Görgüsüz İnsanlar!

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!

Son düzenleme:
Keşke edebiyatı her öğrenci yapabilse/herkes sevebilse tek hedefim öğrencilerime ve çevreme edebiyat sevgisi aşılamak ama maalesef olmuyor. Edebiyat bilgisi de tıpkı müzik gibi,spor gibi,dans gibi ilgi ve yetenek ile oluşacak bir kültüre ihtiyaç duyuyor.

Ayrıca Galatasaray Hukuk için evet sözel alanda çok iyi olmak lazım mesela sınava giren 1.5 milyon kişiden ilk 50 içinde yer almak gibi

Kimi insanlar böyledir. Olmayanı bile ballandira ballandira anlatirlar hava olsun diye. Merak etme tahmin ettiğin gibi çoğu yalandır. Kimi insanlar da aman nazar değmesin aman ayıp olur karşıdaki insana vs diyerek olanı gizler. Mesele annenin sana tavrı. Bak elalem senden başarılı falan diyerek seni darlıyor mu yoksa umrunda değil mi? Her şekilde başkalarinin dediklerini takma kafana zaten.

10-15 sene sonra çocuğuna verdiği süt miktarı ile övünen, doğurduğu canlının pipisi var diye gururlanan kadınlar olacak çevrende. O yüzden bu durumu kabullen ve kafaya takma. Yaşın küçük daha, neler göreceksin bir bilsen. Şimdiden insanları dikkate almamayı öğrenirsen daha az yıpranırsın.

bazıları bunu amaç edip yaşıyor bu hayatı ,
Şahan Gökbakarın eşine yaptırdığı gibi kızı annesine diyordur.
- Öv Beni Anne , daha çok övv

Böyle annelerden Allah evlatları korusun çok tehlikeli hırs kurbanları. Bu ülkenin işini iyi yapan her sektörden insana ihtiyacı var. Kuaföre gitmesinler o zmn. Sen sevin öyle bi annen yok

Bizimde var cevremizde böyle övüngeçler ama umursamamak en güzeli,
Zaten bi süre sonra sizden uzaklaşıp övünecek başka birilerini buluyorlar

Haklısınız. Her şey burun kıvırdılar, öyle dercesine konuştular şeklinde anlatılmış. Karşı taraf başarılı olunca komplekse girmiş sanırım.
Evet aynen oyle, somut bi sey yok anlatim tarziyla insanlari manupule etti millet gaza geldi yorumlar yorumlar
Ben konu sahibinin tarzini cozdum artik, butun konulari bu havada.
Karsilikli sohbet etmişler, benim aklima boyle bi sey gelmezdi mesela ama kompleks işte. Hemen moral bozmuş.

Haklısınız. Her şey burun kıvırdılar, öyle dercesine konuştular şeklinde anlatılmış. Karşı taraf başarılı olunca komplekse girmiş sanırım.
Hayır bu tam olarak görgüsüZlüktür benim sırf annesinin hırsı yüzünden gen lisesi kazanıp okuyamayan psikolojik sorunları çıkan bi öğrencim vardı okulu bıraktı sonunda. Benim annem asla böyle konuşmazdı kimseyi kıskandırmaya çalışmazdı o bayan da ne niyetle anlatır ve karşısındakini küçümser ki

Evet oyle anneler var da konuyu bir daha okuyun bence. Ortada somut tek bi sey dahi yok.
Kiskandirmaya calismak diye de bi sey yok iki akran olunca sohbet edilmiş.
Ayrica övünse dahi tabiki övünecek. Kizi başariliymiş övünsün en dogal hakkidir. Bunu gorgusuzluk olarak adlandirmak karsidakinin kiskancligiyla alakali

Tamam da şimdi siz çok zenginsiniz diyelim evinize temizliğe gelen bayana kendi zenginliğinizi öve öve anlatır mısınız? Buna benzetiyorum bu karşılaştırmalar gençlerin arasını da olumsuz etkiliyor

Mesela suraya bakalim. Kalin yazilar asıl diyalog, geri kalan konu sahibinin kompleksi.
İki yasit bi araya gelince kadin sormus hangi liseye gidiyorsun, o demis anadolu lisesine gidiyorum, digeri demiş fen lisesine gidiyor. Diyalogun normalligine bakar misiniz?
Konu sahibinin zaten “ben sehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum” diye bize belirtmesi her seyi ele veriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…