Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepiniz bir olmuşsunuz kızın altınlarının üstüne konmuşsunuz. Maşallah abinize de. Ağzını açıp size iki laf konuşmamış. Gariban bulmuşsunuz bağırıp çağırıyorsunuz kıza. KUL HAKKI var verin kızın altınlarını

Gelin haklı. Sizene gelinin takısından. O takılar onun. Vermek istemiyorsa vermez. Hayır siz niye saklıyorsunuz versenize kızın takılarını ya. Sinir oluyorum aileler takıları böyle alınca. Gidin parayı nerden bulursanız bulun. Gelin vermek zorunda değil. Allah allah ya

Hala da "kızın babasının taktiği altinari vermedik çünkü sonrasında bir kez daha istemedi " diyen insanin öyle kolay kolay utanmayacagi ortada
Ben geline de cok kizdim , nasil verir ya , ogrermen kizmis inanamiyorum
Benim altinlarimi hele anamin babamin taktigini isteyecek biri sacini basini yolarim
Benim esim dugunde ne kadar altin takildigini bile bilmez
Ne terbiyesiz , kotu kalpli insanlar var inanamiyorum hala

Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Ya sanane ,anana ne ,babana ne takmayı seviyor yâda sevmiyor . Bende sevmiyorum takı takmayı ama altınlarımı ne diye saçayım etrafa. Kızcağız utanmış istemeye ,bozdurmam demeye de ailemin taktığını alıp takmak istiyorum diyerek bozdurmak istemediğini belirtmek istemis ama o naifligi anlayacak insan nerdeeee..

Bircok arkadaşın dediği gibi o altınlar gelinin, çok haksızlık etmişsiniz, bütün kv ve görümceler aynı galiba, benimkiler de düğünün akşamında benim altınları istemişti saklayalım diye ama vermemiştim, kv dem ve görümcelerim kimseye günahlarını vermezler ama isterken de hiç çekinmezler Allah için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…