Görümcemin masrafları

Kel alaka olacak ama tarımda ne uretiyorsunuz.sevgiler

Topuğuna sıktın sen bacım Öyle bir kaynanaya düşeceksin ki her gün buraya konu açacaksın belli oldu. Çok büyük büyük konuşmuş, bilip bilmeden insanlara hakaret etmiş yargıda bulunmuşsun. Allah yardımcın olsun diyemeyeceğim, bu kafayla sanmam olacağını.

Abisidir, tabi ki yardımcı olmalı kafasında değilim ben ya. Abisi sonuçta, anası babası değil. Herkes doğurduğu çocuğa baksın bir zahmet. Tabi ki haklısınız. Kalkıp iki çocuklu adamdan böyle bir şey beklemek çok bencilce. Çok paranız varsa, çocuklarınızın geleceği için birikim yaparsınız. Aile bütçenize bu kadar ortak olma hakkını nereden buluyorlar ki? Her şey eşinizin iki çift lafına bakar. Bu arada görümce kaç yaşında? Herhalde küçük değildir. Yeğenlerinin geleceğinden yemeyi düşünene kadar, okul masraflarını çıkarmak için bir iş bulsun, çalışsın.

Kel alaka olacak ama tarımda ne uretiyorsunuz.sevgiler

Halihazırda olan meyve bahçelerini devraldı (babasının baktığı),bazı meyve türlerini söktü yenilerini dikti,kimi bahçelerde kullanılan ilaçları değiştirdi vs vs. Babasının tarlalarını kullanıyor yani bildiği bi iş en azından:)

Yaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.
Bir evin bütcesinden destek isteniyorsa o evi gecindiren kari kocadan bi icazet istenir. Ama suan deveye hendek atlatmayi tercih ediyorum :)

Gorumcesi hafizlik okudugu icin genel kanim çalişmasina olumlu bakmayacaklar yonunde. Saniyorum ki bakis acilari buna uygun degil.

Maddi durumumuz iyiyse, olabilirdi. İyiden kastım her ay fazlasıyla artması paranın. Kenara az biraz para atabiliyorsak, olmaz. Gerçi ben eşimin ailesi ile konuşmuyorum, 1 kuruş bile ne eşimin ne benim yardımımız dokunmaz onlara.

Ne güzel yazmışsınız... bende yurtdışında okudum universiteyi, ailemin durumu da çok çok iyi değildi. Çalışma imkanlarını değerlendirmeye çalıştım ama son sömester haricinde olmadı maalesef, sınıf arkadaşlarımdan bazıları ise 15 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorlardı düşünün. Haliyle dünyaya bakış açıları bizden çok farklı oluyor. Türk toplumunda ise çocuklar evlense bile hala aileden beklenti içindeler, ya da aileler aynı şekilde. Konu sahibinin durumunda zaten kendileri bir sürü şeyden feragat edip hayatlarına devam ediyorlar. Kaldı ki 10 bin tl sadece kurs masrafı, harçlığı, yol parası, giyimi ekstraları en az bir 10 binde onlar tutar. Görümcesinin çalışması gerekiyor kesinlikle. Part time bir markette falan bile olabilir sonuçta. Gerçi benim anladığım rahatına düşkünmüş.(En sinir olduğum insan tipidir ayrıca. Rahatına düşkün ama çalışmayı sevmez, başkasından bekler sürekli.) Konu açıldığında en uygun şekilde mümkün olmadığını belirtin, yoksa çok üzülürsünüz. Kolaylıklar diliyorum...

Gorumcesi hafizlik okudugu icin genel kanim çalişmasina olumlu bakmayacaklar yonunde. Saniyorum ki bakis acilari buna uygun degil.
Benim ablamda hafız, ben de 9 sene önce yarı yarıya hafızlık eğitimi aldım. Ablam çalışıyor, beni görseniz hayatta bir dönem hafızlık eğitimi aldığıma inanmazsınız. Bizim sülalenin genelinde çocuğa din eğitimi verilir ama şöyle ol, böyle ol diye baskı kurulmaz. Hafız olan bir sürü eski tanıdığım var. Görüyorum sosyal medyada çoğu çalışıyor. Özellikle bir tanesi hukuk okuyor. Yani hafızlık okuyor diye çalışmasına engel yok ki.

