burcu tesekkur ederim yorumun icin <3
annemle arasi iyidir , bir bana boyle.
evlerine gittigimde annemde orda olur bazen ,
annem mutfaga cagirip , cok oturma git , huzursuz olmasinlar
der mesela bana ,uzuluyor insan !
rica ederim canım.. sen Büyüklük yap olgunluğunu koru.. zamanla iyi niyetini anlar Bi abla kazanır umarım.. ille de mesafe koymak isterse hiç kafana takma, kardeşinle de aranı Bozma hiçBi zaman.. herkes yerini Bilmeli.. ablanın abinin faydası olur zararı olmaz.. ağaç dalıyla gürler.. o da anlayacak zamanla..
anneniz size niye öyle bir şey söylüyor ki
merhaba,
siz görümcesiniz diye haksızsınız demek saçma olur,
bence kardeşinizin eşi,
görgüsüz ve kaba bir kız,
bunun yaşının gençliğiyle bir ilgisi yok,
kibarlık, nezaket , görgü kuralları insanlara çocukken ailesi tarafından öğretilen şeylerdir,
ne demek sigarasını bile sen alacaksın da kapıyı açıp seni buyur etmeyecek,
kardeşini ne kadar seversen sev,
eşinin sigarasını niye sen alıyorsun,
hem senin varlığından rahatsız oluyor hem de sen onun işini yapıyorsun,
saçma,
ne zıkkımlanacaksa çıkıp kendisi alsın,
kendini feda edecek kadar da abartma bence...
SLM OceLikLe , Dün Kayit Oldum Buraya 1 arkadasimin Onerisiyle ,
Ve 1HayLi Begendim.
Dünden Beri Cikmiyorum Nerdeyse :)
Bende 1 Sorunumu Paylasayim Istedim.
Ben 33 yasinda , ailemle , yurtdisinda yasiyan 1 Kadinim.
erkek Kardesim evleneli 2 sene oluyor ,
fakat esini buraya getirmesi daha yeni kismet oldu.
dil kursu vsvs.
nihayet geldi gelinimiz , geldi ki ne geldi :)
Geldigi Ilk Gunden Beri hep yardimci Oldum , tam dil bilmiyor ,.
ama o bana dusmanmis meger , kardesimi benden kiskaniyormus meger..
babamiz yok bizim , ondan cok bagliyizdir bir birimize...
ben kardesimi ise goturur , cikista alirim , ehliyeti olmadigi icin,
evin kapisina geldigimde , kardesimi birakmak icin , camdan bakar oyle
girer iceri ,
yazik kardesimde bosver sen diyor ,
daha sigarasini alamiyor , ben getiriyorum veriyorum , kapidan
1 iceri gir bile dmez ,
ayol ne var , su olumlu dunyada anlasmayacak ,
vallahi kardesime bisey sormaya cekiniyorum onun yaninda!
1 opup sarilamiyorum kizmasin gelin hanim die :)
hep görümcelerden sikayetci olunur ya , bende bizim gelinden sikayetciym vLLahi ;D !
ben hem gelinim hem görümceyim bu yüzden bu durumu iki taraflı düşünebiliyorum. Öncelikle gelininizin yaşı sizden çok küçük çok genç bu yüzden onun kusuruna mercekle bakmak yerine görmezlikten gelebilirsiniz çünkü siz olgun bir bayansınız. kardeşinizi bu çook öpme iştahı, aslında sizin geline olan kıskaçlığınızın dışa vurumu. benim kardeşim evlenmeden önce ben çok öperdim şakalaşırdım ama şimdi okadar abartmıyorum selamlaşırken öpme okadar yada yalnızken öperim yoksa öbürtürlü sürekli gelinimizn yanında kardeşimi öptüğümü düşünmek bile bana çok itici geliyor. camdan bakıp içeri giriyor, buyur etmiyor diyorsunuz eğerki siz onu kıracak birşey yapmadıysanız bu davranışıda tabiki hoş değil. kanımca ortada bir kıskançlık var ama o değil siz onu kıskanıyorsunuz. size tavsiyem bir sözünüzde ''ablası sayılırım'' diyorsunuz, ''ben onun ablasıyım'' derseniz bence ortada sorun kalmaz, gelininizi dış kapının dış mandalı olarak değil kardeş olarak görün. ve sakınnnnn kardeşinize bu mevzudan bahsetmeyin , kişisel meselelerinizden dolayı onların huzurunu bozmayın, ben gelinimize kırıldığım yada kızdığım zaman bizzat kendisiyle konuşurum ya o hatasını anlar yada ben onu yanlış anlamış olurum konuşur aramızda hallederiz sizede tavsiye ederim. bunu hem bir gelin aynı zamanda bir görümce olarak yazıyorum...
