Gelin beni kiskaniyor mu ne ?

kızın yaşı oldukça küçük çekiniyordur nasıl davranacağını bilmiyordur
o yaşlarda olur öyle davranışlar
bende sizi kıskandığını düşünmüyorum
şu an sadece yeni bir ortama girdiği için tedirgin
hem ondan önce biz vardık sözünüzle sizin gelininizi çok kabullenemediğinizi düşünüyorum

eger bu durum seni rahatsiz ediyorsa al gelini karsina oturup bu konuyu güzelce konusun derim. ancak ozaman ögrenebilirsin neden böyle davrandigini.
aslinda gelinin yaptigi da yanlis gurbete gelmis sizden baska kimsesi yok ve uzak durmaya calisiyor.

insallah araniz düzelir arkadas gibi olursunuz :)

19 yasındaki bir kız neden sizi kıskansın ki? Emsali degilsiniz bir kere.
Yeni bir ortam, dil yok, ailesi yok bocalamıstır.
Zamanla hersey yoluna girer umarım..
17 yasında bir erkek kardesim var ibr tepeme cıkmadıgı kalıyor sarılır falan.. Ama evlenicek yasa gelince böyle olacagını sanmıyorum.. Durulur herhalde. :)))
Kardesin kardese sarılmasında, anneye, babaya sarılmasında ne kötülük olabilir ki?
Gerci bu kisiye göre, yasam kosullarına göre degisiyor..
Benim ailem benim icin cok özel, cok deger veririm aileme. Sevdigim kisinin de böyle olmasını istiyorum nedense.. Erkek arkadasım da annesi' nin yanında cocuk gibi oluyor kadına iskence cektiriyor resmen.. Sürekli gögsünde yatar, bide o kutsal anı foto cekerek ölümsüzlestirir.. Bilmiyorum ama benim erkek ark. annesini sevmesi, annesinin de ona deger vermesi cok hosuma gidiyor..
Ayrıca, gelin sonra biz hep vardık diye de bir kavram olmamalı.. Gelin sizden sonra diye ikinci planda mı yani?
Bence herkes yerini bilse, eminim böyle seyler yasanmayacak!

Son düzenleme:
yazdıklarınızdan gelinin sizi kıskandığına dair bir işaret göremedim.

sizin 19 yaşında, sizden katkat güzel bir kızı (sizin tabirinizle) kıskanma ihtimaliniz daha yüksek.. duygu karmaşası olmuş sanıyorum..

Kardeş kardeşi karşılaştığında öper sarılır ama içinden geldikçe şapur şupur öpüp sarılamaz. 30 yıldır kardeşsiniz diye bu hakkı kimse size vermez.

Bunun adı kıskançlıksa kıskançlık. Benim kocamı benden başka kimse öpemez. Bir tek ben içimden geldiğinde öperim. Neyse,

Belki gelin hanım sizden elektrik alamamıştır. Yol bilmez iz bilmez, sigarasını bile almaktan aciz olabilir ama sizin tavırlarınızı yakınlığınızı sevmemiş olabilir. Tavrı bu yüzdendir belki?

gelin henüz çok genç, neredeyse iki katı yaşındasınız sizi niye kıskansın ki?
dili de yaşı çok genç olduğu için zamanla öğrenecektir,
ama ben sizin konuşmalarınızdan fazla rahat bir bayan olduğunuz izlenimine kapıldım.
kız belki daha çekingen bir tip, sizin rahat davranışlarınıza alışamamış olabilir, daha kapalı bir çevrede büyümüş olabilir.
ona yol yordam gösterecek ablalık edecek olan sizsiniz.
kardeşinize bu durumu yansıtmayın ki eşiyle arası bozulmasın.
"aa bak ayol karın beni kıskanıyor" gibi bi tarzınız var sanki.
sizin gelin hanımdan önce var olmanız kardeşiniz üzerinde her hakka sahip olduğunuz anlamına gelmiyor,
örneğin kardeşiniz eşine bakmak zorundadır, ancak size bakmakla yükümlü değildir.

merhaba,

ikinizde de kötü niyet ya da kıskançlık olduğunu sanmıyorum. Sizin bakış açınız kaç senelik kardeşiniz ehliyeti yok.... tabi ki yardım edeceksiniz kardeşinize.

gelin kızımız 19 yaşındaymış. ne kadar olgun da olsa cahillikleri olabilir ileride. Size idare edip yol göstermek yakışır ablası olarak. Sanırım ailesini başka ülkede bırakıp oraya gelin gitmiş. Çok zor bir durum onun için. Onun oradaki tek ailesi kardeşiniz. 1 tane :) çok kıymetlidir kocası. Bence sizin hoşunuza gitmeli kardeşinizi bu kadar sevmesi, paylaşmak istememesi.

