- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.302
- 598
Allahtan tanımadığım 2 şahitle gizlice evlendim de bu tantanadan kurtuldum :)
Aynen canım katılıyorum. Dangalağın tekine geçen gün dedim ki yoğun olursun, kurbandı falandı bayramdan sonra görüşelim. Ki biliyorum sağdan soldan arayacaklar bir oturamayacağız. Kendisi pek bir aileci olur da. vay sen misin bunu diyen adam küstü ya.Adamlar da evlenmesin. Gözleri kör değil ya. Altın isteyen, ne alsam kar kafasındakilere prim vermesinler.
Ben meslek sahibi, kendi parasını kazanan nalda mülkte gözü olmayan biriyim. Benim kıymetimi bildiler mi? Para avcısı, kendine baktırcak adam arayan kezban benden hep daha çok değer görmedi mi?? Benim gibilere değer vermeyip koca avcısı güllü dallı kezbanlara .msalak olanlara müstehak. Erkeklerimize müstehak, ne üzülücem. Başlarına kimse silah dayamıyor ya, karakterini beğenmedikleriyle evlenmesinler.
Cheryy, simdi gerçekten abartiyorsun. Bahane ariyorsun, kilif bulmaya çalisiyorsun. Türkiyede evet kadin/erkegin tam esit oldugu yer degil, fakat Türkiye 1700'lerdeki Ingilterede degil. Kadinlar halen üniversiteye gidebiliyor, oy verebiliyor, araba sürebiliyor, ve evet ise bile girebiliyor.
Bir çok azimli kadin bak yurtdislarinda profesor olup en iyi okul ve üniversitelerede ders veriyor, Amerikada MIT'ye gidiyor, Türkiyede ÖDTÜ'ye gidiyor ve güzel isleri oluyor. Yani iyi bir evliligin, güzel bir ev'in olmasi için mecburen zengin mi olmak lazim? Sonuçta bir ögretmen maasi ilede gayet araba alabilirsin mesela. Zaten genel olarak tek maas ile geçinmek zor, bu hem erkek, hem kadin için böyledir, fakat bu demek degil ki kadin olarak erkegi sömürmek hak olsun diye.
Gerçekçi olalim biraz. Türk kadini dügün sirasinda erkegi sömürme nedeni sosyo-ekonomik degil. Kendini mal olarak gördügünden yapiyor. Cehalet ve görgüsüzlükten yapiyor. Burdaki o zihniyeteki kadinlara bile sor, hiç kimse "ben sef olamadigim için 10 bilezik istedim" demez.
Dedigim gibi, nedenleri tamamen görgüsüzlükten. Yani alasen cherry, burdaki nisan topiklerine baktin mi hiç? Bohça fotoraflarini gördün mü hiç? Artik beyaz bez'in için sirali ufak tefek seyler degil bohçalar. Artik valizler ile gidiliyor. Herseyde marka tabiki. O bohça bile en az 2000-3000 tl gidiyor. Ve o çift daha evlenmeye yakin bile degil!
Bu sömürmek degil de nedir?
Ve bu istekler zaten zengin adam'a sunulmuyor ki. O bohçalari, ev dösemeleri orta hali ailelerden ve erkeklerden bekleniliyor. Kizlar artik karsi taraf borca girsen ben prenses gibi yasayim istiyor. Hatta yeni trend artik ev istiyorlar, hatta ev bile verdiklerinde kizlar halen memnun degiller.
Bunun yani sira birde bunlari istiyen birçok kiz kendisi çalismiyor. Daha bir kaç gün önce topik açilmisti. Kiz evli, ve kocasinin ailesi zengin. Aile kiz'a göre onlara yeterici kadar maddi yardim'da bulunmadigi için kocasindan soguyordu. Ve kiz kendisi çalismiyordu tabi.
Yani özet: Birçok Türk kiz'in derdi "bir koca bulalim da hem feyste hava atalim, hem yan gelip yatalim"
Sen zaten düşünme, okudum mesajlarını evli erkekleri gördükçe cazip gelmiyordur sana evlilikartık evlilik filan düşünmüyorum bile
Bugün uzunca bir süre Facebook'taki yeni gelin evleri ve gelinlerin tatlı telaşı adlı sayfalarda gezerken aynı şeyi sordum kendime. Eğer okuyan varsa buradan seslenmek isterim: Binbir borca girip, o kocaman mobilya takımlarını küçücük odalara tıkıyorsunuz. Hepinizin evi çok çirkin.
artık bazılarımız için çok geç canım...Çözümü söylüyorum: Yabancı bir eş ile evlilik.
Ne adet gelenek görenek ne de kaynana görümce sorunu yaşarsınız. Sonra da buradaki konuları tuzunuz kuru olarak okuyabilirsiniz. Tecrübe ile sabittir.
hangisi kızahahaha bayılıyorum leb demeden leblebi diyen üyelere
Üstününde ''Dıdısının Prensesi Dıdı Mutfakta'' yazan rezil önlükler, sadece yataktaki değil koltuklardaki zevksiz yastıklar, birbirinin kopyası klişe halılar, lcd tv ünitesindeki danteller kırlentler, kalpli tabaklar, nişan hediyesi düğün hediyesi yapay simli çiçekler salonun her yerinde, mobilyalar o kadar sıkış tıkış ki cam büfenin kapağı açılmıyor, tv ünitelerinin üstü 1 milyoncu pazarından doldurulmuş kumanda koyacak yer yok.... ben anlamıyorum ''kızımız ucuza gitti mi desinler???'' diyerek gelinin annesi aldırıyo bunlarıBasmış dünyanın parasını osmanlı stili midir, avangard mıdır yatak odası takımı almış. Dolabın kapağı açılmıyor. Hadi onu da geçtim üzeri 15 tane çeyizlik yastık. Ööööööööfffffffffffffffff. ÖÖÖFFFFFFFFFFF.
Bir de ev görünümlü minibüsler var. Koridorları, Tv nin arkasını falan neon ışıklarla çevirmiş. Duvarda sadece o ışık yanınca görünen GÖNLÜMÜN EFENDİSİ yazısı var. Naaaaapıyorsunuz o evde anlamıyorum ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?