Gergin hissediyorum dediğim için eşimle çok büyük kavga ettik

• Konu Sahibi Konu Sahibi Eyina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bu herif yüzünden gergin hissediyorsundur işte.ben okurken gerildim.her an patlamaya hazır bomba gibi biri var yanında sürekli.

Ben sebep söyledim. Gerginleştim ve toparlayamadım ama geçecek dedim. Her şey açıktı

Biz güzel giden 3 yıllık bir evgililiğin ardından çocuk sahibi olduk. Hayat değişiyor insan değişiyor. Bunların yaşanacağını ikimiz de bilemezdik. Lütfen çocuğumu yetiştirme konusundaki hassasiyetimizi bilmeden bu kadar büyük laflar konuşmayın. Evet bu olay başlı başına saçmalık ama can acıtıcı. Oğlum 3 yaşında olmadı daha ama sınırlarını bilen teşekkür etmeyi rica etmeyi bilen merhamet sahibi bir çocuk. Bunda emeğimi kimse eleştirmesin. Zorba bir çocuk olmayacak zoebalarla mücadele eden güçlü bir çocuk ve yetişkin olacak.

Ben sebep söyledim. Gerginleştim ve toparlayamadım ama geçecek dedim. Her şey açıktı
Olay gunku gerginliginizden bahsetmiyorum.

Diger zamanlarda gerilip gerilip sebebini adam israr edene kadar soylemediginiz icin esinizin artik ustune alındigini soylemissiniz. Olayın oldugu gün de her ne kadar sebepsiz deseniz de esiniz daha onceki seferler nedeniyle yine ustune alinip gerilmis muhtemelen diyorum.

Atışma kısmı, sizin söyledikleriniz hiç yok, bu cümleyi yazarak kendi yaptıklarınızı hafifletmeye çalışıyorsunuz gibi geldi.
Şöyle oldu eşim sürekli sormaya devam ettiği için sen sordukça ben bir şeyler çıkarıp bulmaya çalışacağım seninle ilgili bir durum yok acaba nazar mı değdi ne oldu böyle deyip güldüm. Ordan sonra sesi yükselmeye başladı ne dedi inanın hatırlamıyorum ama ben olayı toparlamaya çalışan gerginliğini unutup o anki huzursuzluğu gidermeye çalışan konuma düştüm. Olay daha da büyümesin sesler yükselmesin. Sonra eve dönüşte zaten arabada bakıştık elimi tuttu ben tuttum derken yavaş yavaş normalde dönüyorduk ben gayet sakindim o da öyle

Aslında küçücük şeyden başlayıp kocaman olmuş olay.
Olabilir, insanlar bazen küçücük şeylerden gerilebilir. Ya regl öncesidir ya iş yerinde yaşadığı bir sorunu vardir bilinçaltında onunla savaşırken gerilir, eşinin aslında rutin olarak yapmasını istediği ama yapmadığı şeyler vardır siz farkında bile değilsinizdir ama bilinçaltınızda bununla savaşırsınız gergin hissedersiniz.
Ne güzel eşinize açıklamışsınız aslında durumu. Açık iletişim var. Ben açıkçası sizin biraz eşiniz tarafından sakinleşmeye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Ne bileyim çay döküldüğünde sizinle ilgilenebilirdi elinize buz koyup bi sarılıp "sen kendini bugün iyi hissetmiyorsun, hadi git biraz dinlen ben burayı hallederim" deseydi mesela tüm olay çözülecekti. Ama yanmış ellerle bile siz temizlik ile uğraşırken o markete gidiyor, üstüne bir de çocuk mızmızlanıyor onunla ilgileniyorsunuz. Çok basit sebeple başlayan gerginliğiniz devamında eşinizin ilgisizliği yüzünden daha da yukarı çıkmış ve patlama noktasına gelmiş.
Bence de terapi alın birlikte. Eşinizin beklentileri ve sizin beklentilerinizin ne olduğunu açık açık konuşmak en güzeli olur. Çocuk önünde tartışmamak gerektiğini de belki terapi ile aşarsınız.
O arabadaki gerginliğinizinde bence altında başka sebepleri vardı. Sadece siz farkına varamadınız o an.

Ama bu çok önceden olan tavrımdı. Biz bunun bize zarar verdiğine karar verip birbirimize ne olursa olsun açık olacağız karşı taraf da bunu yargılamayacak anlayışla karşılamaya çalışacak dedik. Anlaşmamız unutmadım ben. Onun kolayına geliyor sen böylesin zaten demek

Çocuğunuz kaç yaşında? Çocuktan önce nasıldınız? Eğitim durumunuz ve çalışma durumunuz ne?

