- 28 Ekim 2020
- 357
- 240
- 33
- 30
- Konu Sahibi gibigibi88
-
Bu bana bir yerden tanıdık geliyor.Biz buna narsistlik diyoruz.Aynı benim eski sevgili.Karşılıklı oturup güzelce bu sorunu çözmeyi deneyin baktı ki devam ediyor ayrıl gitsin sen önce ayrılmazsan o senin zamanını emeğini çalmış bir şekilde bitirip gidecek çünküNormal zamanlarda prenses gibi davranan adam sinirlendiğinde ona anlattığım herşeyi kullanıp yüzüme vuruyor hakaretler küfürler başıma gelen herşeyi haketmişim iğrençmişim karaktersiizlikden tutun aklınıza ne gelirse yazamıyorum buraya. sonra yine barışıyoruz bu kadar ilgili alakalı sarıp sarmalayan aklımı okuyup herşeyi yapan adam sinirlenince şeytana dönüşüyor. ayrılamıyorum neden bilmiyorum kendimi aynı gün içinde hem prenses hemde aşağılık hissedebiliyorum. kafam allak bullak
Oğluna kadar ölsün diyor ve sen hala onunla mısın?Aslında ayrılmaya çalıştım ama aynı işyerindeyiz. Kendini acındırıyor küs olsak da yine herşeyimle ilgilenmeye çalışıyor ve birşekilde yanımda oluyor derken hop barışmışız. Kavgalıyken en zoruma gıden şey hayatındaki herkes sana tasmalı köpek gibi davranmış ben insan gibi davranıyorum seviyorum ondan bana böyle yapıyorsun. Eğer bana yalan söylüyorsan hayatındaki herkes gebersin tek başına kal. Ki benım bir oğlum var bu cümle çok kırıcı. tuhaf bir sarmalın içindeyim kavgaya başlarken sanki sinir krizine giriyor.
Cevabını aldıktan sonra bir daha yapmadıysa ne güzel, bende zamanında bana söylediği bir şey üzerine, benimle bu şekilde konuşamazsın, sen aile terbiyesi almamışsın demiştim tam olarak, telefonda sinir krizi geçirmişti bağırarak hakaret etmişti... o an ayrıldım, her yerden iletişimi kestim, ertesi sabah kapımdaydı, psikoloğa gideceğini, ilk defa başına böyle bir şey geldiğini, bir daha asla tekrarlamayacağını söylemişti. 1-2 seans gitti de. Kendisine sadece kız arkadaşına karşı mı yaşadın bunu günlük hayatında da yaşıyor musun diye sorulmuş o da günlük hayatında hiç böyle bir şey yaşamadığını söylemiş. Sorumlu ben oldum anlayacağınız, Onun en hassas olduğu konu ailesiymiş ben ailesine laf edince (bana hakaret etti diye aile terbiyesi almamışsın diyince) sinir krizi geçirmişmiş. Reçetesiz bir ilaç vermişT psikiyatrist. Bir iki kullanıp sonra bir mazeretle bıraktı. Bir süre tekrar yaşamamıştık ki 2 sene sonra falan yeniden bir sinir krizi. Bana ne yaptığımı sormayın ben feci manipüle edilmiş, doğruyu yanlışı şaşırmış durumdaydım, hep kendimi suçluyordum. Terapi sayesinde anlıyorum yeni yeniHer yerde her zaman herkes hakarete maruz kalabilir, önemli olan bununla nasıl başa çıktığımız nasıl tepki verdiğimiz.
Evet oldu hakaret de işittim. Hakaret ettikten sonra sen kimsin canım benim gel bir anlat bakalım anan baban seni niye böyle terbiye yoksunu yetiştirmiş deyip hep ağzının-ağızlarının payını verdim. Ablamla beni rahmetli babam böyle yetiştirdi. Ben sizin babanızım, her sorununuzda yanınızdayım sakın kendinizi kimseye ezdirmeyin, canınızı sıkan sizi üzen olursa verin cevabını dedi. İlkokul mezunu okumamış adam bize "flört edin sevgili olun ama sakın bana 24 yaşından önce evlenmek istiyorum diye gelmeyin razı olmam" derdi. Üniversiteden mezun olacaksınız iş hayatına gireceksiniz ondan sonra evlenmenize müsaade ederim dedi.
