- 3 Mayıs 2011
- 13.830
- 49.130
- 798
Ev pahalı bir. Araba da öyle iki. Adamın sevgilisi var mı bilmiyoruz üç. Kadın sevgili bulursa ve eve yerleşirse ne olacak dört. Adam nafaka verecek çocuklara beş. Zaten adam nerdeyse hiç nakit almamış altı.
Biz işin manevi boyutundan bahsetmiyoruz zaten, bahsettiğimiz şey somut gerçek kısmı, bu çocuk severek sahip çıkılan bir yük, kimse evlasına yük demez tabi ama sorumluluk omuzda ağır bir yüktür severek de taşınsa. Aslında hepimiz aynı şeyden bahsediyoruz ama anlatımımız farklı.Size hayatımdan örnek vereyim. Annemle babam 10 yaşındayken boşandı annem memurdu öğretmen.boşanma öncesi yıllarda 5 kuruş parası geçmedi babamın bana nerdeyse. 1 ev vardı anneme tapulu küçük bir ev. Boşanma olmadan imam nikahıyla kadın bulmuş evi de eşyayı da istemeye halamı gönderdi bize. Reddettik 1 kuruşta devletin bağladığı nafaka almadık. Ha babamın sonunu söyleyeyim. O kadının üstüne ev aldı. Onun çocuklarını okuttu evlendirdi sonra da işleti bitince kovuldu. Ben de görüşmüyorum onla evladında yok başka. Annem de benim ve eşimin yanında kraliçe gibi bakılıyor. Bu arada 1 kez 26 yaşında karşılaştım beni lüks yaşamakla suçladı. 1 kuruş ben de emeği yokken hem de. Kadına pozitif ayrımcılığa neden bu kadar karşı çıkılıyor çözemedim. Adam 3. Kez evlendi .annemse tüm hayatını bana adadı.
Ben sorunuza çözüm değilde soruyla karşılık vereceğim.birden bire boşanmak istedi diyorsunuz .Bu kelimeyi eski eşim sürekli tekrar ediyor. 8 yıllık evliydik 5 yaşında çocuğumuz var. Ben mutlu evliliğim var sanarken bunu eski eş kişiside sürekli söylerken bi anda değişti ve ben ne olduğunu bile anlayamadan boşanmak istedi geçen ay boşandık.
Ben 320 bin liralık evi aldım eşyalarla birlikte 50 bin lirada ödenicek kredisi var onuda ben ödeyecem onada 70 bin liralık araba ve 35 bin liralık altın kaldı anlaşmalı boşandık bu arada.
Bana ne mehir verdi nede başka bişey düğünümde birsürü altın ve bileziğim vardı onlarıda ev alırken vermiştim avukatta onları ne için vermiş olursan ol şuan senin hakkın dedi oda bunu bildiği için mecbur kabul etti
Şuan hiçbişeyi kendine yediremiyor benim evde oturmamı evden eşya alamamasını falan çatal bıçak setlerimiz vardı 2 tane onların birini istiyo bende protokolde yazmayan hiçbişeyi sana veremem dedim onlar benim hakkım sen benim hakkımı yiyiyosun diyo sürekli. Kendi protokole kahve makinasını bile yazdırıp evden alan biri.
Bu durumda ben onun hakkını yemiş oluyormuyum bana sürekli hakkım haram olsun sana bugüne kadar üstünde ne emeğim varsa haram olsun diyo sen çalışmadın herşeyi ben aldım benim senin üstünde hakkım daha çok diyor.
İşte onu diyorum ya...ben adamım diyen erkek kendi rizasiyla bırakır zaten. Hem giden o. Zaten davalarda giden, terkeden kusurlu sayılır. Bu rızasıyla bırakmadığı gibi bir de çatal bicak peşine düşmüş. esinizin hayatını bosanma yoluyla radikal şekilde degistiriyorsaniz bunun da bir bedeli var. Haa boşanilan kusurlu olur o zaman zaten çekişmeli dava olur kim kusurluysa bedelini bu sefer o öder. Evlilik sadece duygusal bir kurum değil. Medeni kanunla evleniyorsun. Sevgiyle birlikte aynı zamanda bir çok ortaklık kuruyorsun.Kendi rızasıyla bırakmamış ki evi. Oyle olsa zaten şuan hiçbirimiz bunu konuşuyor olmazdık. Konu sahibide huzursuz ki konu açmış
Safi manipülasyon. He deyin geçin.Bu kelimeyi eski eşim sürekli tekrar ediyor. 8 yıllık evliydik 5 yaşında çocuğumuz var. Ben mutlu evliliğim var sanarken bunu eski eş kişiside sürekli söylerken bi anda değişti ve ben ne olduğunu bile anlayamadan boşanmak istedi geçen ay boşandık.
