- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
Şimdi canımcın sömürüye meraklı kadınlar hakkındaki yorumlarımı zaten yazdım. Evlenmesin erkekler de o zaman. Beğenmiyorsanız almayın kardeşim.
Aksine erkekler böyle tipleri iyice şımartıyorlar. Sömürgen, şımarık, kendini nedense her şeyin en iyisine layık gören kızlar daha değerli değil mi?
Bursa kızın suçu yok ki. İsterse sarayda oturmak istesin, erkek bu ne arkadaş demeyip kıza çuvalla hediye almaya razıysa, erkek duruma razıdır. Yani alan memnun, satan memnunsa erkek mağdur değil.
Yüz görümlüğü mü kalmış kieskidendi o, eskiden erkek ailesi hamamda kız beğenirmiş, dişiyle ceviz kırdırır, sabunu Yanlışlıkla yere düşürür, dişleri sağlam mı, eli ayağı sağlam mı bakarmış, şaka değil gerçek, rahmetli babama ilk nişanlısını öyle beğenmiş babaannem, sonrasında damat Düğüne kadar nişanlısını görmezmiş, düğün gecesi de yüzünü görmek için yüz görümlüğü takarmış.
Rahmetli babam biraz fırlama uyanık bir adamdı, Sağdan soldan araştırma yapmış, sadece Kızın elbisesini görmüş ve Nişanı atmak için plan kurup sonunda başarmışeskiden Nişanı atan erkek tarafı olursa takılar, bohçaları vermezmiş çünkü kız tarafı, babannem Osmanlı kadın olduğundan babam anasının diline düşmemek için Kızın Nişanı atmasını sağlamış.
Böyle adetleri düşününce çok kötü birşey, dişlerinize, vücudunuza bakıyorlar, sebebi de malum evde kayınpeder, kayınlar, kaynana ev işi yapılacak güçlü kuvvetli olmanız lazım, tarlada iş sizi bekler vs.
Ben de aman ne gerek su adetlere nasil olsa durumlari yok diye hicbir sey yaptirmadim, dugunumde onlarin takmasi gereken takilara varincaya kadar her seyi kendimiz yaptik.
Hatta beni bayram alisverisine cikardiklarinda kv me dugunumde giymesi icin kiyafet hatta ic camasirina kadar aldim.ben her gittigimde hediyeyle gittim bir sey beklemedim ne alacaklardi durumlari yoktu zaten.
Ailem uzerine duseni yaparken bir de baktim esimin ailesi esimin kardesinin dugununu bizim onumuze almaya calisiyor.Biz izin vermeyince cok yakin bir zamana aldilar ay yoktu hafta vardi siz dusunun. Almalari da problem degil hani biz bir sey yapamadik bari iki kurus takilardan gelsin dusuncesi bile yok, olsa ben bu saflikla ayni gun bile yapin derdim.
Dugun zamani benim onlara bosverin masraf yaptirmayalim dusuncesiyle yaptirmadigim seyler dugunde nasil olsa bizim cebimizden cikan yok diyip en alasiyla yapildi. Yemeksiz dugun istiyorum olmuyor, kuafore kiz tarafindan giden yok erkek tarafindan gidenler didinin didisi ki masraf olmasin diye iyi bir kuafore bile gitmedim sonrasinda bunu taki parasiyla odememiz, yol kesmeler para cevirmeler vs. Nasil olsa gelinle damat odeyecek ikisi de calisiyor.
Yani biraz da karsilastiginiz insanlar da onemli.
Çok samimi olupta gelmezsen kırılırım diyen dostlarımın düğünlerine katılıyorum sadece, onun dışında gitmiyorum, bana cidden Fuzuli geliyor çünkü düğünden aileler hiçbirşey anlamıyor, yorgunluk, Telaş, geleni gideni memnun edeceğim diye uğraşmaktan başka birşey değil, birde üstüne üstlük düğün sonrası aynen şu muhabbetler geçiyor, düğün pastası kötüydü, dilimler ufaktı, yemekliyse yemekler kötüydü, soğuktu, ses sistemi berbattı, salon basıktı, kimseyi memnun edemiyorsunuz, he tabii düğün sonrası birde ailelerin birlikte düğün videosunu izleyip Ahmet dayı yarım altın takmış not edin oğlunun düğününde yarım altın takılacak, Emine hala hiçbirşey takmamış ne kadar ayıp biz onun kızına bilezik takmıştık lafları dönüyor.Hiç dügüne gitmiyormusun Mune abla? Halen var. Cok saçma tabi, kiz oglan ile kaç yil iliskisi oluyor, hatta dügün gününde fotoraf çekimi felan var dügünden önce, yani yüz görülmüstur belese aslindaSonrada yine dügünde hava atmak için bu yüz görünümü var.
