Günlük Kardeşlerinin Beraber Zayıflama Deneyimleri

kızlar bugun melek baykalın programında güzel bilgiler verdiler. genelde bildiğimiz şeyler ama yine de paylaşayım;

**bir yiyecek ne kadar işlem görürse o kadar çok kilo aldırırmış.
**patatesi haşlayıp püre haline getirmemek gerekiyomuş. olabildiğince büyük parçalar halinde haşlanıp soğutulduktan sonra tüketilmeliymiş.
**muz ve kivi aynı kalori değerinde olmasına rağmen muzu yemek daha fazla kilo aldırırmış. çünkü glisemik indeksi daha yüksekmiş. glisemik indeksi yüksek olan gıdalar daha çabuk kana karıştığı için kilo almaya sebebiyet veriyomuş. bu yüzden de genel olarak glisemik indeksi düşük gıdalar tüketmeliymişiz. kısacası şekeri çıkarıcaz hayatımızdan.
**her şeye limon sıkın dedi doktor. hatta meyve yerken bile üzerine limon sıkmak meyvenin içindeki şekerin vücuda çabuk karışıp kilo aldırmasını önlüyomuş.
**ve hep bildiğimiz gibi yavaş yemek yeyin diyor.

bende hatırladığım kadarıylaaa menümü yazayım
sabah
az yumurta
2.buçuk dilim tahıllı ekmek
7 yeşil zeytin
1 kk peynir
1 incecik dilim salam

1 portakal
1 avuç içi çerez(çok azdı)

1 kase arapaşı çorbası(tavuklu unlu çorba)hamursuzz
(portakal topluyorduk acele şekilde içtim çorbayı)

3 parça bitter

1 kase arapaşı çorbası(sonunda bitti)
7 8 yk bulgur pilavı( çok oldu biliyorum ama canım çok istedi)
salata
1 ısırık pide

1 kase kadar patlamış mısır

su anca 1 buçuk litre
sporda yapmadım çünkü 2 saat kadar portakal topladık yoruldum yapmadım
yeşil çayda 2 bardak içtim kızlar beni mazur görün bu hafta düzensiz olacak zaten 600 grm almışım ama şu görümcemgil bi gitsin hemen pirinç lapasına başlıcam

BeyazBulut: Canım süpersin bence çöpe gidicene miğdene gitmesi daha güzel.Sporunuda yapmışsın çaylarınıda içmişsin suyuda çoğalttıysan bu iş bitmiştir zaten:)

sevgi_melegi:Menünün başını okurken batırdım flan yazıo bakıorum fazla yedin sanıyorum tam aksi çıkıyo.Çok az yiyosun ve hiç sağlıklı deil bisküviye karşı koyamadığın için mi yemek yemiyosun yoksa canın yeemek istemediği için mi bisküvi yiyosun.Olmaz böyle kızarım bak bissürü sağlık sorunun var zaten dikkat et kendine.Buarada erkek egemen bi toplumda yaşıyoruz çoktan alışman lazımdı böyle şeylere.Annemde oğluşm aşşağı oğluşum yukarıydı biara ama biz iki kız kardeş çok coz yaptık bizim evi kadın egemen toplum haline getirdik:) yani demem o ki sana verdikleri sevgiden kısmıyolarsa sorun etme

kalbimEllerinde;Menüne Bayıllldımmm afferin yawrummm güzel yemişsin kızınca saç çekme özgürlüğümüz olduğu gibi güzel yiyincede ödüllendirmeliyiz afferinlerle dimi:)

denizeliklim; Evet biraz çok olmuş bence bugün kontolü eline almalısın bedenimiz bizi kontrol etmemeli beynimiz bedenimizi kontrol etmeli.Şuan beynimizin tek istediği şey zayıflamak ve tatlı yemeği sevmiyoruz.Yedikçe miğdemiz bulanıo.Heheheheh nasıl pozitif düşünce gücü yaptım amaaa:) Secretı okuyo okuya sıyırmıştım biara buda ondan kalan kırıntılar oldu:)