Ben 320 bin liralık evi aldım eşyalarla birlikte 50 bin lirada ödenicek kredisi var onuda ben ödeyecem onada 70 bin liralık araba ve 35 bin liralık altın kaldı anlaşmalı boşandık bu arada.
Bana ne mehir verdi nede başka bişey düğünümde birsürü altın ve bileziğim vardı onlarıda ev alırken vermiştim avukatta onları ne için vermiş olursan ol şuan senin hakkın dedi oda bunu bildiği için mecbur kabul etti
Şuan hiçbişeyi kendine yediremiyor benim evde oturmamı evden eşya alamamasını falan çatal bıçak setlerimiz vardı 2 tane onların birini istiyo bende protokolde yazmayan hiçbişeyi sana veremem dedim onlar benim hakkım sen benim hakkımı yiyiyosun diyo sürekli. Kendi protokole kahve makinasını bile yazdırıp evden alan biri.
Bu durumda ben onun hakkını yemiş oluyormuyum bana sürekli hakkım haram olsun sana bugüne kadar üstünde ne emeğim varsa haram olsun diyo sen çalışmadın herşeyi ben aldım benim senin üstünde hakkım daha çok diyor.
Ben olsam kendimi huzurlu bagimsiz özgür ve ferah hissetmek icin daha paylaşımci olurdum. Zaten eşit paylasilmamis bari catal bicak takimini verseydiniz :s iki tane olan şeyin birini vermemeyi de inat yüzünden derim. Iki üç parca eşya için niye ahını alacaksiniz? Mumkun oldugunca paylasin daha ferah hissedip önünüze bakarsiniz. Ben kimsenin ahıyla devam edemezdim gerekirse herseyi alsin huzurum gonul rahatligim bana kalsinBu kelimeyi eski eşim sürekli tekrar ediyor. 8 yıllık evliydik 5 yaşında çocuğumuz var. Ben mutlu evliliğim var sanarken bunu eski eş kişiside sürekli söylerken bi anda değişti ve ben ne olduğunu bile anlayamadan boşanmak istedi geçen ay boşandık.
Evin kalan borcunu babam ödeyecek sağolsun. Bende iş bakıyorum bir yandan bu pandemide iş bulmakta çok zor şuan ailemde kalıyorum hiçbi gelirim olmadığı için faturaları ödemeye bile birikmişim yokKapının önüne çöp bırakır gibi boşamak neymiş görsün. İstediği çatal bıçağı da verin münasip bir şekilde değerlendir diyerek. Gerisini boşverin, çocukla ortada mı kalsaydınız beyefendinin keyfi boşanmak istiyor diye?
Peki evin kalan borcunu nasıl ödeyeceksiniz? Hiç vicdan yapmayın bence.
Görünürde kimsenin kusuru yok ama durup dururken biran önce o boşanmak istedi. Evlenirken herşeyi borçla alıp düğün takılarınla ödemiştik.Bu adaletsiz paylaşıma eşiniz nasıl razı oldu? Tam kusurlu falan mı kendisi? Evlenirken eşyaların oarasını kim ödemişti?
Dediklerinizi bende teklif ettim ne derdin var dedim saçmaladı yok surat yapmışım yok annesiyle yanlız biyere gitmemişik hep benim annemde gelmiş falan. Tamam ailelerle görüşmeyelim dedim ben görüşmem senin ailenle sen görüşmezsen olmaz dedi. Terapiste gidelim dedim ben deli değilim dedi 10 gün önce aşkım aşkım diye peşimde gezerdi ne olduysa 10 gün içinde bana düşman oldu yatak ayırdı yalan söylemeye başladı. Gerekirse 1 sene ayrı yaşayalım ondan sonra boşanalım dedim yine olmadı hemen boşanmak istediTamam da anlaşmayı kabul eden o neyi şikayet ediyor? Kızacaksa kendisine kızsın.
Burada hep diyoruz boşanmayı avukatlarla yürütün haklarınızı bilin öyle anlaşın diye.
Evet evi alarak çok ciddi bir şekilde avantaja geçmişsiniz, hakkınızı fazlasıyla almışsınız. Boşanmayı siz istememişsiniz o istemiş, yıldırım boşanması olmuş.
Aile terapisi isteyebilirdi, evi geçici terkedebilirdi, en azından derdini anlatabilirdi. Şu anda bile tam olarak neden boşandığınızı bilmiyorsunuz.
Arabayı duvara sürüp sonra da niye motoru bozuldu diye şikayet etmeye benziyor bu.
Evet ev hanımlığı da değerlidir, kendinizi bir devreden çıkarın ev temizliği ve çocuk bakımı için sağlam maaş vermek gerekiyor. Maaşı yoksa hakkı hiç yoktur diye birşey yok.
