- Konu Sahibi KarrTanesii
-
sanirim sizin istatisklerden haberiniz yok gorucu evlenenlerin daha mutlu oldugu konusunda ayrica flortte de hic tanimiyorsun gorusuyorsun bulusuyorsun gorucu usulunde yine ailenin bilgisi dahilinde ve arastiriyorlar.flort ederken de adam gercek yuzunu gostermeyebiliyor evlenince turlu turlu huyu cikiyor bu da sans isi malesefBuradaki tüm mesajları okudum. Bir aracı var aileler biliyor diye tanımadığınız adamla buluşup konuşmak, hatta evlilik planı yapmak, mesaj attı mı atacak mı diye beklemek sizce gerçekten tuhaf degil mi?
İlk buluşmasında evlilik konuşup sonrasında ortada görünmeyen var. Bu mu yani görücü usulü?
Gerçek hayatta her davranışını görüp tanıyacağınız zamanla içinize sinen ve zamanla ilerleyen, üç beş ayda paket program olmayan ilişki bence cok daha sağlıklı.
Çaydan çaya koşup, cevap bekleyip, olumlu cevap alınca koşa koşa sözlenmek filan bilemiyorum... cidden bir an farklı devirlerde yaşadığımızı düşündüm.
Görücüyü boşverip kendi tanısacagımız ilişkiler yaşayın derim. Hem görücüyle kız bakılan erkek de pasif oluyor. O yaşa gelmiş, iş güç sahibi normal bir adamın sevgilisini kendisi bulabilmesi Lazım.
Görücü usulu demek tanımadığın insanla evlenmek değil biz bir iliskiye baslasak belli aşamalardan geçireceğiz ama aile en azindan bizi bilip ona elemeden geçiriyor
Sizin istatisklerden haberiniz
sanirim sizin istatisklerden haberiniz yok gorucu evlenenlerin daha mutlu oldugu konusunda ayrica flortte de hic tanimiyorsun gorusuyorsun bulusuyorsun gorucu usulunde yine ailenin bilgisi dahilinde ve arastiriyorlar.flort ederken de adam gercek yuzunu gostermeyebiliyor evlenince turlu turlu huyu cikiyor bu da sans isi malesef
Bende katılıyorum. Bu demekki adam iki lafı biraraya getiremiyor, kadınlarla sorunu var, cinsellige kadar uzanıyor yaa.Burada anlatılan hikayeler de görücü usulü ve sağlıksız. Nitelikli bir insanın evlenmek için "haber saldıracağını" düşünmüyorum. Görücü usulü tanısan bir erkeğin niteliksiz, kendi işini kendi yapamayan biri olduğunu düşünüyorum. İşşnde gücünde düzgün bir adamın kendi istediği kızla tanışıp, evlenebilmesi Lazım bence.
Kaldı ki telefon başında beklemek, gün aşırı yeni adayla görüşmek, buluşmada hemen evlilikten bahsetmek ve buna rağmen arayıp sorulmamak, üc dört ay içinde yenisini bulup hemen nişanlanmak filan aşırı tuhaf işler.
burda flort ederken cok ilgiliydi ama simdi umrunda degilim gibi konular da cok fazla.bende Esimle gorucu usulu evlendim sevildigimi de kiymetli oldugumu da cok guzel hissetirdi zaten her onune gelenle evlenmiyorsun biseyler hissedince oluyor.ayrica esim her yonden cok donanimli anlayisli harika bir koca harika bir evlat ve en onemlisi de cok iyi bir baba.Burada anlatılan hikayeler de görücü usulü ve sağlıksız. Nitelikli bir insanın evlenmek için "haber saldıracağını" düşünmüyorum. Görücü usulü tanısan bir erkeğin niteliksiz, kendi işini kendi yapamayan biri olduğunu düşünüyorum. İşşnde gücünde düzgün bir adamın kendi istediği kızla tanışıp, evlenebilmesi Lazım bence.
Kaldı ki telefon başında beklemek, gün aşırı yeni adayla görüşmek, buluşmada hemen evlilikten bahsetmek ve buna rağmen arayıp sorulmamak, üc dört ay içinde yenisini bulup hemen nişanlanmak filan aşırı tuhaf işler.
Ben de henüz ilişki yaşamadım ve düşündüğünüz gibi herhangi bir sosyal ya da cansel problemim yok. Bunlar nasip kısmet meselesi bazen bizler adım atarız karşıdan adim gelmez bazen ise karşı taraf adım atar bizler tepki vermeyiz ben hep sağlam adımlarla atmaya gayret ettim. Pek çok insan kimseyi bulamadığı için değil daha sağlam bir temele sahip olduğu için görücü usulünü tercih ediyor. Benim için ise görücü tavsiye ya da flört fark etmez seviyeli olduğu müddetçe.Burada anlatılan hikayeler de görücü usulü ve sağlıksız. Nitelikli bir insanın evlenmek için "haber saldıracağını" düşünmüyorum. Görücü usulü tanısan bir erkeğin niteliksiz, kendi işini kendi yapamayan biri olduğunu düşünüyorum. İşşnde gücünde düzgün bir adamın kendi istediği kızla tanışıp, evlenebilmesi Lazım bence.