Evlendikten sonra eşimde de bir iki defa saçma anlamsız konuşmalara teşebbüs etti. Hem cevabını aldı hem de kendisinin vazgeçilmez biri veya bulunmaz Hint kumaşı olmadığını öğrendi.
Böyle bir adamla birlikte olurken en çok oğlum için korkardım. Hayatındaki herkes ölsün diyen bir gün hayatinizdakileri öldürmüş olur sizi de sağ bırakır ki izleyin diye . Daha hala yok ilgileniyor barışmış oluyoruz diyorsunuz .Kendimden uzaklaştırmak için eski eşimle görüşmeye başladım. Bu sefer bu ilk başlarda kabullendi sonrasında okadar çok psikolojik olarak üstüme geldiki ona eski eşimle artık benımle olmadıgını gostermek ıcın görüşüyorum . zaten ıkınızle bırden görüşemem deyıp kestırıp attım. Yok ben beklıyorum dıyor resmen kabullendi. ama 1 yıldır devamlı sen karaktersizsin namussuzsun iğrençsin o adamla görüşüyorsun hoşuna gidiyor herhalde ya biz anlaşamıyoruz hem onunla hem senınle olmuyor desemde kafasında mutlu bir ilişki çizmiş kafasındakı şeyi yaşıyor. ben oğlum eski eşim arada bir dışarı çıkıyoruz görüşüyorum dedıgım bu 3 haftada bır avm ye gidiyoruz. 3 haftada bir içindeki herşeyi kusuyor duymadığım hakaret kalmıyor ayrılalım diyorum olmuyor böyle . siniri geçiyor yine seni çok seviyorum bu adam olmasa biz evlenmiştik herşey o adam yüzünden diyor.
Ertesi gün kapınıza geldiğinde kabul etmeyeceksiniz. Gençken, düzeltebiliriz sevgimizle yeneriz falan sanıyoruz. Ben de şans verdim zamanında ama küfür veya şahsıma ağır hakaret değildi. Mesela "ya kaç kere söyledim kafan mı basmıyor" gibi şeyler mesela.Cevabını aldıktan sonra bir daha yapmadıysa ne güzel, bende zamanında bana söylediği bir şey üzerine, benimle bu şekilde konuşamazsın, sen aile terbiyesi almamışsın demiştim tam olarak, telefonda sinir krizi geçirmişti bağırarak hakaret etmişti... o an ayrıldım, her yerden iletişimi kestim, ertesi sabah kapımdaydı, psikoloğa gideceğini, ilk defa başına böyle bir şey geldiğini, bir daha asla tekrarlamayacağını söylemişti. 1-2 seans gitti de. Kendisine sadece kız arkadaşına karşı mı yaşadın bunu günlük hayatında da yaşıyor musun diye sorulmuş o da günlük hayatında hiç böyle bir şey yaşamadığını söylemiş. Sorumlu ben oldum anlayacağınız, Onun en hassas olduğu konu ailesiymiş ben ailesine laf edince (bana hakaret etti diye aile terbiyesi almamışsın diyince) sinir krizi geçirmişmiş. Reçetesiz bir ilaç vermişT psikiyatrist. Bir iki kullanıp sonra bir mazeretle bıraktı. Bir süre tekrar yaşamamıştık ki 2 sene sonra falan yeniden bir sinir krizi. Bana ne yaptığımı sormayın ben feci manipüle edilmiş, doğruyu yanlışı şaşırmış durumdaydım, hep kendimi suçluyordum. Terapi sayesinde anlıyorum yeni yeni
Ne demek ayrılamıyorum ..iyi madem prensesler gibi yerin dibine girin çıkın... prensesler gibi aşağılamanın zirvesini yaşayınNormal zamanlarda prenses gibi davranan adam sinirlendiğinde ona anlattığım herşeyi kullanıp yüzüme vuruyor hakaretler küfürler başıma gelen herşeyi haketmişim iğrençmişim karaktersiizlikden tutun aklınıza ne gelirse yazamıyorum buraya. sonra yine barışıyoruz bu kadar ilgili alakalı sarıp sarmalayan aklımı okuyup herşeyi yapan adam sinirlenince şeytana dönüşüyor. ayrılamıyorum neden bilmiyorum kendimi aynı gün içinde hem prenses hemde aşağılık hissedebiliyorum. kafam allak bullak
Ertesi gün kapınıza geldiğinde kabul etmeyeceksiniz. Gençken, düzeltebiliriz sevgimizle yeneriz falan sanıyoruz. Ben de şans verdim zamanında ama küfür veya şahsıma ağır hakaret değildi. Mesela "ya kaç kere söyledim kafan mı basmıyor" gibi şeyler mesela.
