- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
- Konu Sahibi Deve tabani
-
Bunu bende yapamiyorum. Hersey an gibi aklimda. Unutmayida affetmeyide dusunmuyorum.Ben asla yüz vermezdim ve gitmesini istemezdim. Önce o lafları için benden özür dileyecek, sonra eşim isterse gidebilir.
Sen de bir insandın ve lohusaydın neden onlar bu kadar ince düşünmedi?
Hamileliğimde ve Lohusalığımda bana kötü şeyler yapan kim varsa asla affedemiyorum, normalde kinci değilim ama yok yapamıyorum. Herkes kendisine her tür iyilik yapılsın istiyor ama başkasına gelince yapmazlar.
Gitme demezdim ama git de demezdim. Eğer bana ve bebeğime yapılanları vicdanın kabul ediyorsa buyur git derdim, daha da karışmazdım.
Is kocada bitiyor zaten , es saglam durunca digerleri bisey yapamiyor .O gorumcenin kocasida konusmuyo benle isin garip tarafi olayin onunla hic bir alakasida yok. Tamam kocaml ablasi baska ama milletde ne kocalar var.
Bana görümcem ne hakaretler yazdı ne hakaretler... Evime geldi bana ne imalarda bulundu...Iyi akşamlar hanimlar.
Yani sinirliyim üzgünüm bilemiyorum.
Öncelikle cok kısa ozet geceyim kucuk gorumcemle konusmuyoruz bir kac yıldır.
En son kavga gecen bayramda yaşandi. Kp bayranlasin diye bana rica etti ayni masa etrafinda oturuyorduk ve ben bayram gunu vs diyip elimi uzattihimda Edepsizler terbiyesizler burasi benim babamin evi defol gitler havada ucuştu. Ben o dönem lohusa sayilirdim bebegim 2 aylikti. Bebegi ilk defa goruyodu ama benle kavga etmekten yegenini bile gözu görmedi. Ve esim bana begonfil iceri git cevap verme sen iceri gec lutfen tarzinda konusup arkamdan geldi vs. Kendince durumu kurtarmaya calisti ama donupte abla sen hayirdir demedi. Sadece kp oturttu karsisina o ayıp vs dedi.
Gelelim bugune. Gorumce dogum yapti 5 gun oluyor . Bizden 2.5 saatlik uzakta bir sehirde.
Esim biraz önce ne dersim begonfil yarin gitsem diyorum mesafeli bi sekilde hayirli olsun der gelirim uzerime duseni yaparim dedi.
Yani yeni yegeni oldu kizlar bir tarafim gormek istiyodur begonfil buna ne sen ne baskasi engel koyamaz diyorum.
Ama icim cız etti kızlar. Bizim bebegimizi görmek icin yeltenmedi bu ustune diger gorumceyi doldurdu ayni apartmandayiz diger gorumceyle ben kiz kardesimi ezip gidemem falan muhabbetleriyle o da yegenini görmedi. Ya cok karisik anlatiyorum muhtemelen ama kimse bizim cocugumuz icin uzerine duseni yapmadi. Tamamen sevgi maneviyattan bahsediyorum.
Bizim cocugumuz o kadar yok sayılırken onun bunu dusunmesi bilmiyorum uzuldum sanki.
Yanlis anlasilmaktan da korkuyorum ben o laflarin uzerine bile esime dedim ki ablandir konus gorus ama benim icin bitti hep bu edepsizlikleriyle yüz göz oluyorum dahada yeter dedim.
Yani bize yapilanlar esim icin vız geldi tıris gitti gibi hissediyorum. Cocugum 9 aylik suan. O kadin bir kere gördü. Ve tek kare fotosunu istememis kardesinden. Yani bilmiyorum anlatamiyorum kucucuk bir bebek kızgınlıgimi kırgınlıgimi bu bebek uzerinden ifade etmek istemiyorum ama o kadar cok edepsizlik yaptıki hangi birini anlatsam. Yani kör öldü badem gözlü oldu derler ya dogum yaptı diye bilmiyorum işte.
Yani beni ezip geciyo gibi sen kösede kırıl begonfil bizim cocuklar önemsenmesin begonfil ama ben uzerime duseni yapayim. Abi düsmesin üzerine ya düsmesin artik.
Onca lafı hakareti unutup hazmedip gidebiliyosan tabiki git ben sana git de diyemem gitmede diyemem canım dedim sakin bir sekilde. Tamam degerlendirelim bi dedi ama istekli yani. Yegeni sonucta. Oraya gidip lohusa kadina suratta yapmasin ama abi bende lohusaydim be o bagirirken yavrum korkmustu. Yani beni yok sayıyo gibi hissediyorum. Of bilmiyorum .
