- 30 Eylül 2022
- 2.541
- 3.437
- 63
- Konu Sahibi Denizasafhayalim
-
Ben size hak veriyorum. Bebeklere hastalık bulaştığında genelde akciğerlerine iniyor ve çok zorlu oluyor hem bebek için hem aile için. Üstelik hastalık aileye girdiğinde sizde hastalanıyorsunuz. Eşinizin de bunları düşünüyor olması gerekliydi.Eşimle ve bebeğimle bayramlaşmaya bir yere gittik ve başka misafirler varmış 4 yaşında bir çocuk vardı ağlayarak ağzım acıyor diye annesine gösterdi neyi var ne oldu diye sorunca da damakları hep yara oldu sabahta çok ateşliydi acile gittik doktor ateşi düşmezse tekrar gel antibiyotik baslayacaz akşama kadar takip edelim deyip gönderdi dedi ya geçmiş olsun dedim ama caktirmadan bebeğimi uzak tutmaya çalıştım eşime de artık gidelim geldiğimizde söylemediler çocuk hastaymış bizimkine bulaşabilir dedim ne saçmalıyorsun sen falan demeye başladıçocuğumu çok sakınıyormuşum henüz bir yaşında, 1 siz olsanız ne yapardınız
Gayet haklısınız, elbette çocuktur hastalanacaktır ama sağlam çocuğu göz göre göre hasta etmenin ne manası varEşimle ve bebeğimle bayramlaşmaya bir yere gittik ve başka misafirler varmış 4 yaşında bir çocuk vardı ağlayarak ağzım acıyor diye annesine gösterdi neyi var ne oldu diye sorunca da damakları hep yara oldu sabahta çok ateşliydi acile gittik doktor ateşi düşmezse tekrar gel antibiyotik baslayacaz akşama kadar takip edelim deyip gönderdi dedi ya geçmiş olsun dedim ama caktirmadan bebeğimi uzak tutmaya çalıştım eşime de artık gidelim geldiğimizde söylemediler çocuk hastaymış bizimkine bulaşabilir dedim ne saçmalıyorsun sen falan demeye başladıçocuğumu çok sakınıyormuşum henüz bir yaşında, 1 siz olsanız ne yapardınız
Allah vermesin ama başına bir şey gelirse anlar durumun ciddiyetini. Allah korusun bebeğini ama eşinde biraz sorumsuzluk var zannedersem. Ben hamileyim geçen eşimin yeğeni rahatsız diye bile gitmedim eşimi de göndermedim Allah muhafaza karnımdaki bebeğime bir şey olur diye. Kaldı ki sakınıcaz tabii biz taşıdık bedenimizde kanımızdan canımızdan verip büyüttük de meydana getirdik. Ay özür dilerim aklımdan gün görmemiş sözler geçiyor eşineEşimle ve bebeğimle bayramlaşmaya bir yere gittik ve başka misafirler varmış 4 yaşında bir çocuk vardı ağlayarak ağzım acıyor diye annesine gösterdi neyi var ne oldu diye sorunca da damakları hep yara oldu sabahta çok ateşliydi acile gittik doktor ateşi düşmezse tekrar gel antibiyotik baslayacaz akşama kadar takip edelim deyip gönderdi dedi ya geçmiş olsun dedim ama caktirmadan bebeğimi uzak tutmaya çalıştım eşime de artık gidelim geldiğimizde söylemediler çocuk hastaymış bizimkine bulaşabilir dedim ne saçmalıyorsun sen falan demeye başladıçocuğumu çok sakınıyormuşum henüz bir yaşında, 1 siz olsanız ne yapardınız
Çocuk bu hastalanacak düşecek diyorlar sürekli yav tamam ama bebek daha bir öğrensin bilsin o zaman daha rahat olacağım bir burnu aksa emerken çocuk perişan oluyor ben niye göz göre göre hasta edeyim diyorum sürekli çocuk konusunda zıtlaşıyor benimle benim bebeğim kaç sene sonra geldi ben ne sorunlar yaşadım tabi kiymetli diyorum görmemişin çocuğu olmuş oluyor sürekliBen size hak veriyorum. Bebeklere hastalık bulaştığında genelde akciğerlerine iniyor ve çok zorlu oluyor hem bebek için hem aile için. Üstelik hastalık aileye girdiğinde sizde hastalanıyorsunuz. Eşinizin de bunları düşünüyor olması gerekliydi.
Bebeğimi hep çok sakindim saçma sapan şeylerden ve çok şükür sadece nezle oldu bu güne kadar bir kaç kez onda bile çocuk perişan oluyor ama ne olacak zaten ben bakıyorum hasta olursa iyileşir kafasında hepsieşin dünyanın en sacma adami
çocuğunu düşünen insan sağlığını da düşünür.
