Halamın hasta kocası son duruma yorum ...

Hastalıklarını anlayabiliyorum zor Allah şifasını versin ama nankörlükte yutulur birsey degil nedir bu insanların birbirine yükü ya

Daha önceki paylaşımınıza yorumlarda bulunmuştum.
Dediğim gibi baştan insan bu hastalığı ve gidişatını araştırır öyle kabul eder.
Zor bir hastalık ve baştan devamlı kabul edemeyeceğiniz birşeyi kabul edip evinize alıp odanızı vermişsiniz hata sizde.
Şimdi onca ay yaptığınız fedekarlık çöpe gittiği gibi,kötü olanda siz olmuş olacaksınız.
Sabredin diye alkış tutanlarda bahsettiğim sonu görmüşlerdir umarım.
Bu evreleri geçirmemiş kişilere sabret demesi kolaydır çünkü.

Kisa sureligine otel niyetine kullanacaklari evlere bahaneler bulmalarinin tek bir sebebi var o da sizden cikmak istemiyorlar. Artik biz burada kalalim dusuncesindeler.

Esinizde de iyi sabir varmis. Ben sahsen kendi halama sabredemem.

Sizin evinizde kaldıkları için kira, fatura, mutfak masrafı yok. Anladığım kadarıyla arabanızda var, hastaneye gitmek için sıkıntı da çekmiyorlar. Yemek önlerine geliyor, temizlik de düzenli yapılıyor siz olsanız böyle bir ortamı bırakıp ayrı eve çıkarmısınız?
Çadır da kalırım diye alınıp gücenen insan, evin manzarasına takılmaz. Bulduğu eve geçip oturur.

Yok artık ya, kuzenleriniz çok ayıp etmişler size.
Radyoterapi aldıktan sonra zaten çok halsiz olunmuyor mu, manzaraya ne hacet?
Neyse siz Allah rızası için biraz daha sabredin.

Son düzenleme:
anneme biri sizin dediginiz kelimeleri diyecek utanirim baska ev bulurum
..siz istemediginizi soylemissiniz direk yuzumuze soylesinde kotu olsun der gibiler... kuzenlerimin evinde annemi tobe kaldirmazlar .. biraz yuzsuzler...sonundada siz kotu olacksiniz

Tamam hasta psikolojisi kolay degil de bu nedir allahaşkına.Ölenle bile ölünmüyor hayat devam ediyor diyoruz bu insanlar sizden daha ne istiyorlar.Hasta ama hayatta eşi var çocukları var çadır kurarım lafını hakedecek ne yaptiniz da duymak zorunda kaldınız.Sırf duzenleri bozulmasın diye yukleniyorlar size ve ayip ediyorlar.Çocuklarına da sinir oldum yasayacak olan onlar diye ev begenmemelerine hak vermişler.Annen baban birilerini devreye soksanız birileri bu insanlara anlatsa evin manzarasına vs bakmamaları gerektiğini,gecici ve tedavi amacli tutulacagini...Veya manzaranin bile önemli olması durumunda sizin hayatınizın işgalinin de önemli oldugunu anlamalarini saglayan birileri olsa keske.Allah sabır versin insanlarla ugraşmak zor.

Bence ikibucuk aylık fatura çıkarın .Otel faturası gibi temizlik yiyecek su duş benzin masrafı .Cocuklarını arayın artık maddi olarak kaldıramıyoruz masrafları siz ödeyin deyin .Koşa koşa giderler .Ayıp denen bisey var ,tatil köyümüsünüz .Günlük kisi başı 100 tl en ucuz otel.

Tepenize cikardiniz inmiyolar tabiki.. Hasta insan evin manzarasina takilmaz ustelik gecici bir durum. Buldugunuz evlere kulp bulacak kadar iyiyse orda kalmalarini da gerektirecek bir durum yok demektir.

Hadi hasta olanın psikolojisi bozuk olur anlarım,ben yaşadım o süreci biliyorum ama halanız neden böyle yapıyor anlamadım?
Ev almıyorlar ki,kiralayacaklar ,manzarasına varana kadar beğenmemek nedir anlamadım.
Bence gitmek istemiyorlar,bu sebeple bahane buluyorlar.
Yoksa gitmek isteyen muhakkak birinden birine tamam derdi.

