Hakkımı helal etmiyorum

Ben hep derim, bu coğrafya eşit olmaya elverişli değil. Mecburen cinsiyetçiyiz. Kusura bakmasınlar. Öyle bir zamandayız ki eskilere rahmet okur olduk, eskiden hiç değilse roller belliymiş, erkek kadına bakar kadın da erkeğin donunu yıkarmış. Şimdi hem çalıştırıp maaş kartını almak hem de donunu yıkatmak istiyor canları. Öte yandan hem çalışmayıp hem adamın önüne bir tabak yemek koymayıp hem yanında yatmayıp; boşanırken çocuk olmadığı halde onu da alacam bunu da alacam hakkım da hakkım diye yırtınan kadınları da gördük. Herkes eşitlik denen şeyden işine gelen kısmı alıyor, güçlü olan kazanıyor altta kalanın canı çıkıyor; böyle karman çorman bir ortamda bıçakla yarılmışçasına eşitlikten bahsetmek pek ütopik.

Çok haklısın. 3 ay 8 ay evli kalıp çocuk olmadan boşanan kadına ömür boyu nafakaya ben de karşıyım. Ama ortada seneler varsa bir de çocuklar varsa durum bambaşka boyut alıyor. Çocuklara yüzde doksan anneler bakıyor boşanınca. O yüzden tabi ki kendi ve çocuğun haklarını koruyacaklar boşanmada. Ben evliyim çok şükür cebimde heryere gidebilecek harcayacak param var arabam var ama gidemiyorum. Neden mi? anneyim çünkü hayatımda öncelik çocuğun. Bugün hava güzeldi kendim eğlenebilirdim bir arkadaşımla ama ne yaptım çocuğu gezdirdim scooter sürmeye götürdüm marketten de önce onun istediklerini aldım.

He işte, yukarda bir üyenin de dediği gibi adam sevgilisinin koynundan çıkıp duşa girerken kadın çocuğu kaldırmaya kahvaltı yaptırmaya uğraşacak, bi de işe yetişecek. Adam sevgilisi ile rahatça sağa sola kaçarken kadın için arkadaşı ile oturup bir kahve içmek bile lüks olacak. Hayatına girmek isteyen bir adam mı var, kadın enine boyuna düşünmeli kılı kırk yarmalı. O zamana kadar eski koca belki de 10.yu yolladı.

Büyük ihtimal dediğiniz gibi

Haklisiniz kesinlikle. Kânun koyuculara çok iş düşüyor. Çocuk varsa nafaka zorunludur bana göre. Her birey kendini geliştirmekten sorumludur kendini gecindiremeyen bir ekmek parası kazanamayan kişi kadın-erkek farketmez zaten evlenmemeli bana göre. çocuk yoksa omur boyu nafaka büyük haksızlık. Adam kusurluysa tazminat alırsın ama çocuk yoksa ömur boyu nafaka neyin nesidir. Kadın evlenmez imam nikahı yapar saçma sapan nafakayı bırakmamak için.

evet aynen böyle.sabah uyanmak istemezler gider gelir uyandırmaya çalışırsın okul için.kıyafetlerini giydirme işi var kitaplarını odasını düzenleme işi var.herşeyi yemezler bir de yemek hazırlama sorunu var.o arada canlı ders var.yok tabletin şarjı bitti yok eba beni attı anne koşş demeleri var.o arada da ev işlerini yetiştirmeye çalışırsın.okul biter tonla ödev olur anne yardım et derler.hava güzelse evde sıkıldım hadi dolaşalım ya da kutu oyunu oynayalım derler.çevrede tv de nette gördükleri ucuz pahalı her oyuncağı kitabı eşyayı kıyafeti de isterler.markette abur cubur almazsan darılırlar.kursa gitmek sinemaya gitmek isterler.hep çocuk filmine gidersin mecbur.parka etraftan korkarsın başına bir şey gelir diye tek göndereemzsin.evde işin olsa hasta bile olsan o parkta çocuğa gözetmenlik yaparsın.bu yazdıklarımda daha yaşananların beşte biri.gerisini sen düşün

Ben şuan mehir falan istemiyorum evi alarak zaten tüm hakkımı almış olduğumu düşünüyorum ama eski eş senin hakkın bu kadar değildi daha azıydı diyor hakkım sana haram olsun diyor sıkıntım bu
Boşanmasaymış çok zoruna gittiyse. Evi almanıza sevindim üstelik zaten bir evladınız var ev onun sonuçta. Ama çatal bıçak takımına kadar da sorun etmeyin bence lazımsa alsın. Ben olsam verirdim en azından

Ne hakkiymis helal etmedigi? Protokolu imzalarken kafasina silah mi dayanmis. Cekismeli de bosanabilirdi. Kendi rizadiyla imzaladigi vazgectigi seylerden simdi hak mi talep ediyor?