Hatta neler neler duyuyoruz, süt parasini isteyen anneler var. Bohça sadece damat'a yada gelin degil, annelere, amcalarada birsey veriliyor,..
Bu arada benim babaannemde dedemi ilk sefer dügün gecesi görmüs. Ne kadar aci birsey, daha ilk sefer gördügün biri ile beraber olmak ve ayni yatagi paylasmak. Yani bence eger o zamanki adetlere heves ediyorsa kizlarimiz, o zamanki sartlarada heves etsinler bakalim
Cok kusuruma bakmada, seninki "adet olmasin" demek degildi. Seninki düpedüz kendini ezdirmek ve yalakalik yapmakti. Sonuçta kv'denin iç çamisirini almak, yada her defa hediye ile gitmek ne alaka? Adet yapilmiyor diye, yada insanlarin durumu kötü diye kendini ezdirmiyeceksin ve sinirlarini koyacaksin.
Eger seni kullandilarsa, adet uygulamadigindan dolayi degil, kullanilmaya musait biri oldugu için yaptilar. Herseye evet dedigin için yaptilar. Eger kendi dügününü yapiyorsaniz mesela yemekli mi yemeksiz mi, kimin kuaförü ödeniyor gayet kendiniz karar verebilirdiniz.
Bu söylediğine katılıyorum işte maksat üzüm yemek olmalı bağcı dövülmemeli. Soktuğum dükkanlar toptan fiyatına perakende dükkanlardı hep. Makyaj malzemesi gelin çamaşırı falan aldırmadım ben hallettim onları diyerek. Üst baş yatak örtüsü bornoz ayakkabı Çanta hepsi dahil 1000 TL tutan bir alışverişti yani. Onlar beni kırmayıp hevesimi bozmadıkları için ben de iyi niyetli davrandım ve herşeyin en uygununu seçtim. 250 liraya tüllü dantelli yatak örtüsü aldım mesela :) ama şimdi onu çok seviyorum sonra kendim birsürü yeni nevresim yatak örtüsü almış olsam da onu serdiğimde hep bi gülümseme oluyor yüzümde o günler tatlı telaşlar aklıma geliyor. Ben hiçbirini ihtiyaç olarak düşünüp aldırmadım. Yaptığımız adet olan bişeydi. Çok güzel anı oldular bize. Hatta bak gelinlik damatlık almaya kv ve annem de geldiler ama ikisinin parasını da biz ödedik çektiğimiz kredi ile. Çünkü 2 tarafa da fazla gelecek masraftı.Iyide birçok erkek'te kiz'i seviyor. Kizi kaybetmemek için bunu yapiyor olabilir. Aslinda çesitli nedenler ile olabilir. Kv'de bu sekilde gelini'i satin aldigini düsünebilir. Odun olan bir erkek'te ayni düsüncede olabilir.
Geçenlerde annemler arkadaslari ile kendi aralarinda gülüsüyorlardi, yalnis devirde dogduklari için. Onlarin zamanda kv'de derde çekiliyordu. Simdi ise aman aman yavrumuzun yuvasi yikilmasin diye birçok seyi yapiyorlar. Yani asil tablo bu. Bunlar adet olsa, 30 yil önce annelerimizin neleri olurdu.
Ve konu sadece erkek magduriyeti degil bu arada. Konu bu olay'in aslinda ne kadar igrenç oldugu. Bir kadin'in kendini nasil bir mal olarak gördügüdür.
Bu arada benim için "evlenmemis, bir evlensinde görelim" diyenler var. Ben evliyim ve halen ayni fikirdeyim. Ben kv'dem hiç birsey talep etmedim. Yani bohça istemedim, gelin alis verisine gitmek istedim. Ceyizimdeki tencere tabak,.. hepsini kendim aldim, aileme yük olmasin diye.
Konu burda sadece adet degil, sömürmedir. Kiz isteme, nisan, bunlar tatli heycanlardir fakat nisanda bohça olarak mac'ten, chanel'den makjaj malzeme istenilmesi, iç çamisir setleri, kiyafetler, pahali parfümler ne alaka? Madem adet, 30 yil önce öyle mi oluyordu? Ki 30 yil önceki köydeki kizlarin harbiden birseyleri yoktu. Simdiki kizlar gayet çalisabilir, istediklerini alabilir. Ne diye iç çamasirini kv'dene aldirtiriyorsun? Bu nasil sapik bir heycan?
