gerçek evlilik nasıl birşey???

Muhtemelen nişanlıykende sorunlarınız vardı,ben evliliğimin ilk yıllarını hatırlıyorumda şimdi olduğu gibiydi,hiç tartışmadıkmı? Tartışdık tabi ama zehir etmedik biz çok bekledik 6 sene tartışmaya hakkımız yok gibi geliyor bana :)

Konu başlığına cevabı kendin vermişşin zaten.dur bende vereyim:berbaat bişeyy...

malesef canım benim de eşim öyle. ne doğumgünü ne evlilik yıldönümü asla bi şey yapmaz bi hediye almaz bi tatlı söz söylemez. bi de okumuş etmiş. dışarıya sorsan ne kadar da anlayışlı akıllı dört dörtlük bir adamdır. beşinci senem ve ben kocamı sevmiyorum. onu tek kelimeyle tanımlarsam "odun" derim. o kadar kırgınım ki ona. defalarca söylememe rağmen umursamıyor bile. can çıkar huy çıkmaz demişler. sen de boşver o tatlı canını sıkmaya değmez. Allah ıslah etsin böyle adamları

sen de mi canım yaa... şimdi boşasam kocamı rahat mı battı derler. bi bilseler içimi nasıl acıtıyor. kırılan kalbimin haddi hesabı yok.

ALLAH yardımcınız olsun ben evli değilim ama bu durumda bir arkadaşım var sürekli kavga gürültü ilgisiz koca iki çocuk

ama işte erken yasta evlendin mi bu bilince varamıyo insna sahsen ben kendime göre erken evlendigim icin bunları hic düsünemedim mesela simdi olsa cok farklı olurdu beyefendimi asil mi kibar mı nazik mi oooo cocukluk iste ne olursa cahillikte derler ya o yüzden bi kız 30 dan önce evlenmicek valla 24 25 okul bitirme 2 3 yıl calıs birini bul 2 3 senede tanı ohh miss

Tatlim inanma sen o resimlere yok öyle bisey :) yada var da biz mi rast gelmedik bilemedim.

ben de buradaki konuları okuyunca evlilik nasıl bişey diye soruyorum gerçekten.
paylaşamadığınız şey nedir?
neden bu kadar kavga ediyorsunuz?

ben evleneli 4 sene oldu kavgalarımız sayılıdır, onda da eşimin sesi kısa süreliğine yükselir ama sonrasında birbirimizden özür dilenir. çünkü sonrasında yüzyüze bakacağız ömür geçireceğiz diye asla hakaret etmeyiz.
ben çok sabırlı ve pozitifimdir bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum eşimin bana karşı tavırlarında. tartışma esnasında cevap vermem. mekan değiştiririz. eşim sakinleşince konuşurum.

onun dışında mesela yine birbirinize özen gösteriyor musunuz?

ben evlendikten sonra sevgiliyken nasılsam yine öyle oldum. sabahları uyanınca birbirimize yatakta gülümser günaydın deriz sonra sıkı sıkı sarılırız. kalkarız, kahvaltı yaparken müzik dinleriz. sonra işe giderken yine sarılır öpüşür birbirimizi sevdiğimizi söyleriz, gün içinde mesajlaşır ya da konuşuruz. illaki romantik şeyler konuşuruz yani hiç olmadı sevdiğimizi ve özlediğimizi söyleriz. akşam beni işten almaya gelir koşar koşar boynuna sarılırım. beraber eve gelir hemen mutfağa girer şakalaşarak gülüşerek o gün neler yaptığımızı konuşarak ya da ailelerimizin arkadaşlarımızın dedikodusunu yaparak yemek hazırlarız. bi dizi açıp yemeğimizi yeriz. sonra odaya geçer otururuz. eşim bilgisayarla ilgilenir, ben de tv, ders ya da kk ya takılırım. ama bu esnada koltukta sarılırız ya da hiç olmazsa Ayaklarımız birbirine değer :)
neyse sonra yatalım deriz birbirimize iyi gecelef dileyip öperiz ve yine mutlaka temas halinde uyuruz. kaşık pozisyonunda uyumak favorimiz kışın.

ailelerin meselelerini asla tartışma konusu yapmıyoruz artık (ben ilk zamanlar o hataya düşmüştüm) tabiki rahatsız olduğumuz durumları söylüyoruz, benim babam eşimin de annesi huzursuzluk çıkaran insanlar bizde. eşim babam hakkında ben kv hakkında konuşunca (açıkçası kötüleyince) tepki vermiyoruz, yani hayırrr o benim annem öyle diyemezsin annem haklı. demiyor mesela eşim. napalım idare edicez yaşlıları değiştiremeyiz diyoruz.

haftasonları eğer ben aileme gitmemişsem eşimle evde dinlenerek ve gezmeye giderek zaman geçiriyoruz. en önemli kısım arkadaş olmak! çünkü arkadaş olursan beraber vakit geçirmekten hoşlanırsın. mesela beni çocuk parklarına götürüyor ya da nargile içmeye, alışverişe. birbirimize alan da bırakıyoruz, o arkadaşlarıyla playstation oynamaya gider haftada 2 saat. ben de kız arkadaşlarımla yemeğe falan.

