- 10 Mart 2022
- 15
- -16
- 1
- 43
- Konu Sahibi Zamanahzaman
-
Ama destek de olmamışsınız. Kardeşinizi yalnız bırakmışsınız zamanında. Şimdi ne yapmasını bekliyorsunuz.Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Onlari da yapsaydin imamesiyle 100 ederdi zaten. :)Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Yaptığımız hataların bazen o an farkına varamıyoruz. Mesela bundan 10 yıl önce ailem bir şeye hayır diyorsa o hayırdır doğrusu öyledir derdim sorgulamazdım fakat şu an kendi kişiliğim tamamen oluştu yanlışa yanlış diyebiliyorum. Sizde geçmiş yüzünden kendinizi suçlamayın yapılabilecek hiçbir şey yok maalesef kiBundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
O zamanlar 30+ yaşındaymışsınız ne cahilliği?Bizde o zaman küçüktür. Cahillik. Şimdiki aklımız yoktu ki.
40 gösteriyor yaşınız. 10 sene evvel 30'muşsunuz. Höh artık. Neyi küçük bunun? Ben de 30 yaşındayım, hiç de küçük değilim, her şeye aklım eriyor şükür.Bizde o zaman küçüktür. Cahillik. Şimdiki aklımız yoktu ki.
Üf siz de...Ya o kadar anne baba sözü dinleyen bi çocukta değil. Neden gidip evlenmesine. Keşke evlenselerdi. Şuan kardeşlik beklemiyorum. Ama ben haddinden fazla üzerime gelindiğini düşünüyorum.
Siz kardeşsiniz ve onun yanında olmalıydınız. Kendiniz evlendiniz ama onun ayrılmasında siz de etken oldunuz. Hangi çağda kaldı bu bahaneler ile iki kişiyi ayırmak. Hadi aileniz cahildi ya siz ?Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım
İyi de 10 yıl önce kaç yaşındaydınız ki ailenize karşı duracak gücünüz var mıydı? Siz destek olsanız bile aileniz sizin sözünüzle mi hareket edecekti. Destek olmamışsınız ama köstek de olmamışsınız ki onlaraBundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Bunlar hep bahane biliyorsunuz dimi?Bizde o zaman küçüktür. Cahillik. Şimdiki aklımız yoktu ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?