Çok samimi olupta gelmezsen kırılırım diyen dostlarımın düğünlerine katılıyorum sadece, onun dışında gitmiyorum, bana cidden Fuzuli geliyor çünkü düğünden aileler hiçbirşey anlamıyor, yorgunluk, Telaş, geleni gideni memnun edeceğim diye uğraşmaktan başka birşey değil, birde üstüne üstlük düğün sonrası aynen şu muhabbetler geçiyor, düğün pastası kötüydü, dilimler ufaktı, yemekliyse yemekler kötüydü, soğuktu, ses sistemi berbattı, salon basıktı, kimseyi memnun edemiyorsunuz, he tabii düğün sonrası birde ailelerin birlikte düğün videosunu izleyip Ahmet dayı yarım altın takmış not edin oğlunun düğününde yarım altın takılacak, Emine hala hiçbirşey takmamış ne kadar ayıp biz onun kızına bilezik takmıştık lafları dönüyor.
Ya şaka değil Nişan, Düğün, Kına, takılar, eşyalar, gelinlik, damatlık vs vs derken 50-60 milyar masraflardan bahsediliyor, bir ev satın alabilmek için peşinat yapılabilecek bir para.
Diğer taraftan evlenmeden önce anlaşamadığını anlayan çiftler bu masraflar yüzünden ayrılacakları varsa da ayrılamıyor, elâlem ne der baskısı yanısıra ailem masraf yaptı baskısı da oluyor.
Gençlere de ailelere de üzülüyorum şahsen, birde yapılmazsa değer olmayacağı söyleniyor, buna kesinlikle katılmıyorum, aksine yaptırınca kayınvalide kayınpeder masraf yaptı diye size istediğini yaptırmayı kendinde hak görüyor, 2 gün gitmeseniz suratları düşüp eşinize şikayet ediyorlar, eşinizde ailesi para harcadı diye kendini mahçup hissedip ne var aileme gitsen diyerek üstünüzde baskı kuruyor, hiçbirşey yaptırmadım hemde hiçbirşey ama değersiz olmadım, canım isterse gittim istemezse neden gelmedin, gitmedin diyen olmadı, ne kendimi ezdirdim, ne de eşimi ezdirdim.
Yine olsa yine aynısını yaparım, Dünya'ya yeniden gelsem yine eşimle evlenirim, o kadar da Kıymet bilen bir adamla evlendim üstelik.
Bizim için çeyiz çimenin, koltuğun yastığın lafı bile olmaz, taş üstünde de yatarız yeter ki birbirimizle olalım, 21 yıl dile kolay, ki 5 yılda evveli var, 26 yıl demek bu, koca bir Ömür.
Hala aşk, hala saygıyla seviyoruz birbirimizi. İşte benim değerim bu, aşk...
evleride nasıl düzenli ama ya benim ev bekar evi burda bi kadınmı yaşıyodur derseniz onlarda kendince rahat aslında biz çekiyoruz para kazanmak için herşeyi
Bence de. bi de 5 gelinden 4'ünde aynı pembeli çiçekli takım ya da onun mavisi. koca koca kadınların yatak odalarında peluş ayıcıklar, kabus gibi. sadece gelin yaşıyomuş gibi içinde damadı yok sayıp etrafı pembeye bulayanlar, yatağı fırfırlı nişan abiye kumaşıyla kaplayanlar, her yere nazar boncuğu asanlar... her yer sıkış tıkış, hatta bazılarında geçecek yer bile yok. birisi yorum yapmıştı, 'klasik yeni gelin evi, itici ve zevksiz'
Onlarınki gibi zevksiz evim olmasın da dağınık olsun daha iyi. çok klişe mobilyalar alıyolar. zaten bebeğim doğunca etraf dağınık olcak süreklievleride nasıl düzenli ama ya benim ev bekar evi burda bi kadınmı yaşıyodur derseniz onlarda kendince rahat aslında biz çekiyoruz para kazanmak için herşeyi
Onlarınki gibi zevksiz evim olmasın da dağınık olsun daha iyi. çok klişe mobilyalar alıyolar. zaten bebeğim doğunca etraf dağınık olcak sürekli
bence de, çok seviyorm o mağzayı. çocuk eşyalarnı falan ordan alcam yani zaten çabuk büyüyolar bi dünya para saçmaya gerek yok çocuk odası eşyalarına. hem çocuklar için güzel oyuncak yastıklar mini çadırlar flan da görmüştüm.Herkesin zevki farklı.IKEA hem.keyifli hemde mantıklı. Herşey pratik ve kolay kurulum üstüne
Iyide birçok erkek'te kiz'i seviyor. Kizi kaybetmemek için bunu yapiyor olabilir. Aslinda çesitli nedenler ile olabilir. Kv'de bu sekilde gelini'i satin aldigini düsünebilir. Odun olan bir erkek'te ayni düsüncede olabilir.
Geçenlerde annemler arkadaslari ile kendi aralarinda gülüsüyorlardi, yalnis devirde dogduklari için. Onlarin zamanda kv'de derde çekiliyordu. Simdi ise aman aman yavrumuzun yuvasi yikilmasin diye birçok seyi yapiyorlar. Yani asil tablo bu. Bunlar adet olsa, 30 yil önce annelerimizin neleri olurdu.