Normal.bir günde vursan kırbacı, dövdü olur..sevistigin zaman vursan kırbacı, haz olur...Adam = Prenses ?
Mazoşist olabilir misiniz? Bu durumun başka açıklaması olamaz çünkü
Memursaniz anlarım da ozel sektorde iseniz işinizi de birakiniş değiştirmem mümkün değil bıktım
Bunları çekecekti madem öyle eski eşinden ayrılma, cocuk için katlan..boşanmanın ne anlamı oldu?Anlamiyorum bazen insanlari. Mutsuz bir evlilikten, bir cocuk, ve bosanma sonrasi insan nasil baska korkunc bir beraberligi kendine layik bulur? Hic mi birsey ogrenmediniz tecrubelerinizden? Hic mi insan kendine birazcik kiymet vermez? iyiyken iyi, ama kotuyken agza alinmayacak hakaretler, sizi anlattiklarinizla vurmalar vs vs. butun toksik ozellikleri uzerinde tasiyan birine ayrilmayi bir secenek olarak sunmak yerine, bir dayatma olarak gosterip, neden hayatiniza devam etmiyorsunuz?
Baska soylencek birsey yok. Bu adami siz kendinize yakistiriyorsaniz, biz daha ne diyelim. Dover de, sover de, sever de..
Bir arkadaşim vardi ne dersem vazgeçiremedim pislik sevgilisinden. Hatta bana kiskanma bile demişti. Çunki beyenefendi kufurlerin akabinda buyuk bir gul ile kizin kapisina dayanacak kadar "aşikti". Onu duyduktan sonra birşey demeyi biraktim. Huy ayni senin sevgilindeki gibi. Artik kiz o kadar küfür duymuşdu ki bazilari normal geliyordu. Evlendi dayak da eklendi. Şimdi karni burnunda boşanmak için çabaliyor. Zaten küfru hakareti kendine yediren insanin kendisine saygisi yoktur. O yuzden o arkadaşim gibi eminim burdan duyacaginiz hicbir oneriyi kabul etmeyeceksiniz. Bazi insanlar boşlukda dayanamaz. Illa mesaj gelsin, illa sevgilim olsun derler. Dilleriyle demeseler de bunye yalnizligi kabul etmez. Sovulmeyi, aşağilanmayi kabul eder ama telefonun mesajsiz kalmasini kabul etmez. Bunun adi da onu çok seviyorum ayrilamiyorum olur. Yaşadiginizin sevgiyle yakindan uzaktan alakasi yok. Sadece kafaniz duman oldugu için otesini goremiyorsunuz ama devam ederseniz aci gerçeklerle goreceksiniz. InsaAllah erken uyanirsinizNormal zamanlarda prenses gibi davranan adam sinirlendiğinde ona anlattığım herşeyi kullanıp yüzüme vuruyor hakaretler küfürler başıma gelen herşeyi haketmişim iğrençmişim karaktersiizlikden tutun aklınıza ne gelirse yazamıyorum buraya. sonra yine barışıyoruz bu kadar ilgili alakalı sarıp sarmalayan aklımı okuyup herşeyi yapan adam sinirlenince şeytana dönüşüyor. ayrılamıyorum neden bilmiyorum kendimi aynı gün içinde hem prenses hemde aşağılık hissedebiliyorum. kafam allak bullak
Burcu oğlak
Bipolar teşhisim geçen yıl kondu mani döneminde tanıştım bu kişiyle üniversite mezunu yakışıklı anlayışlı gibi geldi. 6 ay sonra depresyon kısmına girdim aşırı öfke krizleri ve kavgalar yaşadık o zaman sürecinde bu adam dan nefret ettim saldırmak istedimmi evet bağır çağır kavga edip öfke krizlerine çok girdim ama hasta olmadan önce aşırı sakin bir yapım vardı şiddet uygulayacak duruma gelmedim. o zamanlar bu adamdan ayrıldım ev den çalışıyorduk içimden canavar çıkmıştı sanki barışmaya çalıştığında haraket ediyordum 4 ay konuşmadım. sonra doktora gittim ve o zaman bipolar ortaya