Gelin beni kiskaniyor mu ne ?

burcu tesekkur ederim yorumun icin <3

rica ederim canım.. sen Büyüklük yap olgunluğunu koru.. zamanla iyi niyetini anlar Bi abla kazanır umarım.. ille de mesafe koymak isterse hiç kafana takma, kardeşinle de aranı Bozma hiçBi zaman.. herkes yerini Bilmeli.. ablanın abinin faydası olur zararı olmaz.. ağaç dalıyla gürler.. o da anlayacak zamanla..

anneniz size niye öyle bir şey söylüyor ki

Beni gorunce gelinin yüzü düsüyor ,
asiyor suratini oturuyor ,
annemde huzursuz olmasinlar diye , oyle diyor

merhaba,
siz görümcesiniz diye haksızsınız demek saçma olur,
bence kardeşinizin eşi,
görgüsüz ve kaba bir kız,
bunun yaşının gençliğiyle bir ilgisi yok,
kibarlık, nezaket , görgü kuralları insanlara çocukken ailesi tarafından öğretilen şeylerdir,
ne demek sigarasını bile sen alacaksın da kapıyı açıp seni buyur etmeyecek,
kardeşini ne kadar seversen sev,
eşinin sigarasını niye sen alıyorsun,
hem senin varlığından rahatsız oluyor hem de sen onun işini yapıyorsun,
saçma,
ne zıkkımlanacaksa çıkıp kendisi alsın,
kendini feda edecek kadar da abartma bence...

yorumuna tsk ler , ariyip soyluyor lazim diye
bende yardim etmek istiyorum tabiki ,
ama sadece isi dusunce aramasi na uzuluyorum
daha , bir cok sey var buraya yazmadgim ,
mesela ilk geldiginde albumlere bakiyordk ,
kardesimle benim beraber cekilmis fotolarimizi
gorunce ya hic bakmadan geciyor ,
yada araya bi laf sikistirip .
amma cok fotorafiniz vr flan diyordu

Gerçekten gereksiz tepkiler veriyor ve dediğim gibi görgüden yoksun biri bence..eğer annenden rahatsız olmuyorsa senden olduğu kadar,
sen de bir müddet uzak dur, kendisi ile muhatap olma, kardeşini işten alıyormuşsun akşam çıkışta zaten, arabada muhabbetini et, evlerine girme,
ihtiyaçları olduğu zaman da unut, işim var ded..filan,
mesafeyi koyan sen ol,
hata yaptığını anlar belki,
sen onların ablasısın, hizmetçisi değil..
çok kızarım böyle şeylere,
ben de görümceyim, gelinimizle hiç böyle şeyler yaşamayız, ama ben ne çok sık giderim, ne de gelinimiz bu kadar tuhaf

ben hem gelinim hem görümceyim bu yüzden bu durumu iki taraflı düşünebiliyorum. Öncelikle gelininizin yaşı sizden çok küçük çok genç bu yüzden onun kusuruna mercekle bakmak yerine görmezlikten gelebilirsiniz çünkü siz olgun bir bayansınız. kardeşinizi bu çook öpme iştahı, aslında sizin geline olan kıskaçlığınızın dışa vurumu. benim kardeşim evlenmeden önce ben çok öperdim şakalaşırdım ama şimdi okadar abartmıyorum selamlaşırken öpme okadar yada yalnızken öperim yoksa öbürtürlü sürekli gelinimizn yanında kardeşimi öptüğümü düşünmek bile bana çok itici geliyor. camdan bakıp içeri giriyor, buyur etmiyor diyorsunuz eğerki siz onu kıracak birşey yapmadıysanız bu davranışıda tabiki hoş değil. kanımca ortada bir kıskançlık var ama o değil siz onu kıskanıyorsunuz. size tavsiyem bir sözünüzde ''ablası sayılırım'' diyorsunuz, ''ben onun ablasıyım'' derseniz bence ortada sorun kalmaz, gelininizi dış kapının dış mandalı olarak değil kardeş olarak görün. ve sakınnnnn kardeşinize bu mevzudan bahsetmeyin , kişisel meselelerinizden dolayı onların huzurunu bozmayın, ben gelinimize kırıldığım yada kızdığım zaman bizzat kendisiyle konuşurum ya o hatasını anlar yada ben onu yanlış anlamış olurum konuşur aramızda hallederiz sizede tavsiye ederim. bunu hem bir gelin aynı zamanda bir görümce olarak yazıyorum...