Birikmişlik ve iletişim problemi var öyleyse. Umarım danışmanlık desteği iyi gelir.

Eşiniz küfür etmişse bsşkalarının yanında bağırmışsa normal değil ama siz hiç normal değilsiniz.Davranışlarınız çok garip.Çocuk ayağını koltuğa vuruyor diye gerilmek eşle yüzyüze konuşmak varken mesajlaşmak.Neye gerginsiniz onu da yazsaydınız siz de biz de rahatlasaydık.
Bir hafta önce çay makinesi kazası biz de yaşadık.Çaycının içinde sıcak su varken patladı.Elime ayağıma geldi sıcak su .Eşim soğuk suya koşturdu beni.Birlikte temizleyip yenisini sipariş verdik.

Çocuğunuz kaç yaşında? Çocuktan önce nasıldınız? Eğitim durumunuz ve çalışma durumunuz ne?
2 ay sonra 3 yaşında olacak. Çocuktan ön e güzeldi bence her şey. Eşim Edebiyat öğretmeni, ben Felsefe. Çalışmıyorum atanmış değilim oğlumu kendim büyütmek istediğim için de çalışma hayatıma ara verdim.

Hemen etiketlemeye bayılıyorsunuz ya garip ne demek? Bu benim her zamanki tavrım değil. Her zaman tolere ettiğim şeylerden biriydi sadece ama o an edemedim ve bunu ifade ettim. Keşke etmeyeyim gerçekten içimde yaşayıp sönseydi. Ama suratım düşer yanlış anlaşılırım diye açıklama yaptım buna gerildim ama geçecek dedim. Eşinizle mutluluklar o halde ne mutlu size

Birikmişlik ve iletişim problemi var öyleyse. Umarım danışmanlık desteği iyi gelir.
Hiçbir şeyi unutmayan zihinlerimiz var. Bunu da konuştuk daha önce eski defterler açılmasın diye. Ama eşim bu konuda da eksi aldı. Defalarca yaptı. O gün de yaptı sen söylemeyip içinde tutuyorsun sordukça söylüyorsun filan oysaki biz aştık onları ya. Umarım iyi gelir. Geçen sene 4-5 seans gitmiştik o dönem içi gelmişti sonra eşim ameliyat olunca bırakmak durumunda kaldık. Şimdi hayatımıza bambaşka bir şehirde pek çok yenilikle devam ediyoruz

Şunu da söylemek istiyorum biz normal zamanlarda her şeyi konuşabilen bir çiftiz, birbirinin yükünü hafifletmeye çalışan, sorumluluklarına bağlı, okuyan öğrenen araştıran. Ama zor zamanları yönetemiyoruz bu da çok açık.

Ay haksizsiniz yaa. Eşiniz de size benziyor. Arabada laf carpmissiniz gerginim diye. İşyerinde uzun beklediğiniz imanettiniz belki de ne ima ettiyseniz anlamış kocanız. Huysuzsunuz. Çocuğun yanında ağlamak nedir ayrıca küçücük kalbine derin yara acmissiniz . Bir de yatağa gelmesini mı beklediniz karşılıklı küfür hakaretten sonra. Kaos seviyorsunuz galiba .

Evet ben gerilmekten ve bunu ifade etmekte haksızım. Daha iyi yönetebilirdim gerginliğimi. Fakat bunun karşılığı bu kadar ölçüsüz tepkiler değildi. Bu kadarını hakketmedim. Kaostan da nefret ederim

Evet ben hatırlamıyorum yalan söylüyorsun diyor bir de bana. Ayrı yatmak konusu zaten yaram. Daha önce konuştum yapmayacağım diye söz verdi. O gece gelseydi belki daha farklı olurdu her şey
Tek kişilik kafanızda yaşıyorsunuz herşeyi. Dışardan bakınca huysuz hayatı zehir eden suratsız bir kadın olarak duruyorsunuz dur. İçinizde yok şöyle yapsa yok böyle yapsa. Bence kendiniz bireysel terapiye gidin. Aile eviniz kaoslu muydu alışkın olduğunuz kaosu yaratmaya çalışıyor olabilir misiniz ? Çocuğun yanında da ağlamayın birdaha

Acaba iş hayatından koptuğunuz için böyle olmuş olabilir mi? Çalışmak gerçekten insana çok iyi geliyor. Kendi iş ortamın olması kendi arkadaşların kendi kazandığın paranın olması falan. Erkekler her ne kadar çalışmasan da olur deselerde iş hayatından kopan kadına karşı bakışları değişiyor. Belki sizin surat asmanına bile bundan sinir oluyordur. Siz de full evde olunca ruh haliniz olumsuz etkilenmiş bence

Anneler de canı yandığında ağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…