Yanlıs dusunuyorsam lutfen duzeltin.
Erkekler düz mantık gidiyorlar. Normal basit bir şey olsa kardeştir bir şey olmaz derdim. Ama bu tarz şeyler asla kabul edilemez.Bunu bende yapamiyorum. Hersey an gibi aklimda. Unutmayida affetmeyide dusunmuyorum.
Ha iste demek istedigim bu. Bize yapilan bize yapıldi yani bana yavruma. Ama esimle hic alakasi yoktu sanki bunca seyin. Ben kırsın döksunde demiyorum ama lafa gelince biz bi butunuz icraatta tıs yani.Is kocada bitiyor zaten , es saglam durunca digerleri bisey yapamiyor .
Tamam kardesi ama kardeslerde haddini bilsinler... benimde başıma boyle olay geldi benim ki küçük kaynimla ilgiliydi... esim direkt benim karima yapilan bana yapilmistir dedi.... kaynim aradi abi ozur dilerim dedi.. esim benden degil adadan ozur dileyeceksin dedi kapatti teli ve kardesini sildi telden ...
Tamam kardesin kardesi silmesi hos degil ama onlarda bi zahmet haddini bilsinler....
Evet gitmesi bu anlama geliyor. Yaptiklarinin onemi yok. Hatta sen haklisin bak karimi cocuklarimi biraktim geldim. Cunki sen kanbagi varya ablamsın hani.Erkekler düz mantık gidiyorlar. Normal basit bir şey olsa kardeştir bir şey olmaz derdim. Ama bu tarz şeyler asla kabul edilemez.
Resmen “oh kardeşim sen o gün bize çok iyi yaptın, çok iyi ayar verdin, yeğenini de hiç görmedin hepsi bizim suçumuz, istediğin zaman gelip tekrar ağzımıza edebilirsin o yüzden ayağına geldim” demek gibi bir şey oluyor. Kusura bakmayın ama böyle nankörlere iyilik asla yapılmaz!
Son yıllarda olanlar bunlar ve sizin afretmemeniz çok normal. El kızı sonuçta, doğru düzgün bir tanisikliginiz,bir aniniz yok. Damdan düşer gibi zoraki akraba olduğunuz uyuz kadının teki.O guldugu eglendigi ablalari yoktu yengec yaninda. Aramadilar nasil gidiyo bebekli hayat kız babasi olmak nasil gece uykusu nasil bi fotografini at demddi kimse. O cok yalniz kaldi o donem. Ya 2.ye cevap verdim sana ama cok doluyum sanirim. Ama onu etkilicek tek bir cumle kurmicam. Kendi icinds kendi hesaplasmasini yapmistir muhakkak.
Bence guzelce neler hissettiğini anlat esine.. ornek ver benim ailem sana yapsaydi ..ben seni birakip gitseydim ne düşünürdün de biraz vicdan yaptirtin esinizeHa iste demek istedigim bu. Bize yapilan bize yapıldi yani bana yavruma. Ama esimle hic alakasi yoktu sanki bunca seyin. Ben kırsın döksunde demiyorum ama lafa gelince biz bi butunuz icraatta tıs yani.
Aynen bırakım gitsin de görsün. Emin olun öyle bir insan eşinize yine aynı muameleleri yapacaktır.Evey gitmesi bu anlama geliyor. Yaptiklarinin onemi yok. Hayta sen haklosin bak karimi cocuklarimi biraktim geldim. Cunki sen kanbagi varya ablamsın hani.
Ama ben yinede gidemezsin demeyi dusunmuyorum. Gitsin. Gitsin ki ben yapmayi dusundugum bazi fedakarliklardan vazgecmeyi dusunuyorum. Bu hali tavri bir yön haritadi olucak bi bakıma.
Tamamen sizin gibi dusunuyorum. Gitme gelme tarzi emirvakiler yapmak istemiyorum. Ama giderse gönlum seni yok sayiyo begonfil ayagini denk al diyo. Aksam gec gelicek ben olayı detaylandirmadan gitmek istiyorsan git demeyi dusunuyorum. Sizce olaylari hatrlatmama gerek var mi ?Bana görümcem ne hakaretler yazdı ne hakaretler... Evime geldi bana ne imalarda bulundu...
Hakaretlerine cevap yazmadım, evime gelip yaptığını konuşma üzerine öyle bir ağlattım ki ağlamaktan mosmor kıpkırmızı oldu.
Bir daha da muhattap olmadım.
Doğum yaptı kp eşimi aradı haber verdi.
