben bahsettimm çoook zenginiz sabancılara gelin gittim öyle ki aylık 1000 liram var oyle böyle zengin değilim her gün konserden konsere vakkodan beymene koşuyorum 1000 lira ye ye bitmio
uslubu düzgün olana bakarmısınız. geliri iyi olanlara neden olsun diyim iyimisin? allah versin daha cok olsun beni ne ilgilendirir?? benim izah etmeye calıstıgım 1200 lıranın sankı 5 10 lıra gibi kucumsenmesi ve ''ay hayatta yapamam ben ayy asla gecınemem bnm sınemam var tatılım var lux yasarım ayyyyy ayy''vs tarzında verilen tepkiler bana çok çok komik geliyo anlatabiliyomuyum yani maddi durumu iyi olanlarla sorunum yok ki neden olsun ? benim sorunum durumu iyi olup 1200lirayı begenmeyip görgüsüzgörgüsüz tepkiler verenlerle hı benimi gerdi ? yoo isterseniz bi gunde harcayın ıstersenız duzenlı harcayın benı ılgılendırmez ama ınsanlra gecıpde 1200 lirayla (kirada ödemicek ustelik) gecinemezsin diyip( ukala tavırlarla) ego yapmayın ben yiorum geziorum die .burda durmadan evde oturan asosyal ınsalrın oldugunu dusunmuorum herkes gezıo ama kimse gecıp bunun egosunu yapmıo şimdi ciddeen gitmem lazım bb
burda hiç kimse kendim dahil 1200 lirayla yaşayamazsınız ölürsünüz demedik. Ben 1200e geçinilir ama yaşamaktan kastınız gezmek tozmaksa zorlanırsınız dedim... herkes kendi ailesinde gördüğüyle yanıtladı ve devamında şu şu yollardan tasarruf edersiniz geçinirsiniz ama yeni evli olacaksınız gezmek istiyorsunuz bence çalışın 1200 ün üzerine katkınız olsun ki dilediğinizce yaşayın dedik. aksini ispat eden varsa o bahsettiğiniz aşşağılayıcı mesajları bize de gösterin, aydınlanalım. kimse görgüsüzce tek kelime etmedi mesajlarında. burda kimse ego yapmıyor ama sizin saldırgan tavırlarınız kimin kompleksli olduğunu gösterdi.
hangi 1200 tatlım? en fakirini düşün. sokakta yaşayanlar diyelim, onlar da kendine göre geçiniyor. sabancı/koç da kendine göre geçiniyor.
gelire göre gider. şaşmaz!
Sağlık olsun sağlııııkkk.....
hemen açıklıyım 1 yeni evlıyım ve bızde el öpme diye bi adet var dugunden 1 2 ay sonra kızın aılesıne gidilir el öpülür. 2 eşimim izni olmadıgından bayrama denk getirelim dedik 2sini bir arada cıkarıoruz yani uzun lafın kısası 2gunlugune hem anne babamın bayramını kutlamaya hemde o el opme denilen adetı yerıne getırmeye gidiyoruz bu gecede biniyoruz insallah o yuzden aileme götrcklerımı hazırlıorum anlasıldıysam ne mutlu banaaaa.
selam kızlar biz evlenmeyi düşünüyoruz ancak şöyle bir sıkıntı var evleneceğim çocuk 1200 tl maaş alıyor ev kira derdi yok ankarada yaşıyoruz evlilik için her şey tamam birikmiş paramız var ben çalışırkende biriktirmiştim ama işten ayrılmak zorunda kaldım sizce kira olmadan 1200 tl ile geçinilir miyardımcı olun nolur :2:
elbette gelire göre gider...hepimizin evinde böyledir. benim sıkıntım hangimiz görgüsüzce yorumlar yaptı? biz konu sahibesine yardımcı olmaya çalıştık. başkası polemik yaratmaya çalışıyor. konu sahibesinin arabası yok böylece yakıt masrafı yok, kira derdi yok elbette geçincek. sevgilimle gezip tozmak istiyorum dedi , o zaman 1200le kıt kanaat olur dedik bu görgüsüzce yorumsa evet ben görgüsüzüm
görgüsüzlükle alakası yok. savunmana bile gerek yok kendini. dedim ya kızcağız yaşayınca görecek. bir ay borç yapacak, ikinci ay kıt kanaat, 3. ay yoluna girecek herşey. biz iyi ya da kötü (ki bu da görecelidir) kendi fikrimizi paylaştık. yararlanan yararlanır, yararlanmayan işine bakar.
kimse kızmasın. herkesin fikrini saygılı bir şekilde söylemeye hakkı var. eleştiri de yapılabilir ama saygılı bir şekilde. sonuçta onun durumunu tam bilmiyoruz.
aynen o yüzden ailenin harcamalarını alıştığın standartları göz onunde bulundur dedik biz de konu sahibine. hayır ne zaman bi konuya yorum yapsam biri aradan çıkıp kavga etmek istiyor cımbızla laf seçip, insanı delirtiyorlar ona sinirleniyorum.
insan alışmak istedikten sonra bir şekilde adapte olur zaten seçeceği yaşama, inşallah dilediği işe girer de bir an önce kafasındaki soruları silerek evlenip mutlu olur
Kusura bakmayında çok abartmışsınız
Bende Ankarada yaşıyorum üstelik ev dubleks ve keçiörenin en yüksek soğuk yerlerinden birinde oturuyoruz.
Geçen sene en fazla ödediğimiz doğal gaz 160 liraydı.
Suyumuz 40 liradan fazla gelmez Elektriğimiz 50den fazla gelmez.
Üstelik 6 kişilik bir aileyiz günde hiç olmazsa 4 kişi duş alır yemek bulaşık 4 tane balkon var ev 2 günde bir silinir süpürülür.
Bulaşık desen zaten 6 kişi olunca epey birikiyo..
Tek makul olduğunuz yer mutfak sanki..
Sizin hayat standartlarınız biraz yüksek bence..
Sanırım sırrı annem, tutumlu kadındır.Şuan gerçekten şaşırdım.
Biz ümitköy tarafında oturuyoruz,4 kişi yaşıyoruz, evimiz dubleks de değil ama kış aylarında ortalama doğalgaz ücretimiz 400-500 tldir.
Su faturamız 150 den aşağı gelmez, elektriği söylemeye utandım
Bu işin sırrı nedir, biraz paylaşır mısınız?
Kusura bakmayında çok abartmışsınız
Bende Ankarada yaşıyorum üstelik ev dubleks ve keçiörenin en yüksek soğuk yerlerinden birinde oturuyoruz.
Geçen sene en fazla ödediğimiz doğal gaz 160 liraydı.
Suyumuz 40 liradan fazla gelmez Elektriğimiz 50den fazla gelmez.
Üstelik 6 kişilik bir aileyiz günde hiç olmazsa 4 kişi duş alır yemek bulaşık 4 tane balkon var ev 2 günde bir silinir süpürülür.
Bulaşık desen zaten 6 kişi olunca epey birikiyo..
Tek makul olduğunuz yer mutfak sanki..
Sizin hayat standartlarınız biraz yüksek bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?