gençler evlilik bu mu yani?

kadınlar gerçekten böyle. hiç unutmuyorum 7-8 sene olmuştur bir kere annemin doğum gününde birlikte alışverişe çıkmıştık anneme hediye alacaktık annem sececekti bir şey. neyse bir mont beğenmişti babam da onu almıştı ucuz bir şey de degildi aslında. ama annem eve gelince montu fırlatıp ağlamıştı istemiyorum onun hediyesini almış olmak için aldı altı üstü mont senede bir kere doğum günü oluyor falan. ben şimdiye kadar babama doğum gününde özel bir şey aldığını görmedim annemin. gidip normal düz bir tişört alıyor hep. hatta indirime denk getirip bir al ikincisi yüzde elli.
şimdi de annemin doğum gününde özel tasarım pasta yaptırılıyor, eve çiçekler gönderiliyor, kutlandığı yere ayrı çiçekler geliyor, binlerce liralık hediyeler. ama babamın doğum gününde yine klasik:) iki al bir öde tişört ya da evde giyer diye eşofman üstü falan. pasta bile almıyor annem nasılsa yenilmiyor falan gerek yok diye almıyor. tamam ikisi de istemiyor bir şey şunu alalım bunu yapalım diye ama yine de bekliyor insan. sonuçta anneme yapılan o şaaşalı kutlamalar da babamın parasıyla yapılıyor. kadınlar bu konularda böyle gerçekten.

biri koç almadılar nişanı atıcam diyo biride yok bayramlık istiyo güyya yeni nesil halen şu abuk sabuk adetlerden vazgeçilmedi en çok bu damatları acıyorum böyle biriyle bir ömür geçirçekler
Ben bu konuda kucuk emraha baglardım ama ınanın mutlulugun yolu kocdan gecmıyor mutluluk senı seven bır eş ve guzel huzur dolu aıleden gecıyor....

Kesinlikle öyle. Cam tavan teorisi. Ben de bugün ev bakıyordum çalışmaya başlayınca hesap kitap yapıp ev alayım diye, ama imkanı yok her ay beklediğimden fazla para elime geçse bile 10 yılda ancak 85 metrekare bir ev alabiliyorum, evin beşte biri kadarını da peşinat verdiğim bir senaryoda. Bu durumda ya babamın imkanlarını kullanmaya devam edeceğim ya da zengin koca bulacağım. Kadınların zengin koca beklentisi çok normal, bu durumu olanda da böyledir durumu olmayanda da, toplumda önümüze konulan engelleri, kesilen yolumuzu takviye maddi güç ile ikame etmeye çalışıyoruz.

Evlilik, erkek tarafını yolma müessesesidir bugünlerde.

Tek taşından tut, gelin arabasına kadar.

Sadece gelin tarafı yolmaz damadı.
Onun damat olduğunu bilen herkes yolar.
Kuaför tarak kaldı parası ister mesela.
Gelin arabası dediğin, bir köpüğün üstüne çiçek yapıştırılmasıdır. Dünyanın parası ona gider.
Kuaförde, gelin dışında gelen tüm diğer kızların saçlarının parasını vermek zorundadır.
Her bayram bayramlık, elini öpünce (!) harçlık.
"Ama bu en mutlu günüm" "bir kere evleneceğim" gibi nazlarla ve beraberindeki isteklerle uğraşmak zorundadır.

Çok zor zanaat bu devirde erkek olmak.

Ben, geçenlerde gittiğim bir şehirde gelinlerin kına için tam 9 tane elbise istediğini duydum ya! Yuh be kardeşim! Yuh!

Erkek olsam, işi zorlaştıran bir kadınla evlenmezdim.

Bence de saçma ama şu da bir gerçek birine yapilmayan bir adet oburune yapiliyorsa bu haksizlik sayilir sayet iki kiside ayni duzeydeyse.

Katiliyorum. Ben de evlenmezdim. Evlenmek, dugun gibi guzel olmasi gereken seyler ancak bu kadar cirkinlestirilip insanlara dert haline getirilebilir.
Zaten bir suru iliski bu isteklerden sonra cikan kavgalarla bozulup bitiyor evlilige varamadan. Su testisi su yolunda kiriliyor iste. Evliligi iyice ticarete dokuyorlar, sonra anlasamayip bozuyorlar. nerede bunlar birbirini sevmis, es olacakmis, ayni yastiga bas koyacakmis... Hikaye hepsi. Ici bos iliskiler. Evliligin sorumlulugunun farkinda olan, ayaklari yere basan insanlar bunlara takilmadan evleniyorlar.

benim arkadaşım evlendikten sonra balayına gitmek için uçağa binmişler, damat uçağın kalkmasını beklerken geline ehehe korkuyorum şimdi pilot gelip uçak kalkmıyor damat bey diye para isticek diye demiş :)

Harbiden, o tavanlarda led isikler ne öyle? Artik ev degil, pavyon. Ve her yer tiklim tiklim dolu. Hele o renkler! Igrenç koltuklar var, sanki orda bir çift degil de, barbie ve ken o evde yasiyor. Tüm koltuklar pembe, her yerde kelebek cicili bicili magnet ve sticker.

