- 12 Temmuz 2016
- 6.965
- 30.812
- 548
- 31
- Konu Sahibi kackaloribu
-
nasıl gelıp boyle kalabılıyorlar aklım almıyor ya
bırde samımıyetde yok gelıp sızde kalıcaz mı demısler bana sankı esın ya gelın bızde kalın ayıp edıyorsunuz demıs gıbı gelıyor okadar yuzsuz mısafır var mı gercekten
Kıyamam ya yakınlardaysan ben yapıp sana getireyim yemekleri gerçekten bak çok ciddiyimtam olarak hissettiğim şey de bu aslında. havucum var 4 yada 5 adet. oğlum seviyor diye akşamları birer tane veriyorum.
yoğurdum yok ceibmdeki son parayı bu market alışverişine verirsem ay sonunu edemem onu düşünüyorum çünkü ucu ucuna yaşyıoruz bir liranın dahi hesabını yapıyorum çünkü mecburum.
patates sulusu yapıcam etsiz tavuksuz.
kuru fasulye de aynı öyle.
dolapta oğlum için yaptığım köfte var sadece ama onu da veremem onlara zaten içine bi dünya ekmek katıp çoğaltıyorum. kıyamam oğlumun hakkı o.
teşekkür ederim
Mercimek yorar seni amaherkese teşekkür ederim.
bugün mercimek çorbası patates sulusu ve pilav yapıcam.
yarına kuru fasulye pilav salata
sonrası güne allah kerim.
bi de makarna yapıcam bi tencere dolaba bırakıcam.
fesat değilsiniz tabiki doğrusunuz ama durum bu maalesef..32 33 yasinda kazik kadar adam anne babasini o sure zarfinda bir otele goturemiyor mu ya? Baskasinin evine zorla kapagi atmakta nedir? Size bile sorulmamis. Cok mu fesatim bilemedim ki..
kızlar markete gidecek param yok maalesef. o yüzden sordum ne yapabilirim diye.
önerilere göre mercimeğim var ondan çorba yapayım bugün, yanına da patates ve bulgur pilavı yapabilirim onlarda var. yoğurt turşu vs yok ama havucum var ondan da salata yapayım artık. ayıplamazlar sanırım misafire bunu mu yaptı diye.
yarına da bakalım düşünüyorum şimdi. kuru fasulye yapayım olmadı akşamdan ıslarım bugün.
ne iyisiniz siz ya teşekkür ederimKıyamam ya yakınlardaysan ben yapıp sana getireyim yemekleri gerçekten bak çok ciddiyim
Çok sinir bozucu ve düşüncesiz böyle insanlar ya. Alt tarafı bir tas yemek vermek diye düşünülüyor ama o kadının orada nasıl mahçup olabileceği hesap edilmiyor. Sonra neden misafirperver değilsiniz oluyor. Misafir misafirliğini bilse kimse ağırlamaktan gocunmaz.
tamam gelırken soyleyın esınız alısverısı yapsın alsın gelsın geldıklerınde hep bırlıkte hazırlayın onceden koştur koştur kendınızı yıpratmayın hep bırlıkte ... 1 gunde degıl 3-4 gun dıyorsunuz hastane ısı daha uzun da surmezse tabı .aramışlar annen köydeymiş ona gelecektik ama sizde kalsak olur mu demiş oğlan. eşimde tabiki buyrun gelin demiş. yok diyemedim diyor. ben olsam bende diyemezdim sanırım biraz bu konularda beceriksiziz yok demeyi beceremiyoruz..
Valla misafir konusunda ben de kotuyum hic sevemiyorum misafiri. Ben küçükken babam yüzünden misafirden cok cektik. Yatilisi olsun habersizi olsun catkapisi küçüklükten gelen bi bıkkınligım var. O yüzden simdi hic istemiyorum esimle sorun bile yasiyoruz bu yüzden. 1.derece bile istemiyorum hele yatili hic. Oldugu zaman da yüzüm düşüyor direkt.Böyle konuları okuyunca ben mi kötüyüm acaba diyorum.
Çalışıyorken haftaici özellikle anne baba gibi birinci derece dışında kimseyi kabul edemem yatılı misafir olarak. Hatta bazen onlar için bile müsait olamıyor insan ama aile sonuçta, yardımcı olur yemeği de annelerimiz yapar en azından insanın kendi ailesi olunca.
Fırında tavuk, kuru fasülye pilav gibi pratik yemekler yapabilirsiniz. Hatta ilk geldikleri gün köfte patates kızartın pratik olur. Tabi uygun fiyatlı bir şeyler olsun demişsiniz o zaman da sebze yemekleri önerebilirim.
Kadının sana yardım etmesi lazım sana da yazık ne ara dinlenicen yemek yap kur topla yıka yarın gene ise gidecen sonuçta yada kabul eden kocana şöyle yardım etsin bir daha kabul etmez belki aklı başına gelirmaalesef söyleyemem çok isterdim ama. patates sulusu yapıcam inşallah düdüklüde mercimek çorbası pişene kadar o da olur sanırım
evet bi de o var. varda yokmuş yapmamış becerememiş gibi düşünmeleri olur diye de çekiniyorumzaten 1 tas yemeği kıskanan kalkıp ne yapsam diye düşünmez. ama hayat çok pahalı ve gerçekten misafir ağırlamak kolay iş değil.
bi de eş akrabası. insan ister istemez mahcup kalmak istemiyor.
kendi akraban gene peynir zeytin ne bulsa ses etmez ama gelin olunca başka
markete gidemeyecek durumdayız sorunumuz bu zaten yoksa gelsinler evde olsa malzemem sorun yok ağrılarım sesim çıkmaz ama eşime de markete git diyecek halde değiliz ki maalesf. o yüzden stresliyimtamam gelırken soyleyın esınız alısverısı yapsın alsın gelsın geldıklerınde hep bırlıkte hazırlayın onceden koştur koştur kendınızı yıpratmayın hep bırlıkte ... 1 gunde degıl 3-4 gun dıyorsunuz hastane ısı daha uzun da surmezse tabı .
