- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.535
- 208
- Konu Sahibi Deve tabani
-
Evet bunu tam ifade edemiyorum ama bir ben yanindayim senin sana gelen banada gelir vs. Ve benim lafimla yapmak istediginden geri kalsin istemiyorum. Bu gözlerim beni nasil yok saydigini görmek istiyor.Bahsettiğin eş akrabası kişi ile bende bir yıla yakındır konuşmuyorum. Ve evet eş tarafından da bir şey bekliyor insan. Sizin yerinizde olsam tam da öyle düşünürdüm.
Ama sizin yaptığınız gibi ben de karışmıyorum sen bilirsin derdim yarım ağızla.
Ya boş verin dünyayı iyilik kurtaracak güzel kalpli annelerin iyi çocuklar yetiştirmesiyle olacak Harika şeyler. Bazı iyi şeyler böyle sancılı işte.
Evet bunu tam ifade edemiyorum ama bir ben yanindayim senin sana gelen banada gelir vs. Ve benim lafimla yapmak istediginden geri kalsin istemiyorum. Bu gözlerim beni nasil yok saydigini görmek istiyor.
Gördü bildi zaten. Ben bu kadar edepsiz oldugunu belemiyordum dedi evet tamda bukadar dedi.Benim eşimin kızkardeşi ile yaptığım kavgada hiç bir şey demedi kardeş kişisine haklı olarak bir kaç ay sonra bunu sordum kendisine.
Bana itirafta bulunduğu şey; evet yaptığı iğrenç bir şey evet bu şahıs asla arlanmayacak evet çok kötü biri ama o benim kardeşim ben ondan vazgeçemem demişti.
Benim görmediğim bir yerde ona gerekeni söylediğini söylemişti. Bende güvenip sustum.
Yani bu koca kişileri bizim gördüğümüz her şeyi görüyor biliyor anlıyor. İdare etmek lazım.
Ben cumlesini bitirsin istiyorum. Gitmek istiyorsa gitsin gelsin ama gittikten sonra ona tavrim ayni olmayacak.Herkesin aile dinamiği farklı.
Ben bana onları yaşatan bebeğime bakmayan görümcenin evine gideceğim diyen kocaya öyle bir bakış atarım ki cümlesini bitiremez. Çünkü eğer gidip mutlu mesut dönerse benim içim eşime karşı soğur, kırılır. Eşiniz sizden korkmayı öğrensin. Hakkınızı savunmayı korumayı da öğrensin. Öğretin. Öğretmeyince öğrenmiyorlar. Çok iyi olmayın. Nasıl olsa eşim iyi o idare eder diyorlar çünkü sonra. Eğer size sırt çevirecek cesareti yoksa göndermeyin! Huysuz kardeşini idare edecek alttan alacak, eşim anlayışlı idare eder diyecek. Huysuz kardeşini nasıl idare ettiyse sizi de bir zahmet idare etsin.
Damdan sanırim icimde birseyler kopucak ve ben bunların yasanmasini canli canli gormek istiyorum. Yani tam aciklayamiyorum ama benim 5 ay icerisinde memuriyetim icin 3 yıl cakıli hizmetim var. Gitmemeyi dusunuyordum ailem parcalanmasin diye. Ama bir aydinlanma yasiyorum sanki. Cokta sırtımı yaslamamam gerektigini goruyorum suan. Insanoglu iste herseyden bir ders cıkariyor.Boş ver
Gitmek istiyorsa gitsin
Eşimin abisi 10 dakika ötede oturuyor
Bebeği oldu
Görümcemle birlikte görmeye gidecektik
Aradı eşim memlekette imiş başka Zaman demiş abisi
Neyse bayramda görümceme gelmişler biz tatilde idik o bayram görümcen hediyesini takmış ona gelince
Sonra eşim aradı tekrar gelelim diye gelmeyin demiş Daha ötesini bilmiyorum anlatmadı
Bebek 3 yaşına gelecek yakında hiç görmedik hediyesi şifonyerin Çekmece'sinde duruyor
Bayramlarda ilk günü annesine gitmiyor onlarla karşılaşmamak için
Neyse uzattım aramızda herhangi bir kavga tartışma hatta surat asma dahi olmadı Fakat evlerine Bebek görmeye kabul etmediler
Yarınlarda eşim daha fazla üzülebilir oğlumun tek kuzeni amcasının çocukları ve hiç görüşmüyor vs
Bu nedenle gitsin görevini yaptığını düşünsün içinde dert kalmasın eşinin
İnşallah gitmez cnm, sen haklısın.Bilmiyorum. Babasi oglum gel bir hayirli olsun de demistir muhakkak.
Insallah gitmez diyemiyorum ben. Sanki bu bizim butun evliligimizin bir kucuk fragmani gibi. Bakıcam gorucem.İnşallah gitmez cnm, sen haklısın.
Seni çok iyi anlıyorum inan.
Gitsin gorsun merak edıyordur belki kardesının cocugu sonucta. Gorumcenızın ayıbını eşinize ödetmeyin.iki tane bekar erkek kardeşim var ikisi de kızıma cok duskun. Belki eşiniz de yegenını cok sevecek. Sevsin ne guzel.Görümcenizin ayıbı da kendine. Utanır belkiIyi akşamlar hanimlar.
Yani sinirliyim üzgünüm bilemiyorum.
Öncelikle cok kısa ozet geceyim kucuk gorumcemle konusmuyoruz bir kac yıldır.
