Güzel yürekli dedem :((

pamukannesi

Göründüğün gibi değilsen,hiç görünme daha iyi...'
Kayıtlı Üye
11 Mart 2010
3.807
1.161
173
15 yıl önce kucak açmıştı anneme,bana ve kardeşlerime...
babam başınızın çaresine bakın dedi anneme.. ben artık yokum..eğer çocukları almazsan, çocuk esirgeme kurumuna veririm...
tekrar baba evine dönmekten başka çaresi yoktu annemin..
zordu elbet, kolay mı gelin çıktığı eve, 3 çocukla geri dönmek..
hayata yeniden tutunmaya çalışmak..
sert bi yüz ifadesi vardı.. kızdıklarını azarlardı, bağırırdı ama kalbi pamuk gibi yumuşakdı..
15 yıl önce anladım bunu..
ya sadece sen gel ya da hiç birinizi kabul etmiyorum diye bi seçenek sunmadı anneme...
gelin kızım dedi, senin ve çocuklarının başımın üstünde yeri var...
bana ve kardeşlerime baktı, büyüttü, okuttu.. o evden gelin çıktım ben.. baba diye onun elini öptüm
o yaptı benim düğünümü.. boynum bükük kalmasın diye, ne ihtiyacım varsa karşıladı..
durumu çok mu iyiydi, çok mu zengindi, hayır....
sadece gönlü zengindi onun..Allah derdi hep, ona güvenirdi, ne kimseden korkardı ne de kimseden bişey beklerdi...
90 yaşındaydı ama öyle hasta da değildi.. kimseye muhtaç olmadı kendi işini kendisi gördü hep...
ve bir hafta önce, yanında oturan 70 yıllık hayat arkadaşına, anneanneme son kez baktı,helallik istercesine...Allah dedi ve kapattı gözlerini..
herkesi imrendirecek kadar güzel öldu benim dedem..
hiç ölü birini görmemiştim daha önce, bakmak istememiştim...
ama benim dedem başkaydı, onun her hali güzeldi..
uyuyordu sanki.. öptüğümde sıcacıktı daha..
her zaman yanağıma batan sakalları acı vermedi bu kez..
utanmadı öptüğümde, ilk kez çekinmedi benden, izin verdi bu defa..
ah benim güzel dedem, güzel babam...
hakkını helal et ne olur...
Sen annemin benim ve kardeşlerimin umudu oldun..
yeniden kucak açtın bize.. ikinci bir hayat şansı verdin rabbimin izniyle...
eğer benim hakkım varsa üstünde,sonuna kadar helal olsun..
güzel dedem benim, yaptıkların için, bizi kendi evlatlarından ayırmayıp kucak açtığın için Allah razı olsun senden...
mekanın cennet olsun...

Ne kadar guzel bir insanmis dedeniz, ne kadar guzel bir yuregi varmis. Mekani cennet olsun, Allah ruhuna rahmet eylesin.

içim titredi gözümden yaşlar geldi

Allah rahmet eylesin mekanı cennettir eminim

ben babanızı merak ettim şuan ne durumda

Burada alk kez tanımadığım birinin ölümü için duygulandım.Benim babam da kızını ve torunlarını emanet alıp öylece göçmüştü bu dünyadan.Benim yeğenlerim de babalarından nefret eder ama dedelerini baba gibi görürlerdi..Allah sabırlar versin.Dedemiz nur içinde yatsın..Dua ile..

ALLAH rahmet eylesin başınız sağ olsun.çok sanslıymışsınız size sahip çıkan iyi niyetli bir dedeniz varmış.mekanı cennet olsun.

Benim dedelerim ben doğmadan ölmüş. Bıryerde dede torun ılıskısı gorsem hemen gozlerım dolar. Inan sımdıde oyle oldum. Rabbım mekanını cennet eylesın. Nur ıcınde yatsın...

Allah rahmet eylesin,mekanını cennet etsin. Sizin de başınız sağolsun...

Çok duygulandım gerçekten,içim titredi...

Allah rahmet eylesin yattığı yerden utandırmasın,mekanı cennet olsun.Başınız sağolsun

Son düzenleme:
Ne güzel ifade etmişsiniz hislerinizi, duygulandırdınız beni..
Allah rahmet eylesin, mekanını cennet etsin dedenizin.

Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın dedeniz/babanız. :2:

güzel dilekleriniz, dualarınız için hepinize tşk ederim arkadaşlar...
ilk defa ölümü bu kadar yakınım da yaşadım, çok zormuş...
bi arkadaş babamın durumunu sormuş..
kendisi şu an acınacak halde.. babaannemin yanında kalıyor.. bayramlarda babaanneme gidince onu da görüyoruz..
öpüyor hal hatır soruyor ama ne fayda, hiç bir şey hissetmiorum ona karşı, nefret bile... o kadar soğumuşum...

allah rahmet eylesim meanı cennetlik olsun keşe benim dedemde senin deden gibi olabilseydi

Allah rahmet eylesin. Mekani cennet olsun. Rabbim iyilerle, salh kullariyla beraber hasr eylesin insaallah. Duygulandirdiniz, gozlerimden yaslar suzuldu okurken. Sizin de basiniz sagolsun. Geride kalanlara hayirli uzun omurler versin Rabbim...

Başın sağolsun.
Mekanı cennet olsun güzel yürekli dedenin inşallah canım.

Çok duygulandım gözlerim doldu
Helal olsun böyle insanlarda varmış
Mekanı cennet olsun nur içinde yatsın inşallah canım
Allah sanada sabır versin :2:

Allah rahmet eylesin okurken cok duygulandim. Cok guzel yuregi olan birisi daha goctu cennete...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…