- 14 Mayıs 2016
- 720
- 1.036
- 113
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Sürekli bunları düşünerek yaşamıyorum ama bazen aklıma geliyor ve gerçekten üzülüyorum.Öbür dunyada yaptigi kotulugun hesabini sorar Allah merak etme. Insallah eşinden cocugundan yana yuzun guler mutlu bir hayat surersin. Hepimizin cocukluktan gelen kötü anilari var ama hayat devam ediyor unut gitsin
Bu gayet doğal.Sürekli bunları düşünerek yaşamıyorum ama bazen aklıma geliyor ve gerçekten üzülüyorum.
Bu gayet doğal.
Profesyonel destek alınsa bile,çocukluk travmalarının izi ve etkisi kalıyor.
Geçmişi değiştiremeyiz.
Belki şöyle bakmak sizi biraz rahatlatır.
Sizi,siz yapan bir anlamda
geçmişiniz ve deneyimleriniz.
Yaşadığınız bu üzücü ve travmatik olaylar bıraktığı olumsuz etkinin yanı sıra,aynı zamanda sizi geliştirip,olgunlaştırdı.
Siz olumsuz deneyimlerinizden sonuç çıkarıp,
olumlu ve sağlıklı ebeveyn olmayı öğrendiniz.
Buna travma sonrası büyüme diyoruz.
Bunu başarabilen insan aslında travmanın etkilerini büyük oranda atlatmış demektir.
Psikoterapi alıp,geçmişinizle yüzleşebilseniz,
çok daha iyi olur.
'Alamam' veya 'almak istemiyorum' derseniz,
size kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak bazı kitaplar tavsiye edebilirim.
Böyle olmasını çok isterdim. Kötü bir anne değilim ama maalesef çok sağlıklı bir ebeveyn de olamadım. Geçmişle yüzleşebilseydim belki ama halının altına süpürülen tozlar gibi sürekli karşıma çıkıyor. Şöyle duzelttim biraz kendimi " o gününü gün ediyor ben kendi kendimi yiyorum" diye diye. Şimdi daha iyiyim.Siz olumsuz deneyimlerinizden sonuç çıkarıp,
olumlu ve sağlıklı ebeveyn olmayı öğrendiniz.
Evet ara sıra geliyor. Yorgan gitti kavga bitti. Şimdi dünya iyisi(!) Çünkü yaptıklarına inananacak babam yok. Şuna eminin ki babam yaşıyor olsa hayatımızın içine etmeye devam edecekti.Eski insanlar o kadar düşünceli degildi cocuguna cok nadir yani...
Uvey olan da tam cadalozmuş ya...goruyormusun hala?
Böyle olmasını çok isterdim. Kötü bir anne değilim ama maalesef çok sağlıklı bir ebeveyn de olamadım. Geçmişle yüzleşebilseydim belki ama halının altına süpürülen tozlar gibi sürekli karşıma çıkıyor. Şöyle duzelttim biraz kendimi " o gününü gün ediyor ben kendi kendimi yiyorum" diye diye. Şimdi daha iyiyim.
Psikiyatrik tedavi gördüm ama tamamen geçmedi.
Kitap okumayı severim, tavsiye ederseniz sevinirim.
Ayyy lütfen ağlama. Düşünme de böyle şeyler. Güzel düşün güzel olsun. Allah sana kızlarına ve eşine hayırlı ömürler versin.İçim bir kötü oldu. Bazen düşünüyorum ölürsem eşim evlenirse ya kızıma karnındaki bebeğime kötü bakarsalar diye. Ağlayasım geldi.
Teşekkür ederim.Diğer iki kitabın fotoğrafını yüklerken bir sorun oldu.
İsimlerini yazıyorum.
Her ikisi de Psikonet yy'dan.
Hayatı Yeniden Keşfedin
İyi Hissetmek
Seni şuan çok iyi anlıyorum. Allah yardımcın olsun. Inşallah iyi bir anne olursun.Geçmiş geçmişte kaldı.Ama ara ara insanın aklına böyle şeyler geliyor gözleri doluyor. kendi çocuklarınıza güzel bir hayat sunmak elinizde. Benim de eşimle pikniğe gezmeye gidince bazen gözlerim dolar. Keşke çocukluğumda da ailemle böyle anılarım olsaydı diye. Defalarca anne babamın kavga hakaretlerine şahit oldum. İçindeyara gibi kalıyor bunlar sonra düşünüp diyorsun ki ben inşaallah iyi bir anne olacağım.huzurlu aile ortamı her şeyden önemli
Oyyy kuzum kıyamam sana ben
İyi ki buraya içini döktün eminim kendini daha iyi hissetmişsindir.
Yapabiliyorsan o zamanlarki haline, 6 yaşındaki reymana bir mektup yaz. Hatta daha da iyisi gözlerini kapat ve o halinin karşında olduğunu hayal et. Ona o an duymak isteyeceğin şeyleri söyle. Onu her daim koruyup kollayacağını ve yanında olacağını söyle. Yaşadığı tüm üzüntülerin biteceğini söyle. Ona sarıl öp. Emin ol bunu düşünmek seni daha iyi hissetirecek
Kendisi ile görüşmeyip yaptıklarını da yüzüne vursanıza. Artık ona katlanmak zorunda olduğunuz babanızda yok.Evet ara sıra geliyor. Yorgan gitti kavga bitti. Şimdi dünya iyisi(!) Çünkü yaptıklarına inananacak babam yok. Şuna eminin ki babam yaşıyor olsa hayatımızın içine etmeye devam edecekti.
Yüzüne vurmak için fırsat kolluyorum ama fırsat vermiyor. Ona katlanmak zorunda değilim ama kardeşlerim var. Onlar çok küçüktü bilmiyorlar bu durumları. Onların hatrına ayda yılda bir görüşüyorum.Kendisi ile görüşmeyip yaptıklarını da yüzüne vursanıza. Artık ona katlanmak zorunda olduğunuz babanızda yok.
Dediginiz gibi çocuklukta böyle şeyler yaşayanlarin çoğu sonradan bomba olup patlıyorlar. Alah a şükrediyorum ki ben farklı yollara girmedim.Bu tarz konular çok dokunuyor bana bugünlerde, merhamet bir insanda olması gereken en önemli duygulardan, merhameti olmayan insanda da çok şey beklerim ben. Üvey anneniz de öyleymiş malesef.
Çocuklukta yaşanan olumsuz olaylar yetişkinlikte de etkisini gösteriyor, bu tarz birsey değil ama benim de çocuklukta yaşadığım olumsuz şeyler bugünüme tesir ediyor bir şekilde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?