Güvenmenin bedeli!!!

Sevgili nefertity;
Dün de yazmıştım konuna. Gene çok iyi niyetle yazıp fırça yemiştim. Dünden beri de okuyorum. Sana kırgın olduğum için yazmayacaktım ama dayanmadım. Çünkü görüyorum ki gerçekten pek iyi durumda değilsin ve gerçekten yardıma ve desteğe ihtiyacın var.
Aslında önce şunu söylemek istiyorum. Kırgınlık, öfke, bastırdığın incinmişlikler nedeniyle çok dolusun. Her söylenen seni daha fazla yaralıyor, daha da kırıyor belki. Ama şunu bil. Burada biraz sert ya da sivri de olsa yapılan yorumlar kimse senin derdinle ne alay ediyor, ne derinleştirmek istiyor. Burası gönüllü bir platform ve kimse durup dururuken tanımadığı insnaı kırmak için yazmıyor. Sadece herkesin üslubu ve hayat görüşü farklı. Yapılan yorumlar sivri de olsa bazı şeyleri daha net anlatabilmek ve sana yardımcı olmak adına.
Öte yandan, kimse çok da kötü birşey yazmamış. Kimse sana "sen affettin midesizsin" dememiş. Denilen ve bir türlü anlatılamayan şey şu: Ben affetmezdim ama eğer eşini affettiysen (demişsin ya benim seçimim diye) seçimini bu yönde kullandıysan artık kendini hırpalama. Olaydaki asıl muhatabını affettiysen, elalemin midesiz, ahlaksız kız için kendini hırpalama. ıntikam düşünceleri en çok seni yaralar. Madem böyle bir seçim yaptın yarına temiz bir sayfa aç. Ne işin var düğünde filan?
Ama sen o kadar sert çıkışlar yaptın ki, insanlar da hem kızdılar hem de söylediklerini açıklayabilmek için daha başka yönelerini de yazmak zorunda kaldılar. Yorumlar karşılıklı sertleşti.
Ben ama bu tavrının da içinin çok acıyor olmasından kaynaklanan bir hırçınlığa bağlı olduğunu düşünüyorum. O yüzden çok kırıcı davranmış olmana rağmen böyle sakin ve senden yana bir yorum yazmaya çalışıyorum.
Çok geriyor bu konu seni belli ki. Ama bunu geride bırakmak istiyorsan, gerçekten geride bırakmalısın. Bu konuda belki bir profesyonel yarıdm da çok yararlı olur. bazen kökünü kazıyamadığımız duygulardan lendi başımıza kurtulmamız mümkün olmuyor.

siz geçmiş sayfaları bir okuyun isterseniz bizim yaptığımız hangi yorumlardan etkilenmek bir yana daha çok nefrete sahip olucak söylermisin kimse ona kadına git saçını başını yol nasıl kadınmış oo vay anam rezil et git düğünü bas vs vs bunun gibi şeyler demedik deseydik nefretini arttırırdık siz nasıl anlamak istiyosanız öyle anlamışsınız o da sizin sorununuz (ayrıca o bizim eşlerimize bile laf saydı ben şahsım adına yenede ağzımı açıp ters bişey demedim dememde kişiliğimde yok çünkü)

Gozyasi ben taktik verdin demiyorum "egolarini tatmin ediyorlar" demene karsilik yazdim son cumleyi! kendin guzel guzel yazdin bir sey demiyorum ama diger yorumculari karalamadan destekle konu sahibini daha adaletli olur!

Topic sahibinin beklediği yorumlar yapılmazsa, topic sahibine destek olmamış oluyoruz otomatikman..
Bunu da anlamış değilim..

Asıl onun beklediği ama onu yanlış yönlendirecek yorumlar yaparsak, hatalı bir iş yapmış olmaz mıyız?

---ıntikamdan vazgeç dedik..
---Yanına kar mı kalsın ? dedi.
---Eee eşinin yanına kar kaldı ya.. dedik..:)
---Eşim pişman dedi.
---Ok ama eşini affettiysen onla uğraşmaktan da vazgeç dedik..
---Eşim affedilmeyi haketti, Sizin eşleriniz melek mi sanki? Dediklerinizi dikkate almıyorum dedi.

Ne denir artık bilemem..

Arkadasim yasadiklarin mutlaka cok zordur....ama ben sunu bilir sunu söylerim.

Esinin aldatmasini affetiysen ya artik gecmise mazi deyip bagrina basacaksin yada ben yapamam diyorsan affetmiceksin ve bosanicaksin.