Eşime sakın aramızdaki problem yüzünden gitmeme gibi bı düşünceye kapılma gitmek istiyorsan git dedim. Fakat eşim, benim eşime hakaret eden kimseye gitmem dedi.
Tamamen kendi düşüncesiydi.
Kp çok ısrar etti eşim gitsin diye eşim gitmedi.
Sonra görümcem evime geldi eşi ve çocuğuyla özür diledi.
Evimde çok güzel bı şekilde karşıladım, fakat özrünü kabul etmediğimi söyledim. Abisinin istediği zaman ona gidip gelebileceğini, kendisininde bize gelebileceklerini söyledim (eşi ve kendisi ama ben o hakaretleri / evindeki terbiyesiz konuşmaları sana ederken ben hamileydim dedi. Hiç hamileliğine sığınma dünyada milyarlarca kadın hamile ilk sen değilsin ve hiç bir hamile kadını senin gibi hareket ederken emin ol kimse görmemistirdir dedim) eşim bizi dinledi hiç bir konuşma sürecine müdahale olmadı. Eşim daha yeni evliyken kardeşini uyarmıştı bana saygı duyması konusunda, abisinden de destek gelmedi.
Eşim yada eşiniz giderse gider gitmezse gitmez.
Bu tamamen kişisel tercihle ilgili.
Hiç canınızı sıkmayın.
Sonuçta kardeşler.
Eşiniz benim eşim gibi arkanızda durmuş.Is kocada bitiyor zaten , es saglam durunca digerleri bisey yapamiyor .
Tamam kardesi ama kardeslerde haddini bilsinler... benimde başıma boyle olay geldi benim ki küçük kaynimla ilgiliydi... esim direkt benim karima yapilan bana yapilmistir dedi.... kaynim aradi abi ozur dilerim dedi.. esim benden degil adadan ozur dileyeceksin dedi kapatti teli ve kardesini sildi telden ...
Tamam kardesin kardesi silmesi hos degil ama onlarda bi zahmet haddini bilsinler....
Yapmaya da bilir. Yani buna cok memnun olup canim benim diyede karsilayabilir. Ben memnun olacagini dusunuyorum ohh geldi karisinida birakti. Yaptıklarim yanima kar kaldi gibi.Aynen bırakım gitsin de görsün. Emin olun öyle bir insan eşinize yine aynı muameleleri yapacaktır.
Şu yorumlara bakinca benimkinin benim arkamda durmadigi tokat gibi carptı.Eşiniz benim eşim gibi arkanızda durmuş.
Çok şanslıyız inanın.
Ben imam nikahım kıyılırken mehirimi istedim ve dedim ki, eğer beni ezdirmez arkamda durursan kimseye ağız açtırmazsan sana hakkım helal dedim.
Para olup arkamda durmadıktan sonra ne yapayım.
Eşimde tamam dedi.
Zaten hep arkamda durdu.
Allah bin kere razı olsun ayağına taş bile değmesin.
Evet cok şükür , Allah bin kere razi olsun...Eşiniz benim eşim gibi arkanızda durmuş.
Çok şanslıyız inanın.
Ben imam nikahım kıyılırken mehirimi istedim ve dedim ki, eğer beni ezdirmez arkamda durursan kimseye ağız açtırmazsan sana hakkım helal dedim.
Para olup arkamda durmadıktan sonra ne yapayım.
Eşimde tamam dedi.
Zaten hep arkamda durdu.
Allah bin kere razı olsun ayağına taş bile değmesin.
Cnm bak bı laf var; edin edin du daha da edin, ben totoma yer edim. Sonra size ne edim.Tamamen sizin gibi dusunuyorum. Gitme gelme tarzi emirvakiler yapmak istemiyorum. Ama giderse gönlum seni yok sayiyo begonfil ayagini denk al diyo. Aksam gec gelicek ben olayı detaylandirmadan gitmek istiyorsan git demeyi dusunuyorum. Sizce olaylari hatrlatmama gerek var mi ?
Bilmiyorum. Babasi oglum gel bir hayirli olsun de demistir muhakkak.Cnm bak bı laf var; edin edin du daha da edin, ben totoma yer edim. Sonra size ne edim.
Bırak giderse gitsin yarın öbür gün bunu önüne koyduğunda eşin sana hiç bir şey diyemez.
Bizim ailemizden birisi böyle yapsa kıyamet kopar dimi.
Sana söyleyemiyor ama ailesi gitmesi için baskı yapıyordur.
Ay benim kp ne baskı yaptı ama eşim gitmedi.
Allah'a havale et.
Eşin giderse eşini de et, görümcenide Allah her şeyin en iyisini biliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?