Vallahi işin ıyice suyunu çıkarmışlar
Allah için aldiniz bir ay kaldilar iki ay kaldılar
Hala kalmaya devam ediyorlarsa bunlar o şehirde kalicilar demektir
Herhalde ipe un sererek tamamen sizde kalmaya niyetli halanlar
Başınızın çaresine bakin artık deyin

Bencede bu evde sonsuza kadar oturun diyen yok
Yatmadan yatmaya geçici bir yer bakıyorsunuz da desinler

Neden gitsin ki halaniz? Sonucta gitse butun isler,getir goturler ona kalacak. Ayrica cocuklari da ayri bi arsizmis. Minnet duyacaklarina bir de sizi mi tersliyolar. Boyle ana babadan baska cocukta cikmazdi heralde. Hastalik arkasina siginmakta ayri bi olay. El kadar bebekler cocuklar kanser oluyo. Koskoca adama bebek muamelesi mi yapmak lazim simdi

Bence babanız da alttan alta halanıza gaz veriyor kalın biraz daha , yabancı ev mi vs. diyor bile olabilir , hani zaten ucu kendine dokunmuyor ya.Halanızın bu rahatlığını ancak ona bağlıyorum ben.Bi' de çocukları madem o kadar seviyor düşünüyor anne babalarını , üniversiteyi bir yıl dondurup gelip ilgilensinler anne babalarıyla.Yok öyle uzaktan uzağa vır vır etmek.Ben size bişey diyim mi evlatları bu kadar sabretmezlerdi bence.

Yukarda bir üye daha yazmış , siz tedavinin sonuna kadar baksanız da bu insanlar iyilik bilmez , yine kötü olacaksınız.Bir de yatağınızı vermişsiniz eşinizle özel zamanlarınızı nerde geçiriyorsunuz yani ben mi abartıyorum akıl alır gibi değil.Nerden baksan size patlar bu iş eninde sonunda.Bu sebeple bir an evvel anne babanıza durumunuzu anlatın.Eşinizi de karıştırmayın , bu sefer de eşinize diş bilerler , siz söyleyin her şeyi.Siz yapmanız gerekenleri fazlasıyla yapmışsınız , bundan sonrası sizi suistimale giriyor artık.Anne babanız aynı şehirdeyse biraz da onlar ilgilensinler madem.Burda tek mağdur var , o da siz ve eşiniz.

Allah başa vermesin hastalık gerçekten zor ama yani düşünün bakalım bir sizin başınızda böyle bişey olsa kim ilgilenirdi bu kadar sizinle?

Halan belki de eşiyle tek kalmaktan korkuyor. Bu tür konularda çok hassas olmak gerekir, adamın belki kaldı birkaç aylık ömrü. Kimse halanın kafasını düşüncelerini bilemez. Sizde rahat etmişler kalmak istiyorlar. Tamam sizin düzen bozuldu ama Allah rızası icin biraz daha sabredebilirsiniz. Benim eniştemde kanserden vefat etti. Keşke yasasaydida kıvrılıp ayakucunda yatsaydım bana kuzenim babama sarilmayin mikrop kapiyor hemen herseyden demişti. Kuzenimin eşi sarildi ama ben son kez sarılamadım. Hala aklıma gelince ağlıyorum

Ay bizim de babamin böyle bir akrabası vardı hasta olan
haftada iki gün bizdeydi
Bazen aylarca kalırlardi
Geldikleri gibi önümüze 1 sepet çamaşır yigarlardi
Bir teşekkür etmek yok bir kilo meyve alip gelmek yok
Sanki zorundasin bir gün makarna yaptık diye suratları düştü

Gel zaman git zaman o misafir iyileşti ben is bulduğumda tek bir gün annemlerin onlarda kalması gerekti
Adamlar telefonumuza cevap bile vermedi

Bu kadar yaptığıniz iyiliğe Allah için deyin konu sahibi
Bundan sonra kaynanamlar bizi çağırıyor iki haftaya onlara gideceğiz
Bir an once sizde yerinizi bulun deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…