gençler evlilik bu mu yani?

Bir de bazılarında istemede sinir yok duymayan kaldı ise bir daha yazayım eşim polis bir memur adam, e haliyle çevremizde bir dolu polis var, biri evlenirken kız bundan pırlanta yüzük istiyo 6 bin küsür tutmuş adam kredi çekti düşünün yani,yahu gözün yüksekte ise polisle evlenmicen iş adamı bul kendine gerçi MissCherryBlossom demiş ya erkeklere de müstehak yani, persembenin gelişi çarşambaya belli,bu kız ilerde de böyle olacak Bebe doğurdum altın emzirdim yüzük adet gördüm bilmem ne, cidden bunu yapan duydum lohusalik sonrası ilk kez adet olma var ya 3 5 7 artık kaç ay sonra olursa, adına birsey diyorlar onun için de altın istiyolarmış

İnsan önce kendine dürüst olmalı kafaca ataerkil misin değil misin ataerkilsen o adetler sadece geline bayramlık koç altın almakla bitmiyor, yani nalıncı keseri gibi hep bana değil testere gibi bir sana bir bana oluyo, mesela kv gel temizlik yap dedim mi yapacaksın,ya da kadın komşularım gelinimi görmek istiyo dedim mi altınlarını takıp ortada salınacaksın, her bayram burda konular açılıyor ya önce eşimin ailesine gittik vay orda 5 gün kaldık bizimkilerde 2, ataerkil isen tüm bayramı da orda geçirebilirsin yani anadolu da hala böyle

Özetle işine gelen şeylere adet töre işine gelmeyene artık devir değişti denmez

Allahtan tanımadığım 2 şahitle gizlice evlendim de bu tantanadan kurtuldum :)

Bizde ilmek ilmek her işi kafamızda planlayıp sorulduğunda biz hallettik dedik, yoksa kv ye kalsa benimle tencere tava seçsin gelinlik baksın dön bakalım birlikte her adımda çalgı çengi olsun ohoooo

Canınız sıkıldıkca bdv Ye konu açıyorsunuz..Ayrica bu konu bdv konusu da degil..geyik muhabbeti konusu..

Aynen canım katılıyorum. Dangalağın tekine geçen gün dedim ki yoğun olursun, kurbandı falandı bayramdan sonra görüşelim. Ki biliyorum sağdan soldan arayacaklar bir oturamayacağız. Kendisi pek bir aileci olur da. vay sen misin bunu diyen adam küstü ya. Kezbanlık edip, görüşelim hatta yemeğe sonra da sinemaya gidelim deyip hesabı da ona kitleseydim benden iyisi olmazdı ama. Aman cehennemin dibine küssün geleneksel öküz!

• Iyi yapiyolar oyleleri kiymetli oluyo onlar icin bizler bisey istemiyoruzda noluyo degerlimi oluyoruz

Bu tamamen insanlarin ne istedigiyle, kendine neyi yakistirdigiyla alakali.
Kimi cul, caput, altin, mobilya icin birbirine dusuyor.
Kimide bunlari elinin tersiyle itip huzur, mutluluk bekliyor.
Insanlar nasil mutluysa oyle yasasinlar...

Bazı arkadaşlar olayı anlamamış, biz Türk adetlerinin (daha doğrusu gelinin sürekli kendisine yonttuğu adetlerin) gereksizliğinden bahsettik.. Nişan bir Türk adeti değil, ama nişan bohçası, nişan tırtı, nişan pırtı bir Türk adeti.. siz hangi İngilizde "kaynanam yüz görümlüğümü takmadı ühüüü" mantığını gördünüz? "siz öyle yapmayın o zaman" demişsiniz ya, yapmadığımız için bu kadar rahat eleştiriyoruz zaten :)