En son kavga gecen bayramda yaşandi. Kp bayranlasin diye bana rica etti ayni masa etrafinda oturuyorduk ve ben bayram gunu vs diyip elimi uzattihimda Edepsizler terbiyesizler burasi benim babamin evi defol gitler havada ucuştu. Ben o dönem lohusa sayilirdim bebegim 2 aylikti. Bebegi ilk defa goruyodu ama benle kavga etmekten yegenini bile gözu görmedi. Ve esim bana begonfil iceri git cevap verme sen iceri gec lutfen tarzinda konusup arkamdan geldi vs. Kendince durumu kurtarmaya calisti ama donupte abla sen hayirdir demedi. Sadece kp oturttu karsisina o ayıp vs dedi.
Gelelim bugune. Gorumce dogum yapti 5 gun oluyor . Bizden 2.5 saatlik uzakta bir sehirde.
Esim biraz önce ne dersim begonfil yarin gitsem diyorum mesafeli bi sekilde hayirli olsun der gelirim uzerime duseni yaparim dedi.
Yani yeni yegeni oldu kizlar bir tarafim gormek istiyodur begonfil buna ne sen ne baskasi engel koyamaz diyorum.
Ama icim cız etti kızlar. Bizim bebegimizi görmek icin yeltenmedi bu ustune diger gorumceyi doldurdu ayni apartmandayiz diger gorumceyle ben kiz kardesimi ezip gidemem falan muhabbetleriyle o da yegenini görmedi. Ya cok karisik anlatiyorum muhtemelen ama kimse bizim cocugumuz icin uzerine duseni yapmadi. Tamamen sevgi maneviyattan bahsediyorum.
Bizim cocugumuz o kadar yok sayılırken onun bunu dusunmesi bilmiyorum uzuldum sanki.
Yanlis anlasilmaktan da korkuyorum ben o laflarin uzerine bile esime dedim ki ablandir konus gorus ama benim icin bitti hep bu edepsizlikleriyle yüz göz oluyorum dahada yeter dedim.
Yani bize yapilanlar esim icin vız geldi tıris gitti gibi hissediyorum. Cocugum 9 aylik suan. O kadin bir kere gördü. Ve tek kare fotosunu istememis kardesinden. Yani bilmiyorum anlatamiyorum kucucuk bir bebek kızgınlıgimi kırgınlıgimi bu bebek uzerinden ifade etmek istemiyorum ama o kadar cok edepsizlik yaptıki hangi birini anlatsam. Yani kör öldü badem gözlü oldu derler ya dogum yaptı diye bilmiyorum işte.
Yani beni ezip geciyo gibi sen kösede kırıl begonfil bizim cocuklar önemsenmesin begonfil ama ben uzerime duseni yapayim. Abi düsmesin üzerine ya düsmesin artik.
Onca lafı hakareti unutup hazmedip gidebiliyosan tabiki git ben sana git de diyemem gitmede diyemem canım dedim sakin bir sekilde. Tamam degerlendirelim bi dedi ama istekli yani. Yegeni sonucta. Oraya gidip lohusa kadina suratta yapmasin ama abi bende lohusaydim be o bagirirken yavrum korkmustu. Yani beni yok sayıyo gibi hissediyorum. Of bilmiyorum .
Yanlıs dusunuyorsam lutfen duzeltin.
Evet haklısın, inan yapmayan yapmıyor ama.Evet cok şükür , Allah bin kere razi olsun...
Birazda kadinin ailesi tavri durusuda cok onemli ... benim esim kendimi ezdirtmeyecegimi cook iyi biliyor..aileminde buna müsade etmeyeceginide biliyordu...
Esim sunuda cok iyi biliyor bu davranisi kendi ailemden biri yapsa onada ayni tepkiyi verecegimi bilir ...onlar ailem diye kayirmam..esime bi laf ettirmem kimseye.. esim bunuda bilir...
Eeee ben bi kadin olarak bu kadar güçlü duruyorsam bi zahmet erkek olarak oda güçlü dursun degil mi))
Damdan sanırim icimde birseyler kopucak ve ben bunların yasanmasini canli canli gormek istiyorum. Yani tam aciklayamiyorum ama benim 5 ay icerisinde memuriyetim icin 3 yıl cakıli hizmetim var. Gitmemeyi dusunuyordum ailem parcalanmasin diye. Ama bir aydinlanma yasiyorum sanki. Cokta sırtımı yaslamamam gerektigini goruyorum suan. Insanoglu iste herseyden bir ders cıkariyor.
Zaten asıl sorun da bu. Sonrasında içiniz kırılacak eşinize karşı. Telafisi asıl zor olan bu. Erkek kafası bunu kolay kolay anlamıyor. Neye mal olacağını anlamıyorlar.Ben cumlesini bitirsin istiyorum. Gitmek istiyorsa gitsin gelsin ama gittikten sonra ona tavrim ayni olmayacak.
Ya ama bunca olaya birebir sahit olan bir adama niye tekrar ince ince kendimi anlatayim. Bu adamin benim ne hissetigimi bilmesi gerekiyor. Sadece sen bilirsin diyecegim. Kendi bilir.bence sonuna kadar haklısınız ve bu düşüncelerinizi aynen bu şekilde eşinize bak hayatım benim fikrimi soracak olursan ben bunları düşünüyorum ancak yine de sen bilirsin.gidersen de destek olurum deyin.
Ayni zamanda bende tam bir etkisiz eleman modunda. Cok gerginim ya. Allahindan bulsun.Ben olsam hiç karışmam,bu kararı eşiniz kendisi versin,o sorumluluğa ortak olmam.
Hatta görümceyi umursamadığımı belli etmek için oralı bile olmam.
Şu mesajı veririm eşime:
Senin ablan benim için yok hükmünde,onunla ve hayatındaki gelişmelerle ilgilenmiyorum.
Gerilecek bir şey yok.Ayni zamanda bende tam bir etkisiz eleman modunda. Cok gerginim ya. Allahindan bulsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?