Görücü usulü tanisma

Bende ,eşimde zorla görüşmeye gittik. İlk görüşte hissetmiştim, o benim eşimdi beni hiç yanıltmadı bu zamana kadar yaşadığım her şeyden öteydi, ve bu zamana kadar hissettiğim şeylerden çok farklıydı benim eşim beni üzerken bile mutluydum, sakindim ona güvenim hiç sarsılmadı hiç zora düşmedim hiç acaba demedim. Ve hikayemiz görücü usulu densede aslında bambaşka. Ben büyük bir yıkımın ardından içimdeki hüznü ve sevgiyi çiçek bakımına verdim, karşı komşumun akrabasıydı, o beni görüp bizi tanıştırmak istedi. Bu çiçeklere böyle güzel bakan insanda sever demiş. Eşim karşıya her geldiğinde bizim cama bakar keşke burdan bi kız bana baksa, beni sevse heyecanla bakışsak diye düşünürmüş. Aslında hayat tam istediğimiz gibi ama biz adapte olmakta zorlanıyoruz.
Bu arada 13 ay sonra evlendik, bol bol gezdik, eşim tüm gece çalışıp sabah beni görmeye defalarca geldi.

Kilic baligim gelmis vay lililiiiii
Beni hatirlar mi teeee eski zamanlarda az basini agritmamistim hatirlar mi bilmem ammaa:)))

Nasipse el.getirir yel getirir sel getirir demisler vesselam.
Herseyin hayirlisi
Hatırlıyorum tabii, hatırlamaz mıyım? Bir anda kırklara yedilere karıştın neredesin kız sen? Neyse konuyu dağıtmayayım özele gel, özele...

Ben konuyu en başından beri takip ediyordum. Sonucun olumsuz olacağı belliydi ama yinede ben çok hüzünlendim... hakkınızda hayırlısı olsun

Konu sahibi için hayırlısı diyorum...

ikincisi şimdi eskisi gibi olmasa da özü aynı.. daha eş seçerken ailesinin ağzına bakan adam evlenince farklı olur mu?

biz çok mutluyuz diyenlere aldanmayın bardan evlenip de mutlu olan çok kişi biliyorum o zaman hepimiz kulüptür bardır gezelim o şekilde.

erkek ya da kadın eş seçimini kendi yapmalıdır. kendi tanımalıdır.
mesela tanıdığınız insanlar aracı olabilir ama aile olursa orada sıkıntı oluyor.
ikisi arasında fark var.

flört, sevgi, aşk gibi kavramları yeni yeni tanıyor bu toplum 40-50 yıl öncesine kadar hep görücü kafasıyla evleniyorlarmış çok mu mutlu bir toplum olduk?
aileler çocuklarına özellikle kızlarına hadi kızım sana bir herif bulduk evlen mi diye öğütlüyor yoksa oku, iyi bir kısmet bul diye mi öğütlüyor?
kendi mutlu olan anne neden kızına da kendisi gibi evlenmesini öğütlemesin değil mi?

Usulü bilmeden direk karşı olduğunuz için yerden yere vurmussunuz. .

Haksizsiniz ..

Nasıl ki her konuda iyi kötü ornekler olduğu gibi bu konu da da aynı şeyler mevcut ..

Bende burada defalarca çok severek evlendim ama diye başlayan o kadar çok konu okudum ki ...

Görücü usulü denen şey ailenin kız bulmasından ziyade hani burada arkadaşlar a verdiğimiz tavsiyeler gibi aynı kültür aile uyumu gibi kriterlere bakılıyor bi bakıma denklik sosyal statü uygunluk vs vs ... Siz bunu yanlış algilamissiniz

Dediğiniz gibi de 2 ay sonra evlenip yatağa giden yoktur var sa da o çok ayrı bir kesim .. insanlar tanışıp bir süre görüşüp (5 6 ay mesela ) flortlesip sonrasında karar veriyor ve birşeyler hissetmeden olmaz bu işler ....

İstisnalar herzaman vardır ama bütün gorucu usulu evliliklerı buna katmak saçmalık ...

konumu iyi oku derim toplum severek evlendim diyenler ne kadar tanımış ki, bu toplum yeni tanıyor dedim dikkat edersen, bizimkilerin flört dediği işte ayda bir masa tepesinde lak lak.. gerisine babası izin vermez çoğunun işte ayda yılda bir kaçarsa bir yerlere bir de o.
bu şekilde kim kimi tanır?

evet ilişkilerin garantisi olmaz ancak tanımak için ortam hazırlamak gerek.
seyahat etmek, sergi gezmek, arada kızdırmak test etmek vs gerek.
tüm olan bitene rağmen hödük çıkarsa o da şans işte.
ama böyle lak lakla hemen evlenmeye karar vermek bana tuhaf geliyor.

usulü bilmeyen kim ayrıca?
gayet de iyi biliyorum yakından görmüşlüğüm var.
sosyal uyum aile uyumu vs bu kadar sorunlu evlilik var uyumsuzluk yüzünden bitme aşamasına gelen hepsi severek evlenenlerden mi?

kendine saygısı olan bir kadın, kendini bir ''mal'' olarak gören bu görücü anlayışa karşı olmalı. formatı değişse de özü aynıdır. yarın başlık parasının da formatı değişir o zaman da destekleyecek misiniz?

Bence çaktırmaman daha iyi olmuş. Sen odan cevap bekle ve bu sırada hayallere kapılma yani kendini hemen kaptırma sadece akışına bırak

Yakından gördüğünüz görücü usuller demek ki normal günümüzde olan şekilde değillermiş zaten anlatmak istediğim bu ...

Her iki taraftada iyi veya kötü örnekler mevcut .. isteyen istediği şekilde evlenebilir

Sizin anlattığınız şey toplumumuzda ki genel sorun aslında ..

Sevgilisi olupta ailesi bilen kız sayımız ne kadardır acaba .. kaçak göçek bulusmlarda tanımaya çalışılan insanlar sonrası yine aynı..

Neyse bakış açısı diyeceğim.. bu kadar genel ucu acik bir konu da bu kadar keskin ve sert soylemleriniz bana göre yanlış olduğu için cvp yazma gereği duydum ..

Herkesin kendi özgür iradesi ve düşüncesi saygı duymak gerekir diye düşünüyorum sadece .. İyi geceler

Bu tanimlamaya göre, bizim görüsmede görücü usulü olmamis anlamina geliyor, cünkü araci ikimizin ortak arkadasi. Araci/arkadasimiz ailelerinde haberi olacagi sekilde yaklastigi icin görücü usulü diyorum.

Hayirlisi olsun. Sen mi sordun kararini ?
Hayir o 2 gün sonra kendisi söyledi. Bende hic birsey sormadim, ayni karari bende onayladim. Krali olsa ne yazar, kimse icin gururumu hice sayamam
Olmasini istemistim, siz sırdaşlarımada bunu söyledim, ama onun bilmesine gerek yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…