- 3 Temmuz 2010
- 11.071
- 11.547
- 498
Ben bu konuda kucuk emraha baglardım ama ınanın mutlulugun yolu kocdan gecmıyor mutluluk senı seven bır eş ve guzel huzur dolu aıleden gecıyor....biri koç almadılar nişanı atıcam diyo biride yok bayramlık istiyo güyya yeni nesil halen şu abuk sabuk adetlerden vazgeçilmedi en çok bu damatları acıyorum böyle biriyle bir ömür geçirçekler
ben utanmam ya babam degil mi sonuçta ben bir şey isteyince annem biraz söylenir ama babam da anneme kızar istesin tabii bizden başka kimden isteyecek diye.yani öyle şimdi ben babamdan para istemeye utanırım
Bu arada ekşinin her haltı bilen elemanlarına da bir sorum var.
Kadınların erkekleri maddi sömürmekten başka şansı var mı?
Kadınların işgücüne katılımı malum, %30 mu ne. Bu oranda nitelikli, beyaz yaka işlerin oranı nedir?Çok az.
Kadınların her türlü önü kesiliyor. ITde mesela, aynı işe başvuran aynı nitelikli adaylarda erkek olmak tercih sebebi Türkiye'de. Haydi işi aldınız diyelim şef olma yükselme şansınız 0. Sırf erkek diye daha az deneyimli, eğitimli birini başınıza şef yapıverirler.
Kadınların önü kesiliyor kardeşim. Kadınlara üst pozisyonlara gelemiyor.
Avrupa'da çok ünlü bir şirketin kadın mühendisler toplantısına her yıl gidiyorum. Herkes tacizden, değer görmemekten, eşit olmamaktan şikayetçi.
Kadınlar eğitimli olsun eğitimsiz olsun ya yoksul bırakılıyor ya da hakettiğini alamıyor.
Genel anlamda bizim toplumda kadın 2. cins olmaya hala devam ediyor.
Durum böyleyken söyler misiniz bir kadının sadece kendi parasıyla ev/araba sahibi olma şansı nedir? Zengin adama yapışmaktan başka şans sunuluyor mu önümüze?!?!?
Cidden eşitlikçi bir toplumda yaşasaydık erkekler haklı olurdu. Ama sen kadın işçi almıyorsan, hakettiğini vermiyorsan kadınlar neden para peşinde diye bidi bidi etmiceksin kardeşim.Sen kadını insan yerine koydun mu ki? Bunca kadının zengin koca peşinde olma sebebini arıyorsan dönüp kendi toplumuna bir bakacaksın.
Özet: Erkekler zırvayı kessin.
Evlilik, erkek tarafını yolma müessesesidir bugünlerde.
Tek taşından tut, gelin arabasına kadar.
Sadece gelin tarafı yolmaz damadı.
Onun damat olduğunu bilen herkes yolar.
Kuaför tarak kaldı parası ister mesela.
Gelin arabası dediğin, bir köpüğün üstüne çiçek yapıştırılmasıdır. Dünyanın parası ona gider.
Kuaförde, gelin dışında gelen tüm diğer kızların saçlarının parasını vermek zorundadır.
Her bayram bayramlık, elini öpünce (!) harçlık.
"Ama bu en mutlu günüm" "bir kere evleneceğim" gibi nazlarla ve beraberindeki isteklerle uğraşmak zorundadır.
Çok zor zanaat bu devirde erkek olmak.
Ben, geçenlerde gittiğim bir şehirde gelinlerin kına için tam 9 tane elbise istediğini duydum ya! Yuh be kardeşim! Yuh!
Erkek olsam, işi zorlaştıran bir kadınla evlenmezdim.
benim arkadaşım evlendikten sonra balayına gitmek için uçağa binmişler, damat uçağın kalkmasını beklerken geline ehehe korkuyorum şimdi pilot gelip uçak kalkmıyor damat bey diye para isticek diye demiş :)Evlilik, erkek tarafını yolma müessesesidir bugünlerde.
Tek taşından tut, gelin arabasına kadar.
Sadece gelin tarafı yolmaz damadı.
Onun damat olduğunu bilen herkes yolar.
Kuaför tarak kaldı parası ister mesela.
Gelin arabası dediğin, bir köpüğün üstüne çiçek yapıştırılmasıdır. Dünyanın parası ona gider.
Kuaförde, gelin dışında gelen tüm diğer kızların saçlarının parasını vermek zorundadır.
Her bayram bayramlık, elini öpünce (!) harçlık.
"Ama bu en mutlu günüm" "bir kere evleneceğim" gibi nazlarla ve beraberindeki isteklerle uğraşmak zorundadır.
Çok zor zanaat bu devirde erkek olmak.
