- Konu Sahibi Sadecebirisiyim
-
Kel alaka olacak ama tarımda ne uretiyorsunuz.sevgilerYumuşaksa yumuşaklığından faydalanıp siz borca sokun eşinizi ki ortada para kalmasın bence. Eşim kimseye para vermez ama girişimci bi tarafı var iş kurmak istiyordu sürekli iki ticari denemesi oldu başarısız oldu (ufak meblağlar kaybetti ama beni tedirgin etti) sonrasında tarıma girdi ilk yıl masraflar çok oldu bi gözüm korktu fazla para batıyor mu acaba ona diye hemen ev aldırdım ona,kredi ödesin çok para kalmasın hesabımızda diye,bu arada ikinci yıldan itibaren tarımdan da para kazanmaya başladık şimdi o kısmı da becerdi de ordan da kaybımız olmadı çok şükür.
Siz de yumuşak başlı olmayın yönlendirme yapın.
Topuğuna sıktın sen bacım1 sene çocuklarını kreşe göndermemekle bisey kaybetmezsiniz ama görümcenizin hayati söz konusu
Bu gelinler dağdan gelip bağdakini kovuyorlar
Hep kaynana görümce muhabbeti
Kocanız evlenirken ya da okurken ailesi destek olmadı mı
Şimdi sıra abisinde biraz yardımcı olsa ne olur kardesine
Allah bu gelinlere vicdan merhamet versin
Yemeyenin malini yerler demisler. Ilerde cocuklarin sana donup bizi garip gibi buyuttun deme ihtimali yuksek ki ben anneme derim hep bizi evlat olarak harcadiniz diye..Çok haklısınız aslında.
Kel alaka olacak ama tarımda ne uretiyorsunuz.sevgiler
Yaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.Kardeş yük değildir biliyor ve elimizden geleni zaten fazlasıyla yapıyoruz sizde bunu anlayabilseniz polemiğe girmezdiniz.
Öyle bi yazmışsınız ki sanki çocukları baba evinden getirdik.
Zaten çocuklarıma kendim bakıyorum kreşe atıp kurtulmayı asla düşünmem.
İstediğiniz yorumu yaparsınız orda sorun yok, ama çocuklarım benim kırmızı çizgim, ordan vurmaya çalışmayın.
Gorumcesi hafizlik okudugu icin genel kanim çalişmasina olumlu bakmayacaklar yonunde. Saniyorum ki bakis acilari buna uygun degil.Maalesef böyle. Üniversite yerleşkesine yakın oturuyorum ben, gittiğim kafeler hep öğrenci dolu. Her sabah simit falan alırım, hemen hemem aynı insanları görüyorum. Bazısı simit, börek, açma ders çalışıyor, bazısı sohbet muhabbet kahvaltı ediyor. Bana göre çok fazla bu. Tabii kolay değil tıp fakültesi bu üniversite ama ne bileyim para mı çok bol anlamadım. Giyim kuşamları da çoğunun iyi. Tabii ki tıp fakültesi okuyup bir yandan çalışmak zor ama çok fazla mekanın olduğu bir yer part-time çalışan öğrencilerde görüyorum.
Arkadaş ezelden beri öyle. Okul bitti şimdi çalışıyor hala aynı bir şey değişmedi.
Sizin gelin sizden kurtulmus desene der konuyu kapatirimALlah herkese gönlünün ekmeğini verir bayanlar ne ekerseniz onu biçersiniz
Geline laf söylemem Allah’a havale ederim
Ben sadece yapmayın diyorum gelin olmak kötü olmak değildir Allah var bi de
Ne güzel yazmışsınız... bende yurtdışında okudum universiteyi, ailemin durumu da çok çok iyi değildi. Çalışma imkanlarını değerlendirmeye çalıştım ama son sömester haricinde olmadı maalesef, sınıf arkadaşlarımdan bazıları ise 15 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorlardı düşünün. Haliyle dünyaya bakış açıları bizden çok farklı oluyor. Türk toplumunda ise çocuklar evlense bile hala aileden beklenti içindeler, ya da aileler aynı şekilde. Konu sahibinin durumunda zaten kendileri bir sürü şeyden feragat edip hayatlarına devam ediyorlar. Kaldı ki 10 bin tl sadece kurs masrafı, harçlığı, yol parası, giyimi ekstraları en az bir 10 binde onlar tutar. Görümcesinin çalışması gerekiyor kesinlikle. Part time bir markette falan bile olabilir sonuçta. Gerçi benim anladığım rahatına düşkünmüş.(En sinir olduğum insan tipidir ayrıca. Rahatına düşkün ama çalışmayı sevmez, başkasından bekler sürekli.) Konu açıldığında en uygun şekilde mümkün olmadığını belirtin, yoksa çok üzülürsünüz. Kolaylıklar diliyorum...Belki kızanlar olacak ama ileride çocuklarımın liseye geçeceği yaz döneminde gidip babalarının iş yerinde en azındam bir-iki ay veya haftada 3-4 gün çalışmasını istiyorum. İster çay kahve dağıtsın çalışanlara, ister yerleri süpürsün faraşla sonra viledalasın. Emeği ne ise babası o kadar versin parasını.