10 sene once evlendim, evlendigimde esim asgari ucret alıyordu, benim maasim cok daha iyiydi, hic sen sunu aldin ben bunu yaptim muhabbeti olmadan ay basinda ne gectiyse elimize koyduk kenara, evimizde annemin benden habersiz yaptigi ceyizler dışında kimsenin bir seyi yoktu, eksigimiz yok muydu, hem de nasıl, bicok sey bekar evimizden kalmaydi mesela, misafir onune koyacak sehpamiz yoktu, ikeanin 30 liralik sehpalari yoktu ki o zamanlar napalim ama nasil mutluyduk, her seyimiz emekle alinmisti, 2 takim koltugumuz olmadi hic ama tek kuruş borcumuz yoktu kimseye...
Hicbir sey istemedim diye degersiz mi oldum? 10 sene gecti hala kayinvalidem soyler, gelinim bizi hic yormadi, her seyini kendi yapti, isini bilir benim kizim diye. Ayrica hem ailem hem ben takiya altina gerek yok dedigimiz halde, altin pazarligi yapanlarin cogundan fazla da takildi bana.
Yani kendinize bicilecek degeri kucukbas hayvanla, kanepe koltukla degil, insanliginizla belirlerseniz her zaman daha fazla deger görürsünüz. En azindan kimsenin size satin alinmis mal muamelesi yapmaya hakki olmaz.

Evet itici bir.durum, durumu olan alir olmayan almaz ama kizlarin kendini naza cekmesi gerektigini dusunuyorum, her seyi isteyen simarik kizlar el ustunde, ama sen suna gerek yok buna gerek yok zahmet olmasin fAlan dersin, hicbir kiymetin olmaz. Buraya bir defa daha yazmistim, ninem der, erkek milletine acimayacaksin, iki tabagin varsa birini kiracaksin. Keske oyle olmasa, keske iki taraf da birbirine maddiyatsiz baglansa, ama malesef erkekler de buna yol aciyor.

Şimdi canımcın sömürüye meraklı kadınlar hakkındaki yorumlarımı zaten yazdım. Evlenmesin erkekler de o zaman. Beğenmiyorsanız almayın kardeşim.

Aksine erkekler böyle tipleri iyice şımartıyorlar. Sömürgen, şımarık, kendini nedense her şeyin en iyisine layık gören kızlar daha değerli değil mi?

Bursa kızın suçu yok ki. İsterse sarayda oturmak istesin, erkek bu ne arkadaş demeyip kıza çuvalla hediye almaya razıysa, erkek duruma razıdır. Yani alan memnun, satan memnunsa erkek mağdur değil.

Reactions: K_G
Rahmetli babam ben kızıma parayla değer biçecek olsam kimse altından kalamaz demişti nurlar içinde yatsın benim en büyük servetim koca yürekli bir adamın kızı olmak gerisi çul çaput, 2 gün önce gittim tek taşımı da sattım tek taş diyince bişey sanmayın 175 liraya almıştık 180e de sattım

Reactions: K_G
Çözümü söylüyorum: Yabancı bir eş ile evlilik.
Ne adet gelenek görenek ne de kaynana görümce sorunu yaşarsınız. Sonra da buradaki konuları tuzunuz kuru olarak okuyabilirsiniz. Tecrübe ile sabittir.

Bence de. bi de 5 gelinden 4'ünde aynı pembeli çiçekli takım ya da onun mavisi. koca koca kadınların yatak odalarında peluş ayıcıklar, kabus gibi. sadece gelin yaşıyomuş gibi içinde damadı yok sayıp etrafı pembeye bulayanlar, yatağı fırfırlı nişan abiye kumaşıyla kaplayanlar, her yere nazar boncuğu asanlar... her yer sıkış tıkış, hatta bazılarında geçecek yer bile yok. birisi yorum yapmıştı, 'klasik yeni gelin evi, itici ve zevksiz'

Üstününde ''Dıdısının Prensesi Dıdı Mutfakta'' yazan rezil önlükler, sadece yataktaki değil koltuklardaki zevksiz yastıklar, birbirinin kopyası klişe halılar, lcd tv ünitesindeki danteller kırlentler, kalpli tabaklar, nişan hediyesi düğün hediyesi yapay simli çiçekler salonun her yerinde, mobilyalar o kadar sıkış tıkış ki cam büfenin kapağı açılmıyor, tv ünitelerinin üstü 1 milyoncu pazarından doldurulmuş kumanda koyacak yer yok.... ben anlamıyorum ''kızımız ucuza gitti mi desinler???'' diyerek gelinin annesi aldırıyo bunları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…