Sigara almak için bile size bağımlı olması da zor geliyordur. Biraz zaman. ülkeye uyum sağlasın dil öğrensin ehliyet alsınlar... herşeyin düzene gireceğine eminim. Siz anlayışlı olmaya devam ederseniz bir kaç seneye kalmaz abla-kardeş olursunuz.

Güzelim burayı Türkiye gibi düşünüp otobüsle gelsin diyor ki yeni gelmış buraları henüz tanımıyor ondan.yakında o da anlar.Avrupalılar servis işini bırakalı 50 60 sene olmuş.Daha genç ama alışması sizlere ve yurtdışına biraz zaman alabilir.içeriye falan davet etmemesi bence de çok ayıp ama zamanla eşiniz eğitsin.Kapıya gelen ınsana yarım kapı açılmasının ne kadar ayıp olduğunu öğrenmeli.ama buraya türkiyeden bir akrabamız gelmişti.bunlar üniversite mezunu olduğu halde kapıyı tam açmayıp kafaı uzatıyorlardı düşünün yani.lafın gelişi bile olsa insan buyur edilmelidir.bunlar bir nevi nezaket kuralı ama dediğim gibi bazı şeyler zamanla oturacaktır .kimhatasız değil kii*

Nasıl yani birtek siz mi öpebilirsiniz ? Birde erkek kardeşiniz var mı ..

Nedense bende bunu anlıyamıyorum konu sahibi görümce diye neredeyse kızı suçlu çıkardınız. İnsan kapıya kadar gelen birine yabancı biri bile olsa buyur eder. Bu bizim kültürümüzdür. Belki kıskançlık yoktur ama ben gelin hanımın mesafeli durmak istediğini anladım. Ne demek kocamı benden başkası öpemez bizler evlenince kocamızı tapulu alıyoruz galiba. Bu düşüncelerle yeni nesil sayesinde çekirdek aileye dönüştük ne kadar acı. Yapmayın arkadaşlar kocalarımız ağaç kovuğundan çıkmadı onlarında bir ailesi var. Kusura bakmasın kimse ama bu hiçte etik değil.

Çok doğru tespitlerde bulunmuşsunuz ,sanki kimsenin ailesi yok emanet bir aile kızlara koca yapsın diye doğurup büyütüyorlar sonrada erkek çoçuklarını asıl sahiiplere teslim ediyorlar ,eşime başka bir kadının yaklaşmasına bile tahammül edemezken kardeşi ,yeğeni ,ablası ,annesi bunlar sınırsız öpebilirler daha dün gelmeyle ...Görümce haklı demiyorum ama yorumlarda bir tuaf haksız olduğunuda biilmiyorsunuz ki ..

yani o zaman ben kardesimi opmiyim sevmiyim He , ikinci annesiyim ben onun yahu , ben buyutmusum.
operimde severimde , sarilirimda , KARDES tir , CAN dir , tmm evlendi , artik karisi var , tabiki
onu daha cok sevebilir , ASK herseyin Ustundedir , fakat benimde yaptiklarim yanlis degil yahu ,
evlerine bile gitmiyorum aman rahatsiz olmasinlar , cunku farkediyorum ben orda olunca
yuzu gulmuyor , kardesimle konusunca ben mutfaga fLan gidiyor , giderken bir byby diyorum
birsey demiyor ,
acikca blli ediyor istemedigini ,
her neyse herkez farkli fikirde , kimi der benden baskasi opemez kocami , kimi der bole bole vsvs.
saygi duyarim.

canım burda görümceler ve kaynanalar hiç sevilmez haberin yokmuydu

Burdaki gelinlerin hic biri Mİ görümce degil ya da olmayacak? Ne tuhaf!!
Ya su KK' da hic bir zaman haksız gelin görmedim ki muhakkak kaynana, görümce birsey yapmıstır.
Bende bir gün gelin olacagım Allah izin verirse ama gelinim diye asla ön yargı icine girmem..
Bir gelin konu acsa, kimse karsı tarafı dinleyelim demez okudugu kadarına yorumlar yapar. Ama bir kaynana, görümce vs. acsa, kesin siz farketmeden birsey yaptınız olur.. Empati her zaman yapılmalı..
Sonucta burda kimsenin neyi, ne kadar dogru yazdıgını bilmiyoruz..

Son düzenleme:
Nasıl yani birtek siz mi öpebilirsiniz ? Birde erkek kardeşiniz var mı ..

Evet bir erkek kardeşim var. Yarın birgün evlenirse eşinin yanında tabi ki hareketlerime dikkat ederim. Onu görünce sarılır öperim ama ikide bir sarılıp sarılıp öpmem.