Bu intikam düsünceleri kafanda oldugu müddet senin evliligindenden sendende hicbir hayir gelmez. Kendini yipratmaktan baska birsey elde edemezsin....

Allah yardimcin olsun.

Hayir ama bu soruya cevap yok nedense bastan uyardi esine yonelik yazilmamasi icin iyide o zaman yazdiklarinda bir kendisine ve kadina yonelik malzeme bolca cikiyor zaten

gülsümcüm aynen katılıyorum yorumuna ne güzel ifade etmişsin arkadaşım yerimseniben

Bunu özellikle anlatmak istiyorum...
Bir tanıdığımız vardı adı Ayşe olsun. Eşi de son derece iyi bir insandı. O da Ali olsun.
Çocukları vardı mutluydular.
Öyle görünmüşlerdi yani.
Ali bey birine takılır kalır onla gezip tozar parasını yer.
Ayşe hanım dayanamaz çocuğunu alır babasının evine gider olay duyulur...
Sonra aile der ki, yuvanı yıkma dön evine.
Kadınla Ali bey ayrılır.
Ayşe hanım bu arada hamiledir. 2 aylık.
Bebeğine kıyamaz ve çocukları hatırına yuvayı yıkmaz.
Döner, çocuğunu doğurur adını da 'Devrim' koyar.
Artık yeni bir başlangıçtır onun için.
Ayşe hanımı ben yakinen tanırdım. Kaderine boyun eğme ama eşine de sürekli laf sokar hali vardı.
Aradan 7 sene geçti...
Kadın eskiyi ne olursa olsun hazmedemedi.
Boşandılar...
Olan 7 sene boyunca aile kavgası içinde büyüyen çocuklara oldu...

Gozyasi yazdiklarinada dikkat et psikoloji egitimi aldim diyorsun ama konu sahibi haricinde tum yorumculari "tum gun bos veya dolu yorum yapiyorsunuz, ben bir iki yorum ancak yapmisligim var " diyorsun bu EGO TATMINI degilmi??

gülsümcüm aynen katılıyorum yorumuna ne güzel ifade etmişsin arkadaşım yerimseniben

sagol tatlim....olumunekankayizsmile

Iste bende aynen bunu diyorum hayyal.....böyle birseyi affetmeden önce cok iyi düsünmeli insan....yoksa giden senelere yazik, yipranan genclige yazik, ezilen cocuklara yazik.:çok üzgünüm:

al sana koskocaman bir örnek konu sahibi herzaman derim evlilikte saygı bittiyse aldatmada varsa o evlilikten hayır gelmezzzz yok çocuğum babasız kalmasın yok daha küçük bunlar bahane o ortamda büyüyen çocuk nolucak peki?? özellikle aldatmak hiç bir kadın hazmedemez unutamaz asla mutlaka her tartışmada her kavgada gün yüzüne çıkıarr olanda kavga içinde büyüyen çocuklara oluyor maleseff

ben olsam boşanıpta dost bildiğim yılanı sevindirmem..lmaz:
Yaptığı rezilliği amcamlara değil tüm sülaleye anlatır vede kocama sahip çıkarım ama..
hayatıda kocama zehir ederim zehir....:jeyyar:
yaptıklarını burnundan getiririm..:jeyyar:
çünkü haklı olan benim ve bu konudada haklı olan sensin...
:1closedeyes:
bu arada herkesin fikri kendine doğrudur ben kimseyi düşüncesinden dolayı yargılamadım kimsede benim fikrimi yargılamasın.:1closedeyes:
işte gurursuzsun,niye boşanmıyorsun diye...
:1closedeyes:

