- 1 Ekim 2010
- 21.740
- 53.880
- 798
- Konu Sahibi KarrTanesii
-
nasıl öğrendin bunu canım, kendi mi arayıp söyledi, aracı mı söylediKizlar, lütfen tartismayalim. Herkes istedigi gibi yasamakta özgür. Ister görücü, ister degil.
Kararimiz olumsuz, dua edenler icin cok tesekkürler
Kızlar son durum ne ?
Birisi özet geçebilir mi lütfen...
nasıl öğrendin bunu canım, kendi mi arayıp söyledi, aracı mı söyledi
Hayırlısı olsun canım, umarım aradığın kişiyi tez vakitte bulursun.
Hatırlıyorum tabii, hatırlamaz mıyım? Bir anda kırklara yedilere karıştın neredesin kız sen? Neyse konuyu dağıtmayayım özele gel, özele...Kilic baligim gelmis vay lililiiiii
Beni hatirlar mi teeee eski zamanlarda az basini agritmamistim hatirlar mi bilmem ammaa:)))
Nasipse el.getirir yel getirir sel getirir demisler vesselam.
Herseyin hayirlisi
Ben konuyu en başından beri takip ediyordum. Sonucun olumsuz olacağı belliydi ama yinede ben çok hüzünlendim... hakkınızda hayırlısı olsun
Her Nasip vaktine esirdir, hayırlısı olur insallahKilic baligim gelmis vay lililiiiii
Beni hatirlar mi teeee eski zamanlarda az basini agritmamistim hatirlar mi bilmem ammaa:)))
Nasipse el.getirir yel getirir sel getirir demisler vesselam.
Herseyin hayirlisi
hangi istatistiklermiş onlar ya?
kim, neyi araştırıyormuş?
bu kadar sorunlu evlilik, bu kadar kadın cinayeti, bu kadar şiddet hepsi flörtle evlenenlerden mi çıkıyor?
görücü usulü evlenecek adam pasif, ezik adamdır benim gözümde de.
gerçek yüzünü saklamak ne demek?
görmek isteyen kadın görür, araştırmak isteyen flört edenken de araştırır.
ne güzel iş, elin herifi çıkacak karşıma bin türlü akraba baskısı 2 ay konuşup hop aynı yatak.
evlendim diye vücudumu sere serpe elin adamına mı teslim edeceğim yani?
sevdiğim, aşık olduğum adamla sevişmek varken nedir bu iş?
burada daha yeni bir konu vardı görücü usulü birini bulmuşlar da adam evli çıkmış sonradan.. yaaa ne de güzel araştırıyorlarmış hahaha
Usulü bilmeden direk karşı olduğunuz için yerden yere vurmussunuz. .
Haksizsiniz ..
Nasıl ki her konuda iyi kötü ornekler olduğu gibi bu konu da da aynı şeyler mevcut ..
Bende burada defalarca çok severek evlendim ama diye başlayan o kadar çok konu okudum ki ...
Görücü usulü denen şey ailenin kız bulmasından ziyade hani burada arkadaşlar a verdiğimiz tavsiyeler gibi aynı kültür aile uyumu gibi kriterlere bakılıyor bi bakıma denklik sosyal statü uygunluk vs vs ... Siz bunu yanlış algilamissiniz
Dediğiniz gibi de 2 ay sonra evlenip yatağa giden yoktur var sa da o çok ayrı bir kesim .. insanlar tanışıp bir süre görüşüp (5 6 ay mesela ) flortlesip sonrasında karar veriyor ve birşeyler hissetmeden olmaz bu işler ....
İstisnalar herzaman vardır ama bütün gorucu usulu evliliklerı buna katmak saçmalık ...
konumu iyi oku derim toplum severek evlendim diyenler ne kadar tanımış ki, bu toplum yeni tanıyor dedim dikkat edersen, bizimkilerin flört dediği işte ayda bir masa tepesinde lak lak.. gerisine babası izin vermez çoğunun işte ayda yılda bir kaçarsa bir yerlere bir de o.
bu şekilde kim kimi tanır?
evet ilişkilerin garantisi olmaz ancak tanımak için ortam hazırlamak gerek.
seyahat etmek, sergi gezmek, arada kızdırmak test etmek vs gerek.
tüm olan bitene rağmen hödük çıkarsa o da şans işte.
ama böyle lak lakla hemen evlenmeye karar vermek bana tuhaf geliyor.
usulü bilmeyen kim ayrıca?
gayet de iyi biliyorum yakından görmüşlüğüm var.
sosyal uyum aile uyumu vs bu kadar sorunlu evlilik var uyumsuzluk yüzünden bitme aşamasına gelen hepsi severek evlenenlerden mi?
kendine saygısı olan bir kadın, kendini bir ''mal'' olarak gören bu görücü anlayışa karşı olmalı. formatı değişse de özü aynıdır. yarın başlık parasının da formatı değişir o zaman da destekleyecek misiniz?
Sebebini acıklamadı. Hödükmüşniyw olumsz oldu ki onu merak yaptim
Bu tanimlamaya göre, bizim görüsmede görücü usulü olmamis anlamina geliyor, cünkü araci ikimizin ortak arkadasi. Araci/arkadasimiz ailelerinde haberi olacagi sekilde yaklastigi icin görücü usulü diyorum.Konu sahibi için hayırlısı diyorum...
ikincisi şimdi eskisi gibi olmasa da özü aynı.. daha eş seçerken ailesinin ağzına bakan adam evlenince farklı olur mu?
biz çok mutluyuz diyenlere aldanmayın bardan evlenip de mutlu olan çok kişi biliyorum o zaman hepimiz kulüptür bardır gezelim o şekilde.
erkek ya da kadın eş seçimini kendi yapmalıdır. kendi tanımalıdır.
mesela tanıdığınız insanlar aracı olabilir ama aile olursa orada sıkıntı oluyor.
ikisi arasında fark var.
flört, sevgi, aşk gibi kavramları yeni yeni tanıyor bu toplum 40-50 yıl öncesine kadar hep görücü kafasıyla evleniyorlarmış çok mu mutlu bir toplum olduk?
aileler çocuklarına özellikle kızlarına hadi kızım sana bir herif bulduk evlen mi diye öğütlüyor yoksa oku, iyi bir kısmet bul diye mi öğütlüyor?
kendi mutlu olan anne neden kızına da kendisi gibi evlenmesini öğütlemesin değil mi?
Sebebini acıklamadı. Hödükmüş
Hayir o 2 gün sonra kendisi söyledi. Bende hic birsey sormadim, ayni karari bende onayladim. Krali olsa ne yazar, kimse icin gururumu hice sayamamHayirlisi olsun. Sen mi sordun kararini ?
Boşver hayatım...Kendisi olumsuz oldugunu söyledi, hayırlısı böyleymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?