Iki tane doktora ogrencisiyiz, ben egitimciyim esim ise muhendis. Esimin bitirmesine cok az kaldi, uzatmasa bu sene bitiyordu, uzatmayi dusunuyor. Aylik gelirimizi gorgusuz gibi yazmayim zaten ve ayrica iki kefilden otekisi babamdi, babamin da durumu gayet iyi. Burada kalmaya karar versek esim ve benim zaten iyi bir durumumuz olur ve zaten borcumuzu odeyecek kadar guven telkin eden insanlariz.Bu 3.soruşum.
Borcunuz olsa elbet ödersiniz, o kısımda anlaştık ama ilk sayfadaki yorumumda belirttim.
10 sene önce 150 200 bin liraydı, şuan kaç tl acaba?
Meblağnın yüksek olduğunu bildiğiniz için mi defalarca sorulmasına rağmen cevap vermiyorsunuz, anlamış değilim.
Ayrıca biz aile olarak hiç tanımadığımız gençlere kefil olduk zamanında, babam bu derece güvenir insanlara ve hiçbir sorun çıkmadı.
Ama adamın verebilecek, bunu ödeyebilecek durumu vardı da oldu, orası ayrı konu.
konuyu baştan sona okudum sadece meraktan. özellikle size sormuşlar velev ki dönmediniz görümce ne kadar ödemek zorunda kalacak diye?? siz de hiç cevap vermemişsiniz. meblağ büyük sanıyorum.
benim eşim polis okuluna başlarken kefil gerekmiş okulu bırakmasın diye sanırım. 80 bin falanmış hatırladığım kadarıyla. yengesi ve ablası olmuş kefil. dedim ki iyi olmuşlar. o da diyor iyi yani olmuşlar . az bir meblağ değil diye. yani olmasalardı çok da terbiyesizlik olarak görmeyecekti.
Bu 3.soruşum.
Borcunuz olsa elbet ödersiniz, o kısımda anlaştık ama ilk sayfadaki yorumumda belirttim.
10 sene önce 150 200 bin liraydı, şuan kaç tl acaba?
Meblağnın yüksek olduğunu bildiğiniz için mi defalarca sorulmasına rağmen cevap vermiyorsunuz, anlamış değilim.
Ayrıca biz aile olarak hiç tanımadığımız gençlere kefil olduk zamanında, babam bu derece güvenir insanlara ve hiçbir sorun çıkmadı.
Ama adamın verebilecek, bunu ödeyebilecek durumu vardı da oldu, orası ayrı konu.
hala söylemediniz meblağıyı o yüzden ister istemez herkes görümceyi haklı bulacaktır. dolandırıcı muamelesi değil bu siz onu yanlış nitelendirdiğiniz için durumu fazla dramatikleştirdiniz. velev ki dönmediniz ama ödeyemediniz de o zaman o kadıncağız mağdur olacak. çünkü insanların da kendine göre borçları var. yeri geliyor 1 lira atamıyoruz kenara. biraz onun görüşüne saygı duymak gerek. ha ben evrak olmasa bile bekleyip kardeşimden kefillik isterim mesela. yani demek ki o kadar da yakını değilmişsiniz yani yakın görmemiş sizi bu da normal
ben hala anlamadım peki diyelim ki ödeyemediniz ya da abd de kalmaya karar verdiniz ne kadar para ödenmesi gerekecek?
Bu soruyu bikac kisi daha sormus cevap vermedi henuz
Konu sahibi ona destek çıkanlara cevap veriyor sadece. Ona katılmayanlara değil.[/QUOTE
Kacak durumunda ABD li gorevlilerin zorla alip goturup, ucaga bindirip ulkesine yolladigini duydum ama tabi bizzat tandigim yok. Vizesiz burada yasamak cok zor, is bulamazsiniz, pasaport kullanamazsiniz, hicbir resmi islem yapamazsiniz, kredi karti bile kullanamazsiniz, yani vizesiz olduktan sonra ABD de olmanin hicbir faydasi yok.İsrarla ev, tasit vs icin kredi cekmediginizi dolayisiyla kefilligi bu sebeple istemediginizi belirtmissiniz. Sizi dolandiricikla suclayan tek yorum okumadim ben. Bence yanlis anliyorsunuz soylemek istenen seyi. Herkes size diyor ki "velev ki" beklenmedik belki milyonda bir gerceklesecek aksi bir durum meydana geldi. Bu durumda gorumcenizin odeyecegi meblag nedir?
Bir ikincisi vizeniz bitince sizi gorevliler gelip zorla ucaga bindirmiyor.Pek tabii kacak olarak kalma ihtimaliniz de var (oyle kalirsiniz demiyorum yanlış anlamayin) . Vizesi bittikten sonra 12 yil Abd'de kalan birini biliyorum.