Benim kocamı da sadece içinden! gelerek ben öpebilirim. Benim tarzım bu.

canım tabiki o senin kardeşin,evlendi eşi istemiyor diye kardeşinle aranı kesinlikle acma.gelininizin seni kıskandıgı apacık ortada,sen kardeşinle aranı iyi tut,başkaları yüzünden ondan vazgecme,seni ister kabul etsin ister etmesin kendi bilir

çok haklısın canım hak veriyorum sana ama yine de bende yersiz kıskançlıklar yapabliyorum eşimin tavrı da aynı senin gibi oluyor DDD

Aslinda bu tartismaya acik bir konu,siz ablasiniz belki dediginiz gibi anne bile sayilabilirsiniz emek vermissiniz sonucta ama kardesinizde cansiz bi bebek degilki ister öperim ister severim ne istersem yaparim diyesiniz (Bu dediklerim karisi icinde gecerli)eger o isterse onu öpüp sevebilirsiniz.Bence gelin sizi sizde gelini yanlis anliyo olabilirsiniz konuyu siz actiginiz icin size tavsiyem biraz onun penceresinden bakmak olucak(Ve ayni yasta kendi yasadigim tecrubeden yola cikarak)daha 19 yasinda cok genc ve toy hayata ve evliligine dair degisik beklentileri ve umutlari olabilir,kendi duzenini oturtmak,kendi evini kocasini idare etmek istiyo olabilir,ve orda daha cok yeni dediginiz gibi henuz dil,yol iz hic bisey bilmiyo ailesinden uzakta ve hic bilmedigi bir ortamda kendi yerini ve konumunu belirlemeye calisiyo belki size karsi biraz mesafede koymak istiyo olabilir ama bunun kiskancliklatn kaynaklandigini sanmiyorum.Ve en önemlisi oraya size tatile degil kardesinize es olarak gelmis yani kardesiniz artik onun kocasi ve her kadin karsisindaki erkegi biraz güclü evine sahip cikan biri olarak görmek ister sizide anliyorum burda düzen cok farkli ama o tr deki düzene ordaki kurallara alisik bence sizi kiskandigi icin degilde evlenmis barklanmis kocaman bi adami hala ablasinin ise getirip götürmesini yadirgamis olabilir ve inan bana bunu yadirgamasi gayeeet normal.Yani kocasini karsisinda güclü görmek ister kendi isini kendi halletsin isine gidip aksam dönerken evine ekmek getirsin falan bilmem anlatabiliyormuyum onun acisindada bakarsaniz gayet normal seyler bide oda suan sizlere muhtac bazi seyler icin buda kendini caresiz hissettirebilir .Bence biraz zamana birakin suanda cok samimi olmaya calismayin yada karsiniza alip neden mesafelisin falan gibi konusmalar asla yapmayin dahada kotü olabilir hersey zamanla her iki tarafta birbirini kabul edip alisir.sevgiyle kalin

Aslinda bu tartismaya acik bir konu,siz ablasiniz belki dediginiz gibi anne bile sayilabilirsiniz emek vermissiniz sonucta ama kardesinizde cansiz bi bebek degilki ister öperim ister severim ne istersem yaparim diyesiniz (Bu dediklerim karisi icinde gecerli)eger o isterse onu öpüp sevebilirsiniz.Bence gelin sizi sizde gelini yanlis anliyo olabilirsiniz konuyu siz actiginiz icin size tavsiyem biraz onun penceresinden bakmak olucak(Ve ayni yasta kendi yasadigim tecrubeden yola cikarak)daha 19 yasinda cok genc ve toy hayata ve evliligine dair degisik beklentileri ve umutlari olabilir,kendi duzenini oturtmak,kendi evini kocasini idare etmek istiyo olabilir,ve orda daha cok yeni dediginiz gibi henuz dil,yol iz hic bisey bilmiyo ailesinden uzakta ve hic bilmedigi bir ortamda kendi yerini ve konumunu belirlemeye calisiyo belki size karsi biraz mesafede koymak istiyo olabilir ama bunun kiskancliklatn kaynaklandigini sanmiyorum.Ve en önemlisi oraya size tatile degil kardesinize es olarak gelmis yani kardesiniz artik onun kocasi ve her kadin karsisindaki erkegi biraz güclü evine sahip cikan biri olarak görmek ister sizide anliyorum burda düzen cok farkli ama o tr deki düzene ordaki kurallara alisik bence sizi kiskandigi icin degilde evlenmis barklanmis kocaman bi adami hala ablasinin ise getirip götürmesini yadirgamis olabilir ve inan bana bunu yadirgamasi gayeeet normal.Yani kocasini karsisinda güclü görmek ister kendi isini kendi halletsin isine gidip aksam dönerken evine ekmek getirsin falan bilmem anlatabiliyormuyum onun acisindada bakarsaniz gayet normal seyler bide oda suan sizlere muhtac bazi seyler icin buda kendini caresiz hissettirebilir .Bence biraz zamana birakin suanda cok samimi olmaya calismayin yada karsiniza alip neden mesafelisin falan gibi konusmalar asla yapmayin dahada kotü olabilir hersey zamanla her iki tarafta birbirini kabul edip alisir.sevgiyle kalin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…