Sonra buraya geliyorlar "yok kv'dem ev esyasini almak istemiyor" "yok halen borç ödüyoruz" eh heralde yani. Artik günümüzce gerçekten çok abartiyorlar. Artik kizlar hersey erkek tarafinin ödemesini istiyor. 2000-3000 tl'lik bohçalar, bayramda kiyafetler, altinlar, koçlar, nisanda yine altinlar, sonra ev dösensin (onlarin zevkine göre), gelin-kv'de alisverise gidildiginde kv giki çikmasin (nede olsa sadece 1 defa evleniliyor, elbette gelin hanim hevesini alacak), sonra dügün ödensin, 10-20 bilezik takilsin,..

Bunlari yemin ederim köydeki kiz'a bile yapmiyorlardi. Bu adetler eskiden var oldugunu hiç sanmam. Eskiden kiz'in giki bile çikmazdi, yani birak birsey istemeyi. Ha anne baba baslik parasi isterdi, dügünde kurban/koç kesilmesini isterdi fakat kiz'a zirnik yoktu, deger'de yoktu. Simdiki kizlarda iste asil olmayan adetleri sirf kendi çikarilari için tutuyorlar.

Cheryy, simdi gerçekten abartiyorsun. Bahane ariyorsun, kilif bulmaya çalisiyorsun. Türkiyede evet kadin/erkegin tam esit oldugu yer degil, fakat Türkiye 1700'lerdeki Ingilterede degil. Kadinlar halen üniversiteye gidebiliyor, oy verebiliyor, araba sürebiliyor, ve evet ise bile girebiliyor.

Bir çok azimli kadin bak yurtdislarinda profesor olup en iyi okul ve üniversitelerede ders veriyor, Amerikada MIT'ye gidiyor, Türkiyede ÖDTÜ'ye gidiyor ve güzel isleri oluyor. Yani iyi bir evliligin, güzel bir ev'in olmasi için mecburen zengin mi olmak lazim? Sonuçta bir ögretmen maasi ilede gayet araba alabilirsin mesela. Zaten genel olarak tek maas ile geçinmek zor, bu hem erkek, hem kadin için böyledir, fakat bu demek degil ki kadin olarak erkegi sömürmek hak olsun diye.

Gerçekçi olalim biraz. Türk kadini dügün sirasinda erkegi sömürme nedeni sosyo-ekonomik degil. Kendini mal olarak gördügünden yapiyor. Cehalet ve görgüsüzlükten yapiyor. Burdaki o zihniyeteki kadinlara bile sor, hiç kimse "ben sef olamadigim için 10 bilezik istedim" demez.

Dedigim gibi, nedenleri tamamen görgüsüzlükten. Yani alasen cherry, burdaki nisan topiklerine baktin mi hiç? Bohça fotoraflarini gördün mü hiç? Artik beyaz bez'in için sirali ufak tefek seyler degil bohçalar. Artik valizler ile gidiliyor. Herseyde marka tabiki. O bohça bile en az 2000-3000 tl gidiyor. Ve o çift daha evlenmeye yakin bile degil!

Bu sömürmek degil de nedir?

Ve bu istekler zaten zengin adam'a sunulmuyor ki. O bohçalari, ev dösemeleri orta hali ailelerden ve erkeklerden bekleniliyor. Kizlar artik karsi taraf borca girsen ben prenses gibi yasayim istiyor. Hatta yeni trend artik ev istiyorlar, hatta ev bile verdiklerinde kizlar halen memnun degiller.

Bunun yani sira birde bunlari istiyen birçok kiz kendisi çalismiyor. Daha bir kaç gün önce topik açilmisti. Kiz evli, ve kocasinin ailesi zengin. Aile kiz'a göre onlara yeterici kadar maddi yardim'da bulunmadigi için kocasindan soguyordu. Ve kiz kendisi çalismiyordu tabi.

Yani özet: Birçok Türk kiz'in derdi "bir koca bulalim da hem feyste hava atalim, hem yan gelip yatalim"

Son düzenleme:
Ay ne alakası var çalışsın kendi alsınla? ihtiyaç mı bunlar? tadında yapılırsa tatlı anılar sadece. Anneyle oturup turşu kurmaya benziyor. Marketlerde bidon bidon satılıyor ama anneyle tatlı sohbetler ederek yapılan turşu ile bir olur mu? Atletimi donumu elbette kendim alırdım 25 yaşına kadar onlar almadı ama gelin olacak kızın tatlı sohbetler utangaçlıklar heveslerle aldığı atlet don gibi olur mu?
İşin amacı kavranmalı bence. Eksik gidermek değil anı biriktirmek olarak bakılmalı.