Bunu istememin sebebi de babadan çok fazla maddi imkâna sahip olacak ve ben onun rahatlığı ile büyümesini istemiyorum. Yurtdışındaki çocuklar gidip pizzacıda, kafelerde, sinemalarda çalışıp üniversite için para biriktirebiliyorsa bizim çocuklarımızda yapabilir. Nasıl ki onlarda çocuk reşit olduğu zaman çoğunlukla kendi ayakları üzerinde durmayı öğreniyorsa, benim çocuklarımda öğrensin. Bizde genellikle kültür itibari ile çocuk evden pek ayrılmıyor ama onlarda farklı.
Üniversiteyi ben yurtdışında okusunlar istiyorum ama ileride tabii ne olur bilmiyorum bundan 13-14 sene sonrasını düşünmekte pek akıl kârı olmasa da sorumluluk almayı öğrensin. İster yurtdışı, ister yurtiçi part-time bir iş bulup çalışabilir. Elbette en iyi şekilde destek olup okutabiliriz ama çevreden gördüğüm kadarı ile zengin aile çocuklarında çoğunlukla tutturamasamda özel okula giderim rahatlığı gani gani var.
Konudan alakasız oldu ama görümcenizde böyle olmalı.
Benim ablamda hafız, ben de 9 sene önce yarı yarıya hafızlık eğitimi aldım. Ablam çalışıyor, beni görseniz hayatta bir dönem hafızlık eğitimi aldığıma inanmazsınız. Bizim sülalenin genelinde çocuğa din eğitimi verilir ama şöyle ol, böyle ol diye baskı kurulmaz. Hafız olan bir sürü eski tanıdığım var. Görüyorum sosyal medyada çoğu çalışıyor. Özellikle bir tanesi hukuk okuyor. Yani hafızlık okuyor diye çalışmasına engel yok ki.Gorumcesi hafizlik okudugu icin genel kanim çalişmasina olumlu bakmayacaklar yonunde. Saniyorum ki bakis acilari buna uygun degil.
Öyle bi konuştu ki sanki çocuklar ikimizin değilde ben babamın evinden getirdim. Bide geçmiş konularında 100 tl nin hesabını yapmış gelmiş burda bize dikleniyor.Yaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.
Bir evin bütcesinden destek isteniyorsa o evi gecindiren kari kocadan bi icazet istenir. Ama suan deveye hendek atlatmayi tercih ediyorum :)
Tam bilmiyorum ama yurtta kalacağı için çalışacağını sanmıyorum.Benim ablamda hafız, ben de 9 sene önce yarı yarıya hafızlık eğitimi aldım. Ablam çalışıyor, beni görseniz hayatta bir dönem hafızlık eğitimi aldığıma inanmazsınız. Bizim sülalenin genelinde çocuğa din eğitimi verilir ama şöyle ol, böyle ol diye baskı kurulmaz. Hafız olan bir sürü eski tanıdığım var. Görüyorum sosyal medyada çoğu çalışıyor. Özellikle bir tanesi hukuk okuyor. Yani hafızlık okuyor diye çalışmasına engel yok ki.
Ne güzel yazmışsınız... bende yurtdışında okudum universiteyi, ailemin durumu da çok çok iyi değildi. Çalışma imkanlarını değerlendirmeye çalıştım ama son sömester haricinde olmadı maalesef, sınıf arkadaşlarımdan bazıları ise 15 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorlardı düşünün. Haliyle dünyaya bakış açıları bizden çok farklı oluyor. Türk toplumunda ise çocuklar evlense bile hala aileden beklenti içindeler, ya da aileler aynı şekilde. Konu sahibinin durumunda zaten kendileri bir sürü şeyden feragat edip hayatlarına devam ediyorlar. Kaldı ki 10 bin tl sadece kurs masrafı, harçlığı, yol parası, giyimi ekstraları en az bir 10 binde onlar tutar. Görümcesinin çalışması gerekiyor kesinlikle. Part time bir markette falan bile olabilir sonuçta. Gerçi benim anladığım rahatına düşkünmüş.(En sinir olduğum insan tipidir ayrıca. Rahatına düşkün ama çalışmayı sevmez, başkasından bekler sürekli.) Konu açıldığında en uygun şekilde mümkün olmadığını belirtin, yoksa çok üzülürsünüz. Kolaylıklar diliyorum...
Yok o kadar değil. Ama mesela hani yukarıda demiş ya bi zahmet otur bak diye. Ben zaten geçen yıl göndermedim, kardeşiyle yeni uyum sağlamaya başladıkları için. Anasınıfından önce sosyalleşsin arkadaşlarla geçinmeyi öğrensin diye bu sene göndermeyi düşünüyorum.Yemeyenin malini yerler demisler. Ilerde cocuklarin sana donup bizi garip gibi buyuttun deme ihtimali yuksek ki ben anneme derim hep bizi evlat olarak harcadiniz diye..
