- Konu Sahibi Zamanahzaman
-
Karışmamak, saygı göstermek gerekiyor. Bir hayatı geçireceği kişiyi kendisi seçmeli, ailesi değil. Siz sadece fikir beyan edebilirsiniz.Benden bir hayat çaldın diyor. Çaldım mı. Bu kadar kin nedir. Herkes ayrılıyor başka nedenlerden. Bende zamanında sırf memleket yüzünden istemediler. Kimseye böyle düşman olmadım
Ben onunkine hiçbirşey demedim. Ailem onun evliliğine biraz olumsuz bakmıştıı hep ağlardı ablam giderdim ağlama abla bak geçer bu zamanlar sen istiyorsan olacak tabiki bu senin kararın der bir sürü konuşurdum onunla. Ama o bu şekilde hiç yaklaşmadı bana. Biz bi şekilde evleniriz de. İnsan bunları içinden atamaz.. Yani zor zamanımda bana yardımcı olmuyor. Olumsuz düşüncesi varsa bile benimle değilde annemle dayımla konuşup onları üstüme salıyor. Onlara hiçbirşey diyemiyorum zaten ben.Sen konunda haklısın. Ablama da net bir şekilde karışmaması gerektiğini söyle. Nasıl sen onun evliliğine karışmıyorsan o da seninkine karışmasın
Çok saçma ailenizin davranışları. Benim eşim de doğulu annesi Kürt babası Türk. Eşim de doğuda bir şehirde doğup büyümüs.Neyse konunuzu baya meşgul ettim mesajlarımlabu konuda baya doluyum. Çünkü sizin yaşayıp bitirdiğiniz durumun tam içinde yaşıyorum.. Seviyorum. Ve ablam ilk tepki olarak doldurdu herkesi. Şimdi sessiz kalıyor.. Ama önemli olan o ilk tepki. Şimdi o düşünceleri nasıl yok edeceğim bilmiyorum.
Ama zamanı gelince aileme sadece diyeceğim şu. Ben evleneceğim ister destek olun isterseniz olmayın. (bunu dediğimde umarım yanımda olurlar)
Ne güzel..Çok saçma ailenizin davranışları. Benim eşim de doğulu annesi Kürt babası Türk. Eşim de doğuda bir şehirde doğup büyümüs.
Ben de egeliyim üstelik asker kızıyım hatta üstüne bir de aleviyim ama eşimle tam 10 yıl görüşüp evlendik ve inanın çok mutluyum. Ailesini de çok seviyorum hatta onların yemeklerini bolca yaparım, onlarla sohbet ederken siveleeini yaparım, çay kahve yanina getirdikleri abur cubur lokum vs tarzı şeylere bayılıyorum. Ailesi geldiğinde her akşam uzun uzun çay içiyoruz falan bence çok güzel insanlar. Başlarda çok garipsedigim şeyler oldu hatta ilk 2 yıl her gün aile tartışması yaptık ama sonra herşey oturdu.
Şimdi her yıl 2 ay falan bize gelirler ve gelmediklerinde özlüyorum.
Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Kendi konunu açmalısın. Konu sana dönüyor hoş olmuyorNe güzel..
Benim sevdiğim kişi istanbulda doğma büyüme. Memlekette akraba falan yok 1 teyzesi var. Teyzesi geliyor İstanbula onlar gitmiyor uzak falan diye sanırım. Yani doğduğundan beri hiç gitmemiş bile. Şive desen şive yok yani söylemese kimse sen doğulusun demez. Ayrıca Doğulu kelimesine zıt oldum artık. Neyiz bizde batılımıyız! Gerçekten çıldırıcam.. Ve Türkler.
Onlar Doğulu diyip duruyorlar. Sanki onlar uzaylı dergibi geliyor artık bana.
