Yahu ne alakasi var ayni sey mi bunlar?Tamam da şimdi siz çok zenginsiniz diyelim evinize temizliğe gelen bayana kendi zenginliğinizi öve öve anlatır mısınız? Buna benzetiyorum bu karşılaştırmalar gençlerin arasını da olumsuz etkiliyor
Evet aynen oyle, somut bi sey yok anlatim tarziyla insanlari manupule etti millet gaza geldi yorumlar yorumlar
Ben konu sahibinin tarzini cozdum artik, butun konulari bu havada.
Karsilikli sohbet etmişler, benim aklima boyle bi sey gelmezdi mesela ama kompleks işte. Hemen moral bozmuş.
Hayır bu tam olarak görgüsüZlüktür benim sırf annesinin hırsı yüzünden gen lisesi kazanıp okuyamayan psikolojik sorunları çıkan bi öğrencim vardı okulu bıraktı sonunda. Benim annem asla böyle konuşmazdı kimseyi kıskandırmaya çalışmazdı o bayan da ne niyetle anlatır ve karşısındakini küçümser ki
Hastayım ösym’nin sınavları üzerinden sidik yarışı yapan tiplere.Merhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Aman, boşver canım ya! Sen kendini bildikten sonra. Bak ben sana söyleyeyim, onlar anca sallıyordur..Merhaba. O kadar sinirliyim ki. Bugün annemle birlikte kuaföre gittik. Saçlarımızı kestirecektik. Gittik sıramızı bekliyoruz. Yanımızda da bizim gibi sıra bekleyen bir kadın ve benim yaşlarımda olduğu anlaşılan bir genç kız var. Annemle bu kadın sohbet etmeye başladılar. Biz şu anda yazlıktayız. Kışın başka bir şehirde yaşıyoruz. Öğrendik ki o teyze ve kızı da bizimle aynı şehirde yaşıyormuş. Öyle öyle sohbet ilerledi. Kızla yaşıt olduğumu öğrendim. Bu arada bu teyze bana sordu,hangi liseye gidiyorsun diye. Ben şehrin en iyi anadolu lisesine gidiyorum. Söyledim okulumun adını. İkisi de burun kıvırdı,anadolu liseleri de lise mi dercesine. Teyze övüne övüne,benim kızım fen lisesine gidiyor dedi. Ben hiçbir şey demedim,ne güzel,ne mutlu size dedim yalnızca. Kadın devam etti yok kızı okul birinciliğini birkaç puanla kaçırmış da,yok öğretmenlerin bile eksiğini yakalayan bir öğrenciymiş de,yok cerrah olacakmış da. Daha sonra bana alanımın ne olduğunu sordular. Eşit ağırlık olduğunu ve iç mimarlık istediğimi söyledim. Yine aynı edayla burunlarını kıvırdılar. Kız oradan atılmasın mı, ama canım Edebiyatı herkes yapar diye. Ve en can alıcı nokta ise şuydu. Kadın yine konuşmaya,kızına methiyeler düzmeye devam etti. Şöyle dedi: Kızım lise tercihlerinde Galatasaray Lisesi'ni tutturdu ama gitmek istemedi. Çünkü orası sözel ağırlıklı bir okul dedi.
Yahu insaf be teyze o kızın gittiği fen lisesini biliyorum ben,en fazla 480-490'lar ile öğrenci alıyor. O puanla Galatasaray Lisesi'ne mi girilir? Uyduracak bari mantıklı bir yalan uydursun. Çok sinirlendim. İnsanlar böyle kendilerini aşırı abartılı bir şekilde övmekle ne elde ediyorlar anlamıyorum!
Hakikaten ya sütüyle övünen düzgün kadın kılıklı hanzolara gıcık oluyorum.etraf ukala cahil kadınla kaynıyo bu tipler yüzünden kimseyle muhattap olmamak en iyisi gibi geliyo.normal insan kalmamış10-15 sene sonra çocuğuna verdiği süt miktarı ile övünen, doğurduğu canlının pipisi var diye gururlanan kadınlar olacak çevrende. O yüzden bu durumu kabullen ve kafaya takma. Yaşın küçük daha, neler göreceksin bir bilsen. Şimdiden insanları dikkate almamayı öğrenirsen daha az yıpranırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?