- 8 Kasım 2014
- 4.864
- 10.575
- 408
Gelin olmak değil kadın olmak zor
Kız çocuk olmak kız ergen olmak gelin olmak anne olmak eş olmak zor zor zor
Tek umudum kaynana olmak acısını çıkarmak istiyorum:)))))
Ooo elinden her is geliyorsa güzelsen akilliysan kiskanilirsin tabiMerhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
Ben böyle davranamadığım için mi böyle oluyorUzerimde hic bir emegi olmayan bir cifti kendi annem babamla bir tutmak basta aileme saygisizliktir. Ben cok net ayiririm. Tabii onlara da saygisizlik etmem. Hatta kayinpederimi cok severim. Ama elmayla armudu karistirmamak gerek.
Ne yalan soyleyeyim; oglumu hayat arkadasimdan bile cok seviyorum. Yarin nasil onun esini de bu kadar cok sevebilirim ki?
Basbaya samimiyetsizlik bu.
Mesafe ve karsilikli saygi her zaman iyidir.
7 yillik evliyim. Hic gelin diye tanimlamadim kendimi. Ogullarinin esiyim. Evlerine misafir olarak gider gelirim. Bir zorlugu yok.
Sonsuz bir beklenti içinde olan ailelere gelin olmak en zor.
Sorunlar da cogu zaman yuzgoz olmaktan, micmic olmaktan doguyor bence. Ben de mesafeli biriyim, karsimdakiler cok zor alisti bu duruma ama yapi meselesi. Ve suan yasamadigimiz sorunlar bu mesafe ve saygi cercevesi sayesinde...Mesafe ve karsilikli saygi her zaman iyidir.
Ben böyle yapamadığım için mi bu
Ben böyle davranamadığım için mi böyle oluyor
Hatan burada zaten..Hiçbir ayrım yapmadım bugüne kadar. Bir an bile kendi ailemden ayırmadım. Beni gerçekten kızları gibi görsünler istedim sadece
Gelin uzaylıdır ,zararlı bir yaratıktır .Secilmiş erkek aileleri bilir bunu .Bizim gibi normal aileler bilemez
Merhaba arkadaşlar sizinle biraz dertleşmek istedim. Merak ettiğim gelin olmak neden zor? Neden sürekli insanlar bir açığınızı arıyor? Bazen kıskanıyor, elinizden gelenin en iyisini yapıp kırmamak için çok çaba sarf etseniz de onlar kızmak için bir sebep buluyor? Herkes gelin olmuyor mu? Biz de ileride böyle olacağız? Gerçekten korkuyorum.
Evet olduğu gibi kabul etmek en güzeli gerçekten. Yapabilirsen kalbimimin bu kadar kırılmaz en azından belkien basindan beri kv ile aram iyi olmadi kp beni savundukca kadin herkese hayati zindan etti. kizi gibi sevmesini bekleyemeyiz kvlerin ama dis kapinin dis mandqli gibi gorup hakaretler yagdirmakla da olmaz. herkes yerini bilecek anlayis ve saygi olacak boylelikle ardindan sebvgi gelebilir. aksi taktirde ben kvyim her dedigimi yaparim yaptiririm oglum da gelin benim kuklam olacak her istedigimi soylerim dusuncesiyle hareket edince de sonuclarina katlanirlar bu kadar acik ve net. ama her iki taraf icin de soyluyorum kendimiz gibi olmasono bekleyemeyiz ya kendi ailemizden vs. haddini asmadigi surece oldugu hibi kabul etmek en guzeli
ben yazmışım gibi okudum :)Aslinda gelin olmak diye bi sey yok. Ama bizim toplumumuzda gelinlik adı altında resmen insan sömürgeciliği var. Adamin tekiyle evlendik diye neden anne babalarını bu kadar cekmek zorundayız anlamis değilim. Bir çift de benim basimda var böyle. Mesafeli olduğum halde zor baş ediyorum.
Gerci benim kalın kafali kocamda suç. O gerekeni yapsa ben mücadele etmek zorunda kalmam. Ama o da onlarla aynı kafa. Ne olursa olsun hep onlar haklı. Benim söylediklerim kulağının birinden girip diğerinden çıkıyor.
Bu yaşta bu kadar yıpranmaya değer miydi inanın ben de bilmiyorumben yazmışım gibi okudum :)
evliyim ama sırtımı dayayacak kocam yok gibi hissediyorum ailesi söz konusu olunca
bu yaşta bu kadar yıpranmaya değer miydi bilmiyorum...
haksızlık, kabalık, hadsizlik yapana dur deseydi ben de bu kadar yıpranmazdım
ailesine karşı hep sustum hala da susmaya devam ediyorum
fakat...
ailemi, eşime şikayet ettiğini öğrendiğimden beri kaynanatör gözümden düştü,
mecburen görüşüyorum ama içim soğuk ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?