çıktı çünkü annemin bile üstüne yürüdüm dövücektim okadar berbat bir hastalık. günde 4 ilaç beni iyi yaptı sinirim öfkem geçmesede çok çok azaldı. öfke nöbetleri yok çok şükür . ama hergün laf sokma her gün imalı laflar benim hastalığımı kötü etkiliyor. adam ayrılamıyor dışarda buluşmuyoruz sadece ofisde görüşüyoruz takıntımı desem ne desem bilmiyorum. okadar hayatımın içine zorla girdiki ilaç saatlerim dışardaki işlerim çocuğumun öğretmeninin istediği araç gereç sağlığım doktor kontrolüm . embesilim sanki tek başıma yapamam gibi geliyor bir süre sonra.Bu durumda oturup ağlamakla mı yetiniyorsun? Öfke duygusunu napıyorsun? Bipolar biri onu da uç yaşar. Nereden çıkıyor, nasıl çıkıyor bunun biriken öfkesi yakın ilişkiniz içinde? Gidip bir şeyler mi parçalıyor-tekmeliyorsun, adama mı saldırıveriyorsun yoksa kendine mi zarar veriyorsun oranı buranı duvara vurup bir yerlerini mi kesiyorsun? Çocuğuna nasıl yansıyor bu?
Napıyorsun o öfkeyi anlatsana biraz. İlaçların o kadar hissizleşleştiriyor olsaydı laflar karşısında aşağılık da hissetmezdin.
Sen gerçek bir üyeysen eğer, bu ilişkinin içinde fiziksel şiddet de var ve çoğu da stabil halini oyuncak edip sinirine oynayan sevgilinin gösterdiği psikolojik şiddete cevap olarak senin gösterdiğin psikolojik artı fiziksel şiddet.
Çocuğun varmış öyle yazmışsın. Git doğru düzgün tedavini ol, bu adamı da bırak. Sado-mazo hale döndüreceksin iyice, bok çukuruna batacaksın. Sonra alır götürürler seni hastaneye de görürsün dünya kaç bucakmış. Elin herifine bir şey olmaz, sen çocuğunu arkandan ağlattığınla kalırsın.
Ay sinirlendim ya.
Konu da üye de gerçek değildir umarım.
Zaten benim ablam ve annem babamdan şiddet gördü. bende abimden sözlü şiddet gördüm. hayatımda sadece evliyken sözlü şiddet yoktu . Ben saldırmıyorum ama sözlü olarak çok saldırıyorum bağır çağır kavga eve gidiyorum suratım beş karış. Evdekilere yansıtmamak içinde erkenden uyuyorum . hayatımda herşeyi ama herşeyi kendim hallettim kadının yapacağı işleride erkeğin yapacağı işleride evliyken evide ben geçindiriyordum. ilk zamanlar herşeyimle ilgilenen birinin olması çok güzeldi şimdi ise kendımı kapana kısılmış gibi hissediyorum. dünden beri şirkette konuşmuyorum kendisi ile biraz önce gelip ilaçlarını içtinmi dedi.Ayrılmak için mi tekrar barışmak için mi konu açtınız? Nasıl sinirlendim anlatamam. Çoluğu çocuğu olmayan kadınlar istediğiyle istediğini yapsın da çocuğu olanlar az evladını düşünsün. Böyle dengesiz ruh hastası bir adam bu küfürleri ederken, sizi aşağılarken oğlunuz ne yapıyor? Hemen gelip oğlumun önünde yapmıyor küfür etmiyor demeyin, bu çocuk 24 saat okulda kalmıyor. Asla hiç şahit olmuyor bunlara demeyin kimse inanmaz.
Bu da güzelmiş, adam benden uzaklaşır belki diye eski kocayla görüşmek. Çocuk pinpon topu gibi, bir annenin sevgilisi-bir baba, bir annenin sevgilisi bir baba...
Aman sakın ayrılmayın, kopamayın. Sinirlendiğinde şeytana dönen adam bir gün sakinleşemez, sizle beraber oğlunuza küfürler hakaretlere girişir. Hatta bir gün şaplağı indirir ikinize de.
Prenses olduğunuzdan falan değil yanlış anlamışsınız.