Yaa bosversene. Bi cevap vereyim diye dyusundum ama cok gereksiz ya.
Bir evin bütcesinden destek isteniyorsa o evi gecindiren kari kocadan bi icazet istenir. Ama suan deveye hendek atlatmayi tercih ediyorum :)
Öyle bi konuştu ki sanki çocuklar ikimizin değilde ben babamın evinden getirdim. Bide geçmiş konularında 100 tl nin hesabını yapmış gelmiş burda bize dikleniyor.
Bende cevap vermezdim ama çocuklarla saldırınca dayanamadım.

Tam bilmiyorum ama yurtta kalacağı için çalışacağını sanmıyorum.

Hafızlık yapmak zordur normal üni gibi değil sabah beşte kalkarsınız yatana kadar çalışırsınız. Başka bir işle uğraşmanız mümkün değil. 600 sayfa bir harf dahi atlamadan ezber etmiş olmalısınız. Normal kapasiteyle iki senede bitirebilirsiniz. Ezberi daha kuvvetli biri bir seneye indirebilir.
Bütün kuranı kerimler kaybolmuş olsa siz tekrar yazabilmelisiniz en ufak değişiklik olmadan.. Hafız koruyan demek, kuran hafızı kuranı kerimi koruyan manasında.. Rahatına düşkün biriyse de hiç yapamaz bence gittiği gibi döner. Herkesin harcı değil çünkü sıkı disiplin gerekiyor. Bir de öğrencilerden para alınmaz ya parasız okurlar ya cüzi birşeyler verilir. Bu onbin tl nedir cok merak ettim gerçekten.

Yemeyenin malini yerler demisler. Ilerde cocuklarin sana donup bizi garip gibi buyuttun deme ihtimali yuksek ki ben anneme derim hep bizi evlat olarak harcadiniz diye..
Yok o kadar değil. Ama mesela hani yukarıda demiş ya bi zahmet otur bak diye. Ben zaten geçen yıl göndermedim, kardeşiyle yeni uyum sağlamaya başladıkları için. Anasınıfından önce sosyalleşsin arkadaşlarla geçinmeyi öğrensin diye bu sene göndermeyi düşünüyorum.
Babası da dedi zaten ben kızımı kreşe gönderemedim, bu yıl ikisini birden nasıl okutayım diye. Yani eşim verecek ama ben kötü gelin! gibi engel oluyor değilim.

Hafızlığını bitirecek zaten az kaldı. Biraz daha ilerletmek için gitmesi gerekiyor sanırım. Ya işte bende tam bilmiyorum çünkü bana bişey söylemediler. O yüzden bende arayıp sormadım açıkcası.

Canım ben aradaki mesajları görmeden senin yazına cvp yazmak istedim.
Ben burada senin canın sıkılmanı haklı gördüm.
Ben olsam benim de canım sıkılır çünkü, sen bir plan yapıyorsun , tırnağından artırıyorsun ama hiç beklenmedik bir yerden gidiyor. Eşinin işi de zor, yardım etmese olmaz bilemedim.
Bence eşinizle konuşun bari hepsini karşılamasın. Bir tür orta yol bulmak lazım gibi geldi bana.

Yıllık 10 bin yurt aidatı.

Zaten her konuda destek oluyoruz. Ama bize soran olmadı verebilir misiniz diye. Bende emrivakilerden hiç hoşlanmam. Eşimle konuştuk o da benim gibi düşünüyor, ama ailesiyle konuşunca ne olur bilmiyorum.

Ok tşk benim eşim de çok hevesli ama ben uzak tutuyorum cesaretin yok tarım işlerine .bir de bizde babadan da bilinen bir iş değil...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…