Yaşınız 40. 10 yıl önce 30 olmanız lazım.Hiç de öyle gençtim cahildim denecek yaş değil 30 yaş. Annenizden babanızdan çekinip kapınızı açmamışsınız işte, burda bari dürüst olun, zaten kardeşiniz neyin ne olduğunu bizden iyi biliyordur. Kardeşiniz üniversiteyi bitirdiğinde çok çok 25 falanmıştır o zamanlar. Üniversiteyi yeni bitirmiş iş yok güç yok ne evliliğiydi zaten? Yapabilecek güçte olsa kimseyi dinlemezdi. Kızı Allah korumuş sizin ailenize girmekten, siz biz müsaade etmedik sanmışsınız.Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Şimdi sorum şu. Evet ben kötülük yaptım. Ama ben diyorum ki ben kızın anasına babasına gitmedim. Kızla aranıza fitne sormadım. Çok seviyorsan herkesi yıkıp evlenseydin. Bu kadar kini haketmiyorum. Allahim affetsin keşke olmasaydi
Sus cahildi oYaşınız 40. 10 yıl önce 30 olmanız lazım.Hiç de öyle gençtim cahildim denecek yaş değil 30 yaş. Annenizden babanızdan çekinip kapınızı açmamışsınız işte, burda bari dürüst olun, zaten kardeşiniz neyin ne olduğunu bizden iyi biliyordur. Kardeşiniz üniversiteyi bitirdiğinde çok çok 25 falanmıştır o zamanlar. Üniversiteyi yeni bitirmiş iş yok güç yok ne evliliğiydi zaten? Yapabilecek güçte olsa kimseyi dinlemezdi. Kızı Allah korumuş sizin ailenize girmekten, siz biz müsaade etmedik sanmışsınız.
Annem başından beri erkek kardeşime dedi, yüzüğü takmadan bu eve kimsenin kızını getiremezsin diye, senin de iki ablan var, onlara nasıl muamele edilsin istiyorsan sen de başkasına öyle muamele et dedi hep. Beğenir ya da beğenmeyiz, muhafazakar insanlar ailem, kendi içlerinde tutarlı davranışlar sergiliyorlar.Valla resmen adam hevesini alsın diye beklemişler biraz, iş ciddiye binince bi tırsmışlar.+1
Ne bileyim bizimkiler de öyle Amerikan sitcomu tarzında yaşamıyorlar. Ama kapıya geleni de kovmayız. Biraz adap bilmek lazım.
Madem çok muhafazakarlardı, önceden diyeceklerdi oğlum getirme kızı nikahınız yok vs. diye. Kapıya geleni kovmak aşırı şey bir davranış...
Siz ayrıl dediniz mi?Bundan yaklaşık 10 yıl önce kardeşim üniversitedeki sevgilisiyle evlenmek üzere eve döndü. Babam kızı istemedi memleket farkı, kızın daha evlenmeden bizde kalması vs. nedenlerle. Ben de Allah kahretmesin ki bi kere onları eve almadım. O zamanların cahilliği. Bunun dışında ayrılmalarını bekledik. Kızı istemeye gidilmedi. Sanki o zamanlar iyi bisi yaptığımı saniyodum onun için. Ailem istemiyodu ya. Ve maalesef ayrıldılar. Kardeşim ondan sonra yıllarca çalışmadı. Psikolojisi bozuldu. Odası çöp ev oldu.hep bilgisayar oyunu oynadı.simdi bi sevgilisi var. Onla da bişiler yolunda gitmiyo. Bugün başka bi sebepten tartıştık. Çocuğuma kadar beddua etti.
Tamam da kader diye de bişey var abinin onu yaşaması gerekiyormuş yapacak bişey yok ilk kız o değil dünyada müge anlı diyo ya bir sürü kız var bir sürü erkek var kendine biraz bahane bulmuş siz hata yapmışsınız o ayrı mesele ama olan olmuş artık geriye dönüp bakma hele sen hiç bakma sen daha çocuksun senin sözüne mi itimat edecek annen veya baban bu sefer kötü olsaydı sana diyceklerdi sen yaptın diye hocbisey için geç değil görücü usulü evlenebilir sevebilir tekrardan erkekler kadınlar gibi değil şıpsevdi oluyorlar o yüzden takma kafana herkes kendi yolunaBir kere sarılıp ağlamıştım evliliğinize ben mi engel oldum diye. Hayır dedi o zaten geçimsizlik. Biz onla bosanirdik zaten dedi.
Belki de o an halime üzüldü öyle dedi.
İnsan insana neden karisirki. Allah belamı vermiş zaten artık bununla yaşamak zorundayım.
Yukarıda biri yazmış. Şimdi evli çocuğu olurdu diye. O kadar üzüldüm ki
Biraz öyle olmuş, evet.Annem başından beri erkek kardeşime dedi, yüzüğü takmadan bu eve kimsenin kızını getiremezsin diye, senin de iki ablan var, onlara nasıl muamele edilsin istiyorsan sen de başkasına öyle muamele et dedi hep. Beğenir ya da beğenmeyiz, muhafazakar insanlar ailem, kendi içlerinde tutarlı davranışlar sergiliyorlar.Valla resmen adam hevesini alsın diye beklemişler biraz, iş ciddiye binince bi tırsmışlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?