O senin iyiliğin canımne iyisiniz siz ya teşekkür ederim
hangı sehırdesınızmarkete gidemeyecek durumdayız sorunumuz bu zaten yoksa gelsinler evde olsa malzemem sorun yok ağrılarım sesim çıkmaz ama eşime de markete git diyecek halde değiliz ki maalesf. o yüzden stresliyim
Valla misafir konusunda ben de kotuyum hic sevemiyorum misafiri. Ben küçükken babam yüzünden misafirden cok cektik. Yatilisi olsun habersizi olsun catkapisi küçüklükten gelen bi bıkkınligım var. O yüzden simdi hic istemiyorum esimle sorun bile yasiyoruz bu yüzden. 1.derece bile istemiyorum hele yatili hic. Oldugu zaman da yüzüm düşüyor direkt.
Düşüncesiz insana hic tahammulum yok. Ev daginik olur yatili agirlayacak musaitlikte olmazsin yemegi falan ayri dert zaten. Bi de benim esimin tarafi aşırı dedikoducu. Yüzümüzü görmekten cok acik aramaya geliyolar sanki. Bi yeri hele bi pis görsünler aman allahim ne laflar dedikodular. Hic gerekleri yok.
Hastane isleri varsa en fazla 2 gunde halledilir bence neden 4 gun kaliyolar ki? Erkenden cikip gitseler hadi tahlil vs ertesi gune kalabiliyor olsun da 2 gun olsun. Ayrica siz calisan insansiniz bunu bilerek çatkapi geliyolarsa bi zahmet önlerine sofra beklemek yerine gelirken bi pismis tavuk vs alabilirler ya da bi döner falan. Siz de bi ayran salata yaparsiniz olur biter. Ama sanmiyorum bu sekilde gelebilen insanlar bu konuda da düşüncesizdirler kesin.
Ben dün öz annemin evine bile sürpriz yaptim habersiz gittim oglumu özlediler diye, yabancı yer olmamasina ragmen kisi basi döner aldim yaninda salatasi vs. Annem de hemen bi ayran yapti mis. Hem habersiz gidicem hem de benim karnimi doyurmak icin mutfağa mi girisecek kadin. Ki bunu uzak akrabaya giderken de yaparim gitmek zorunda kalsam.
Ayrica siz calisan insansiniz
siz çok düşüncelisiniz keşke bu tarz bişeler düşünseler ama sanmıyorum. yarın ilk kontrolmuş 3 ya da 4 günlük işimiz var demiş ama blmiyorum akşam netleir tabi durumValla misafir konusunda ben de kotuyum hic sevemiyorum misafiri. Ben küçükken babam yüzünden misafirden cok cektik. Yatilisi olsun habersizi olsun catkapisi küçüklükten gelen bi bıkkınligım var. O yüzden simdi hic istemiyorum esimle sorun bile yasiyoruz bu yüzden. 1.derece bile istemiyorum hele yatili hic. Oldugu zaman da yüzüm düşüyor direkt.
Düşüncesiz insana hic tahammulum yok. Ev daginik olur yatili agirlayacak musaitlikte olmazsin yemegi falan ayri dert zaten. Bi de benim esimin tarafi aşırı dedikoducu. Yüzümüzü görmekten cok acik aramaya geliyolar sanki. Bi yeri hele bi pis görsünler aman allahim ne laflar dedikodular. Hic gerekleri yok.
Hastane isleri varsa en fazla 2 gunde halledilir bence neden 4 gun kaliyolar ki? Erkenden cikip gitseler hadi tahlil vs ertesi gune kalabiliyor olsun da 2 gun olsun. Ayrica siz calisan insansiniz bunu bilerek çatkapi geliyolarsa bi zahmet önlerine sofra beklemek yerine gelirken bi pismis tavuk vs alabilirler ya da bi döner falan. Siz de bi ayran salata yaparsiniz olur biter. Ama sanmiyorum bu sekilde gelebilen insanlar bu konuda da düşüncesizdirler kesin.
Ben dün öz annemin evine bile sürpriz yaptim habersiz gittim oglumu özlediler diye, yabancı yer olmamasina ragmen kisi basi döner aldim yaninda salatasi vs. Annem de hemen bi ayran yapti mis. Hem habersiz gidicem hem de benim karnimi doyurmak icin mutfağa mi girisecek kadin. Ki bunu uzak akrabaya giderken de yaparim gitmek zorunda kalsam.
Ayrica siz calisan insansiniz
inşallah bu dilekleriniz gerçek olur amin dedim :)Köyden geliyorlarsa köy peyniriyle tereyağı bahçede yetişmiş ıspanağı pırasayı kendileriyle getirseler süper olur hem oğlunuz da doğal şeyler yemiş olursizin için bunu diliyorum inşallah bu tarzda şeyler de getirirler
Güzel oluyor hem de protein oranı yüksek.Kuru fasulyeden köfte yapın ( nette tarifine bakarsınız) yiyen etli sanıyor, yanına pilav ve tarhana çorbası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?