Gerçektende güzel bilgilermiş.Aktardığın için mersi bebekkk

karamelek01; yani bana bitek bulgur fazla geldi yoksa kahvaltıda yenilen bi salam falan normal şeyler bence.Kuruyemişede kızıcaktım ki az yemişsin bişey demiyorum ama dadandımı fena dadanıosun o kuruyemişe dikkatli ol:) Portakal toplamakta spordan sayılır bence çok bi sorun yok menünde canım kendi kendini korkutma:)

Dünkü Menüm

Aç karnına kan yapıcı pekmezim 1çay kaşığı (ısırgan otlu ve çörek otlu bi pekmez.Ayrıca kan değerlerinde 1 ayda %60 artış yapıomuş.Kiloda aldırmıyomuş:))

Sabah: 5yk nesfit, light yoğurt

1Kupa zayıflama çayım(life form diye bi çay içinde biberiyede var yeşilçayda fundada mısır püskülüde bissürü şey var bide 1 ayda 8kilo verdirme gibi bi iddaalarıda var:))

Öğlen: fırında tavuk yemeği,2 minik dilim patates ve bol light yogurt eşliğinde

1Kupa Filtre kahve

Akşam(Saçmalamışlık) : 3yk bezelye,köy yoğurdu(ay çok güzeldi ekşi ekşi) içinede az mısır ekmeği ufaladım yedim,2 açma(minikti ama farketmez ki),2dilim havuçlu kek (bunları 2 saat arayla yedim ama yememeliydim bugün tam gaz devam etcem inşallah)

senle beni ne yapmalı kaynar kazana atmalı şikerim üzerimizede çikolata sosu döküp yimeli bizede ne yakışır demi çikolata sosuuuuu
senin o güzel dediğin menüm varya akşam kadayıf şekerpare eklendi o güzel menüye

ama yok artık randwun dediği gibi yapıcam kaçamak yapmıcam demiyorum ben artık canımın istediği bişey olursa tadına bakabilirim diyeceğim

hahahahahahahhahah yemek arasına sıkıştırılmuş diyet molası oldu gene bu:) ay napcaz böyle hep yemek istiyorum.Pozitif düşünelim.Yemek yemeği sevmiyoruz.Tatlılardan migdemiz bulanıo.Canım haşlanmış sebze çekio eheheheh beynimize bunları şartlamamız lazım

yaaaa bizde ne yaparız ya onu tadına bakmayı öğrensek yeter bize hani şöyle ucundan bir parça göz hakkı öğrenebilirmiyiz sence

Son düzenleme:
pembiş çözüm bul bu cozutmalara bişey yapalım yaa sen bana çok kız mesela

heheheh tadına bakınca gerisi çorap söküğü gibi gelio:)

kesinlikle katılıyorum
en iyisi benim canım bunu yemek istemiyor diyip kesinlikle yanına yaklaşmamak
ben de ucundan alınca sonunu getiriyorum
ne iradesiz hatunlarız ya
niye biz allahın sevdiği kullarından deiliz
okulda bir arkadaşım var
kızın elinde her tenefüs mutlaka gofret veya çikolata olur
ağzının boş durduğunu hiç görmedim

birlikte yemeğe gittiğimizde kızın yediklerine inanamıyorum
hepimizin beş katını iyor ekmek kola ne isterseniz
ama kızı görseniz incecik manken gibi

niye biz böyle değiliz ne yesek yarıyor mübarek

sadiyemm pilav cok olmus ama gerisi iyi :) kiz artik kendine gel yavas yavas aaaa ne oluyor sanaa, ne güzel iradeli gidiyordun . hee bu arada arapasi unlu oldugu icin keske yemeseydin yawrum yaaa:26: ama bitmis hele sükür
annemde gecenlerde yapti hamurla beraber ama ben yemedim

pembisim menüyü tam begeniyordum ama 2 dilim havuclu keki gördüm. neyse kiz ye bosver bende haftasonu löp löp götürdüm
bitti artik ve icim rahatladi. sporda yok, keske spor olsaydi