Arkadaşlar neden anlamak istemiyorsunuz. Yanlış yapan insanların üstüne ne kadar doğrularla giderseniz o kadar ters teper. Aklı başında olan birinin yazdığı yorumlara yapacaklarınız şuan burda tutmaz. Yol gösterici olun tatlı dilli olun olun ki arkadaş yaptığı yanlışlardan kurtulsun yoksa beyni biliyor yaptığının yanlış olduğunu ama duygusal tarafı dağa doğrusu tramva tarafı algılamıyor. Sizler kendinizle bile kıyaslasanız biraz daha ikna edici yorumlar yazabilirsiniz. Hiç mi duygularınıza yada sinirinize yenilip yanlış olduğunu bile bile bir şey yapmadınız. He ben hem eğitimini aldım ama bunun yanında zamanında bende büyük tramvalar geçirdim doğruyu yanlışı ayırt edemedim ve bana yardım eden benianlayabilen yanlışlarımı eleştirmek yerine bundan sonra doğruyu yapmamı isteyen birinin elini uatmasıyla o tramvadan kurtuldum. Ve ondan sonra kendi vicdani muhasebemi yapıp doğruyu yanlışı anladım. O yüzden ınsaflı olun, burda yazdıklarım kimseye yalakalık etmek için değil sadece yardım etme amacıyladır. Ve ego tatmini cümlem bu insanın kocaısnı affetmesine sert eleştiri yapanlaradır. Bir insana nasıl yaklaşırsanız o şekil tepki alırsınız. Zaten yaralanmış ve yaptığı yanlışı göremeyen bir insana istediğiniz kadar anlatın durun olayın sonu aynı burdaki gibi karşılıklı kine nefrete dönüşür o zaten bunlaımda sizi anlayamayacağı gibi bu sefer de siz ondan beter duruma gelir kavga etmeye başlarsınız. O yüzdendir ki bir insana yardım etmenin yolu kendi düşündüklerinizi değil onu doğruya sevkedecek sözleri söylemekten geçer. Ben arkadaşa yardım edebilmişsem ne mutlu. O yüzden artık sizlere cevap vermeyeceğim istediğinizi düşünüp yazmakta özgürsünüz. Ben kendimi biliyorum eminim o yüzden de sizler bana istediğiniz şekilde hüküm giydirip içinizi rahatlatabilirsiniz. Umut ediyorum ki kendi yorumlarınızla benimkini karşılaştırıp (hepimiz yazdıklarımızda ayn şeyi ifade etmeye çalışıyoruz ama ifade şekillerimiz farklı) neyin ne olduğunu buraya ne amaçla yazdığımı anlayabilirsiniz.

Daha öncede yazdım, aslında arkadaş eşini hala affetmemiş. Bu yüzden intikam peşinde aslında asıl intikamı eşinden almak istiyor ama malesef dile getiremiyor. Çünkü böyle bir şeyi affetmek çok zor, kaldıki diğer kadın hiç tanınmayan biri olsa hadi bir nebze dersin (ki benim kitabımda o da yazmaz) ama bu kadın adamın kardeşinin sevgilisi ve konuyu açan arkadaşın akrabası. Yani öyle yada böyle her zaman karşılaşma veya bir yerde oturma ihtimalleri yüksek olan biri.

Yapmak istediklerinizi yazıp arkadaşa yol gösterseydiniz keşke. Tutup yorum yapan arkadaşlar için egolarını tatmin ediyorlar, önyargılılar gibi ithamlarda bulunmayacaktınız o zaman. Ben bu sözcükleri eğitim almış birine yakıştıramadım açıkcası.

Çok iyi niyetli olduğun belli ama bu yorumundan sonra sen de fırça yiyeceksin. Bana da öyle oldu çünkü. Önce teşekkür aldım. Sonra hata yaptını söylediğim bir mesajından sonra yerin dibine sokuldum. Senin de bu "hata yapmış" sözü geçen mesajından sonra sana da fırça yakındır. ınsanların bozulduğu da bu zaten. Herkes yardım etmeye çalışıyor, ama arkadaş, yardımını beğenmediklerine teşekkür edip geçmek yerine; azarı basıyor.

bakın yine yapıyorsunuz yine suçluyorsunuz.

Ve ego tatmini cümlem bu insanın kocaısnı affetmesine sert eleştiri yapanlaradır.[/COLOR
şu cümlenizde yine suçlama var.
eleştiride olacak ,sert yada yumuşak.
bu kişilerin mizacıyla ilgilidir.sert mizaçlı yada daha naif mizaçlı arkadaşlarımız var bu forumda.
ama sert eleştiri yapanlar,egolarını tatmin ediyorlar diyemezsiniz. bu o kişileri suçlamaktır ve bana görede çok yanlış bir yorumdur.

Zaten cogunlukla böyle oluyor ya burbukcan.....esine konduramiyor bazi kadinlar bunu!

O kadin yapti o kadin kocami bastan cikardi esim yapmazdi deyip bir savunma mekanizmasi gibi birsey..ama ta iclerinde onlarda biliyorki sevdigim adam beni sevseydi beni saysaydi bana bunu yapmazdi, o kadin istedigi kadar bastan cikarmaya calissin, beni böyle arkamdan vurmazdi......ama gel gelelim kabullenmek cok aci.....

Arkadasin piskolojisinin normal olmasini beklemek yanlis olur....böyle bir sey yasayip mantikli düsünebilmek her yigidin harci degildir mutlaka....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…