- 10 Ocak 2022
- 3.065
- 6.022
- 108
- Konu Sahibi Zamanahzaman
-
Çocuğunuza kadar beddua etmesi asla haklı ve doğru değil. Onun suçu yok sonuçta. Ama bu yaşananlardan sonra hiçbir şey olamamış gibi davranmasını bekleyemezsiniz sonuçta. Kızı ona bir kötülüğü olduğu için değil uyduruk sebeplerle reddetmişsiniz. Belki hala unutamadı. Zaten çok uzun yıllar depresyona girmiş. Ben de onun yerinde olsam ailemden uzaklaşırdım.Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Bence biraz abartmış ya o kadar da değil.Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım
Eğer profilinizdeki bilgiler doğruysa şu an 40 o zaman da 30 yaşındaymışsınız. 30 yaş küçüktüm ben de denebilecek bir yaş değil kiBizde o zaman küçüktür. Cahillik. Şimdiki aklımız yoktu ki.
İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
Sırf 1 kere eve kabul etmedin diye mi ayrılmışlar yani?İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
Öyle bile olsa sırf bu hareketten dolayı mı ilişkileri bitmiş yani?kapıya kadar geldiler de içeri mi almadınız?
Eve almamanız olaya net tavrınızın nişanesi olmuş. Anne ve babanız net bir şekilde istemediklerini söylemişler. Siz sanırım bu süre zarfında çekimser kaldınız. Ama evde istemeyince de hareketinizle tavrınızı belli etmiş oldunuz. Kardeşiniz sizi de anne ve babanızla aynı kefeye koymuş bu sebeple. Çünkü bir fark yaratmamışsınız, aksine onların bir uzantısı gibi davranmışsınız. Sorun burada.İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
kız evlenmeden sizde kalıyorsa sebep kardeşinizdir, çok kıymetli aile değerleriniz kaldırmıyorsa çeker oğlunuzu uyarırdınız izin vermeseydiniz kalmazdı demekki yapınız izin veriyormuş ki kalmış. kaldı da noldu naptı sanki. kız için iyi olmul böyle bir aileye düşmekten kurtulmuş.Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Bizim aile evimize de sevgilisini getiremezdi kimse. Eve getirmek, beraber kalmayı istemek her ailenin kabul etmek zorunda olduğu şeyler değil.İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
Kardeşiniz ailenize sonradan katılmadığına göre düşünce yapınızı bile bile eve sevgilisini getirmekle hata yapmış. Sizin yaptığınız doğru demiyorum ama oda resmen sizi kışkırtmış. Sizin zihniyetinizde bir ailede kızı öcü gibi gösterecek her yolu denemiş maşallah . O yüzden birazda dönsün kendim nerede hata yaptım desin.İstanbul a çalışmak için gelmişti kız bizde kalacaktı. Ailemizin evi. Aynı odada kalmak istediler bi kere. Farklı oda uygun olur dedik. Sonrada bi gün daha geldiler filan ben o zaman istemedim evde maalesef. Annem onun evliliğine engel olduğu için 80 yaşında gösteriyo şuan. Hepimiz ailece çürüdüm diyebilirim.
Öyle bile olsa sırf bu hareketten dolayı mı ilişkileri bitmiş yani?
Çok saçma değil mi?
Ben bağlantıyı kuramadım cidden.
Asıl istemeyen babaymış.
Ona ses çıkaramadığı için acısını arkasından çıkarmış bence.
Şu açıdanda düşünmek lazım ama.olabilir bence.
çünkü kendimi kızın yerine koysam kapıya gelmişiz sevgilimin ablası beni içeri almıyor sevgilimin aile içindeki yerini sorgular soğurdum.
sırf bu yüzden gayet terkederdim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?