Gorumcemin yaptigi terbiyesizlik

Dünyanın bin türlü hali var. Kefil olmak istememesini normal buldum bende olmam. Bu devirde babama bile güvenmeyeceksin. Yapacak bişey Yok

Ben olsam ben de kefil olmazdım. Ha kardeşime anneme babama olurum ama kardeşimin eşine olmazdım. dünyanın binbir türlü hali, bunun boşanması var.. neler neler duyuyor görüyoruz. Bence görümceye kızılacak bir durum yok.

İyi de olabilir ki çok normal
Ben de kefil olmam olmak istemem sizin o senetleri biliyorum ayrıca bilmemkaç milyar trilyona varıyor neredeyse toplamda

Onbin on beş bin gibi değil yani
Sadece doktora için bile 500bine yakındır ben normal karşıladım kusura bakmayın kimse sizin için fekadar olmak zorunda değil...

Son düzenleme:
Yani cok dogru dusundun bak ben hic dusunmedim bu kadar onemli bir ayrintiyi, tabi esimle bosanma kismim en buyuk olasilik.

Bakın şu an en küçük olasılık ama karnında bebekleri ile duruşma salonu önünde bekleyen bir çok kadın da hiç boşanmayız, bana bunu yapmaz sanmıştım diye ağlıyor

Ya da erkekler nasıl gidip başkasına kapıldı bitirdi güzel hayatımızı diyor

Benden daha genc gorumcem baya deneyimli o zaman bu konuda o yuzden bana ve abisine guvenmiyor.

Bakın bu güvenmemek değil ki

Neden kendini riske atsın

Siz ödersiniz tamam ya ödeyemezseniz

Ya hasta olursanız ya tutuklanırsanız ya bitkisel hayata girerseniz

Neden hep olumlu düşünüyorsunuz ki o olumsuzluk ihtimaline bakıp olmaz demiş işte

Benden daha genc gorumcem baya deneyimli o zaman bu konuda o yuzden bana ve abisine guvenmiyor.
Ay niye güvensin ki görümcen Allah aşkına.
katolik nikahımı kıydın kocanla.
sen eşinle bir ömür birlikte olacağının boşanmayacağının garantisini verebilir misin ?
Şahsen ben veremem, kimse veremez, bu işin garantisi olmaz.
Görümcen de aklı başında biri olarak her ihtimali düşünüp hayır demiştir ki aklı başında insanlar böyle yapar.

Rose acik konusayim bende kardesimin esine kefil olmazdim.. allah korusun calisamayacak durumda olabilirsin, kizlarin dedigi gibi bosanip o sinirle odemeyebilirsin.. hic mecbur degil, terbiyesizlik degil.. birde sizin sorunlariniz var zaten kadin hakli..

Eşim haklı normal bu durum seninde hiç zoruna gitmesin
Duygusal olarak haklısın bunu beklemekte ama kimse zorunda degil ve bunu yaptığı icin terbiyesizde degil

Ki inan o senetler on bin beş bin değil yüzbin bile değil
Çok normal kefil olmak istememesi..

Ki inan o senetler on bin beş bin değil yüzbin bile değil
Çok normal kefil olmak istememesi..

Su ara esim icin doktora fiyatlarini arastiriyoruz ve ibretim alindi cikan fiyatlar karsisinda.. ben olsam herkes abd de doktora yapmak zorunda degil derdim sanirim, kadin bir sey dememis yine :)

Sen gonul koymus olabilirsin bende olsam kirilirdim ama gorumcenin yaptigida terbiyesizlik deyil ki bu tervih meselesi bu tur seyleri kendi ailenizle cozun zaten kimse kimseye kefil olmak zorunda deyil ki kefil olursa iyi olmassa kotu bence yanlis dusunuyosunuz evet icten gonul kirginligi olabilir ama bu kadar tavir almayin bence biraz da karakterle de alakali bazi insanlar guvensede yanasmak istemez bu tur olaylara saygi duymak lazim diye dusunuyorum

Ben gorumcenize hak verdim. Ben de kimseye kefil olmam. Büyük bir terbiyesizlik göremedim burda. Kişinin kendi istemeyecegi şeyi dillendirmesi ne zaman terbiyesizlik oldu?
Siz her zaman bir b planı yapmaliydiniz. İnsanlara güvenerek yola cikmamissinizdir eminim.

İnsanların yardıma ihtiyacı oluyor elbette. Hayat, insanın her işi kendi halledeceği kadar kolay değil. Ancak birinci derece akrabalarınız varken, sürekli kavga ve tartışma halinde olduğunuz, boşanmayı düşündüğünüz eşinizin kız kardeşine minnet etmeniz bana garip geldi. Ben abime güvenmiyorum mesela, eşine neden güveneyim. Tarla, mal mülk anlaşmazlığı için kardeşler birbirini öldürüyor. Her gün görmediğiniz, farklı ülkedeki bir kadının da bu tepkiyi vermesini normal karşılıyorum. Konuyu büyüttüğünüzü, eşinizin kız kardeşinden çok beklentiniz olduğunu, hatta Belki bana kızacaksınız ama eski konularınızı gözden geçirdiğimde sürekli insanlardan beklenti içinde olduğunuzu düşünüyorum. Belli ki çok yoruluyor, desteğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Belki biraz sadeleştirmelisiniz hayatınızı. Sizin takdiriniz. Ama sizin gibi ortalama üzerinde eğitim almış, farklı ülke görmüş kadın ve erkeğin kaynana, görümce ilişkileri arasında sıkışıp kalmasını yadırgıyorum. Bu 'kaynana, görümce' sıfatlarının kullanılmasını yadırgadığım gibi.

sanırım ben de kefil olmazdım. gönül koymaya gerek yok. kefil olmak ciddi bir durum çünkü.

Kardesim gibi gordugum bi arkadasimla ev tuttuk tv kanallari ve internet icin bi yere uye olduk benim ustume yapildi kayit isleri daha sonra ben memlekete dondum arkadas kullanmaya devam etti 2.3 yil sonra icra icin aradilar faturanin belki 10 kat misli para odedim aradim bana ne dedi biliyomusun iyide yok dedim sana napican canimi mi alican olsa zaten oderim niye anlamiyosun!bide ben suclu oldum yani pasa pasa da odedim bidaha asla boyle biseye yanasmam ne kefillik nede baska bisey dunyanin bin bir turlu hali var o parayi odedigim gibi cok sevip guvndigim o arkadasimida kaybettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…