Ve konu sadece erkek magduriyeti degil bu arada. Konu bu olay'in aslinda ne kadar igrenç oldugu. Bir kadin'in kendini nasil bir mal olarak gördügüdür.
Bu arada benim için "evlenmemis, bir evlensinde görelim" diyenler var. Ben evliyim ve halen ayni fikirdeyim. Ben kv'dem hiç birsey talep etmedim. Yani bohça istemedim, gelin alis verisine gitmek istedim. Ceyizimdeki tencere tabak,.. hepsini kendim aldim, aileme yük olmasin diye.
Konu burda sadece adet degil, sömürmedir. Kiz isteme, nisan, bunlar tatli heycanlardir fakat nisanda bohça olarak mac'ten, chanel'den makjaj malzeme istenilmesi, iç çamisir setleri, kiyafetler, pahali parfümler ne alaka? Madem adet, 30 yil önce öyle mi oluyordu? Ki 30 yil önceki köydeki kizlarin harbiden birseyleri yoktu. Simdiki kizlar gayet çalisabilir, istediklerini alabilir. Ne diye iç çamasirini kv'dene aldirtiriyorsun? Bu nasil sapik bir heycan?
Her şeyi geçtim iççamaşırı aldırmak nedir yani?!? İççamaşırını kaynana, çeşitli akraba herkes görüyor bu nasıl bir murdarlık?
Ben kv olsam chanel makyaj seti isteyen geline, babanın evinde gördün amk görmemişi derdim herhalde.
benim çok yakın bir arkadaşım 5 6 yıl kadar önce evlendiğinde o zamanlar la senza var oldukça pahalı iç çamaşırcı, kaynanasını oraya sokmuş 1 milyarlık harcama yaptırmıştı o zamanın parasıyla. sonra gelip bana bunu övüne övüne anlattı her şeyimi la senzadan aldırdım hihihi diye, iyi etmişin canım totona giyecek donu onlara aldırdığın iyi olmuş sonuçta kendi evinde donsuz geziyodun dedim diye düğününe çağırmamıştı beni. sonuç: cebimde kalan çeyrek altın
Benim en çok garipsediğim mesele, tüm bu fuzuli şeyler için kredi çekmek.
Herkes eğlenir düğünde... Eve gelinir çeyiz serilir... Falan filan.
Sonra ne olur?
Gelinle damat öder borcu.
Yapmayın anam yapmayın.
İş görüşmelerinde "Evlenmeyi düşünüyor musun?" sorusu neden sorulur biliyor musunuz?
Evlenecekse kredi çekecek, kredi çekecekse o işe mahkum olacak ve işten çıkamayacak, diye.
Elalem ne der? Ne derlerse desinler.
Ben gittiğim hiç bir düğünde görmedim ki, o elalemin memnun olduğunu.
Sen her şeyi yaparsın, gelirler yine bir açık bulurlar.
"Kesin bunlar evlenmemiştir." diyenler olmuş.
Evet, evlenmedim. Ama evlenme sürecine giriyorum.
Ne müstakbel eşimin ailesi ne benim ailem bize düğün yapacak durumda değil. Olsaydı da her şeyi ikimizin yapmasını istiyorum.
Ben evliliğin maddi şeyler için bekletilmemesi gerektiğini düşündüğüm için düğün istemiyorum.
Her hangi bir altın, elmas beklentim yok.
Zira, mesleğim gereği o madenlerin nasıl çıkartıldığını bildiğimden, onların şımarık bir kızın boynunda durmasını, oralarda çalışan işçilere ve zarar gören doğaya ihanet olarak görüyorum.
Tek taş da istemedim.
Maddi şeyler için evlilik bekletilmez dedim. Evet, bu yüzden tam takım oturma grubum, bilmem kaç parça yemek takımım olmasa da olur. Evlendikten sonra yavaş yavaş, borca girmeden alınır onlar.
Mesele ne? "Borca girmemek"
Borçsuz evlenen çiftlere hayranım. İnşallah onlardan biri olacağım.
O kadar haklısınız ki... Artık insanlar evimi alayım arabamı alayım şuyum olsun buyum olsun sonra evleneyim diyorlar.. durumum yok diye evlenemeyenler var ya. Bundan ötesi var mı ? Peki ne için? Sadece gösteriş... Size mutluluklar diliyorum umarım ömür boyu mutlu huzurlu olursunuz.. Bana kalsa ben de ilerde evlendiğimde yalnızca nikahla bitirmek isterim. Çok yakın akrabalar oraya gelsin küçük bi kutlama olsun yeter.. Ama aileler hevesli oluyor işte düğün yapmaya...
Bence her iki ailede sizlerde birbirinizi bulduğunuz için çok şanslısınız :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?