Sizin istatisklerden haberiniz
sanirim sizin istatisklerden haberiniz yok gorucu evlenenlerin daha mutlu oldugu konusunda ayrica flortte de hic tanimiyorsun gorusuyorsun bulusuyorsun gorucu usulunde yine ailenin bilgisi dahilinde ve arastiriyorlar.flort ederken de adam gercek yuzunu gostermeyebiliyor evlenince turlu turlu huyu cikiyor bu da sans isi malesef
Bu tur konular flort edenlerde de oluyor etmeyenlerde de benim duyduklarim flort ederken kiskanclik ugruna kurban gidiyor ya da kadin ayrilmak istiyor erkek olduruyor ya kara topragin ya benimsin diye sacma bi zihniyetle ayrica asla aile baskisi soz konusu olmuyor bizim usulumuzde iki ayda da evlenilmiyor.artik eski gorucu usulu yok zaten.esimden once de gorustuklerim oldu kabuletmedim kimse de bise demedi esimin de once gordukleri oldu ama o da kabuletmedi birbirimizi gorunce etkilendik ve cok sevdik hatta asik olduk esimin beni 1 saat gormek icin 4 saat yol cektigini bilirim.soz nisan doneminde de daha iyi tanidik sonra evlendik.erkek gercek yuzunu gorucu usulunde de gizleyebilir flort ederken de bu şans isi malesef.hangi istatistiklermiş onlar ya?
kim, neyi araştırıyormuş?
bu kadar sorunlu evlilik, bu kadar kadın cinayeti, bu kadar şiddet hepsi flörtle evlenenlerden mi çıkıyor?
görücü usulü evlenecek adam pasif, ezik adamdır benim gözümde de.
gerçek yüzünü saklamak ne demek?
görmek isteyen kadın görür, araştırmak isteyen flört edenken de araştırır.
ne güzel iş, elin herifi çıkacak karşıma bin türlü akraba baskısı 2 ay konuşup hop aynı yatak.
evlendim diye vücudumu sere serpe elin adamına mı teslim edeceğim yani?
sevdiğim, aşık olduğum adamla sevişmek varken nedir bu iş?
burada daha yeni bir konu vardı görücü usulü birini bulmuşlar da adam evli çıkmış sonradan.. yaaa ne de güzel araştırıyorlarmış hahaha
Katiliyorum tamamen kismet ben flort edilmesine kesinlikle karsi degilim ama gorucu usulunede genelleme yapilinca kotu diye cevap verme ihtiyaci duydum.Allah aşkına bu neyin tartışması, görücü usulü, flört, aşk meşk. Bunlar tamamen göreceli kavramlar.
Bu işler biraz şans, biraz mantık işi.
Görücü evlenip mutlu olanda çok, flört le olabda. Kimse boşuna kendi benimsediği fikrin doğruluğunu ispat etmeye çalışmamalı.
Aklını kullananın şansı bir adım önde olur
Bu tur konular flort edenlerde de oluyor etmeyenlerde de benim duyduklarim flort ederken kiskanclik ugruna kurban gidiyor ya da kadin ayrilmak istiyor erkek olduruyor ya kara topragin ya benimsin diye sacma bi zihniyetle ayrica asla aile baskisi soz konusu olmuyor bizim usulumuzde iki ayda da evlenilmiyor.artik eski gorucu usulu yok zaten.esimden once de gorustuklerim oldu kabuletmedim kimse de bise demedi esimin de once gordukleri oldu ama o da kabuletmedi birbirimizi gorunce etkilendik ve cok sevdik hatta asik olduk esimin beni 1 saat gormek icin 4 saat yol cektigini bilirim.soz nisan doneminde de daha iyi tanidik sonra evlendik.erkek gercek yuzunu gorucu usulunde de gizleyebilir flort ederken de bu şans isi malesef.
Hayirlisi hakkinizda insallah gonlunuze gore birisi cikar karsinizaKizlar, lütfen tartismayalim. Herkes istedigi gibi yasamakta özgür. Ister görücü, ister degil.
Kararimiz olumsuz, dua edenler icin cok tesekkürler
Mune her konuya gelip orta yolu bulmak çok hosuma gidiyor .KarrTanesii hakkınızda hayırlısı olsun.
Hanımlar,
flört etmek iyidir, hayır görücü usülü iyidir kavgasına dönmüş resmen, ister flört edin ister görücü usülü tanışın, birinin diğerinden iyi veya kötü olduğunu söyleyemezsiniz, mühim olan hangi şekilde olursa olsun mutlu ve huzurlu bir evliliğiniz var mı? Allah mesut bahtiyar etsin, ağzınızın tadı bozulmasın.
Evlenme şekillerinizi savunurken bir diğerini karalamayın lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?