Hafızlığını bitirecek zaten az kaldı. Biraz daha ilerletmek için gitmesi gerekiyor sanırım. Ya işte bende tam bilmiyorum çünkü bana bişey söylemediler. O yüzden bende arayıp sormadım açıkcası.Hafızlık yapmak zordur normal üni gibi değil sabah beşte kalkarsınız yatana kadar çalışırsınız. Başka bir işle uğraşmanız mümkün değil. 600 sayfa bir harf dahi atlamadan ezber etmiş olmalısınız. Normal kapasiteyle iki senede bitirebilirsiniz. Ezberi daha kuvvetli biri bir seneye indirebilir.
Bütün kuranı kerimler kaybolmuş olsa siz tekrar yazabilmelisiniz en ufak değişiklik olmadan.. Hafız koruyan demek, kuran hafızı kuranı kerimi koruyan manasında.. Rahatına düşkün biriyse de hiç yapamaz bence gittiği gibi döner. Herkesin harcı değil çünkü sıkı disiplin gerekiyor. Bir de öğrencilerden para alınmaz ya parasız okurlar ya cüzi birşeyler verilir. Bu onbin tl nedir cok merak ettim gerçekten.
Hayırlı akşamlar kızlar.
Kararsız kaldım ve fikrinizi almak istiyorum.
Eşimin kuzeniyle konuştuk bugün. Görümcem 1 yıl İstanbul da okuyacakmış ve yıllık 10 bin tl ödenecekmiş. Kv de eşim için abisi öder demiş.
Bizim rızamız var mı diye sormak aklına bile gelmemiş yani.
Sadece gitmekle de olmuyor, 1 yıl boyunca masrafı hiç bitmeyecek yani.Çünkü rahatı ve alışverişi çok sever.
Kp in gönderecek gücü yok. Kaynım da var ama o da kendini geçindiriyor ve kp e yardım ediyor bazen.
Evleri tadilat yaptırılacaktı yaptırdık, yeni ev sonuçta dedik buzdolabına kadar aldık kaynımla birlikte. Yine bazı tadilat işleri var ve yine iki kardeşten bekleniyor doğal olarak.
Kv ister biz alırız ya da para göndeririz. Hadi onlarda sorun değil diyelim.
Bunları cimri gelin gibi görmeyin diye yazdım. Ama bu son olay çok canımı sıktı.
Benim de iki küçük çocuğum var.Seneye kreşe gönderme planımız var.
Eşim 4 5 bin civarı maaş alıyor. Zaten bundan dolayı herşey bizden bekleniyor. Ama bizde ev alabilmek için birikim yapıyoruz. Bunun için de bozulup kırılmadığı sürece bişeyimi değiştirmem.
Böyle olunca da bu para bana fazla geldi.
Eşimin henüz haberi yok. Bi anlık gaza gelerek tartışmak istemiyorum. Siz söyleyin haksız mıyım?
Ne yapmalı ve nasıl düşünmeliyim?
Düzenleme:karışıklık oldu galiba maaş konusunu düzelttim.hafızlık eğitimi bitince camilerde kuran kursu hocası olacak.
Yıllık 10 bin yurt aidatı.Hafızlık yapmak zordur normal üni gibi değil sabah beşte kalkarsınız yatana kadar çalışırsınız. Başka bir işle uğraşmanız mümkün değil. 600 sayfa bir harf dahi atlamadan ezber etmiş olmalısınız. Normal kapasiteyle iki senede bitirebilirsiniz. Ezberi daha kuvvetli biri bir seneye indirebilir.
Bütün kuranı kerimler kaybolmuş olsa siz tekrar yazabilmelisiniz en ufak değişiklik olmadan.. Hafız koruyan demek, kuran hafızı kuranı kerimi koruyan manasında.. Rahatına düşkün biriyse de hiç yapamaz bence gittiği gibi döner. Herkesin harcı değil çünkü sıkı disiplin gerekiyor. Bir de öğrencilerden para alınmaz ya parasız okurlar ya cüzi birşeyler verilir. Bu onbin tl nedir cok merak ettim gerçekten.
Zaten her konuda destek oluyoruz. Ama bize soran olmadı verebilir misiniz diye. Bende emrivakilerden hiç hoşlanmam. Eşimle konuştuk o da benim gibi düşünüyor, ama ailesiyle konuşunca ne olur bilmiyorum.Canım ben aradaki mesajları görmeden senin yazına cvp yazmak istedim.
Ben burada senin canın sıkılmanı haklı gördüm.
Ben olsam benim de canım sıkılır çünkü, sen bir plan yapıyorsun , tırnağından artırıyorsun ama hiç beklenmedik bir yerden gidiyor. Eşinin işi de zor, yardım etmese olmaz bilemedim.
Bence eşinizle konuşun bari hepsini karşılamasın. Bir tür orta yol bulmak lazım gibi geldi bana.
Ok tşk benim eşim de çok hevesli ama ben uzak tutuyorum cesaretin yok tarım işlerine .bir de bizde babadan da bilinen bir iş değil...Halihazırda olan meyve bahçelerini devraldı (babasının baktığı),bazı meyve türlerini söktü yenilerini dikti,kimi bahçelerde kullanılan ilaçları değiştirdi vs vs. Babasının tarlalarını kullanıyor yani bildiği bi iş en azından:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?