evet yaa bendede öyle. mesela pazar gunu bir dilim kek yedim, sonra dedim ki amannn zaten yemisim bir dilim 2 yesem ne olacak derken sanirim tam hatirlamiyorum 5 dilim oldu
öfff keske bizde yesek yesek ve hic kilo almasak
gecen kilo almak isteyenler topigine göz attim amannnn ne kadar cok yiyorlar yaa kiskandim resmen
gecen okudum bi kiz önce mc donaldsa gitmis sonra dürüm yemis üstüne bide cola
bizde haslanmis brokoli yiyelim

kızlar ben geldim
şu an birinternet kafedeyim
selam vermeden konuyu okumayayım dedim
önce günlüğüme baktım sağolsun beyazbulutum cevapsız bırakmamış inanın okurken yüzüm hem güldü hem de ağlamamak için kendimi zor tutyorum şu an o kadar duygulandım ki...sizi çok özlemişim yaaaaaaaaaaaaaaaaa
ben kendimden bahsedeyim hesabımı vereyim
haftasonu resmen battım dibe vurdum
cumartesi ztn yoldaydık,sabah alelacele kahvaltı ettim ama sağlıklı bir kahvaltı akşam da iyiydi ama gündüz yolda 1 simit bir de haşhaşlı çörek yedim light sütle spor yok su da 1,5ltyi gecti 2ltye yakın spor yok maalesef
pazar günü sabah ve akşam güzel öğlen spor yapıp yemeğimi yiyecektim misafir gelince öğle yemeğim yine hamur işi oldu((
1 poğaça+yarım haşhaşlı yanında çay yerine yeşilçay içtim çantamda bir tane varmış götürmeyi unuttum evi toplayıp acele etmekten
akşam yine normal yemeğimi yedim ama gece cozuttum tv karşısında biskrem yedim yarım pkt+gofret yedim ama bayatlamış herhalde pkti açık kalmış(( bir de yarım poğaça kalmıştı onu da yedim yaaaaaaaaaa
günlüğüme menüleri eve dönünce yazcam özet geçiorum
dün dışarıdaydım sabah+akşam oldu arada sadece 1 tane etiform namı diğer sunta yedim onun haricinde kaçamak falan yapmadım ama spor da yapamadım dışarıdaydım ama epey yürüdüm 45dk olmuştur toplamda
bugun de hastanede işlerim vardı dünden belki kan veririn dedi hemşire ondan kahvaltı etmedim sabah 11e kadar da bekledim diğer işleri de mesai bitmeden halledeyim derken anca yarım saat once kahvaltımı edebildim
4 sunta+3-4 zeytin (küçük saklama kabında ynımda getimiştim) bu kadar yani...
zayifyet geçiriyorum dünden beri...
neyse fıstıklarım öğleden sonra bir buçukta hastanede olcam o yuzden kısaca geçmişi okuyayım yorumluk bişey varsa yazarım evime dönünce daha detaylı incleerim
hepinizi öpüyorum canlarım güzellerimmmmmms
sizleri çoooooookkkkkkkk seviyorum

cumartesinden bu yana yazıyorum ona göre...
Kalbim süpersin maşallah
kız sadişşşşş huuuuuuu....... sosisler yanmiş oh ohh....bi de kurabiye....
tatlım çubukl krakeri abarttım maalesef biliyorum sırf o yuzden kardeşimi çağırdım al bunu götür yoksa benden sana yemeye bişey kalmaz dedim malum tv karşısında insan kontrol edemiyor kendini
16 g çiko da 3 parça ama 80glık pktte 15 tane var 9 değil... 9 olsaydı 2 taneden fazla yemezdim bu arada burdan alıp gitcem yaşadığım yerdde %70lik bitter bulamadım

Sevgiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmm
bebemmmm sana hiç cvp vermez olur muyuz aşk olsun.... kız özledim sizi yaaaaaaaaaaaa
maşallah kuzum toparlanmışsın Allah beterinden korusun bebeğimmmmm
aferin çavdar ekmeği+nesfit alınmış...

kız Random valla saçını başını yolcam kız senin hep çok yedim diyorsun bakıyoruz bi falso yok maşallahhhhhhhh