Beni çok iyi tanıyan, aklımı okuyan, ilaç saatimi bile benden iyi bilen dediğiniz adam hasta ruhlu kontrol manyağı manipülasyon ustası biri. Benim aldıklarımı o ödüyor izin vermezsem kavga çıkıyor ne demek? Ne münasebet yapmayıverin elin adamının önünde alışveriş? Çocuğun annesiyle babasıyla olan bağlantısında bile size, rezil namussuz ahlaksız diyen adam bir gün üçünüz bir aradayken dayar kafanıza silahı. Eski koca veya başkası, kadın seninle beraber olamam diyor ama adam gerekirse 1 sene bile beklerim diyor. Ama haklısınız prenseslik önemli.
Size bipolar teşhisi kondu mu yoksa kendi kafanızdan mı uydurdunuz?
Şeytan diyorki bırak ilaçları :)Ablacığım, bipolar teşhisinizden ne kadar eminsiniz? Tek doktor bakıp mı teşhis getirdi ne yaptı; neler izlediniz kendinizde? Birkaç doktordan daha teyit istediniz mi? Ne bileyim araştırıp bakıp türünü sorup ettiniz mi? Hafif mi yaşarsınız?
Yazdıklarınızı o kadar cahilce buldum ki; bipolar hastası olup da bunu bu kadar basit görmek... Yeni mi aldınız teşhisi yoksa?
Bipolarsanız asla inanamam sizin bu hakaretleri yerken oturup öylece mazlum mazlum dinleyip, ah vah etmekle kaldığınıza her defasında. Tepesine iner o adamın ne varsa, ölümüne girişirsiniz yani hele ki stabil değilseniz ve tedaviniz düzgün takip edilmiyorsa.
Size benim inanasım gelmedi; bi şeyler yanlış konuda.
Ben yazdıktan sonra da hemen çıktınız gittiniz niye? Ben onu da anlamadım. Aleni bi yazın siz ne oluyor; bipolarsanız küfür etti önce, sardı sarmaladı barıştım, sonra yine küfür etti ağladım, sardı sarmaladı affettim olmaz (Hadi bağımlı kişiliği de anlarım, ona da meyilliyiz ama), yırtıveririz biz insanı kendimden biliyorum.
bilgisayarı mı ısırıyor resmen deliAsıl sorun ne biliyormusunuz arkadaşlar ben de hem anksiyete hemde bipolar var. Ve bipolarda iyi kötü duyguları uçlarda yaşıyorum anskiyetem var hep korkuyorum. Ana bu adam benim hasta olmadığımı yada hasta olduğum için hatalar yapmadığını karakterinden dolayı böyle davrandığını söylüyor. Sanki sağlıkliyim. Değilim kavgalar beni daha da kötü yapıyor huzur istiyorum . 200 kez ayrılmaya çalıştım. İşyerinde ağlıyor duvara vurup elini kanatıyor bilgisayar ekranimi ısırdı bozuldu. İsyerindekilrre rezil olucam korkusuyla kavgayı çok uzatamiyorum. Ya eski eşimle arada bir yemek yiyorum kabul ediyor saplantilisin diyorum hayır seviyorum diyor
Bu cümle size sadece kırıcı mı geldi? Şaka mı bu?Eğer bana yalan söylüyorsan hayatındaki herkes gebersin tek başına kal. Ki benım bir oğlum var bu cümle çok kırıcı.
13 yıllık evliyim çıkma süremizle birlikte 14 yıl. Doğal olarak Çok şiddetli kavgalarımız oldu zaman zaman ama asla küfür ve hakarete varan cümleler kurmadık birbirimize. Bu inanın sizin elinizde. Es kaza bir defa küfür ettiğinde kapıyı gösterir olur da affederseniz ikincide "ittir git o zaman" derseniz ve gerçekten def ederseniz kimse size hakaret de küfür de edemez.Herkes o kadar net konuşmuş ki, bir şey merak ediyorum, gerçekten sevgilinizden eşinizden hiç hakaret işitmediniz mi? Hakaret işittiğiniz insanlarla evlenmediniz mi? Bunu kinaye falan değil ciddi olarak soruyorum. Bende böyle bir ilişkiden çıktım, Allah kurtardı biliyorum ama çok üzülüyorum. İlk sevgilimdi bu arada başka ilişki tecrübem yok. Ve şu an sanki bir olay olduğunda, aşırı sinirlendiğinde bir çok erkek hakaret edermiş gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?