Vuuuu mevzu derin
Sadece gençler mi suçlu sizce? O düğünü isteyen, düğünsüz evlenilmez diyen ailelerde suç yok mu? Çeşit çeşit bohçalar, bir sürü Altınlar, çeyizler, mobilyalar, yetmedi bayramda bayramlıklar, Kurbanlıklar.

Maliyete vurduğunuzda aşırı bir yükün altına giriyorlar, birde tabii kayınpederlerden ev mal isteme durumları var.
Bence hepsi yanlış, hepsi gereksiz, hayatım boyunca klasik olamadım, anneme kızardım çeyiz yapıyor diye, eskilere göre çeyiz Kızın şanı şerefiymiş, yahu 2 dantelim olsa ne olur olmasa ne olur?
Ben eşim dediğimle ağız tadıyla, huzurla yaşamadıktan sonra, 2 tahta parçasından yapılmış koltuk olsa ne olmasa ne?

Biz üstümüz Başımızda ne varsa onla evlendik eşimle, hiçbirşey istemedik ailelerden, biz yaparız dedik, baştan bir karyola, 2 tencere tabak vardı, Şimdiyse yok yok.
Biz böyle özgürlüğümüze sahip olduk, aileler evimize evliliğimize karışma hakkını bulamadı, ben yaptım diyemediler, derler miydi? Demezlerdi belki ama deme ihtimallerini de yok ettik böylece, birbrimize, evliliğimize sahip çıkmayı öğrendik, sadece biz vardık ve bizim kararlarımız, büyükleriyse sevinçlerimize ortak ettik hepsi o kadar.

Kendimiz yapınca herşeyi kıymetini de bildik, gurur duyduk birbirimizle, bir evlilikte aşk, saygı, sadakat olmadıktan sonra çullar çaputlar boş.

Bir kadın ve bir erkek çalışkan, üretken olsun, Kıymet bilsin yeter ki, gizli saklı olmasın, herşeyi Şeffaf olsun, anne, baba, eş ayrımını yapabilsin, herkes yerini bilsin önemli olan bu.

Ama şimdilerde görüyorum, gençler evlenirken stres halindeler, büyükler onları Kollarından tutup o Dükkan senin bu mağaza benim gezdirip duruyorlar, evlerindeki eşyaları bile zevklerine göre alamıyorlar, düğün mekanına, Düğünün nasıl olacağına kadar büyükler karar veriyor, Özgürlükleri yok.
Birde bir dünya borç, sonrasında istenen Altınlar, bir türlü bitmeyen borçlar...

Madem aileler bu kadar işin içine girecek, düğün gibi gereksiz bir masraf yerine her iki ailede harcayacağı parayı ortaya koyup bir ev peşinatı yapsınlarda, gençlerde bari kayınpederimin evi var bizim yok demesinler.

Ayy ne iğrenç muhabbetler bunlar evi pembe yapmışmış yok salonu kullanmıyormuşmuş hahaha ne komikmiş. Siz misiniz şimdi modern düşünceli olan? Elalemin zevki sizi mi gerdi? Madem adetleri beğenmiyorsunuz yaptırmayın. Bunu yazanlar da yarısı bekar. "Ben yaptırmayacağım" cı ekip. Evlenin tekrar konuşalım.
( evim krem mavi bu arada)
Yaptırmayan yaptırmasın da yaptıran niye bu kadar mesele oluyo anlamadım. Çalışıyorum ve Allah'a şükür her ihtiyacımı kendim karşılayacak durumdayım. Adetlere de hiçbi Zaman ihtiyaç gözüyle bakmadım ve hatta evlendiğimde adetlerden haberim bile yoktu benden 2 sene önce abim evlenmiş olmasına rağmen evlilikten o kadar uzaktım ki annem ne yapıyo ne hazırlıyo acaba diye dönüp bakmamıştım bile. Ama nişanlandıktan sonra oluşan mahalle baskısını size anlatsam atıyorum sanacaksınız eminim. Ben ağzım kulaklarımda sevdiğim Adamla nişanlanmışım mutluluktan kelebekler gibi uçuşarak işe gitmişim gelen herkes ne taktılar diye sordu hayırlı olsun bile demedi insanlar ya bişey takılmadığını duyan " hayırlısı olsun " dedi gitti. Babamı arayıp sormuşlar yemin ederim! Biz de sizin kızla aynı meslekten (dediğim gibi iyi bir işim var) gelin aldık da nişanda size ne taktılar biz de kıza ona göre alalım demiş Adam babama! Babamda kızı bilmiyorum ama oğlumuz nişanlandığında biz bilezik aldık geline demiş Ada'm ısrarla yok kıza ne taktılar diye diretmiş! Kına gecemde kadının biri geldi kolumdaki saati sordu nişanda mı taktılar diye çıldıracaktım artık! En son işte bayramda bi bileklik aldılar da kapadı çenesini millet.
Ben adet düşkünü değilim ama beni adetleri düşünmek zorunda bırakanlar yine kadınlardı! Saçma sapan kırmızı Kemeri takmak istemediğimi söyleyince annem kriz geçiriyordu nerdeyse "şaka şaka takıcam tabi herkesin bilmesi çok önemli benim cinsel ilişki durumumu" deyip taktım yine!

