- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Teşekkür ederimSize kocaman sarilmak istedim
Allah babanıza rahmet eylesin.Selamunaleykum hanımlar. Meğer benim üstünü örttüģüm bir derdim varmış.
Biraz önce bulaşıkları yıkarken 5 yaşındaki kızım oyun oynamak istedi. Ben de: " sonra " dedim ama o öyle boynunu büküp gidince dayanamadım: " tamam gel sen de kaşıkları yıka" dedim. Maksat biraz suyla oynasın keyfi yerine gelsin. Ama babası görünce:" elleri üşür, üstü bası ıslanır hasta olur" dedi. Ben de bir şey olmaz dedim.
Sonra gözümde canlandı koskoca mazi. Babam ikinci eşiyle evlendiğinde ben 6 yaşındaydım. Ilk zamanlardı, üvey anne bana bulaşıkları yıkatıyordu. Kapı çaldı, babamın geldiğini anlayınca üstümdeki önlüğü aldı, bulaşık yıkıyormuş gibi elini suya soktu, bulaşık yikattigimi söylersen baban gittikten sonra doverim seni, git kapıyı aç, dedi ( babam gittikten sonra surekli dovuyordu çünkü). Babam içeri girince onun bulaşık yıkadığını zannetti. Üvey anne bana döndü " canım benim ben bulaşıkları sabunladım, durulamasi kaldı, sen durula ben babanla ilgileneyim." dedi. Kendi sabunladigim bulaşıkları kendim durulamaya gittim. Babam demedi ki 6 yaşındaki çocuk ne bulaşık yıkaması?
Ben öz anne olmama rağmen çocuğum eğlensin diye kaşıkları suya tutmasına izin vermem eşim tarafından anormal karşılanırken, benim babam üvey anneye sen ne yapıyorsun demedi. Gözlerim doldu, kendi çocukluğuma üzüldüm. Babam iyi bir babaydı ama böyle basiretsiz davranışları yüzünden çok ezildik. Ve fark ettim ki ben 60 yaşına da gelsem bunları unutamayacağım.
Not: babam vefat edeli 10 yıl oldu lütfen rencide edici yorumlar yapmayın.
Tabiki düşünmüyorum ama bir şeyler bir şeyleri çağrıştırır ya bazen aklıma geliyor ve ne kadar örtmeye çalışsam da maalesef kapanmıyor.Allah babanıza rahmet eylesin.
böyle kadınlar çok güzel rol yaptığından genelde kimsenin babası tepki vermiyor. ya da o bırakır giderse çocukla kalırım korkusu mudur nedir bilmiyorum ama hikaye yaygın ve tanıdık.
öyle olmamalıydı ama olmuş. ne yazık ki geçmiş değiştiremeyeceğimiz şeylerle dolu. ama ne mutlu ki "geçmiş"..
keşke herkes merhametli olsaydı. keşke herkes İNSAN olsaydı. ama maalesef sınanmanın da çeşitleri var. o merhamet etmesi gereken bir çocukla sınanmış ve sınavını geçememiş. siz de böyle bi anne bozuntusuyla sınanmışsınız.
üzülmeyin nolur...
değiştiremeyeceğiniz, silemeyeceğiniz bir geçmişi düşünerek harcadığınız vakitte çocuğunuzla ne oyunlar oynarsınız :)
Tam da bunu anlatmak istemiştim.Küçük ama derin detaylar..
İnsanın aklına öyle anlarda geliyor ki ben bunu nasıl unutmamışım diyorsunuz..
Geçiyor dediklerimiz meğerse bir yerimizde ufak bir yara olarak kalıyormuş..
Allah herkesin kalbine göre versin.. Vicdan çok önemli bir şey..Üvey Anneniz bu özelliklerden mahrum kalmış çok yazık ona..
Çok iyi, benim hayatımın içine etti ama kendisi geziyor tozuyor keyfi yerinde. Kötüye bir şey olmuyor galibaUvey anneyi merak ettim. Ne durumda simdi sifatina tukurdugum
karma bebegim, karma. cok uzun surmez:)Çok iyi, benim hayatımın içine etti ama kendisi geziyor tozuyor keyfi yerinde. Kötüye bir şey olmuyor galiba
Aminnnnnn çok teşekkür ederim. ❤karma bebegim, karma. cok uzun surmez:)
Allah seni ve esini cocuklarinin basindan huzur ve mutlulukla eksik etmesin. Boyle ufak efkarlanmalardan baska travmatik seyler yasamamis olmaniz dilegimle..
Aminnn size de çok teşekkür ederim. ❤Ne güzel ki çocuğunuzun üzerine titreyen bir eş seçmişsiniz.Allah gönlünüze göre versin her şeyi.Hayatınızın o dönemi kötü geçmiş , devami güzel geçsin inşallah.
Belki sizin düşünceniz doğru ama kimi gördüysem eksik olanı daha çok dışladı, daha çok ezdi. Sahipsiz daha çok hor görülüyor maalesef.Bazen oglumun arkadasları eve geliyor onlara daha ıyı davranıyorum diyorum kı baskasının canı emanettır..sonra diyorum benim evlatlarımda bana emanet neden Boyle yapıyorum kendime kızıyorum .. (kendi cocuklarıma izın vermedıgım bırseyı onlar dıyınce kıramıyorum)..yani demek istedıgım aslında senin olmayan DHA degerlı olmalı cunku o eksık o yarım o daha muhtacım..bılmem yanlıs mı düsünüyorum... bılmıyorum insanlar kalp degıl teneke tasıyorlar...
Uzulmeyın herkes kalbının ekmegıni yer ...unutmayız unutamayız ama unutmak zorundayız..kızınıza ve esınıze kocaman sarılın....
Bu dünyanın öbür tarafı da varÇok iyi, benim hayatımın içine etti ama kendisi geziyor tozuyor keyfi yerinde. Kötüye bir şey olmuyor galiba
olur olur bekle. Yalnizlik icinde gecirir son zamanlarini ya da.baska bisi. Ama cekmeden gitmiyolar. Emin olÇok iyi, benim hayatımın içine etti ama kendisi geziyor tozuyor keyfi yerinde. Kötüye bir şey olmuyor galiba
Üç kardeşim var ondan. Başına bir şey gelsin göreyim diye bir beklentim yok. Çünkü ucu bana da dokunur. Ama Allah'ın adaletine inanıyor ve güveniyorum. Hakkımı bırakmayacağını da biliyorum.olur olur bekle. Yalnizlik icinde gecirir son zamanlarini ya da.baska bisi. Ama cekmeden gitmiyolar. Emin ol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?