Burada onemli olan kefilligi hangi sebeple istediginiz degil bence. Aksi bir durumda kefilin odeme yapma zorunlulugunun olmasi.
Cunku mevzu para mevzusu degil zaten anlatmaya calistigim da paralik bir durum degil. Biz bursiyerlerin prosedurleri cok farkli.Bu soruyu bikac kisi daha sormus cevap vermedi henuz
yakın bir arkadasım boşandı bu yuzden adamın kardesinin borcundan dolayı eğitim ve kefillikti mevzu aynı şekilde kaldı ki görümce evli ise evini yuvasını düşünmek zorundahttp://www.kadinlarkulubu.com/forum...ek-arkadasim-tarafindan-dolandirildim.974598/
bak bir borç konusu . insanlar çok yüzsüz malesef. bunun kardeş, amca, dayı, eş versiyonları da var. hem de hergün açılıyor. kefil daha çetrefilli borç vermekten hem de.
Simdi bunu anlatamaya calisirsam bircok hakaret ve dolandirici mesaji daha gelir. Zaten durumum para durumu degil, kefalet banka kefaleti degil egitim kefaleti.bunlar sadece bir kaç tanesi ve hala cevap yok.
şimdi bu durumda evet güven uyandırmıyorsun.
aynen katılıyorum.devletten burs alarak gitmiş olabilirsiniz ama keske oradadan burs bulmaya çalışsaydınız böyle okuyanlar çoküstelik artık kimse kimseden kefillik istemesin.
zor şartlar altında yaşıyoruz .
ve ödenmeyen borçlar yüzünden en güvendiğiniz insan bile borcunu ödeyemeyince banka kefile geliyor.
kefilin ödeyememek gibi bi lüksü de yok .
terbiyesiz değil görümceniz . tedbirli.
görümceler gelinlerine kefil olur diye de bi kanun yok . bunun terbiyesizlik neresinde anlamadım .
Simdi bunu anlatamaya calisirsam bircok hakaret ve dolandirici mesaji daha gelir. Zaten durumum para durumu degil, kefalet banka kefaleti degil egitim kefaleti.
bu kadar zor ise gelin Türkiye de okuyun. vize vs . ne kadar da zor uğraştırıcı öyle.Kacak durumunda ABD li gorevlilerin zorla alip goturup, ucaga bindirip ulkesine yolladigini duydum ama tabi bizzat tandigim yok. Vizesiz burada yasamak cok zor, is bulamazsiniz, pasaport kullanamazsiniz, hicbir resmi islem yapamazsiniz, kredi karti bile kullanamazsiniz, yani vizesiz olduktan sonra ABD de olmanin hicbir faydasi yok.
görümcenin seninle ilgili bir kötü niyeti oldugunu sanmıyorum.ona kim gelirse gelsin kefil ol diye aynı tepkiyi verirdi.sen bunu kabul et ve yoluna bakSimdi bunu anlatamaya calisirsam bircok hakaret ve dolandirici mesaji daha gelir. Zaten durumum para durumu degil, kefalet banka kefaleti degil egitim kefaleti.
O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.üstelik artık kimse kimseden kefillik istemesin.
zor şartlar altında yaşıyoruz .
ve ödenmeyen borçlar yüzünden en güvendiğiniz insan bile borcunu ödeyemeyince banka kefile geliyor.
kefilin ödeyememek gibi bi lüksü de yok .
terbiyesiz değil görümceniz . tedbirli.
görümceler gelinlerine kefil olur diye de bi kanun yok . bunun terbiyesizlik neresinde anlamadım .
Kiz Steven ile evlenmis ben ABISIYLE evliyim. Yakin bir arkadasim var burada, yeni evlendi, esi ABD vatandasi, valla kocasi ile beraber oduyorlar borcunu.
kendi akrabalarına başvuru yapar mısın.O zaman doktora yapamam ki. Biz bursiyerler ne yapalim kimse kefil olmazsa, doktoram ne olacak? Hem de dunyanin en iyi universiterinden birisinde.
Görümceniz sormadı mı size ne kadar öderim diye aksi bir durumda?Sormuştur ve burada dolar şu an 3.50-3.60 tl arası gidip gelirken böyle bir talep tabi ki reddedilir.Siz ısrarla söylemiyorsunuz ne kadar ödeme olduğunu ama görümceniz de aynen bizim baktığımız gibi bakıyor olaya.Cunku mevzu para mevzusu degil zaten anlatmaya calistigim da paralik bir durum degil. Biz bursiyerlerin prosedurleri cok farkli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?