muhtemelen bebek ateşler icinde yattığı geceler basinda siz nobet tutuyorsunuz. acile götürmek vs disinda es kisisinin umru olmuyor totosunda pireler ucusa ucusa uyuyor. o yuzden cocuk kisminin ne kadar cabuk hastalanacagi ve ne kadar agir gecirecegi hakkinda hicbir fikri yok
Cahillik bu bence. Önlenebilir birşey varsa neden hasta olsun cocuklarımız. Esas bu zihniyet ile yaşamak sorun. Zaten hasta çocugu bayram gezmesine götüren aile kadar eşinizin düşüncesinde benzer zihniyette bence.Çocuk bu hastalanacak düşecek diyorlar sürekli yav tamam ama bebek daha bir öğrensin bilsin o zaman daha rahat olacağım bir burnu aksa emerken çocuk perişan oluyor ben niye göz göre göre hasta edeyim diyorum sürekli çocuk konusunda zıtlaşıyor benimle benim bebeğim kaç sene sonra geldi ben ne sorunlar yaşadım tabi kiymetli diyorum görmemişin çocuğu olmuş oluyor sürekli
Ev sahibi ayrı bir olay zaten biz gittik orda hastalığı söylediler gelini de gelecekti onu aradım abla bak burdaki çocuk hastaymış senin bebeğin küçük gelme dedim oda Allah razı olsun söyledin gelmeyeceğim dedi.Eşiniz ağır saçmalamış. O çocuğun bedeni ne ki? Neden hastalansın ya? Neler çekiyorlar hasta olduklarında. Söylemesi kolay tabi. Ben olsam ev sahibine derdim keşke hasta olduğunu söyleseydiniz diye. Ve giderdim
Başka odaya geçtim bahçeye falan çıktım işte ne yapayımEşiniz ağır saçmalamış. O çocuğun bedeni ne ki? Neden hastalansın ya? Neler çekiyorlar hasta olduklarında. Söylemesi kolay tabi. Ben olsam ev sahibine derdim keşke hasta olduğunu söyleseydiniz diye. Ve giderdim
O kadar haklısın ki o kadarÜremeyin arkadaşım, böyle salak insanlardan üremeyin sonra hem kendiniz çekiyorsunuz hem gelecek kuşakların IQsunu düşürüyorsunuz. Valla kamu spotu koyuyorum artık, çocuk sahibi olacak kadınlar az biraz seçici olsunlar, evlenmeden bir bakın saçmalıyor mu, akıllı mı salak mı...
Eşim çocuğun birşeyi yokmuş diyoCahillik bu bence. Önlenebilir birşey varsa neden hasta olsun cocuklarımız. Esas bu zihniyet ile yaşamak sorun. Zaten hasta çocugu bayram gezmesine götüren aile kadar eşinizin düşüncesinde benzer zihniyette bence.
Ya böyle adamlara had bildirmeyen, sen otur biz gidiyoruz diyemeyenler de gelip burada konu açmasın. Noldu oturmaya devam mı ettiniz yoksa çocuğu alıp çıktınız mı evden? Adamlar size istediği gibi davranıyor bari çocuklarınızı koruyun onların insafına bırakmayın. Siz olsanız ne yapardınız demişsiniz, ben kalan varsa eşya oyuncak onları toplardım çünkü eşim benden önce çocuğu alıp çıkardı. Bunu benim ailem söz konusu bile olsa yapardı çünkü mantıklı düşünür. Ağzı yara içinde 4 yaşındaki çocuk mutlaka elini ağzına götürüp sonra da oyuncak tutar. Yazık o küçüğe ayrı acıdım, annesi babası kendi keyfine düşmüş.çocuk hastaymış bizimkine bulaşabilir dedim ne saçmalıyorsun sen falan demeye başladı
Eğer mantıklı düşündüğüne eminsen bebeğini korumak için yaptığın şeylerde, eşin bile olsa ne söylediklerini umursama derim ben. Yoksa hayat başkalarının ne düşündükleri ile geçip gitmez. Ayrıca o zihniyette çocugu gezmelere götüren birine ne söylesen umursamaz. Kendini yormaBaşka odaya geçtim bahçeye falan çıktım işte ne yapayımbende çocuğu çok sakindigimi söylüyorlar sürekli psikolojim bozuluyor o yüzden
çaktırmadan korumaya gerek yok, aa geçmiş olsun çocuk hastaysa bebekle aynı odada tutmayayım biz çok oturmayalım hastalanınca kötü geçiyor diyip çıkacaksınız. Çocuğunuzu sizden başka kimse düşünmez. Herkesin çocuğu kendine kıymetli. Siz 9 ay taşıdınız doğurdunuz bir senedir üstüne titriyorsunuz komşu onu demiş akraba bunu demiş bilmem babası ne demiş umrunuzda olmasın herkese cevabını yapıştırın. Çocuk hasta olunca başında sabahlayacak sizsiniz. Babasına da Allah akıl fikir versin ne diyeyimEşimle ve bebeğimle bayramlaşmaya bir yere gittik ve başka misafirler varmış 4 yaşında bir çocuk vardı ağlayarak ağzım acıyor diye annesine gösterdi neyi var ne oldu diye sorunca da damakları hep yara oldu sabahta çok ateşliydi acile gittik doktor ateşi düşmezse tekrar gel antibiyotik baslayacaz akşama kadar takip edelim deyip gönderdi dedi ya geçmiş olsun dedim ama caktirmadan bebeğimi uzak tutmaya çalıştım eşime de artık gidelim geldiğimizde söylemediler çocuk hastaymış bizimkine bulaşabilir dedim ne saçmalıyorsun sen falan demeye başladıçocuğumu çok sakınıyormuşum henüz bir yaşında, 1 siz olsanız ne yapardınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?