Ben, geçenlerde gittiğim bir şehirde gelinlerin kına için tam 9 tane elbise istediğini duydum ya! Yuh be kardeşim! Yuh!
Erkek olsam, işi zorlaştıran bir kadınla evlenmezdim.
Bugün uzunca bir süre Facebook'taki yeni gelin evleri ve gelinlerin tatlı telaşı adlı sayfalarda gezerken aynı şeyi sordum kendime. Eğer okuyan varsa buradan seslenmek isterim: Binbir borca girip, o kocaman mobilya takımlarını küçücük odalara tıkıyorsunuz. Hepinizin evi çok çirkin.
Bu arada ekşinin her haltı bilen elemanlarına da bir sorum var.
Kadınların erkekleri maddi sömürmekten başka şansı var mı?
Kadınların işgücüne katılımı malum, %30 mu ne. Bu oranda nitelikli, beyaz yaka işlerin oranı nedir?Çok az.
Kadınların her türlü önü kesiliyor. ITde mesela, aynı işe başvuran aynı nitelikli adaylarda erkek olmak tercih sebebi Türkiye'de. Haydi işi aldınız diyelim şef olma yükselme şansınız 0. Sırf erkek diye daha az deneyimli, eğitimli birini başınıza şef yapıverirler.
Kadınların önü kesiliyor kardeşim. Kadınlara üst pozisyonlara gelemiyor.
Avrupa'da çok ünlü bir şirketin kadın mühendisler toplantısına her yıl gidiyorum. Herkes tacizden, değer görmemekten, eşit olmamaktan şikayetçi.
Kadınlar eğitimli olsun eğitimsiz olsun ya yoksul bırakılıyor ya da hakettiğini alamıyor.
Genel anlamda bizim toplumda kadın 2. cins olmaya hala devam ediyor.
Durum böyleyken söyler misiniz bir kadının sadece kendi parasıyla ev/araba sahibi olma şansı nedir? Zengin adama yapışmaktan başka şans sunuluyor mu önümüze?!?!?
Cidden eşitlikçi bir toplumda yaşasaydık erkekler haklı olurdu. Ama sen kadın işçi almıyorsan, hakettiğini vermiyorsan kadınlar neden para peşinde diye bidi bidi etmiceksin kardeşim.Sen kadını insan yerine koydun mu ki? Bunca kadının zengin koca peşinde olma sebebini arıyorsan dönüp kendi toplumuna bir bakacaksın.
Özet: Erkekler zırvayı kessin.
baskasinin konusunu paylasmak yasak mi bilmiyorum ama aha bir kizimizin konusu var suan guncel. bakin emek harcamayan aile bir de parasini aliyor. emek harcatmak gerek kizlar. yoksa elalem deger vermiyor. deve diken meselesi. konu da bu http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/esimin-ailesi-ve-esim.860719/
İşe gelinen değişti kısmına katılıyorum adetler olmasın diyenler o Zaman komple kaldırın tüm adetleri. Niye istemeye geliniyor sizin hür özgür kararınız yok mu anne babanıza mı sorulacak sizin ömrünüzü belirleyecek bu karar?? Nişanlanmayın da ne gerek var o da adet. Zaten flört ediyoruz artık rahatça eskidenmiş o nişan olayı kızla erkek nişanlanmadan görüşemiyormuş rahat konuşsunlar diye düğünden önce nişan takılıyormuş ne gerek var şu anda? Kına gecesi!!! Yok artık adetler kalksın diyenler kına gecesi de yapıyorlarsa ne diyim artık? Yüksek yüksek tepelere katır üstünde gelin mi gidiyosunuz Türkiye'nin başı sonu uçakla 1 saat artıkne gerek var bunlara? Kaftan giyip mum falan da yaktırmayın o Zaman. Hatta ne yapın biliyor musunuz sevdiğinizle gidin kıyın nikahınızı ( artık bu da adet midir tartışılır) sonra ailelerinizi toplayın yemekte ve evlendiğinizi açıklayın. Ohhhh mis!Biraz empati yaptim da biri bana koç getirecek olsa kim ugrasacak onu bolmekle kesmekle pisirmekle diye dusunurum. Ya da elbise alacak olsalar ki ben kendi aldigimi bile bi sure sonra begenmeyip giymem hediye oldugu icin mecbur giymek zorunda kalirim falan filan. Yani bana daral geliyoaltinmis bilmemneymis hepsi gosteris yok elalem ne der ay bak kac bilezik takti derler bilmem ne. Sanki o bilezikler bir gun kocisinizin baskisiyla ev araba bilmem ne alirken bozdurulmayacak. Eskiden gelinler kayinpederinjn yaninda yemek yemezmis oturmazmis sacma ama o da adet. Isimize gelince zaman degisti. Herkes isine geldigi gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?