Gidecek yeri yoksa kayinpederinizle kalirmisiniz

Onfo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2018
179
-168
98
34
Kayinpederin kalacak gidecek yeri yoksa evlenince yanınıza alirmisiniz.beraber yasarmisiniz

Bunun sorumluluğu o kadar büyük ki bugün kendi annesiyle yaşayan bir kadının benim sınavım bu anneme o kadar bagimliydim ki şimdi sınav oluyorum dediğini duydum . Ben yapamazdim konu sahibi kendinize ait bir eviniz olmayacak kavga edemeyeceksiniz ,opusemeyeceksiniz daha evli bile değilsiniz hiç biri olmayacak bilmiyorum çok ağır

Çok yaşlı ve bakıma ihtiyaç varsa altlı-üstlü oturur yardımcı tutarım. Gözüm hep üstünde olur çoluk çocuk uğrarız, bize uğrar arada ama düzeni olur. Bir olmayız.
O da Allah korkumdan olur aslında hiç istemem çünkü haketmiyorlar.

Ama yaşlı değil bakıma muhtaç değilse oğlu ilgilensin haftada bir uğrarım sıla-i rahim yapar evime dönerim. Çok isterse soyler yardımcı tutabilir .
Kıssadan hisse geline haksızlık etmemeli🤪

Ben bunu yaşadım . Gerçekten Çok zor bir karar, yaşamayan bilmez .Görüştüğüm kişi vaktiyle evlenirsek ömür boyu annesiyle aynı evde kalmakta diretmişti (annesinin şizofreni türü bir rahatsızlığı vardı ) . Ben ise Karşılıklı daire yada altlı üstlü daire olsun demiştim , kabul etmedi . Yolumuzu ayırdık.

Kayinpederin kalacak gidecek yeri yoksa evlenince yanınıza alirmisiniz.beraber yasarmisiniz
Kendi başına yaşamakta zorlanıyorsa ve tabi psikolojime zarar verecek kötü babalardan değilse yaşarım tabi zaten böyle bir durumda eşimde kendini kötü hisseder tek başına nasıl acaba diye düşünsün istemem aynı durumda benim babam ya da annem olsa onunda kabul etmesini isterdim ama tabi yaşamayınca bu durumları varsayım yapabiliyoruz :D

Aslında biraz daha detay verseniz ona göre yorum yapardık. Kayınpederin ayrı bir ev tutma imkanı maddi olarak varsa kendi evime en yakın olacak şekilde bir ev tutarım, Kayınpederin maddi imkanı yoksa eşim ve benim ona bir ev tutma imkanım varsa yine ev tutarım ama sağlıktan kaynaklı felçli olma vs durumu söz konusuysa evime alırım sokağa atacak halim yok ya.

Ben bu şekilde bir evliliği kabul etmezdim heralde. Hani çocuğun ilkokul ortaokul çağında olur,hastalık çıkar vs tabii ki ailelere bakılır. Ama böyle bile bile lades. Hem de en cicim aylarında bile evde bir yaşlı baba figürü. İnsan evliliğinden bir şey anlamaz.
Bir de yeni evlisin, kocanla oynasmak yok, açıp Tv'de sevdiğin diziyi izlemek yok, adetsindir karnına sıcak su torbası koyup sereserpe yatmak yok,ağız tadıyla kavga etmek yok.. Büyük bir sorumluluk.
Dini hasssiyetin varsa daha kötü, kendi evinde misafir gibisin. pijemayla , sudyensiz, başı açık vs de dolasamayacaksin...
Öyle başlayan evlilikten de bence hayır gelmez.
Ayrıca neden kednine bakamiyor ki? Geliri vs yok mu,bu yaşına nasıl gelmiş?
Bence en mantıklısı ona yakın bir daire tutmak, sık sık ziyaret etmek. Ama aynı evin içinde o iş olmaz.
İnsan sırf sevdiği için değil biraz da şu anki halinden daha iyi, daha mutlu olmak için evlenir. Böyle bir evliliği neden kabul edesiniz ki?

Aslında biraz daha detay verseniz ona göre yorum yapardık. Kayınpederin ayrı bir ev tutma imkanı maddi olarak varsa kendi evime en yakın olacak şekilde bir ev tutarım, Kayınpederin maddi imkanı yoksa eşim ve benim ona bir ev tutma imkanım varsa yine ev tutarım ama sağlıktan kaynaklı felçli olma vs durumu söz konusuysa evime alırım sokağa atacak halim yok ya.
Nişanlım evin tek oğlu , ablaları var onlarda evliler ,biz arada bakarız ederiz ama temelli yanimiza alamıyoruz dediler.. adamın tarafından kimse destek olmuyor ,yaşı çok fwzla değil ama ayrı eve çıkacak.maddi gücü yok

Ben bu şekilde bir evliliği kabul etmezdim heralde. Hani çocuğun ilkokul ortaokul çağında olur,hastalık çıkar vs tabii ki ailelere bakılır. Ama böyle bile bile lades. Hem de en cicim aylarında bile evde bir yaşlı baba figürü. İnsan evliliğinden bir şey anlamaz.
Bir de yeni evlisin, kocanla oynasmak yok, açıp Tv'de sevdiğin diziyi izlemek yok, adetsindir karnına sıcak su torbası koyup sereserpe yatmak yok,ağız tadıyla kavga etmek yok.. Büyük bir sorumluluk.
Dini hasssiyetin varsa daha kötü, kendi evinde misafir gibisin. pijemayla , sudyensiz, başı açık vs de dolasamayacaksin...
Öyle başlayan evlilikten de bence hayır gelmez.
Ayrıca neden kednine bakamiyor ki? Geliri vs yok mu,bu yaşına nasıl gelmiş?
Bence en mantıklısı ona yakın bir daire tutmak, sık sık ziyaret etmek. Ama aynı evin içinde o iş olmaz.
İnsan sırf sevdiği için değil biraz da şu anki halinden daha iyi, daha mutlu olmak için evlenir. Böyle bir evliliği neden kabul edesiniz ki?
Maddi durumu yetmiyor.adqm.esinden ayrı senelerdir oğluyla yaşamış .ayrı ev tutmayı düşündük ama 2 eve ayrı ayri kira odenirse yaklaşık,8 bini buluyo

Kendine bakamayacak durumda mı? Hani yakın oturup yemeği arada yapılır evi temizlenir vs..
Onu düşündük hatta ablasıyla kalacakto ablası yan çizdi
Ayrı ayrı kıra fatura ödeyecek maddi güçleri yok

Back
X