valla ne yalan söylim benim eşim yanımdayken kardeşi koluna girince bitane çakasım geliyor kardeşinin oğlunu sevincede uyuz oluyorum bence sevgiden kaynaklanıyor ama 1 seneyi devirdik şimdi eskisi kadar takmıyorum galiba zamanla ve güvenle ilgili bişey

ben hem gelinim hem görümceyim bu yüzden bu durumu iki taraflı düşünebiliyorum. Öncelikle gelininizin yaşı sizden çok küçük çok genç bu yüzden onun kusuruna mercekle bakmak yerine görmezlikten gelebilirsiniz çünkü siz olgun bir bayansınız. kardeşinizi bu çook öpme iştahı, aslında sizin geline olan kıskaçlığınızın dışa vurumu. benim kardeşim evlenmeden önce ben çok öperdim şakalaşırdım ama şimdi okadar abartmıyorum selamlaşırken öpme okadar yada yalnızken öperim yoksa öbürtürlü sürekli gelinimizn yanında kardeşimi öptüğümü düşünmek bile bana çok itici geliyor. camdan bakıp içeri giriyor, buyur etmiyor diyorsunuz eğerki siz onu kıracak birşey yapmadıysanız bu davranışıda tabiki hoş değil. kanımca ortada bir kıskançlık var ama o değil siz onu kıskanıyorsunuz. size tavsiyem bir sözünüzde ''ablası sayılırım'' diyorsunuz, ''ben onun ablasıyım'' derseniz bence ortada sorun kalmaz, gelininizi dış kapının dış mandalı olarak değil kardeş olarak görün. ve sakınnnnn kardeşinize bu mevzudan bahsetmeyin , kişisel meselelerinizden dolayı onların huzurunu bozmayın, ben gelinimize kırıldığım yada kızdığım zaman bizzat kendisiyle konuşurum ya o hatasını anlar yada ben onu yanlış anlamış olurum konuşur aramızda hallederiz sizede tavsiye ederim. bunu hem bir gelin aynı zamanda bir görümce olarak yazıyorum...

Hay allah..
Bende tam tersi yegenini sevmesi, ilgilenmesi cok hosuma gidiyor cocugu olsa bu kadar candan ilgilenebilirdi o derece..

dünyada çeşit çeşit insan var; kimisi tozdan böcükten kıskanır, kimisi de asla kıskanmaz. Öncelikle o kızı öyle kabul etmek lazımdır. Hem o daha ufacık. Cahil henüz, olgunluğa erişmesi zaman alacaktır. Burada size düşen sabretmek. Kardeşinizi öpeceksiniz, seveceksiniz elbette bunda bir yanlış yok. Ama o kıza da şunu hissettirin: bak o benim kardeşim ama sen de en az onun kadar kıymetlisin. Kardeşinizi öperseniz onu da bir öpün. Dostlukla ilgili mesajlar çekin. Onlarla birlikteyken "Allah sizi ayırmasın" diye hayır duası edin. Ona bol bol iltifat edin. Hatta kardeşiniz olmadan kız kıza gen alışveriş yapın...
Kimse sevgiye kayıtsız kalamaz, başta inkar eder ama sonra sevgi yüreğinde tomurcuklanır. Siz elinizden geldiğince onu kazanmaya çalışın ve aklınızdan çıkarmayın ki o daha çocuk. Kendi kardeşinizin hatalarını nasıl görmüyorsanız, onunkileri de görmeyin.
Umarım herşey yoluna girer...

ben kardesimi sapur sapur opuyorum demedim ki , niye herkez buraya takilmis,,

Ne demek gelinin yanında kardeşini öpemez, öper de sever de bunu kıskançlığı olmaz olmamalı, tabi geline nispet yapar gibi ikide birde şapur şupur öpmeler senden önce biz vardık dercesine hareketler hoş değil her şey dozunda güzel.

Sen eşinle ailesi arasında kota koymaya çalışırsan karşılacağın tavır "elli tane kadın bulur ama aile bulamaz" iki taraf da dengesini bulursa sorun çıkmaz.

Konuyu açanında gelinle birbirlerini tanımadıkları için birbirlerine hafif ön yargıları mevcut zamanla birbirlerini tanıdıkça geceçektir.