Ne hakkiymis helal etmedigi? Protokolu imzalarken kafasina silah mi dayanmis. Cekismeli de bosanabilirdi. Kendi rizadiyla imzaladigi vazgectigi seylerden simdi hak mi talep ediyor?
Yeterki biran önce boşanayım gözünle baktı ilk başta sonra kafasına dank etti kahve makinasını vermiycemi bildiği için yazdırmış ama çatal bıçak setlerini vicdana gelipte veririm diye düşünüp yazdırmamış ayriyeten ufak tefek aldığı şeylerde var aslında evden ama o kadarını karıştırmıyorum ben ama hakkını helal etmeyen oymuş

'' Lütfen helal etme hakkını, alacağım var daha senden, ahrette görüşürüz. '' de, kapa konuyu.

Tek bir şeye yorum yapıcam. İki takımdan birini isteyecek kadar aciz olan bir adama, birini verin gitsin neyin misillemesi bu?

Tek bir şeye yorum yapıcam. İki takımdan birini isteyecek kadar aciz olan bir adama, birini verin gitsin neyin misillemesi bu?
Versem hiçbişey kaybetmem haklısınız ama o kadar öfkeliyimki ona karşı onun canını yakmak üzmek istiyorum onu üzgün görmek istiyorum biliyorum bu bana hiçbişey kazandırmaycak ama içim soğumuyo bir türlü onu üzücem tek nokta Çatal bıçak seti oldu oğlu için bile bu kadar üzülmemiştir

Annenin ak sütü gibi helal aldıkların. Kendisi etti kendisi buldu ilahi adalet tecelli etmiş. Donuna kadar al alabiliyorsan acıma sakın acınacak hale düşersin. Sen onun Evini eşyalarını yıkadın,yeri geldi ayakkabından montundan kıstın yeri geldi mutfak tan kıstın. Sen ondan daha cok calıstın senin hakkın... Erkekleri yoluk horoz a çeviren kadınlara bayılıyorum helal olsun...

Çok tatlı yazmışsınız ya gülümsettiniz beni

Elle tutulur bir sebep göstermekten kastınız nedir ki? Artık sizi sevmiyor olması bile yeterli bir boşanma sebebidir. Boşanmak bir haktır, kimse mutsuz olduğu bir evlilik içinde olmamalı. Başta anlaşmayı kabul edip sonra “her şeyi ben aldım, ben yaptım senin payın yok.” demesi haksızlık gerçekten, böyle bir şey söz konusu olamaz. Ama mal paylaşımı bana da bir miktar adaletsiz geldi. Spesifik olarak durumunuzu bilmediğim için bir şey diyemem tabi.
(Evin ödemesi bitmemiş henüz, şimdi gördüm. Öyleyse sizde kalması makul bence.)

Inanmazsinz bosanirken dugunde alinan gelinlik parasini ikiye bolup yarisini isteyeni duydum bu erkeklerin karakterinde ciddi bir sorun var
Bence gayet adil bir paylasim olmus, zamaninda kabul etmeseydi zorla almadinz sonucta ve siz simdiye kadar calismadiniz o eve verdiginz emek yerine siz de ise girip calissaydinz simdi bir ev paraniz olurdu 8 yilda, ayrica hadi sizi dusunmedi insam cocugnu da mi dusunmez, insan olan ici rahat bir sekilde birakir evi cocugumn duzeni degismesin rahat etsin der, yazik gercekten yazik, yarin birgun nafaka verse bile cocugn masrafinin %20 sini bile karsilamaz ki

Sevmiyo mutsuz oluyo olabilir tabi ama bunu insan gibi söylemesi yada hissettirmesi gerekirdi dimi insanın sevgisi 10 günde bitebilirmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…