Başka biri var. Ve o başka biri baskın çıktı yoksa erkekler malı mülkü bırakıp bu kadar rahat ve çarçabuk var olan düzenini bozmaz durduk yere. Kimse bozmaz. Artık kadına feci halde aşık mı oldu, yoksa kadın hamile mi kaldı bilemem. Buraya yazıyorum. Demişlerdi dersin.Dediklerinizi bende teklif ettim ne derdin var dedim saçmaladı yok surat yapmışım yok annesiyle yanlız biyere gitmemişik hep benim annemde gelmiş falan. Tamam ailelerle görüşmeyelim dedim ben görüşmem senin ailenle sen görüşmezsen olmaz dedi. Terapiste gidelim dedim ben deli değilim dedi 10 gün önce aşkım aşkım diye peşimde gezerdi ne olduysa 10 gün içinde bana düşman oldu yatak ayırdı yalan söylemeye başladı. Gerekirse 1 sene ayrı yaşayalım ondan sonra boşanalım dedim yine olmadı hemen boşanmak istedi
Keşke mutsuz olsaydıkta ayrılsaydık etrafımızda bizi görenler bile gıpta edip bakardı bize örnek sayılabilecek çiftlerdendik herkes şok oluyo boşandık deyince o adam senin gözünün içine bakardı ne oldu diyorlar. İnanın geçerli bi sebebi yok sürekli farklı sebepler sunuyo ben boşanmamak için çok çabaladım ama o kılını bile kıpırdatmadı ve 6 aydır çocuğuna para vermiyoBende çok şaşırarak okuyorum yorumları. Hic kimse durup dururken boşanmak istemez. Eş boşanmak isteyecek ve nedeni olmayacak öylemi bana hiç mantıklı gelmedi. Bence konu sahibi bizimle paylaşmak istemediği için bilmiyorum diyerek konuyu geçiştiriyor. Hiçbirsey yoksa bile demek ki mutsuzlarmış ve bitmiş.
Yinede ortak bir şekilde paylaştırmak gerekirdi. Konu sahibide kendinde huzursuzluk hissediyor ki buraya konu açmış.
Linçlere hazırım
Biz o adamcağızları çok iyi biliyoruz aşk böceğim. :))Adamcağıza haksızlık yapıldığını düşünenler olmuş ama etrafımda özellikle çocuklu oluo bir boşanmış arkadaş ve yakınlarımin eski eşlerine kıyasla çok daha fazla sorumluluk alıp zorlandıklarına birebir şahidim.
Eşitlik falan hikaye o yüzden bu meselelerde. Sanki kadınlar ve erkekler arasında herşey normalde bizim toplumda bu eksik kaliversin.
5 aydır çocuğuna bir kuruş vermeyen muhteşem babaya vah yazık haksızlık edilmiş diyemeyeceğim.
Onunda avukatı vardı benimde ben şu şartları kabul edersen anlaşmalı olarak boşanırım yoksa aç davayı çekişmeli boşanalım dedim oda bian önce boşanmak için kabul etti protokolü onun avukatı hazırladı.Yok niye linç edelim.
Şimdi buradaki tuhaflık aslında eski eşin bu şartları kabul etmesinde. Normalde en azından evin satılıp ikiye bölünmesi gerekir.
Eski eş elinde tapularla bir avukata danışsa o avukat bir seansta daha dengeli bir mal paylaşımı yapardı. Buna bile gidilmemiş.
Durum böyle olunca konu sahibinde değil de eski eşte bir sıkıntı olma ihtimali bana daha yüksek geliyor. Bazı rahatsızlıklarda hasta bir anda ani kararlar verebiliyor, tabi uzaktan çok farazi konuşuyoruz gerçeği bilemeyiz.
Ondan da şüphelendim hocaya falanda gittim büyü var üzerinizde dediler bişeyler verdiler bunları yapın dönecek o sana dediler onlarıda yaptım ama sonuç olarak boşandıkZaten durduk yere ayrılmışsınız öyle yazmışsınız bu adamında yaptığı asla haklı bişey değil zaten ben haklıya hakkını veririm ama biz kadınlar olarak ne kadar sindirmesek de o insanım size karşı sevgisinin bitmesi de boşanmak için sebep olamaz mı hep aldatma hakaret şiddet bekliyoruz belki ama bide bi anda gerçekten. Dediğiniz gibi hiç bi sebep yokken bıraktıysa oda mutlu olduğu halde size birinin bi kötülüğü dokunmuş olmasın büyü gibi ??? Bazı arkadaşlar inanılıyordur ama o gerçekten var olan bişey ben inanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?