Emek harcatmak iyide bunun parayla alakasi oldugunu ben sanmiyorum.
Sahsen ben ve ailem hicbisey istemedik altin dahi konusulmadi.Gelinligimi bile esime yada ailesine aldirtmadım.
Hicbirine minnetim yok boylece
Asil surekli dilenci gibi iki giysinin ,altinin pesine dusseydim kendimi onlara karsi ezik hissederdim.
Oyuzden hicbir talebim olmadi kendi istekleriyle dugun yaptilar canlari ne istiyosa onu taktilar benim ailemde ayriyetten bir dugun daha yapti.
Halam boyle konusuyormus babama," altin isteyin, altin isteyin onlar elynin (benim) garantisi filan bunuda yeri geldikce soylerim hep "ben yasadikca kizimin baskasinin verecegi biseye ihtiyaci olmaz" demis babamda
Ve hicte esimi ve ailesini yolmadim diye dayak ,hakaret kufur yemedim. Aksine benim ailemin ne kadar arkamda oldugunu ve kimseye muhtac olmadigimida gorduler gerek maddi gerek manevi.
Haa kv ile filan sorun yasamadimmi yasadim ama hicte eyvallah etmiyorum.
Burda evdeki butun esyalari kvye aldirip sonra kv evime gelip duzenimekarisiyor ve parasini verdim diyor diyenide gordum en temizi kimseden dilenmeyeceksin.yapcak olan söyletmeden yapar zaten

İşe gelinen değişti kısmına katılıyorum adetler olmasın diyenler o Zaman komple kaldırın tüm adetleri. Niye istemeye geliniyor sizin hür özgür kararınız yok mu anne babanıza mı sorulacak sizin ömrünüzü belirleyecek bu karar?? Nişanlanmayın da ne gerek var o da adet. Zaten flört ediyoruz artık rahatça eskidenmiş o nişan olayı kızla erkek nişanlanmadan görüşemiyormuş rahat konuşsunlar diye düğünden önce nişan takılıyormuş ne gerek var şu anda? Kına gecesi!!! Yok artık adetler kalksın diyenler kına gecesi de yapıyorlarsa ne diyim artık? Yüksek yüksek tepelere katır üstünde gelin mi gidiyosunuz Türkiye'nin başı sonu uçakla 1 saat artıkne gerek var bunlara? Kaftan giyip mum falan da yaktırmayın o Zaman. Hatta ne yapın biliyor musunuz sevdiğinizle gidin kıyın nikahınızı ( artık bu da adet midir tartışılır) sonra ailelerinizi toplayın yemekte ve evlendiğinizi açıklayın. Ohhhh mis!
Bunu yapmayan da konuşmasın ayyy adetler saçma diye komik komik

Insanlar nasil mutluysa oyle yasasinlar. Birbirine zarar vermemek gerekli tabi ben mutlu olacagim digeri ne yaparsa yapsin demek degil bu. Ortak paydada bulusulabiliyorsa beni ilgilendirmez yasam tarzlari. Sonucta beni bağlamiyor ve hayatıma mudahaleleri olmuyor. Kendilerine hoş gelen adetleri yaşatmak isteyenlerin kendi hayatı sonuçta.

Evlilik budur tanımını herkes kendi evliliğine göre yapar, iki kişinin karakterine göre şekillenir evlilik, kimi çiftler sırt çantasını taktığı gibi dağ bayır gezer kimileri aaa biz artık evliyiz der çay börek eşliğinde akşam oturmalarını tercih eder komşularıyla, örnekler çoğaltılabilir

Kendi adıma ne nişan yaptım ne kına, isteme söz şu bu aynı anda oldu yüzükler takıldı giyecegim kıyafetleri kendim aldım, isteme tanışma söz nişan vırt zırt diye sürekli toplanmayı gereksiz buluyorum1

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…