bilmiyorum arkdaşım biraz böyle şeyler yapmayı deneyin bence. evlilik böyle bişey mi ben de bilmiyorum ama ben böyle yaşıyorum.

hıı sıkıntılarımız yok mu var, eşim uzun süre işsiz kaldı hala iş sıkıntıları var, maddi durumumuz hep sıkıntılı vs. vs ama bunlar benim gözüme gelmiyor çünkü evimde huzurluyum.
bir de bu duruma benim sayemde geldik desem yalan olmaz. eşim yapı itibariyle çok kıskanç ve sinirliydi bundan yılllar önce. Fevri davranırdı, öfkesini kontrol edemezdi. ama ben sakin ve rahat bi insanım, o yüzden sanırım zaman içinde eşimi de kendime benzettim. sen de bir adım at belki gerisi gelir...

Sanırım karakter olarak az çok benziyorum size.
Sevgilimle iki ayrı şehirdeyiz fakat her fırsatta birlikteyiz. Mesela geçen hafta 1 haftalığına izne ayrılıp yanına gittim ve her şeyi gözlemledim. Muhtemelen o da beni gözlemlemiştir. Evliliğin toz pembe bi şey olmadığını biliyordumda birebir yaşamış oldum arkadaşlarını eve davet ettik, biz onlara gittik. Konuşma tarzına, hal ve hareketlerine, her şeyine dikkat ettim. Belki dışarıda rol yapıyor diye düşünebiliriz fakat kendi evinde bi süre sonra ister istemez rahatlıyor ve olduğu gibi davranmaya başlıyor. Mesela bana "ben hiçbir şeye yardım etmem, erkek erkekliğini kadın da kadınlığını bilecek" derdi lakin öyle olmadı. Arkadaşları gidince ben mutfağa girdim baktımki o da evi süpürüyo tabi ben şok bunun gibi bir sürü şey yaşandı o bir haftada. Tabi ben bunları onun gözüne gözüne sokmadım. Sıradan bir şeymiş gibi davrandım. Bırak ben yaparımda demedim Etrafımdan birçok ders çıkarıyorum ama BDV daha farklı. Okuduğum konular çok şey katıyor bana, tabi yorumlarda

malesef öyle. Kimse tanıdıkların akrabaların olduğu yerde sıkıntısını söylemez herşeyi çok güzel özel gösterir.Burda kimse kimseyi tanımıyor diye tüm gerçekleri anlatıyor. Benim şahit olduğum birkaç şey var. Bazı kadınlar gitmedikleri yerde yer bildirimi yapıyor sosyal hesabında .Kimisi özel bir günde önceden çektiiği fotoğrafı koyuyor . Tabi herkes değil. Bu yüzden sen evlenmeyi düşünüyorsan kardeşlerin ailenin tavsiyelerini de göz önünde bulundur erken yaşta evlenme

gercek evlılık
2farklı cıns ,2 farklı bakıs acısı, zevk,karakter,tercıhlerın...
aynı yolda bırlıkte yuruyebılmesı
erkekler bızım gıbı dusunemıyorlar :)
sızınkı bıraz sıkıntılıymıs allah sabır versın...
zamanla duzelır ınsallah
evlılık tamamen sans işi

Beklentiler yüzünden böyle oluyor

Her iki taraf da karşısındakinin kendi istediği yönde değişeceğini düşünerek evleniyor sonra da hır gür

Karşılıklı anlayış ve sakinlik koruyup karşıdaki kişi olduğu gibi kabul edilirse evlilik yürür

Cinsel olarak yani yatakta senden memnun değil. Henüz bunu dedigini sanmıyorum ama diyecektir

O ihtişamlı sofralar
Ve samimiyetsiz sözlerin hiç biri gerçekçi değil
En azından bana göre...

aynen işte bu ben 13 aylık evliğim eşime kızarım yada eşim bana kızar ama aradan 5 dk geçer birbirimize sarılıp film izleriz veya konuşmaya şakalaşmaya başlarız..tabıkı büyük kavgalarımız da oldu ama o zamanda 1 saat içinde anlaşıp eskiye döndük

aynen işte bu ben 13 aylık evliğim eşime kızarım yada eşim bana kızar ama aradan 5 dk geçer birbirimize sarılıp film izleriz veya konuşmaya şakalaşmaya başlarız..tabıkı büyük kavgalarımız da oldu ama o zamanda 1 saat içinde anlaşıp eskiye döndük[/QUOTE]

normalde çok sinirli ve alkol aldığında takıntı bir adam eşim ama zamanla öğrendim huyumu oda alkol aldığında daha sakin olmayı ya da çok fazla alkol içmemeye başladı iki taraf isterse bi şekilde denge kuruluyor yani

ilk zamanlar olur öyle şeyler. hiçbirşey olmamış gibi güzel bir sofra hazırlayıp yıldönümünüzü kutlayın bence. eşinize iyi davranın. birde böyle deneyin. siz alttan aldıkça oda düzeliyormu?

ikisi arasında karşılaştırma yaparsak çokta matah birşey değil evlilik
teşekkür tavsiye için esasında yaş olarak erken değil 29 ama insan çevresindeki iki yüzlülükleri görünce korkuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…