- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Zamanahzaman
-
Ama neden ablan olmaz dedi hiç düşündün mü? Basit bir nedenmiydiDemek istediğim evliliğe anne baba dışında abla abi bence karışmamalı. Sadece fikrini söyleyip kenara çekilmeli. Ortalığı karıştırmak hakka girmek oluyor.
Dinen de babanın sözü önemlidir. Babam sevdiğim çocuğa dediği cümle şu "onların (annem ve ablamdan bahsediyor) olmaz dediğine bakma zamanla olur" dedi.
Yani ama ablam mesela olmaz olmaz dedi. Herkese de kabul ettirdi. Sonra dediki ben bişey demedim. Ne konuştu ise çocuk onu anlattım diyor. Ama gerçek böyle değil.
Haklısınız diyen çıkmayacak sizeYani anne baba sözünden cikmayan pısırık değil yani.
KATILIYORUM SANA.Anne babanın tavrını anlarım da abla olarak yanında olmanız gerekirken karşısında durmanızı anlayamam. Kardeşlik bağınızı koparmışsınız.
Canım Doğulu dedi. Ablam babam dediki bunlar sıkıntı değil dedi.Ama neden ablan olmaz dedi hiç düşündün mü? Basit bir nedenmiydi
Üzülme. Hatalar insanlar için var. Önemli olan ders çıkarmak.Haklılık derdinde değilim ki. Bu saatten sonra neye yarar. Başkalarının gözünden görmek istiyorum
Bu nasıl bir cahillik ki ne aşktan anlıyor ne sevgiden. Hiç mi aşık olmadınız?Bizde o zaman küçüktür. Cahillik. Şimdiki aklımız yoktu ki.
Ama şöyleydi ama böyleydi demek yerine hatanızı kabul edip özür dilemeniz onu daha çok rahatlatır.Aslında sonrasında kızla buluşturmak istedim ama korktum. Çünkü sinirli ve yine işime karistiniz der diye çekindim. Zaten evde kimse yillardir korkudan ona ağzımızı açamıyoruz.
Yani deseler ki sigarası alkolü var. Yada baktık gördük küfrediyor. Yada desek dinine bağlı değil. Karakterini beğenmedik dese anlayacağım 1 nebze.Canım Doğulu dedi. Ablam babam dediki bunlar sıkıntı değil dedi.
Ablam çocuğa direk şunu dedi.
Siz (Doğulu diyor) 2 3 eş getiriyorsunuz sende yaparsın falan dedi.
Kaba davranıyorlar zaten dedi.
Ablama neden olmaz dediğimde bana dediği cümlelerden aynen bunlar dı.
Sizce bu insanlara önyargılı yaklaşmak değilmi?
Ne denır bılmıorum .Hangımız hata yapmadıkkıBundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Ablanla normalde aran nasıl? Bir de o evli mi?Canım Doğulu dedi. Ablam babam dediki bunlar sıkıntı değil dedi.
Ablanla normalde aran nasıl? Bir de o evli mi?
+1Eve almamak nedir? Düşman mı bu? Demek ki yapısı da kindar, içinde sanırım ukte kalmış; siz de köstek olmuşsunuz, iyice kinlenmiş.
Ya benim mizacım yüzüne karşı laf söyleyemem. Kalp kıramam. Ama o o kadar laflar söylüyor ki. Birşey diyemiyorum çünkü anneme de kabul ettiriyor ikisi bir oluyor hep yalnız kalıp kendimi ifade edemeyen benim.Canım Doğulu dedi. Ablam babam dediki bunlar sıkıntı değil dedi.
Bizim gibi olmayın aranızda iletişim olsun. Ablamıza açık açık konuşun. Susturun
Bence kardeşinizden helallik isteyin. Eder yada etmez. Hata herkes yapabilir. Sonuçta anlamışsınız hatanızı. Tabiki birçok şey için geç olsada...Bir kere sarılıp ağlamıştım evliliğinize ben mi engel oldum diye. Hayır dedi o zaten geçimsizlik. Biz onla bosanirdik zaten dedi.
Belki de o an halime üzüldü öyle dedi.
İnsan insana neden karisirki. Allah belamı vermiş zaten artık bununla yaşamak zorundayım.
Yukarıda biri yazmış. Şimdi evli çocuğu olurdu diye. O kadar üzüldüm ki
Sen konunda haklısın. Ablama da net bir şekilde karışmaması gerektiğini söyle. Nasıl sen onun evliliğine karışmıyorsan o da seninkine karışmasınEvet evli. Ablamla normalde de dertleşmeyiz sır veremem abim gibi davranır herşeye tepki verir. Ama bu olaydan sonra artık herşey koptu. Macburiyet dışında konuşmuyorum.sonradan hatasını biraz anladı. Belki olur bu çocuk belki olmaz ben fikrimi söyledim dedi. Ama bunu sadcee bana deseydi keşke tüm sülale annem hep ablamdan etkilendi. Tamam belki aklı yerine geldi ama şimdi herkesi doldurdu nasıl geri dönülecek. Düzeltmek için adım atmıyor. Bana abla gibi yaklaşmıyor. Bana yaptırmak istediği şeyleri de annemi doldurup annem üzerinden dayatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?