Denizimmmm
kuzum detoksla ilgili kitap buldum evde onu okucam bu arada montinin de orijinal kitabının tercümesini buldum onu da okucam,
okudukça bilgi veririm inşallah
bu arada ben de uzaklaşınca sizlerden ben de menüme hep bi reklam arası alıyorum sanki
menüne gelince sabah-akşam olmuş
bi de kaçamak tabiii.... ama hem regl hem de açlık yüzünden olmuş cnm yaaa dikkat et üşütme bak bu dönemde vücut daha savunmasız ondan uçuk çıkar insan hasta bile olabilir aman kızlar dikkat....

sevgi ile denizin muhabbetine koptum
kız sevgi maşallah bol azarlı bir yorum olmuş

beyazbulut...
kız menünü okudum güzel güzel derken.......... bi baktım cozutmuşsun dikkat aman aman ben yorum yapmayım yapan yapmış ztn

Pazar...
kızlar ben yokum diye sayfa fazla ilerlememiş sanırım ama sizsiz de ben kendimi kötü hissediyorum ama topiğimizi canlı tutun yaaaa
neyse az yazmanız işime yaradı hemnen okuyup yorumlayabiliyorum heheh

sadişim menün pazar günü kötü değil aşırı k.hidrat göremedim sadece sabah patatesli yumurta var cok değil kız o da takma o kadar...

Sevgim
kuzum menün güzel ama az bir günlük menün kısaca nesfit+kahvaltılık+mantı kız ben bunlarla zayifyet geçirim yaaaa

beyazbulutum menünü beğendim çiğ köfteleri de kocan halletmiş oh iyi olmuş aklın kalmaz en azından
menün için afiyet olsun kahve de olur arada salata yemişsin dengelemiştir

dün...
Beyazbulut: tatlım kuru meyve yemen iyi olmuş gofrete hayır ben de etiformla birkaç zeytin yedim demin inanılmaz şiştim alıştık tabii az yemeye

Kalbim....
fıstık madem okul için yer değiştircen yemek yapmayı öğren bakalım
ben eve çıktığımda daha sağlıklı besleniyordum akşam kendime bulgur pilavı yanına salata+yogurt suyumu da koyardım oh mis ama işte ev arkadaşımla sorun yaşamıştım yoksa hiç üşenmeden yemek yapıyordum sabah erken kalkıp kahvaltımı da yapardım o ara kg vermiştim bi de okul-ev arası 20dk yürüyordum bazen öğle aralarında bile gelirdim yemeğimi yapar yer öyle giderdim sen de evde kendin az yağlı yemekler yapmayı öğrenmeye başla bence...

pembemmmmm
kız o dediğin çay bildiğin form çayı hani hazırları var ya... bimde de var aynısı... 5i biyerdelerden
zayıflatmaz ama ödem attırır vben de taze zencefil arıyorum ktarda kurutulmuş var taze yazıyor ama üstü beyaz yani sanırım haifi kurumuş taze demesine aldanmayın kök şeklinde taze deyince bulurlar herhalde... hastane işim bitsin gidip alcam
dün çubuk tarçın aldık bimden bi tane daha mı alsam ne:)

Beyazbulutum...
menün güzel akşam ekmek fazla olmuş bi de arada 13 fındık çok fazla ideal olan bir avuç o da 5-6 tane işte...

kızlar geriye kalanlara daha müsait bir zamanda bakayım şimdi çıkmam lazım hastanedeki randevum 13:30 biraz erken gideyim de çabuk bitsin işim:)
hepinizi çok seviyorum
görüşürüz...

Lilycim form çayına beşibiyerdelerden demişsin ama deil tadında baya fark var bide içinde bissürü deişik şey var yani ondan fazladır.Metabolizmayı hızlandırdığını söyledi aktar ama çokta güven olmaz.Ben zaten inanmıyorum ayda sekiz kilo verdircene falan.Benim aklıma yatan kısmı yeşilçayda biberiyede var içinde tek tek içmekle uğraşmıcam biarada içcem gitcek.Bide şimdiden etkisini gördüm rahat tuvalete çıkarıo:) o bile yeter:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…