valla ne yalan söylim benim eşim yanımdayken kardeşi koluna girince bitane çakasım geliyorkardeşinin oğlunu sevincede uyuz oluyorum bence sevgiden kaynaklanıyor ama 1 seneyi devirdik şimdi eskisi kadar takmıyorum galiba zamanla ve güvenle ilgili bişey
ben hem gelinim hem görümceyim bu yüzden bu durumu iki taraflı düşünebiliyorum. Öncelikle gelininizin yaşı sizden çok küçük çok genç bu yüzden onun kusuruna mercekle bakmak yerine görmezlikten gelebilirsiniz çünkü siz olgun bir bayansınız. kardeşinizi bu çook öpme iştahı, aslında sizin geline olan kıskaçlığınızın dışa vurumu. benim kardeşim evlenmeden önce ben çok öperdim şakalaşırdım ama şimdi okadar abartmıyorum selamlaşırken öpme okadar yada yalnızken öperim yoksa öbürtürlü sürekli gelinimizn yanında kardeşimi öptüğümü düşünmek bile bana çok itici geliyor. camdan bakıp içeri giriyor, buyur etmiyor diyorsunuz eğerki siz onu kıracak birşey yapmadıysanız bu davranışıda tabiki hoş değil. kanımca ortada bir kıskançlık var ama o değil siz onu kıskanıyorsunuz. size tavsiyem bir sözünüzde ''ablası sayılırım'' diyorsunuz, ''ben onun ablasıyım'' derseniz bence ortada sorun kalmaz, gelininizi dış kapının dış mandalı olarak değil kardeş olarak görün. ve sakınnnnn kardeşinize bu mevzudan bahsetmeyin , kişisel meselelerinizden dolayı onların huzurunu bozmayın, ben gelinimize kırıldığım yada kızdığım zaman bizzat kendisiyle konuşurum ya o hatasını anlar yada ben onu yanlış anlamış olurum konuşur aramızda hallederiz sizede tavsiye ederim. bunu hem bir gelin aynı zamanda bir görümce olarak yazıyorum...
gelin beni kiskaniyor demek yerine daha yapici olsaniz...kiz suan 19 yasinda ise, evlendiginde lise caglari yasindaydi sanirim...ne yazik...cocuk ayol o...
ne egitimini tamamlayabilmis ne hayatini yasayabilmis...erkenden koca evine gitmis, hem de ailesinden kilometrelerce uzaga...yapayalniz...koca ne kadar anlayacak ki onu...
kizcagiz sizi kiskaniyor olabilir cunku sizin yabanci dil bilginiz var, araba kullaniyorsunuz, aileniz arkanizda, ve kendi ayaklarinizin uzerinde birisiniz belli ki...
gelininizde tam tersi durumda oldugu icin sizi kiskanmasi cok normal...
ama kiz cok kucuk daha...alttan almalisiniz...
dil bilmiyor daha sigarasini alamiyor diyip gulmeyin, yazik kiz 19 yasinda baska memlekete gelin gitmis dili nereden bilecek, abla gibi yardimci olun gidin yazdirin bir dil kursuna...
dilini ogrensin...
dil kursunda sonra bir koleje ya da universiteye gonderin meslek edinsin kendine...evde tikilip kalmasin 19 yasindan 60 yasina kadar...
inanin bu dediklerimi yaparsaniz, kiza abla gibi yol gosterir ve kendine bir hayat bir gelecek kurmasina yardimci olursaniz birakin kiskanmayi size kul kole olur, her dakika dua eder...
bir buyuk gibi lutfen bu yalniz ve toy olan kucucuk kizin elinden tutun, hayata hazirlayin onu...
hic boyle kiskaniyordu bilmemneydi muhabbetlerine girmeyin, yazik gunah daha kucucuk cocuk sayilir o, ergen daha o sekilde bakin bu olaya...
ayrica bu kiza bir hemcinsi olarak yardim etseniz etseniz siz edersiniz, kocasi egitimini falan onemsemez ama hemcinsler birbirlerine yardim ederler bu tur konularda...
yani kisacasi kiza ablalik yapin, gorumcelik degil. inan boyle yaparsaniz kizin dualarini alirsiniz, hem de cok buyuk sevaplar kazanirsiniz...
onun yerinde ben olsaydim 17-18 yasinda evlendirilip 19umda dunyanin obur ucuna gelin gonderilseydim ben insanlardan ne beklerdim diye dusunerek hareket edin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?