Gelin olmak

Aslinda gelin olmak diye bi sey yok. Ama bizim toplumumuzda gelinlik adı altında resmen insan sömürgeciliği var. Adamin tekiyle evlendik diye neden anne babalarını bu kadar cekmek zorundayız anlamis değilim. Bir çift de benim basimda var böyle. Mesafeli olduğum halde zor baş ediyorum.

Gerci benim kalın kafali kocamda suç. O gerekeni yapsa ben mücadele etmek zorunda kalmam. Ama o da onlarla aynı kafa. Ne olursa olsun hep onlar haklı. Benim söylediklerim kulağının birinden girip diğerinden çıkıyor.

Gelinden önce ben bir kadınım ve kimseye gelinlik yapmıyorum insani ilişkiler içindeyim. kuzenimle annemle teyzemle nasıl konuşuyor davranıyorsam kv. görümceye de aynı davranıyorum. bu kalıplaşmış şeylerden uzağım yani.

Ben Kv evine gidince misafirliğin ertesi günü viledayı süpürgeyi çıkarır ortaya sanki gündelikçi gelmiş gibi. Beni bırakır yemek yapayım çıkar misafirliğe gider. Hayat ne zor kadın icin. Gelin olduğun zaman dügün icin yapılan masrafı mı çıkartmak istiyorlar bilmiyorum ama resmen kullanmak istiyorlar

Gelin olmak ne demektir ya hiç sevmediğim bir şey. Benim görümcem de birine tanıtırken beni gelinimiz der gıcık olurum. Ben yengemi tanitirsam abimin eşi yengem derim mesela. Vallahi evleniyorsun ve sadece evli bir kadın oluyorsun. Gelin nedir sadece kaynanaların istediği şeydir. Çünkü onların zamanında gelin hizmetçi, köle.

Aileye sonradan girip evin biricik oğlunun/ağabeyinin bütün sevgisini "onlardan çaldığı için" gelinleri kabullenmek zor bazı hallerde imkansız.

Ooo elinden her is geliyorsa güzelsen akilliysan kiskanilirsin tabi

Ben böyle yapamadığım için mi bu
Ben böyle davranamadığım için mi böyle oluyor

Mesafe ve karsilikli saygi her zaman iyidir.
Sorunlar da cogu zaman yuzgoz olmaktan, micmic olmaktan doguyor bence. Ben de mesafeli biriyim, karsimdakiler cok zor alisti bu duruma ama yapi meselesi. Ve suan yasamadigimiz sorunlar bu mesafe ve saygi cercevesi sayesinde...

Ben böyle yapamadığım için mi bu

Ben böyle davranamadığım için mi böyle oluyor

Evet. Neden birinin sizi kendi evladi kadar cok sevmesini bekliyorsunuz ki? Siz kimi sevebilirsiniz kendi evladiniz kadar?

Elbette sizi kendi kizlari gibi sevmezler. Siz de kimseyi kendi ailenizle bir tutmayin.

Aranizda hep bir mesafe olsun. Ogullarinin esiyseniz ogullarinin esi olarak yer alin bu ailede

Gelin uzaylıdır ,zararlı bir yaratıktır .Secilmiş erkek aileleri bilir bunu .Bizim gibi normal aileler bilemez

en basindan beri kv ile aram iyi olmadi kp beni savundukca kadin herkese hayati zindan etti. kizi gibi sevmesini bekleyemeyiz kvlerin ama dis kapinin dis mandqli gibi gorup hakaretler yagdirmakla da olmaz. herkes yerini bilecek anlayis ve saygi olacak boylelikle ardindan sebvgi gelebilir. aksi taktirde ben kvyim her dedigimi yaparim yaptiririm oglum da gelin benim kuklam olacak her istedigimi soylerim dusuncesiyle hareket edince de sonuclarina katlanirlar bu kadar acik ve net. ama her iki taraf icin de soyluyorum kendimiz gibi olmasono bekleyemeyiz ya kendi ailemizden vs. haddini asmadigi surece oldugu hibi kabul etmek en guzeli

Hiçbir ayrım yapmadım bugüne kadar. Bir an bile kendi ailemden ayırmadım. Beni gerçekten kızları gibi görsünler istedim sadece
Hatan burada zaten..
Öz anne baban ile bir tutman onların senin üzerinde anne babanın ki kadar emeği var mi ?...

Benim bir tane annem var
bir tane de rahmetli babam vardı..
Onlar eşimin annesi ve babası saygı duyarım ve çizgimi belirlerim o kadar...

Eşin aklı başında bir adam olursa gelin olmakta bir sıkıntı yok, her şey eşinin tavrında bitiyor

Evet olduğu gibi kabul etmek en güzeli gerçekten. Yapabilirsen kalbimimin bu kadar kırılmaz en azından belki

Eğer insan ilişkilerinde mesafeni koruyabilirsen bir de eşinde seni seviyorsa hiçbirşey zor değil

ben yazmışım gibi okudum :)
evliyim ama sırtımı dayayacak kocam yok gibi hissediyorum ailesi söz konusu olunca
bu yaşta bu kadar yıpranmaya değer miydi bilmiyorum...
haksızlık, kabalık, hadsizlik yapana dur deseydi ben de bu kadar yıpranmazdım
ailesine karşı hep sustum hala da susmaya devam ediyorum
fakat...
ailemi, eşime şikayet ettiğini öğrendiğimden beri kaynanatör gözümden düştü,
mecburen görüşüyorum ama içim soğuk ona

Bu yaşta bu kadar yıpranmaya değer miydi inanın ben de bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…