Gelin olmak

WWEE

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2017
598
282
103
31
Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.

Mesele zaten bu gelin olmak için uğraşacaksınız kimseye bir şey yapmak zorunda değilsiniz önce kendi mutluluğunuzu düşünün diğer türlü insanlar sizi kaale almaz

bence genellememek lazım çünkü herkes aynı degil gelin olmak herkes için zor degil gelininin hiçbir şeyine karışmayanda birsürü insan var birsürü örnekte verebilirim

İnsanlık ilişkilerinin başrolü daima kadınlar.
Herşey kadınların liderliğinde yürüyor.
Bir damat ile kayınpeder arasında çok mesele çıkmaz.
Adam evine bakıyorsa bir de efendiyse kayınpeder onu sever, biter.
Ama kadın işin içindeyse herşey daha derin,daha yoğun,daha fazla,daha detaylı.
Kayınvalide gelin çatışması da "kadının kadına etmesi" diye adlandırılan şey işte.
Bir kadın diğer bir kadını neden bu kadar ezer,hor görür,sevmez,eleştirir,yok sayar vs vs anlaşılabilir şey değil.
Dünyayı kadınlar yönetmiyor belki ama hayatı,insan ilişkilerini kesinlikle kadınlar yönetiyor.

Hasılı kelam kadın olmak önemli ve zor.
Başka bir aileye gidip "kadın" olmak daha da zor.
Sonsuz bir beklenti içinde olan ailelere gelin olmak en zor.

Daha bugün bunun muhabbeti geçti dün kainvalidemleri çaya çağırdım oturduk ettik filan bugün okulda müdür yardımcım duydu arkadaşıma günümü anlatırken, neymiş efendim ayıp etmişim yemeğe almam gerekirmiş caya almak da neymiş gelin dediğin hizmet edermiş de bilmem ne bla bla bla... valla ben kimseye ayıp olmasın diye enerjimden çalamam artık yaptığım yemeğe tamah edip gelecek olan hiç gelmesin muhabbet isteyen gelir olur biter hep siz ve sizin gibiler yüzünden gençliğimiz enerjimiz gidiyor dedim baktı kaldı suratıma. Ya ben anlamıyorum geliniz diye bi milleti sırtımızda gezdirmedigimiz kaldı, insaniz biz de hayret bişey. Yemek yap çağır, iki güne bir ara hal hatır sor, aman gönlü kırılmasın diye uğraş milleti pışpışlamaktan başka görevimiz yok sanki. Açığı bulup laf söylemeye kalkanı bin beter ediyorum ben çok biliyorsan sen öyle yap diye bir daha cesaret edemiyorlar bir şey soylemeye

Gelin gittiği ailede "gelin olmak" adına pek bir zorluk yaşamamış biri olarak söylüyorum.
Bdv de karşılaştığın örneklerde de görüldüğü gibi çok kv-gelin ilişkisi sorunlu.
Benim değil..
Sülalemde çoğu kişinin değil.
Ama burada çok okuyorum...

Çünkü bizim topluma göre bi kadın evlendiyse artık o bi birey değil 'birinin karısı, birinin gelini, birinin eltisi, birinin yengesi, birinin annesi' oluyor. Ve senden tüm bu sıfatlara göre davranman bekleniyor. Herkesi memnun edeceksin. Senin ne istediğin kimsenin umrunda değil !!!

1 senelik gelinlik hayatımda şunu öğrendim ki kimseyi takmayıp kafanın dikine gideceksin. Ay üzülmesinler ay kızmasınlar diye diye başına çıkarıyorsun sonra en ufak bir şeyde kötü sen oluyorsun.
aynen öyle cok doğru katılıyorum söylediğine saygıdan sustukça saf salak sanıyorlar konusunca dilin uzamış sen böyle değildin biz seni yanlış tanımışız oluyo

Gelin olmak değil kadın olmak zor
Kız çocuk olmak kız ergen olmak gelin olmak anne olmak eş olmak zor zor zor
Tek umudum kaynana olmak acısını çıkarmak istiyorum:)))))
kaynanaların devrıde gectı:)))bende beklıyordum ama

Şu başlıktaki yorumları tek tek; bana “evlen” baskısı yapan aile bireyleri, çevredeki teyzeler ve evde kalmış muamelesi yapan herkese okutasım var
Konuşun kardeşlerim! Sksksmsm

Şu başlıktaki yorumları tek tek, bana “evlen” baskısı yapan aile bireyleri, çevredeki teyzeler ve evde kalmış muamelesi yapan herkese okutasım var
''Benim başım yandı, herkesin ki yansın'' psikolojisi

''Benim başım yandı, herkesin ki yansın'' psikolojisi
İstiyorlar ki; gelip artık burada “kv suratıma tükürdü” “eltim, servis yaparken çelme taktı” “görümcem artık ikametgah adresimizi kullanacak kadar bize yerleşti” minvalinde konular açayım.

Alıştığın düzenden çıkıp yeni bir aileye yeni düzene uymak zor.kişiler birbirine farklı geldiği için sıkıntı ondan geliyor

Evlendiğim için gelin oldum ama kimsenin kölesi olmadım. O yüzden gelin olmak zor diyemeyeceğim. Tabi bunda beni köle olarak görme niyeti olmayan kayınvalidemin etkisi büyük. Beni köle yapmaya çalışan görümcemi püskürten eşimin de katkısı büyük. Onlar destek olmasaydı da kendimi kimseye köle yaptırmazdım. Ben bir insanım, evlendim diye değer kaybetmedim şükür.

Allah bahtını açık etsin. Eş, kv, görümce, elti.. Mahşerin bu dört atlısının dördü de iyi insanlardan oluşuyorsa piyango sana vurmuş demektir... Hiç öyle 'ama her evlilik aynı değil ki' diye de teselli etmicem valla. Hepsi öyle olmasa da çoğu öyle.

1 senelik gelinlik hayatımda şunu öğrendim ki kimseyi takmayıp kafanın dikine gideceksin. Ay üzülmesinler ay kızmasınlar diye diye başına çıkarıyorsun sonra en ufak bir şeyde kötü sen oluyorsun.
Evet anlayamadığım da bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…