Ama kız 19 yaşında olduğuna göre size daha anlayışlı olgun davranmak yaraşır. Kardeşinize asla belli etmeyin derim.

bende 19umda evlendim gelininizi anlayabiliyorum ewet nedense kocayı paylaşmak zor oluyor..ama ablasından kıskanmakta mantıksız bence...benimde böle sorunum olmuştu aama kıskançlık değil anasının oğluna karşı aşırı sewgi gösterisinden boğulmaydı benimkisi...oturup konuşun gelininizle belki bir faydası olur :26::26:

gelin beni kiskaniyor demek yerine daha yapici olsaniz...
kiz suan 19 yasinda ise, evlendiginde lise caglari yasindaydi sanirim...ne yazik...cocuk ayol o...
ne egitimini tamamlayabilmis ne hayatini yasayabilmis...erkenden koca evine gitmis, hem de ailesinden kilometrelerce uzaga...yapayalniz...koca ne kadar anlayacak ki onu...
kizcagiz sizi kiskaniyor olabilir cunku sizin yabanci dil bilginiz var, araba kullaniyorsunuz, aileniz arkanizda, ve kendi ayaklarinizin uzerinde birisiniz belli ki...
gelininizde tam tersi durumda oldugu icin sizi kiskanmasi cok normal...
ama kiz cok kucuk daha...alttan almalisiniz...
dil bilmiyor daha sigarasini alamiyor diyip gulmeyin, yazik kiz 19 yasinda baska memlekete gelin gitmis dili nereden bilecek, abla gibi yardimci olun gidin yazdirin bir dil kursuna...
dilini ogrensin...
dil kursunda sonra bir koleje ya da universiteye gonderin meslek edinsin kendine...evde tikilip kalmasin 19 yasindan 60 yasina kadar...
inanin bu dediklerimi yaparsaniz, kiza abla gibi yol gosterir ve kendine bir hayat bir gelecek kurmasina yardimci olursaniz birakin kiskanmayi size kul kole olur, her dakika dua eder...
bir buyuk gibi lutfen bu yalniz ve toy olan kucucuk kizin elinden tutun, hayata hazirlayin onu...
hic boyle kiskaniyordu bilmemneydi muhabbetlerine girmeyin, yazik gunah daha kucucuk cocuk sayilir o, ergen daha o sekilde bakin bu olaya...
ayrica bu kiza bir hemcinsi olarak yardim etseniz etseniz siz edersiniz, kocasi egitimini falan onemsemez ama hemcinsler birbirlerine yardim ederler bu tur konularda...
yani kisacasi kiza ablalik yapin, gorumcelik degil. inan boyle yaparsaniz kizin dualarini alirsiniz, hem de cok buyuk sevaplar kazanirsiniz...
onun yerinde ben olsaydim 17-18 yasinda evlendirilip 19umda dunyanin obur ucuna gelin gonderilseydim ben insanlardan ne beklerdim diye dusunerek hareket edin...

Kesinlikle katılıyorum.
Konu sahibi arkadaş zaten başlığından kaybediyor.
Kusura bakmayın ama kıskanıldığınıza inanıyor da bunu buradakilere de teyit ettirmek gibi bir derdiniz var sanki.
Konuyu "kıskanılmanız" üzerine açmışsınız, "gelin acaba beni yanlış mı anlıyor" yahut da "neden böyle yapıyor" gibi bir soru değil bu.
Ben yerinizde olsam kıskansa bile 19 yaşında yeni evlenmiş, dilini bilmediği yabancı bir memelekette yeni bir yuva kurmaya çalışan genç bir kıza mümkün olduğunca yapıcı davranmaya çalışırdım.

Yedi kat yabancı değil ki bu, sevmelere doyamadığınız kardeşinizin eşi.

Kardeşinizin eşini de kazanmaya çalışmayacaksınız da kimin için çabalayacaksınız?Ki bunları yaşını başını almış olgun biri için söylemem elbetteki ama bu kız daha genç ve içinde bulunduğu durum zor.Kıskansa sizden rahatsız olsa bile haksız diyemem bu durumundan ötürü.

Üstüne üstlük siz de ondan baya büyükmüşsünüz, kıskanıp kıskanmadığını merak etmek yerine onu nasıl kazanacağınızı düşünmek çok daha mantıklı ve doğru bence.

Son düzenleme:
bana öyle geliyor ki ,
siz gelininize 'senden önce biz vardık,o benim kardeşim,senden daha yakınım'gibi bir tutum içerisindesiniz
ve gelininiz hatta anneniz bu davranışlarınızın farkında.
o yüzden anneniz size,hadi sen çok oturma artık git diyebiliyor
sizin bu davranışlarınıza karşı gelininiz size tabi ki mesafeli davranıyor.

Gelinin kayınvalidesine karşı iyi olup,size uzak durması kafamı karıştırdı??

Acaba görümce önyargısı mı var dicem ama o zaman kayınvalide için de olabilirdi :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…