gençler evlilik bu mu yani?

Çözümü söylüyorum: Yabancı bir eş ile evlilik.
Ne adet gelenek görenek ne de kaynana görümce sorunu yaşarsınız. Sonra da buradaki konuları tuzunuz kuru olarak okuyabilirsiniz. Tecrübe ile sabittir.

Şansıma s..yım Avrupalıda bile cadı anne+ ırkçı baba+ gerzek kızkardeş kombosunu bulmayı başardım.:)))

Valla aplacım insana şans gerek , yabancıda bile anakuzusunu elimle koymuş gibi bulduydum anası da sağ olsun ağzına s...tı.

Bende ceyizdir bayramlıkdır istemiyorum ama ailem cok baskıcı ,eski örf ve adetlere bağlılar.sırf problem malzemesi cıkıyor bunlardan haberleri yok sanki..her ceyiz sandık bayramlık mevzusu aynı.

Aaboooovv sen kurtulmuşsun haberin yok. avrupanın en ırkçı insanları falan neredeyse ya hala kinliler bize boşver iyi olmuş yan çizdiği allahından bulsun pislik

Kv kp kafatasçı çıktı iyi mi Burda bana bayramlık almadı yazanlar görüp şükretsin Kp adayı utanmasa cetvelle girecekti kafama.

Pfff beni beğenmedilerse miktirsinler küçük dandik bir ülke, olmasa da olur

Benim çok yakın bir arkadaşım, hiç beklemediğim şekilde bu hale dönüştü. Evlilik görgüsüzlüğü geldi üzerine. Zevk meselesi desem, kızın zevkiyle alakası yok. Yani ben genel olarak bunun "onda var bende de olsun, o bunu giydi ben de giyerim" özetisi olduğunu düşünüyorum. Gelenek falan değil. Ekmek yapmayı bırakın apartmanın altındaki bakkaldan almaya üşenen kız ekmek yapma makinası eksik diye kıyamet kopardı. Hiç beklemezdim. Düğünden 4 ay sonra misafirliğe gittim, pakedi bile açılmamıştı.

Kınalarda zaten artık gelinleri kostüm değiştirmekten zamanları kalırsa 15 dakika falan görüyoruz. Yani hiç zevk meselesi edebiyatı yapmaya gerek yok. Zevk olsa bu kadar fabrikasyon olmaz. Bu görgüsüzlük.

Toplum kadına mal olarak bakıyor. Dolayısıyla evet pahalıya alınan mal daha kıymetli.

Bu yazdıklarınız da genel gözlem. Toplum zihniyeti çarpık.

tamamen katılıyorum. hiç böyle taraklarda bezi yoktur dediğim annem canavara dönüştü habire şunu alalım bunu alalım çeyizsiz mi yollicaz kızımızı listede şunlar bunlar eksik ucuza alacaklar kızımızı diye delirdi. bence de gelenek falan değil kadına değer biçme bu, ne kadar pahalı ve fazla aldırırsak kızımız o kadar kıymet görür mantığı... işin kötüsü kv kp falan da bu iyi niyeti anlamayıp 'ucuza kapattık bu işi ha' diye çirkin çirkin gülüyo. ben de burunlarından döktüm tabii de karşılıklı iğrençlikler ve özentilikler vesvesesi.

Benim sevgilimin ailesinin durumu yok.onlardan ceyiz sandığı beklesem gelecek hiçbişeyi giymem kullanmam zevklerimiz cok farklı,eski usul tülbent havlu koyacaklar.Bu seferde annemgil laf cıkaracak,yada gidip kendi sandığımı hazırlıycam kendi paramla,bu da masraf evimi dizmek varken bunlarla uğrasamam zaten.
Yani karşılıklı yapmayacağız ama annemin lafından kurtulamam sorarlarsa ne diyccem diyecek!!
Toplum baskısına karsı bi laf söyleyemiyor.onlar eski adetler gencler aralarında yapıyor diyemez.
Yani bu kavga gürültü nüm tek sebebi toplum baskısı ne derler sorunsalı..
Anne babalara sesleniyorum
Karışmayın cocuklarınıza,mutluluğa comak sokmayın.
2havlu bir coraba kimse muhtac değil.

Yetiştim. Ben geldim. Aldırsın tabi kızlar. Biz aldırmadık başımız göğe mi erdi. Geçenlerde bir konu vardı. Hiçbirşey istemeyen hanım kızdan anasının nikahına kadar istemişlerdi. Çok üzülmüştüm çünkü damat bey kızın zihniyetinin çok gerisindeydi. Yani şimdiden ziyan bir evlilik. Bence adamına göre davranılmalı.

Toplum baskısı diyen arkadaşlar, toplum ikiyüzlüdür, çirkeftir. Oyunlarına alet olmayın. Düğün sonrası dağ gibi borç öderken toplum elini cebine atmaz. Düğün sürecinde oluşan kırgınlıkları gidermek için de uğraşmaz toplum.
Siz de toplumun parçasısınız, kendi düğününüz, kendi nişanınız. Bu konuda size laf düşmüyorsa çok vahim durumdasınız.

MissCerryBlossom sende olmasan yazıları kim beğenecek:)
Helal kız sana

Yüz görümlüğü mü kalmış ki eskidendi o, eskiden erkek ailesi hamamda kız beğenirmiş, dişiyle ceviz kırdırır, sabunu Yanlışlıkla yere düşürür, dişleri sağlam mı, eli ayağı sağlam mı bakarmış, şaka değil gerçek, rahmetli babama ilk nişanlısını öyle beğenmiş babaannem, sonrasında damat Düğüne kadar nişanlısını görmezmiş, düğün gecesi de yüzünü görmek için yüz görümlüğü takarmış.
Rahmetli babam biraz fırlama uyanık bir adamdı, Sağdan soldan araştırma yapmış, sadece Kızın elbisesini görmüş ve Nişanı atmak için plan kurup sonunda başarmış eskiden Nişanı atan erkek tarafı olursa takılar, bohçaları vermezmiş çünkü kız tarafı, babannem Osmanlı kadın olduğundan babam anasının diline düşmemek için Kızın Nişanı atmasını sağlamış.

Böyle adetleri düşününce çok kötü birşey, dişlerinize, vücudunuza bakıyorlar, sebebi de malum evde kayınpeder, kayınlar, kaynana ev işi yapılacak güçlü kuvvetli olmanız lazım, tarlada iş sizi bekler vs.

Öyle de oluyor zaten benim çok yakından tanıdığım biri bu yüzden soğudu ve nişanı attı sonra arkasından ağlamalar ben çok sevmiştimler fln.. Geçti bolunun pazarı kızım.. Sanki zorla alıyor kızı... Bu ne saçmalık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…